Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13.30

Συλλογή τροφίμων/ ρούχων/ φαρμάκων για τους πρόσφυγες


Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου | Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης
Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες

Συλλογή τροφίμων/ ρούχων/ φαρμάκων για τους πρόσφυγες

Από την πρωτοβουλία για συλλογή ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως έφτασαν στη Λέρο συνολικά 28 μεγάλες κούτες με σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακους, σκηνές και πετσέτες, ενώ παράλληλα αγοράστηκαν 1.548 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού του 1,5 λίτρου.

Στη Μυτιλήνη (στην «Αγκαλιά») στείλαμε 11 μεγάλες κούτες με κλινοσκεπάσματα και 4.536 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού του μισού λίτρου. Επίσης, στο Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης στείλαμε 4.536 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού του μισού λίτρου, για να διατεθούν στους πρόσφυγες, στην Ειδομένη.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Zaros, για την σημαντική έκπτωση στην αγορά των νερών. Ευχαριστούμε επίσης τη μεταφορική εταιρεία «Κουράτορας», για τη δωρεάν μεταφορά των δεμάτων στην Αθήνα.

Επαναλαμβάνουμε πως σ' αυτήν την τραγική συγκυρία η αλληλεγγύη είναι η επιβεβλημένη από τη συνείδησή μας κοινωνική και πολιτική στάση. Ωστόσο, ό,τι κι αν κάνουμε, όσο κι αν προσφέρουμε, δε θα είναι ποτέ αρκετό, δε θα είναι ποτέ η λύση στο δράμα των προσφύγων, αν δεν κατονομάσουμε την αιτία του κακού και παλέψουμε για την ανατροπή του:

Η αιτία είναι ο πόλεμος και οι δυτικές χώρες έχουν συμβάλει τα μέγιστα στον εμφύλιο της Συρίας, όπως και σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες στην περιοχή.

Οι Δυτικές χώρες θα πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση και να πάψουν να υποκρίνονται τις αλληλέγγυες, ανοίγοντας προσωρινά τα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μετά από την κατακραυγή των κοινωνιών τους για τα πνιγμένα παιδάκια, ενώ ουσιαστικά εξακολουθούν να παραμένουν οχυρωμένες πίσω από τείχη και φράχτες, πίσω από τις ξενοφοβικές συνθήκες του Δουβλίνου ΙΙ και ΙΙΙ, και από την μικροπολιτικά χρήσιμη -αλλά μακροπρόθεσμα εξαιρετικά επικίνδυνη- άνοδο των φασιστικών ιδεοληψιών.

Δεν είναι απάντηση το επιλεκτικό άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων της Ευρώπης - Φρούριο, που αποδεικνύεται άλλωστε πόσο προσωρινό ήταν, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας στην Ουγγαρία για το μεταναστευτικό και την άρση των όρων της συνθήκης Σένγκεν από τη Γερμανία.

Η δική τους πολιτική απάντηση μπορεί και οφείλει να είναι μόνο μία. Να σταματήσει ο πόλεμος.

Η δική μας απάντηση είναι επίσης μόνο μία. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρες 19:00 - 22:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στην πίσω αυλή του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Ανδρόγεω, δίπλα στο Κ.Ε.Π., πίσω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, συγκεντρώνουμε και πάλι είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες σε Ειδομένη, Μυτιλήνη και Κω.

Συγκέντρωση των ίδιων ειδών πραγματοποιείται επίσης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, στη σκάλα αριστερά, δίπλα από τα αμφιθέατρα 2 και 3 (ώρες 13:30 - 15:30 από Δευτέρα έως Παρασκευή) και στις Αρχάνες στο συνεταιριστικό καφενείο «Πλουμί» (ώρες 12:00 - 20:00).

Συγκεντρώνουμε:

  • Παπούτσια, κάλτσες, αδιάβροχα μπουφάν.
  • Υπνόσακους, σκηνές, υποστρώματα, πετσέτες και σεντόνια, κουβέρτες.
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, σερβιέτες, ξυραφάκια, χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες).
  • Βρεφικά είδη: γάλατα σε σκόνη, κρέμες σκόνη ή βαζάκια, πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες για συγκάματα.
  • Τρόφιμα έτοιμα που δεν χρειάζονται συντήρηση η μαγείρεμα όπως: μπισκότα, κράκερς, κριτσίνια, μπάρες δημητριακών,παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, παστέλια, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, ατομικούς χυμούς και ατομικά γάλατα.
  • Ρούχα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα: αντρικά, παιδικά, γυναικεία.
  • Χρήματα για αγορά εμφιαλωμένου νερού.
  • Φάρμακα για ενήλικες και παιδιά:
  1. Αναλγητικά,αντιπυρετικά ( π.χ. Depon ή Panadol tabl και σιρόπι).
  2. Αντιβιοτικά (π.χ. Augmentin, Ciprofloxacin, Ceclor).
  3. Αντιφλεγμονώδη (π.χ. Mesulid, Voltaren).
  4. Αντιδιαρροϊκά (π.χ. Immodium).
  5. Αντισταμινικά (π.χ. Aerius, Xozal).
  6. Betadin -Fusicort cream - Aerolin inhaler - Salospir.
  7. Συμπληρώματα διατροφής/βιταμίνες.
  8. Γάζες.
  9. Κολλύρια για τα μάτια.
  10. Maalox και Riopan για τους πρόσφυγες στα σύνορα της Β. Ελλάδας, που μετά τους βομβαρδισμούς στις χώρες τους, έρχονται αντιμέτωποι και με την καταστολή των συνοριοφυλάκων.

(Η παραπάνω λίστα σε pdf)

Απευθυνόμαστε και πάλι σε σας, τους συμπολίτες μας, για να ενισχύσετε αυτήν την προσπάθεια. Ζητάμε με κάθε τρόπο τη συμμετοχή σας. Έχουμε ανάγκη από άτομα για βάρδιες, υλικά συσκευασίας (κούτες), μεταφορά.

Επίσης, απευθυνόμαστε στο Δήμο Ηρακλείου, στο Ε.Κ.Η, στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο ΙΤΕ, στα νοσοκομεία και τις κλινικές της πόλης μας (δημόσιες και ιδιωτικές), σε συλλόγους, σωματεία, φορείς, πολιτικές και πολιτιστικές ομάδες και βεβαίως στις αλληλέγγυες κοινωνικές συλλογικότητες.

Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος και η συλλογική διαδρομή η ομορφότερη.

Επικοινωνία: 6973.314.546 και info@koinoniexaher.gr

πηγή : http://koinoniaher.gr/2015/09/17/trofima-roux