Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 στις 17.00

Εγγραφές και έναρξη των μαθήματων των «Πίσω Θρανίων»

Οι δάσκαλοι/ες των Πίσω Θρανίων καλωσορίζουν τους μαθητές/ρεις τους!!!

Από την Δευτερά 28 Σεπτέμβρη μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτώβρη θα γίνουν οι εγγραφές μαθητών των Πίσω Θρανίων, σχολείο εκμάθηση ελληνικής γλώσσας αλλά και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά κλπ) στο Στέκι Μεταναστών.

Η ώρες εγγραφών είναι 17:00 με 20:00

Επίσης καλοδεχούμενοι/ες θα είναι και ενδιαφερόμενοι/ες για διδασκαλία στο σχολείο μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έγγραφες των καινούργιων μαθητών/ριών δεν περιορίζεται στη συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Ενώ γενικά η πρωτοβουλία των Πίσω Θρανίων έχοντας υπόψη την «ανάγκη» των μεταναστών και προσφύγων για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και την κοινωνικοποίηση τους, κατά καιρούς δημιουργεί καινούργια τμήματα, επόμενος δέχεται και άλλους/άλλες μαθητές/ρεις στη διάρκεια του χρόνου.

Τα μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες και προσφυγές γίνονται στο Στέκι των Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια, τηλέφωνο 210 3813928, ώρες 17:00 - 20:00) από Δευτέρα ως Παρασκευή 18:00-20:00

Λίγα λόγια τα Πίσω Θρανία

Τα Πίσω Θρανία συγκροτήθηκαν το φθινόπωρο του 1999 στο πλαίσιο του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών ως μια πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης σε οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. Στόχος της ομάδας είναι η δωρεάν παροχή μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες, η ενημέρωση και βοήθεια των οικογενειών των μεταναστριών και μεταναστών σε θέματα που αφορούν τη φοίτηση των παιδιών τους στο ελληνικό σχολείο και, τελικά, η θεμελίωση της έμπρακτης αλληλεγγύης, τόσο μεταξύ ελλήνων και μεταναστών όσο και μεταξύ των μεταναστών από διαφορετικές χώρες προέλευσης.
Σκοπός του διδακτικού μέρους των Πίσω Θρανίων είναι, αφενός η διδασκαλία ενός βασικού λεξιλογίου στα ελληνικά, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση για τη στοιχειώδη ένταξη στην ελληνική κοινωνία, και αφετέρου η γνώση των απαραίτητων γραμματικών και συντακτικών κανόνων για μια σωστή γραπτή και προφορική χρήση της ελληνικής.

Παράλληλα συμμετέχουμε σε ευρύτερες κινηματικές διαδικασίες, όπως είναι το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνει το Συντονιστικό των Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων, οι πορείες, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις εναντίον κάθε ρατσιστικής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

Διεκδικούμε όλοι και όλες μαζί έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους!

πηγή : http://tsamadou13-15.espivblogs.net/2015/09/2...