Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στις 13.00

Συγκέντρωση

Καταδίκες σε δίκη -παρωδία, μετά από παρέμβαση της ΕΛΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ και μελών της Πακιστανικής Κοινότητας, Συγκέντρωση, Κυριακή 4/10,1μμ,Λουκιανού και Καρνεάδου

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Με μια καθαρά πολιτική αντιμετώπιση κατά των διαδηλώσεων, το Πταισματοδικείο Αθήνας καταδίκασε σε πρόστιμα 1338 ευρώ το Τζαβέντ Ασλάμ και άλλους οκτώ Πακιστανούς εργάτες για «διατάραξη κοινής ησυχίας». Για ποιο λόγο; Μα γιατί η ένταση της ντουντούκας ενοχλούσε τον βρετανό και γερμανό πρέσβη!

Σήμερα το πρωί, η Αστυνομία συνέλαβε τον Τζαβέντ Ασλάμ και άλλους επτά μετανάστες (οι δύο απλά πέρναγαν εκείνη τη στιγμή από εκεί!) και τους παρέπεμψε σε δίκη.

Η πρόεδρος της έδρας απάντησε στον Τζαβέντ Ασλάμ όταν αυτός είπε ότι «έχουμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε όπως οι καθαρίστριες για πάνω από ένα χρόνο στο κέντρο της Αθήνας» ότι είναι ώρα «να υπάρξει κάποτε τάξη σε αυτή τη πόλη»!

Η εισαγγελέας δεν είπε πάρα μόνο την λέξη «ένοχος» για κάθε κατηγορούμενο και σε τρείς μάλιστα περιπτώσεις… πριν μιλήσει ο κατηγορούμενος! Αντίστοιχα και η πρόεδρος της έδρας στη βιασύνη της… ξέχασε προς στιγμή να καλέσει τον κατηγορούμενο πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος να απολογηθεί και έδωσε το λόγο στην εισαγγελέα η οποία εκφώνησε το «ένοχος»!!!

Αυτό προκάλεσε και την οργή του παριστάμενου δημοτικού συμβούλου Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου, ο οποίος αποχώρησε λέγοντας ότι αυτό δεν είναι δικαστήριο.

Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο του υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Άλλωστε η δίωξη είναι πρωτοβουλία της ίδιας της ΓΑΔΑ, η οποία έχει πολιτικό προϊστάμενο.

Η ίδια κυβέρνηση η οποία κωφεύει στις καταγγελίες της Πακιστανικής Κοινότητας για την απροκάλυπτη διαφθορά στην πρεσβεία ήταν πρόθυμη να διαθέσει αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν την κινητοποίηση της κοινότητας.

Είναι ντροπή και κατάντια για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις σε βάρος της κινητοποίησης των Πακιστανών εργατών στην Ελλάδα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν την απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και να βρεθούν στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας που διεκδικεί να φύγει ο πρέσβης και να μπει τέλος στην διαφθορά, την Κυριακή 4 Οκτώβρη στις 1μμ, στην οδό Λουκιανού και Καρνεάδου, έξω από την Πακιστανική πρεσβεία.

Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε έμπρακτα την κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία και δεν θα υποστείλουμε τις κινητοποιήσεις με βάση το ρατσιστικό ηχόμετρο του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20