Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Διαδήλωση για το φονικό χτύπημα στην πορεία της Ειρήνης

erd

Η επίθεση που οργάνωσε το τουρκικό βαθύ κράτος και το άθλιο καθεστώς του Ερντογάν σε πιθανή συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους του από το ISIS και στοίχισε τη ζωή σε 128 συντρόφους μας και τον τραυματισμό εκατοντάδων δε μπορεί να μείνει αναπάντητη. Ο Ερντογάν στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι όποιος αντιστέκεται και ζητάει το δίκιο του βάζει αυτόματα τη ζωή του σε κίνδυνο. Βεβαίως οι κυβερνήσεις της «πολιτισμένης» Δύσης που τόσο ενδιαφέρονται για τη «δημοκρατία» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» (και πολύ συχνά τα εξάγουν κιόλας στα φτερά των βομβαρδιστικών τους) δε θα προβούν σε καταγγελίες και καταδίκες του τούρκικου καθεστώτος, κάτι που αποτελεί τη συνήθη πρακτική τους απέναντι στις κυβερνήσεις των χωρών που δε συνεργάζονται μαζί τους ή δε βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. Ούτε τα φερέφωνα του ιμπεριαλισμού θα δημοσιεύσουν πύρινα άρθρα με τίτλους «ο δικτάτορας δολοφονεί το λαό του». Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν σύμμαχός όλου αυτού του εσμού - όπως είναι και η Ελλάδα. Από κοντά λοιπόν και ο Τσίπρας, που το μόνο που σκέφτηκε να κάνει μόλις έμαθε τα νέα ήταν να στείλει συλλυπητήρια στον… Νταβούντογλου, αγνοώντας επιδεικτικά την ανοιχτή καταγγελία του ηγέτη του ίδιου του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, του HDP, ότι υπεύθυνος για την επίθεση είναι το τουρκικό κράτος.

Εν όψει των επικείμενων τουρκικών εκλογών και μετά την αποτυχία του ΑΚΡ - και των αστικών κομμάτων συνολικά - να σχηματίσουν κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές που προηγήθηκαν (μαζί και με την πλήρη αποτυχία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής), η καταστολή και η τρομοκρατία του τουρκικού κράτους θα κλιμακωθεί. Η διεθνιστική αλληλεγγύη προς τα ταξικά μας αδέρφια στην άλλη όχθη του Αιγαίου, την Αριστερά της Τουρκίας και τις καταπιεσμένες μειονότητες (και ειδικά την κουρδική) είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.

Όλοι στις διαδηλώσεις της Δευτέρας 12 Οκτώβρη!

Θεσσαλονίκη: 18:00, Καμάρα, συγκέντρωση και πορεία στο τουρκικό προξενείο.

Αθήνα: 18:30, Σύνταγμα, συγκέντρωση και πορεία στην τουρκική πρεσβεία.

Η ανακοίνωση των συντρόφων από το Λαϊκό Μέτωπο:

Υπεύθυνος για τις δολοφονίες στην Άγκυρα είναι ο ιμπεριαλισμός και ο συνεργάτης τους το ΑΚΡ!

Ο Φασισμός με Δολοφονίες και με Βόμβες δεν θα Υποτάξει τους Λαούς της Ανατολίας!

Οι βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της «Συγκέντρωσης για την Ειρήνη», η οποία διοργανώθηκε από τις Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών, Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων και Ένωση Γιατρών Τουρκίας, για άλλη μία φορά αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση σκοτώθηκαν 86 και τραυματίστηκαν 186.

Οι παρακρατικοί αιματοκύλησαν πάλι το λαό. Ο φασισμός συνεχίζει να χύνει σαν ποτάμι το αίμα του λαού. Ο φασισμός, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους, νέους, παιδιά με τις αιματοβαμμένες επιθέσεις που πραγματοποιεί αποδεικνύει τον φόβο που τον διακατέχει απέναντι στο λαό και αποδεικνύει ότι πλησιάζει το τέλος του. Ο μόνος δρόμος για να θάψουμε το φασισμό την στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι ο πόλεμος μέχρι την κατάκτηση της ελευθερίας, δεν είναι η προσέγγιση με αυτούς που μας αιματοκυλούν αλλά να τον πνίξουμε στο αίμα που ο φασισμός χύνει.

Το ΑΚΡ δεν κυβερνάει. Με το φόβο ότι θα χάσει την εξουσία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την έχθρα του απέναντι στο λαό. Να μην προσπαθήσει κανείς να αποκρύψει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι πίσω από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες βρίσκεται το ΙΣΙΣ ή κάποιες άλλες οργανώσεις. Ο πραγματικός υπεύθυνος είναι ο Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ).

