Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 στις 10.00 πμ

Εγγραφές μαθημάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σχολείο ΑΤΑΞΗΑ συνεχίζει και φέτος τα αλληλέγγυα μαθήματα ξένων γλωσσών που φιλοξενούνται στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την ανάγκη μας για συλλογική δράση και οργάνωση δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και ελεύθερης προσφοράς που δεν βασίζεται στους κανόνες της αγοράς.

Στεκόμαστε δίπλα στους προσφυγες και στους μετανάστες, προσπαθώντας να τους εξοπλίσουμε με τη γνώση της ελληνκής γλώσσας. Είμαστε και εμείς κομμάτι της κοινωνίας που βιώνει τη φτωχοποιήση στην καθημερινότητα του, έτσι προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα αγγλικών, ισπανικών και ρώσικων.

Αντάλλαγμα σε όλα αυτά είναι η προσφόρα, των ανθρώπων που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα, στη φροντίδα του χώρου!

Οι εγγραφές στα μαθήματα θα διεξαχούν από τη 1-10 Οκτωβρίου, καθημερινά-εκτός Κυριακής- 10.00-14.30 και 19.30-22.00 στην Terra Verde (Χατζ. Νταλιάνη 5)

Τηλ.επικοινωνίας :6976023952

6977045279

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΤΑΞΗΑ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η γλώσσα είναι όπλο, απαραίτητη στην καθημερινότητα των μεταναστών, στην κοινωνικοποίηση , αλλά και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, απαραίτητος κώδικας για την κοινή δράση με τους έλληνες εργαζόμενους και νέους.

Το Σχολείο «Αταξήα» είναι μια πρωτοβουλία από το Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών για τη δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες, ισπανικών και αγγλικών για όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίσουμε άλλες κουλτούρες και γλώσσες. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά στο χώρο του Στεκιού (Χ.Νταλιάνη 5). Οι διδάσκοντες είναι εθελοντές εκπαιδευτικοί, φοιτητές και όποιος/-α θέλει να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Κάθε σχολική χρονιά αρχίζει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο. Οι μαθητές δεν απαιτείται να διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Δεν είμαστε θεσμικός φορέας και στηριζόμαστε στην οικονομική ενίσχυση του κόσμου που θέλει να συμβάλει.

Φέτος αδυνατούμε να υποστηρίξουμε την αυξημένη ζήτηση σε ισπανικά, οπότε προσκαλούμε όποιον έχει διάθεση και χρόνο να συνδράμει στο εγχείρημα μας σαν εθελοντής δάσκαλος. Επίσης είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα θα μπορούσε να μπορούσε να ξεκινήσει στο χώρο του Στεκιού.

Αν θέλεις να συμμετάσχεις στην ομάδα δασκάλων για να στελεχώσεις τα τμήματα μαθημάτων επικοινώνησε μαζί μας από τις 20/9 έως 27/9: 6976023952,6934168022

«ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΤΑΞΗΑ»

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Οκτώβριος 01h