Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00

Προβολή: The Plague Dogs

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Στη Σπλάτζια, στις 8:00

Τετάρτη 30/9

White God (Λευκός Θεός του Kornél Mundruczó, 2015)

Ο πατέρας της Λίλι την εξαναγκάζει να αποχωριστεί τον «ημίαιμο» Χάγκεν για να μην πληρώσει το κρατικό πρόστιμο. Στο ταξίδι τους για να ξαναβρεθούν έρχονται αντιμέτωποι με τα διαφορετικά και όμως ίδια πρόσωπα της εξουσίας. Απέναντι σε αυτή τη βιαιότητα, η εξέγερση είναι θέμα χρόνου...

Ο Λευκός Θεός προσπαθεί να εξουσιάσει τα πάντα. Εξημερώνει ζώα και τα απομακρύνει βίαια από τη φύση τους, τα εκμεταλλεύεται ως εργαλεία, βάζει στοιχήματα για τη ζωή και το θάνατό τους, τα εμπορεύεται ως «συντροφιά» υπό μονόπλευρα προκαθορισμένους όρους. Τα διακρίνει με βάση το «καθαρό» αίμα, την ηλικία, το φύλο και φυλακίζει όσα του είναι άχρηστα ή ανεπιθύμητα. Καταπιέζει και προσπαθεί να ισοπεδώσει την ανάπτυξη σχέσεων και αλληλεγγύης μεταξύ ζώων, να νεκρώσει τα συναισθήματα, και να πάρει στα χέρια του την ελευθερία και τη ζωή των άλλων.

Τετάρτη 7/10

The Plague Dogs (του Martin Rosen, 1982)

Δύο σκύλοι, ο Rowf και ο Snitter, δραπετεύουν από τα βασανιστήριά τους στο κρατικό εργαστήριο πειραμάτων. Οι βασανιστές τους, και μαζί ο στρατός, τα ΜΜΕ και οι βοσκοί που φοβούνται για τα πρόβατα τους, τους καταδιώκουν για να τους θανατώσουν καθώς διαδίδεται ότι οι σκύλοι είναι φορείς πανώλης. Μια ταινία για τη βιομηχανία πειραμάτων από την πλευρά όμως των πειραματόζωων.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/60539/