Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 στις 19.00

Πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους& Κούρδους αγωνιστές

Τουρκία: Επιστροφή στον σκοταδισμό.

Στις 10/10 είχε προγραμματιστεί στην Άγκυρα Τουρκίας πορεία για το κουρδικό ζήτημα , από συνδικαλιστικές οργανώσεις και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Δύο εκρήξεις έσπασαν το εορταστικό και επαναστατικό κλίμα , όπου ήταν και η αιτία για το θάνατο τουλάχιστον 140 ανθρώπων και ακόμα εκατοντάδων τραυματιών.Η προηγούμενη επίθεση σε παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σουρούτς στις 20 Ιουλίου με το θάνατο αγωνιστών πάλι να αγγίζει μεγάλους αριθμούς. Η τουρκική κυβέρνηση , με ένα καλοστημένο σχέδιο , δεν επέτρεψε την πρόσβαση ασθενοφόρων για αρκετή ώρα , με αποτέλεσμα πολλές ζωές να κριθούν σε εκείνο το χρονικό διάστημα.
Το τουρκικό κράτος , όπως και το ISIS φαίνεται να φοβούνται την προσπάθεια νέας κοινωνικής προοπτικής που έχουν χαράξει εδώ και πολλούς μήνες οι αυτονομημένες περιοχές της Συρίας (Rojava) . οδηγούν τα πλήθη στο σύγχρονο σκοταδισμό , σε μεσαιωνικές λογικές αντιστρόφως ανάλογες με την ελευθεριακή προοπτική που προέκυψε από την αντίσταση των Κούρδων .
Δεν θα αφήσουμε ο θάνατος αγωνιστών και αμάχων , να γίνει κανονικότητα , ούτε στη Συρία , ούτε στην Τουρκία αλλά ούτε και στο Αιγαίο.

Δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας κατεβαίνοντας στο δρόμο και ενισχύοντας με κάθε μέσο τον αγώνα ενάντια στην επιβολή ενός σύγχρονου μεσαίωνα. Να κάνουμε το πένθος οργή και τον αγώνα αντίστασης των Κούρδων πρόταγμα για την κοινωνική μεταβολη στο σήμερα.

Καλούμε πορεία αλληλεγγύης στους Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές την Δευτέρα 12/10 στην Πλατεία Όλγας στις 19:00.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Πάτρας

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/60807/