Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 21.00

Άνοιγμα στεκιού Ίσκρα & συγκέντρωση ειδών για μετανάστες-πρόσφυγες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ 29/10 - 1/11

ΠΕΜΠΤΗ 29/10

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 21:00

Το στέκι ΙΣΚΡΑ καλεί στην αντιιμπεριαλιστική πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες - μετανάστες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Βραδία νεολαίας
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Εργατική Βραδιά Ραντεβού στις 21:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11

Συντροφική κουζίνα 13:30

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Ώρα έναρξης 20:30 Προβολή Ταινίας

Slumdog Millionaire

(2008)

Ο Τζαμάλ Μαλίκ, ένας 18χρονος από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι, θα ζήσει τη μεγαλύτερη ημέρα της ζωής του με όλα τα μάτια της Ινδίας στραμμένα πάνω του: αν απαντήσει σωστά σε μια τελευταία ερώτηση, θα κερδίσει 20 εκατομμύρια ρουπίες στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος?». Το σόου διακόπτεται μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, και τότε η αστυνομία συλλαμβάνει τον Τζαμάλ ως ύποπτο απάτης: πώς γίνεται ένα παιδί του δρόμου να γνωρίζει τόσο πολλά? Θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του, ο Τζαμάλ διηγείται την ιστορία της ζωής του, και βλέπουμε ότι κάθε κεφάλαιό της περιέχει και μια απάντηση στις απίθανες ερωτήσεις του τηλεπαιχνιδιού. Η μόνη ερώτηση που παραμένει αναπάντητη είναι πώς ένας νεαρός χωρίς πάθος για το χρήμα κατέληξε να παίρνει μέρος στο συγκεκριμένο σόου? Όταν ο Τζαμάλ επιστρέψει για να απαντήσει στην τελευταία ερώτηση, θα το αποκαλύψει σε 60 εκατομμύρια τηλεθεατές...

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.com/2015/10/2910-1...


ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ενώ η Ευρώπη σκληραίνει την στάση της προς τους μετανάστες, κλείνει τα σύνορα, υψώνει φράχτες και παρατάσσει στρατό απέναντι σε αμάχους, οικογένειες, κάθε μέρα χιλιάδες ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου. Είναι το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα των τελευταίων 80 χρόνων στην Ευρώπη. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ίδιας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., μίας πολιτικής που έχει γεμίσει με εστίες πολέμου ολόκληρο τον πλανήτη, μιας πολιτικής επεμβάσεων και συγκρούσεων, μίσους, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας που γεννάει το καπιταλιστικό σύστημα εφαρμόζοντάς την, στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής για να μπορέσουν να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα (οικονομικά γεωπολιτικά κ.τ.λ.).

Ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση έχει και η άθλια κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), οι οποίοι ακολουθώντας τον δρόμο των Σαμαρά - Βενιζέλου, αντιμετωπίζουν τους μετανάστες με ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο. Στοιβάζοντας τους με άθλιες συνθήκες σε κέντρα κράτησης - στρατόπεδα συγκέντρωσης, με απάνθρωπη μεταχείριση από τις δυνάμεις καταστολής κλπ.

Εδώ και μέρες εκατοντάδες μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα με κατεύθυνση την Κεντρική και Β.Ευρώπη οι οποίοι ζουν σε καθεστώς απόλυτης εξαθλίωσης και στερούνται τα στοιχειώδη αγαθά. Η καμπάνια, η οποία κάνουμε, έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με τέτοια μέσα, αλλά με την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, του ρατσισμού, της φτώχειας, του πολέμου. Επίσης δεν γίνεται από την θέση μιας αστικής φιλανθρωπίας, δηλαδή από αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα, αλλά από μία εργατική θέση, αυτή της αλληλεγγύης και του διεθνισμού, της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών για ίσα δικαιώματα, δηλαδή από αυτούς πού έχουν το πρόβλημα.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία και συγκεντρώνουμε είδη όπως:

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, μπισκότα, νερά, γάλατα εβαπορέ μικρές συσκευασίες, ατομικοί χυμοί, κονσέρβες (όχι χοιρινό) Πλαστικές συσκευασίες για μερίδες φαγητού με ενσωματωμένο καπάκι των 375ml, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, λάδι αλάτι, τοματοχυμοί, ρύζι, φακές, μερέντα, μέλι, αλουμινόχαρτα και μεμβράνες περιτυλίγματος.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ - ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ: Βρεφικό γάλα, μπιμπερό, κρέμες, πάνες, βρεφικές τροφές σε βαζάκι, βρεφικές τροφές σε σκόνη, καπέλα, αθλητικά παπούτσια, εσώρουχα, κάλτσες, ποδονάρια (προστατευτικά καταλύματα παπουτσιών για το χειρουργείο σε περίπτωση βροχής). Αδιάβροχα και μαύρες σακούλες σκουπιδιών που μπορούν να γίνουν αυτοσχέδια αδιάβροχα

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα.

ΦΑΡΜΑΚΑ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: καραμέλες tantum για τον λαιμό, αντιβιώσεις ευρέος φάσματος παιδιών και ενηλίκων, αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, immodium, οφθαλμικά κολλύρια, βλεννολυτικά σιρόπια, αντιβηχικά, solution Betadine, οξυζενέ, spray pulvo 47, σταγόνες για την μύτη, κορτιζονούχες και μη κρέμες, κρέμες για εντριβή, φάρμακα για ψώρα, Γάζες για τραύματα, αυτοκόλλητες γάζες, ελαστικοί επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, αντιισταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα.

Από τις 12/10 και κάθε εβδομάδα από Πέμπτη μέχρι Κυριακή στον χώρο

του Στεκιού, στην οδό Αμύντα 12 στο ισόγειο από τις 7μ.μ. - 9μ.μ

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Αλληλεγγύη και αγώνας παντού!

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.gr/2015/10/blog-po