Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη 2η δίκη του Ε.Α.

Η 2η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΏΒΡΗ

Η νέα δίκη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας που θα ξεκινήσει στις 16 Οκτώβρη είναι συνέχεια της κατασταλτικής επίθεσης του κράτους που ξεκίνησε τον Απρίλη του 2010 με τις συλλήψεις αγωνιστών που συμμετείχαν ή κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο Επαναστατικός Αγώνας πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2003 επιλέγοντας την ένοπλη δράση ως μέσο επίθεσης απέναντι στις προσταγές του κεφαλαίου. Επιτέθηκε σε διεθνείς τραπεζικούς κολοσσούς (Citibank, Eurobank), στον θεσμό της αστικής δικαιοσύνης (δικαστήρια Ευελπιδων), σε κρατικούς φορείς που λεηλατούν τον κοινωνικό πλούτο (Χρηματιστήριο, Υπουργεία Οικονομικών - Εργασίας), σε πρωταγωνιστές σκανδάλων (Βουλγαράκης, τηλεφωνικές υποκλοπές, απαγωγές Πακιστανών), σε ιμπεριαλιστές (πρεσβεία ΗΠΑ), στους ένστολους δολοφόνους της δημοκρατίας (διμοιρίες, αστυνομικά τμήματα), σε πολυεθνικές που θησαυρίζουν από τον φυσικό πλούτο και καταστρέφουν το περιβάλλον (Shell). Ο Επαναστατικός Αγώνας με τις ενέργειες και τον λόγο του στόχευσε και στοχεύει εκείνους που εκτελούν την πιο βάρβαρη επίθεση εναντίον της κοινωνίας.

Η πρώτη δίκη της οργάνωσης ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλη του 2013 και αφορούσε την δράση της οργάνωσης κατά την περίοδο 2003-2010, από ένα ειδικό δικαστήριο, με ειδικούς νόμους και ειδικές συνθήκες διεξαγωγής της δίκης. Από τους 8 συνολικά κατηγορούμενους, οι τρεις που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στην οργάνωση, η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς καταδικάστηκαν σε 50 χρόνια φυλακή ο καθένας ως «συνεργοί» για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης από το 2003 μέχρι το 2010. Οι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης καταδικάστηκαν σε 7,5 και 7 χρόνια αντίστοιχα μόνο για συμμετοχή στην οργάνωση ενώ οι Κώστας Κάτσενος, Σαράντος Νικητόπουλος και Μαρί Μπεραχά απαλλάχτηκαν των κατηγοριών. Τον Ιούνιο του 2012 και ενώ τελείωνε η δίκη, τα δυο μέλη της οργάνωσης, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους και περνούν στην παρανομία, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 επικηρύχτηκαν από το κράτος με το ποσό του ενός εκατομυρίου ευρώ έκαστος.

Η δίκη που ξεκινάει στις 16 Οκτώβρη αφορά στην ενέργεια που πραγματοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στις 10 Απρίλιου 2014 όταν επιτέθηκε με παγιδευμένο όχημα στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζονταν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα W. Mc Grew. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από το «Κομάντο Λάμπρος Φούντας», προς τιμήν του συντρόφου που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά την διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας του Επαναστατικού Αγώνα. Έδωσε τη ζωή του στον αγώναγια την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, για την Κοινωνική Επανάσταση.

Επίσης στο «κατηγορητήριο» περιλαμβάνονται η ένοπλη συμπλοκή με μπάτσους στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου 2014 όπου συλλαμβάνεται τραυματισμένος, ο καταζητούμενος μέχρι τότε Νίκος Μαζιώτης, καθώς και κάποιες ληστείες τραπεζών.

Την 1η Οκτώβρη του 2014 κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος και προφυλακίζεται με τη κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση.

Στις 16 Οκτώβρη στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού δικάζονται τα μέλη της οργάνωσης, οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης και η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, ο αναρχικός σύντροφος Αντώνης Σταμπούλος καθώς και ο Γιώργος Πετρακάκος.

