Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στις 9.30 πμ

Νίκη στον αγώνα του εργαζόμενου της AutoTech

Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266.

Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη στα δικαστήρια, στο πλευρό του απολυμένου συναδέλφου μας από την AutoTech (9.30 πμ στην Ευελπίδων Κτίριο 9)

Οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων δεν ποινικοποιούνται. Νίκη στον αγώνα του εργαζόμενου.

Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη εκδικάζεται η υπόθεση συναδέλφου που είχε απολυθεί από την Auto Tech τον Σεπτέμβρη του 2014. Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία, αφού απέλυσε τον εργαζόμενο, προχώρησε σε αγωγή σε βάρος τους, ενώ του έχει ασκήσει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση!! Και να μην έφταναν όλα αυτά απειλεί με νέες μηνύσεις. Ο εργαζόμενος, με αγωγή του, διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Το σωματείο μας πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην εταιρεία, όπου η προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία των συγκεντρωμένων ήταν πρωτοφανής. Με κλήση της αστυνομίας λέγοντας ότι γίνονται επεισόδια (!!!), με φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των συγκεντρωμένων, με λεκτικές επιθέσεις, συνεχείς προκλήσεις και απειλές για μηνύσεις! Μάλιστα η εργοδοσία είχε την αξίωση να επιδώσουμε τα αιτήματα μας παρουσία των αστυνομικών.

Στην Auto Tech, εταιρία ανάπτυξης βιομηχανικών και οικιακών αυτοματισμών υψηλής τεχνολογίας, για πολλά χρόνια πραγματοποιούνταν εργασίες με τη χρήση μόλυβδου (μόλις πριν λίγους μήνες η εργοδοσία τον αντικατέστησε), που έβαζαν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων. Η χρήση του μόλυβδου για βιομηχανικούς σκοπούς απαιτεί αυξημένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που η εταιρεία δεν τηρούσε. Οι εργαζόμενοι που αναγκάζονταν να κάνουν εργασίες με μόλυβδο αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας.

Όποιος εργαζόμενος απευθύνονταν στην εργοδοσία για τα προβλήματα υγείας που του προκαλούσε ο μόλυβδος και οι εργασίες με αυτόν, απολύονταν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Με αυτόν το τρόπο εργαζόμενοι έχουν απολυθεί τα τελευταία χρόνια επειδή απέκτησαν προβλήματα υγείας εξαιτίας της χρήσης μολύβδου. Παράλληλα η εταιρεία επιφύλασσε για τους εργαζόμενους μισθούς πείνας, πολύ χαμηλότερους ακόμα και από τους προβλεπόμενους, ενώ προσλάμβανε νέους απόφοιτους που έκαναν την πρακτική άσκηση καθώς και εργαζόμενους μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, (των γνωστών voucher) που μόνο στόχο έχουν την προσφορά τζάμπα εργατικού δυναμικού για τους εργοδότες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η επιχείρηση, φέρνοντας στην επιφάνεια πρακτικές άλλων μαύρων εποχών, προχώρησε σε μήνυση και αγωγή σε βάρος απολυμένου συναδέλφου για να τον τρομοκρατήσει και να του "κλείσει το στόμα".

Η Auto Tech δεν αποτελεί ένα «μεμονωμένο περιστατικό». Όλο και περισσότεροι εργοδότες με όχημα το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει νομοθετηθεί μέχρι σήμερα, αδιαφορούν για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και μετατρέπουν τους χώρους εργασίας σε κάτεργα, ενώ εξαπολύουν την τρομοκρατία και «τιμωρούν» όσους δεν σκύβουν το κεφάλι.

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη προσπάθεια τρομοκράτησης της εργοδοσίας της Auto Tech. Απαιτούμε την δικαίωση του εργαζόμενου. Απαιτούμε να μπει τέρμα στις διώξεις σε βάρος του και να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης.

Απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη και την συντονισμένη δράση μας. Να σπάσουμε το φόβο, για να μην αφεθεί κανένας μόνος του, για να μην διστάζει κανένας να ζητήσει τα αυτονόητα που δικαιούται από την εργοδοσία! Να μην αποδεχτούμε το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε.

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...