Σε αυτά τα χώματα δεν ζούμε για πρώτη φορά τέτοιες μαζικές δολοφονίες. Έφτασε η ώρα, απέναντι σε αυτές τις δολοφονίες ο λαός να ξεσπάσει στον εχθρό, να στραφεί ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον συνεργάτη του που είναι το φασιστικό κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ), να ζητήσει λογαριασμό για το αίμα μας που χύνεται.

Η πραγματική ΕΙΡΗΝΗ μπορεί να γίνει μόνο όταν νικήσουμε το φασισμό, διώξουμε από τα χώματά μας τον ιμπεριαλισμό, και κατακτήσουμε μια αταξική κοινωνία…

Ο Φασισμός με Δολοφονίες και με Βόμβες δεν θα Υποτάξει τους Λαούς της Ανατολίας!

Υπεύθυνος των Δολοφονιών Είναι ο Φασισμός του ΑΚΡ. Δολοφόνος Είναι το Κράτος!

Θα Ζητήσουμε Λογαριασμό από τους Εχθρούς του Λαού που Μετέτρεψαν τη Χώρα μας σε Λίμνη Αίματος!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία

πηγή: https://allileggui.wordpress.com/2015/10/11/rally_monday_12_oct/


1 2 3 4 5 6 7

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ 128 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτώβριος 21h


1 2 3 4 5 6 7

Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε
σου είναι γραφτός ο δρόμος
της συντριβής.
Και δε μπορείς να μας λυγίσεις
σκοτώνοντας τ' αδέρφια μας της μάχης.
Και να το ξέρεις
θα βγούμε νικητές
κι' ας είν' βαριές μας
οι θυσίες.

Ναζίμ Χικμέτ

Η βομβιστική επίθεση στη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης στην Άγκυρα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 128 αγωνιστές της ελευθερίας δείχνει για ακόμη μια φορά τη δολοφονική φύση του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι η συνέχεια της βομβιστικής επίθεσης στο Suruc και της επίθεσης του τουρκικού στρατού στις κουρδικές περιοχές.

Καμία ουσιαστική σημασία δεν έχει αν οι άμεσοι αυτουργοί της χθεσινής σφαγής είναι το ISIS, οι Γκρίζοι Λύκοι ή οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γιατί όλοι εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Το μήνυμα είναι ανατριχιαστικά σαφές: όποιος τολμήσει να εναντιωθεί στους σχεδιασμούς του μαφιόζικου καθεστώτος του Ερντογάν θα εξολοθρεύεται, είτε είναι δεκαπεντάχρονος στην Κωνσταντινούπολη που εξεγείρεται ενάντια στην καταστροφή ενός πάρκου, είτε είναι εργάτης στην Άγκυρα που διαδηλώνει υπέρ της ειρήνης, είτε είναι αντάρτισσα στα βουνά του Κουρδιστάν. Η στρατηγική της έντασης είναι παρούσα στην πιο αποκτηνωμένη της μορφή και η διαχωριστική γραμμή είναι ξεκάθαρη. Από τη μια πλευρά βρίσκονται το κράτος και το κεφάλαιο που προκειμένου να επεκτείνουν την κυριαρχία τους αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως πιόνια που δεν έχει καμία σημασία αν θα θυσιαστούν. Από την άλλη βρίσκονται οι λαοί της περιοχής, οι αδύναμοι και οι καταπιεσμένοι που παλεύουν για τη λευτεριά.

Η δημοκρατική αυτονομία στο Κουρδιστάν και οι αγώνες του τουρκικού λαού αποτελούν για εμάς έναν φάρο ελπίδας μέσα στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είναι χρέος μας να τιμήσουμε τα δολοφονημένα αδέρφια μας οξύνοντας τον διεθνιστικό αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης κι ελευθερίας. Σήμερα μοιάζουμε πολύ μικροί κι αδύναμοι, όμως η σπίθα που σιγοκαίει στις καρδιές των καταπιεσμένων στο Κομπάνι, στο Ντιγιάρμπακιρ, στην Άγκυρα, στην Ιστανμπούλ, στη Θεσσαλονίκη και παντού δεν πρόκειται να σβήσει. Όσο δυναμώνουν οι δεσμοί μεταξύ μας, όσο μοιραζόμαστε το όραμα μιας άλλης κοινωνίας η σπίθα θα θεριεύει ώσπου να γίνει η φωτιά που θα κάνει στάχτη τον παλιό κόσμο της εξουσίας και θα δημιουργήσει την καινούργια ζωή, τον κόσμο του ελευθεριακού κομμουνισμού.

