Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στις πολεμικές μηχανές, τον εθνικισμό & το φασισμό

πηγή : https://pikrodafni.squat.gr/2015/10/04/%ce%bc...


Συγκέντρωση

ενάντια στις πολεμικές μηχανές, στον εθνικισμό και τον φασισμό

ΘΗΣΕΙΟ 12:00

Μεσογειακή Αναρχική Συνάντηση - 3ήμερο Αθήνας

Για άλλη μια φορά στην ιστορία της, η Μεσόγειος βρίσκεται στη δίνη βίαιων γεγονότων. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή των μεγάλων αφεντικών του πλανήτη και των ντόπιων τοπορητών τους, τα τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα που προκαλούνται από την καταστροφή ολόκληρων περιοχών μέσα από τις πολεμικές συγκρούσεις, η εμφάνιση του χειρότερου είδους θρησκευτικού φονταμενταλισμού στη σύγχρονη ιστορία, του ISIS,έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η συντηρητικοποίηση σημαντικού μέρους των ευρωπαϊκών και βαλκανικών κοινωνιών που λειτουργεί ως "πάτημα" για τη δράση των φασιστοειδών, τα κελεύσματα του εθνικισμού που επιδιώκουν να οδηγήσουν σε αλληλοσφαγή των λαών, αφήνοντας έτσι ανέγγιχτες τις κυρίαρχες οικονομικές τάξεις και πολιτικές ελίτ, όλα αυτά διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό κλίμα γύρω από τη θάλασσα της Μεσογείου. Πνιγμένοι πρόσφυγες, βομβαρδισμένες πόλεις, αποκεφαλισμένοι αιχμάλωτοι. Ο κόσμος της βαρβαρότητας, τόσο της κρατικής-καπιταλιστικής, όσο και της φονταμενταλιστικής-φασιστικής, είναι εδώ. Είναι γύρω από τη Μεσόγειο και επιδιώκει να βυθίσει το ιστορικότερο σταυροδρόμι των λαών και των πολιτισμών σε ένα βαθύ σκοτάδι.

Όμως, παράλληλα με όλα αυτά, γύρω από τη Μεσόγειο ξεπηδούν αγώνες που αποτελούν σημαία για την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ο αγώνας για το δημοκρατικό συνομοσπονδισμό στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας και της νοτιοανατολικής Τουρκίας, η αλλεγγύη στους πρόσφυγες με τεράστιες ποσότητες ένδυσης και διατροφής από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη χώρα μας, η υπεράσπιση της γης από τις επιδιώξεις του μεγάλου επενδυτικού κεφαλαίου από αυτοοργανωμένα τοπικά κινήματα αντίστασης, οι καταλήψεις κτιρίων και γης που ξεπηδούν στις χώρες της νότιας Ευρώπης, αυτά είναι μόλις μερικά από τα σημεία που συνθέτουν τον σύγχρονο κόσμο της αυτονομίας και το όραμα για μια ελεύθερη κοινωνία.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη των από τα κάτω είναι το δικό μας όπλο. Οι δικοί μας αγώνες είναι αγώνες όλων όσων αγωνίζονται σε κάθε χώρα της Μεσογείου, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το ίδιο δικοί μας είναι και οι αγώνες των από τα κάτω που συμβαίνουν όπου γης.

Η Μεσόγειος είναι ένα από τα κομβικότερα πεδία αναμέτρησης μεταξύ του κόσμου της βαρβαρότητας και του κόσμου της ελευθερίας. Αυτό το πεδίο δεν θα αφήσουμε να χαθεί αλλά θα επιμείνουμε να ενισχύσουμε κάθε θέση μάχης για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για την κοινωνική απελευθέρωση.

Μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα βρεθούν κοντά μας στα πλαίσια της Μεσογειακής Αναρχικής Συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 18 Οκτώβρη στην Ελλάδα, θα βρεθούμε μαζί και στο δρόμο, στη Συγκέντρωση ενάντια στις πολεμικές μηχανές, τον εθνικισμό και το φασισμό, το Σάββατο, στις 12 μμ, στο Θησείο.

πηγή : http://3gefires.org/el/content/sygkentrosi-en...