Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στις 20.30

Προβολές για την αγορά φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου ταξιδεύει για 9η χρονιά το κοινό της πόλης στον κόσμο της 7ης τέχνης. Κάθε Δευτέρα, με 2 προβολές στον κινηματογράφο «Αστόρια Cyta» (Πλ. Ελευθερίας) θα έχουμε την ευκαιρία να γελάσουμε, να απολαύσουμε, να οργιστούμε και να συγκινηθούμε μαζί.

Το φετινό πρόγραμμα ξεκινάει με την ταινία «Ραντεβού στο cinema» - «The smallest show on earth» (1957, 80′). Ώρες προβολών 20:30 και 22:30. Τα έσοδα και των δύο προβολών θα διατεθούν στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου | Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης και την Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες, για την αγορά φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Ματ και η Τζιν κληρονομούν έναν παλιό κινηματογράφο και τους τρεις υπαλλήλους του σε μια μικρή πόλη. Χωρίς άλλη εναλλακτική θα προσπαθήσουν να κάνουν το σινεμά να ξαναλειτουργήσει, προκειμένου να ανεβάσουν την αξία πώλησής του. Αλλά η γοητεία του κινηματογράφου θα τους αλλάξει τα σχέδια, έστω και προσωρινά. Ασπρόμαυρη βρετανική κομεντί που αναδύει μια γλυκειά νοσταλγία για τη ρομαντική εποχή του σινεμά ως τέχνη κι ως επιχείρηση.

Σκηνοθεσία: Μπάζιλ Ντίαρντεν
Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Σέλερς, Μπιλ Τράβερς, Βιρτζίνια ΜακΚένα

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το σκηνοθέτη, εδώ.

πηγή : http://koinoniaher.gr/2015/10/05/rantevou-sto-cinema-gia-kalo-skopo/