ΟΛΗ Η ΓΗ ΒΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ 12/10/15

ΚΑΜΑΡΑ 18.00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτώβριος 21h


1 2 3 4 5 6 7

Η Αντιεξουσιαστική Κίνησης Θεσσαλονίκης καλεί στην πορεία αλληλεγγύης στους αγωνιστές στην Τουρκία.

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Οκτώβριος 00h


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις δολοφονίες του τουρκικού κράτους | ΔΕΥΤΕΡΑ 12/10 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ

ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ

Δεκάδες αριθμούν οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες, θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα. Σε προγραμματισμένη πορεία ειρήνης ενάντια στις πολεμικές συγκρούσεις στην Νοτιοανατολική Τουρκία το βαθύ τούρκικο κράτος δείχνει το αιμοσταγές πρόσωπό του δολοφονώντας όσους τολμούν να αμφισβητούν τις στρατηγικές αποφάσεις του, όσους τολμούν να αμφισβητούν την ανάγκη οι καταπιεσμένοι να γίνονται κρέας για τα κανόνια των συμφερόντων κράτους και κεφαλαίου.

Η ιστορία του τουρκικού παρακράτους είναι μεγάλη και γνωρίζουμε ότι για την υπεράσπιση των αφεντικών τους δεν θα σταματήσουν πουθενά. Μοναδική απάντηση της κοινωνίας στους ρουφιάνους και μισθωμένους δολοφόνους κάθε είδους, είτε είναι Ρουπακιάδες είτε είναι Τούρκοι φασίστες, είναι η ανειρήνευτη πάλη απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο, για μία κοινωνία γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης.

Αλληλεγγύη στους Τούρκους και στους Κούρδους αγωνιστές, στις Τουρκάλες και Κούρδες αγωνίστριες είτε είναι συνδικαλισμένοι/ες εργάτες/τριες που αγωνίζονται κατά του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κράτος και αφεντικά απέναντι στην κοινωνία είτε είναι ένοπλοι αντάρτες στα βουνά του Κουρδιστάν που μάχονται εναντίον του στρατού κατοχής.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Συγκέντρωση και πορεία ΔΕΥΤΕΡΑ 12/10 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο και Κόκκινο»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή : https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/10/11/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4/


1 2 3 4 5 6 7

Πορεία καταγγελίας της δολοφονίας στην Άγκυρα

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΙΣΤΑΣΗ-ΑΑΣ καλεί σε διαδήλωση τη Δευτέρα 12/10, στις 6:00 μ.μ. στην Καμάρα.

• ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
• ΚΟΙΝΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!
• ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
• ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ!

πηγή : http://resistenciaelotta.blogspot.com/


1 2 3 4 5 6 7

Απερίφραστη καταδίκη στις βομβιστικές επιθέσεις και συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό και Τουρκικό λαό

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την βάρβαρη βομβιστική επίθεση ενάντια στην πορεία ειρήνης για το Κουρδικό στην Άγκυρα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η ειρωνεία είναι, ότι η φρικαλέα αυτή μαζική δολοφονία έλαβε χώρα τη στιγμή που το Κουρδικό PKK ανακοίνωνε τη διακοπή κάθε ένοπλης δραστηριότητας πριν τις κάλπες. Προφανής στόχος των βομβιστών δολοφόνων και των σκοτεινών κέντρων που βρίσκονται πίσω τους, είναι να δυναμιτίσουν το κλίμα πριν τις εκλογές στην Τουρκία και να ανακόψουν με την δολοφονική τρομοκρατία την ισχυροποίηση του ειρηνικού Κουρδικού κινήματος και τις ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όσους στην Τουρκία παλεύουν για ειρήνη, δημοκρατία, συναδέλφωση και προοδευτικές αλλαγές, όπως εκφράζουμε αμέριστη αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων για τα δικαιώματα τους.

Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να στείλει μήνυμα συμπαράστασης με την παρουσία του στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό και Τουρκικό λαό, που καλούν φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Κουρδιστάν, την Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 18.00 στην Kαμάρα.

https://www.facebook.com/events/142136622808220/

Φωτογραφία του χρήστη Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Λαϊκή Ενότητα

πηγή: https://www.facebook.com/LaikiEnotitaThessalonikiOfficial?fref=photo