Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τούρκους και κούρδους αγωνιστές

Το Σάββατο 10/10 εξερράγησαν 2 βόμβες σε προγραμματισμένη πορεία ειρήνης, στην Άγκυρα, ενάντια στις πολεμικές συγκρούσεις στην Νοτιοανατολική Τουρκία. Η πορεία διοργανώθηκε από τη Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών, την Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων και την Ένωση Γιατρών Τουρκίας. Το τούρκικο κράτος σκόρπισε τον θάνατο σε 80 ανθρώπους, ενώ ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι πάνω από 180 τραυματίες.

Η διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούκ, που είχε ως αποτέλεσμα 32 αλληλέγγυοι στην κουρδική αντίσταση να χάσουν τη ζωή τους. Το τούρκικο παρακράτος έχει ιστορία και δείχνει το δολοφονικό προσωπό του σε όσους τολμούν να αγωνιστούν και να το αμφισβητήσουν.

Ως αναρχικοί, στεκόμαστε απέναντι σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό, που στρέφεται ενάντια σε όσους αγωνίζονται, είτε αυτοί διαδηλώνουν στις μητροπόλεις ενάντια στον πόλεμο, είτε παίρνουν τα όπλα στη Ροτζάβα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους από όσους την απειλούν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Τούρκους και Κούρδους αδερφούς μας και στον αγώνα τους ενάντια στους δολοφόνους κάθε είδους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 13/10 ΣΤΙΣ 6μμ Πλ. ΓΕΩΡΓΊΟΥ

Αναρχική ομάδα «Δυσήνιος Ίππος»

Πάτρα, Οκτώβρης 2015

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/60825/


Πορεία αλληλεγγύης στους Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές

Τουρκία: Επιστροφή στον σκοταδισμό.

Στις 10/10 είχε προγραμματιστεί στην Άγκυρα Τουρκίας πορεία για το κουρδικό ζήτημα , από συνδικαλιστικές οργανώσεις και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Δύο εκρήξεις έσπασαν το εορταστικό και επαναστατικό κλίμα , όπου ήταν και η αιτία για το θάνατο τουλάχιστον 140 ανθρώπων και ακόμα εκατοντάδων τραυματιών.Η προηγούμενη επίθεση σε παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σουρούτς στις 20 Ιουλίου με το θάνατο αγωνιστών πάλι να αγγίζει μεγάλους αριθμούς. Η τουρκική κυβέρνηση , με ένα καλοστημένο σχέδιο , δεν επέτρεψε την πρόσβαση ασθενοφόρων για αρκετή ώρα , με αποτέλεσμα πολλές ζωές να κριθούν σε εκείνο το χρονικό διάστημα.
Το τουρκικό κράτος , όπως και το ISIS φαίνεται να φοβούνται την προσπάθεια νέας κοινωνικής προοπτικής που έχουν χαράξει εδώ και πολλούς μήνες οι αυτονομημένες περιοχές της Συρίας (Rojava) . οδηγούν τα πλήθη στο σύγχρονο σκοταδισμό , σε μεσαιωνικές λογικές αντιστρόφως ανάλογες με την ελευθεριακή προοπτική που προέκυψε από την αντίσταση των Κούρδων .
Δεν θα αφήσουμε ο θάνατος αγωνιστών και αμάχων , να γίνει κανονικότητα , ούτε στη Συρία , ούτε στην Τουρκία αλλά ούτε και στο Αιγαίο.

Δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας κατεβαίνοντας στο δρόμο και ενισχύοντας με κάθε μέσο τον αγώνα ενάντια στην επιβολή ενός σύγχρονου μεσαίωνα. Να κάνουμε το πένθος οργή και τον αγώνα αντίστασης των Κούρδων πρόταγμα για την κοινωνική μεταβολη στο σήμερα.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/60830/