Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Pride

Ξεκινούν και για φέτος οι κινηματογραφικές βραδιές στον Μπερντέ κάθε Πέμπτη στις 21:00! Αυτήν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου προβολή της ταινίας "Pride" (2014, 120') του Matthew Warchus.

Το έτος 1984. Ο τόπος, το Φεστιβάλ Υπερηφάνιας στο Λονδίνο, όπου ο Mark ένας gay νεαρός σκέφτεται ένα πρωί λίγο πριν την παρέλαση ότι οι ομάδες που αντιμετωπίζουν καταπίεση, βαναυσότητες και λιβέλους από την κυβέρνηση της Margaret Thatcher, θα πρέπει να αντιδράσουν όλες μαζί και να υποστηρίξουν η μία την άλλη.

Οι gay φίλοι του είναι κάτι παραπάνω από διστακτικοί, ξέροντας ότι ακόμα και οι πιο ανοιχτόμυαλοι μεταλλωρύχοι, είναι άνθρωποι που δεν θα ήθελαν να είχαν καμία σχέση με τους gay και τις λεσβίες. Βλέπετε εκείνη την εποχή στην συντηρητική Αγγλία της Thacher, οι gay ήταν ασεβή προς την θρησκεία και την κοινή λογική άτομα, που θεωρούνταν παράσιτα της κοινωνίας και δεχόταν επιθέσεις από σχεδόν όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Όμως λίγοι φίλοι του Mark, πιστεύουν το όραμά του και έτσι ιδρύεται ο οργανισμός "Gays and Lesbians Support The Minners", δηλαδή "Gay και Λεσβίες στηρίζουν τους μεταλλωρύχους".

Ομάδα προβολών του Μπερντέ

FB Μπερντές

πηγή : http://mperntes.espiv.net/2015/10/12/%CF%80%C
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτώβριος 13h