Για άλλη μια φορά η αστική δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της απέναντι στο σύστημα που αυτή εξυπηρετεί και έχει συμφέρον να δικάζει τους συντρόφους μας ως «ποινικούς εγκληματίες» και «τρομοκράτες» στοχεύοντας στην απομόνωση των πολιτικών κρατουμένων, είτε αυτή είναι φυσική είτε πολιτική. Διαχρονικά η εξουσία επιδιώκει την ιδεολογική και πολιτική απονοηματοδότηση του αγώνα που επέλεξαν να δώσουν και για τον οποίο βρέθηκαν στη φυλακή, γιατί δεν θέλει να αναγνωρίσει ως πολιτικούς αντιπάλους τους αγωνιστές που αντικρούουν και αμφισβητούν το ίδιο το σύστημα εξουσίας και επιλέγουν να χτυπούν έμπρακτα την καπιταλιστική μηχανή, τις δομές και τα εργαλεία της. Όσο το κράτος νιώθει ότι αμφισβητείται το μονοπώλιο της βίας που κατέχει και ότι οι αντίπαλοι του καθεστώτος συνιστούν απειλή για την εμπέδωση του «νόμου και της τάξης» που είναι τόσο αναγκαία σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, τόσο θα γίνεται πιο επιθετικό και η καταστολή θα αποκτά όλο και πιο κεντρικό ρόλο στην πολιτική του.

Όπως και το πρώτο δικαστήριο που έγινε για τον Επαναστατικό Αγώνα, έτσι και σε αυτό θα δοθεί μια πολιτική μάχη με τον ταξικό και κοινωνικό εχθρό, το κράτος και τον καπιταλισμό. Η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο στο δίκαιο της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης που δικάζεται, αλλά κυρίως, το δίκαιο το επαναστατικό, το δίκαιο του ένοπλου αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, το δίκαιο της κοινωνικής Επανάστασης, το δίκαιο της ελευθερίας.

Στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «Ο ένοπλος αγώνας σήμερα είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Είναι το σάλπισμα του ξεσηκωμού για τους προλετάριους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη. Είναι το σάλπισμα του ξεσηκωμού για τους σύγχρονους σκλάβους. Για να πολεμήσουμε τις πολιτικές της "οικονομικής σωτηρίας" που μόνο καταστροφές φέρνουν. Για να βοηθήσουμε το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς να χρεοκοπήσει τελειωτικά, να καταρρεύσει. Είναι το κάλεσμα για την αγωνιστική, για την επαναστατική κοινωνική συσπείρωση. Για να ξεμπερδέψουμε με τους εγκληματίες της άρχουσας τάξης και του κράτους, για να διώξουμε τον κάθε λογής απατεώνα της καθεστωτικής πολιτικής. Για να πάρουμε ό,τι μας ανήκει, για να πάρει ο λαός όλο τον κοινωνικό πλούτο αποκλειστικά στα δικά του χέρια, να τον διαχειριστεί με βάση τις πραγματικές του ανάγκες και έχοντας ως αρχή όχι το κέρδος, αλλά την κοινωνική αλληλεγγύη. Για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία οικονομικής και πολιτικής ισότητας, μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερων ανθρώπων.»

Καλούμε την Παρασκευή 16 Οκτώβρη και ώρα 12 στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου με την παρουσία μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους που δικάζονται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα, στον αναρχικό Α. Σταμπούλο καθώς και στον Γ. Πετρακάκο.

Δύναμη στην επικηρυγμένη-καταζητούμενη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα.

Τιµή για πάντα στον αναρχικό σύντροφο και µέλος του Ε.Α. Λάµπρο Φούντα.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/60840/


1 2 3 4

Για το δικαστήριο Α. Σταμπούλου και Ε.Α.

Στις 10 Απριλίου 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και το γραφείο του μόνιμου αντιπρόσωπου του ΔΝΤ. Η επίθεση αυτή στο κέντρο της μητρόπολης και στην καρδιά της εξουσίας, συνιστά κεντρικό πολιτικό πρόταγμα στρατηγικής κατεύθυνσης για την εμφάνιση και ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος. Ενός αμιγώς αντικαπιταλιστικού-αντικρατικού κινήματος που θα προάγει τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο, θα στοχεύσει με ευκρίνεια τους κύριους υπαίτιους φορείς, τις δομές, τους θεσμούς και τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη αντιλαϊκή λεηλασία. Η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην ανεξάρτητη αρχή-ρυθμιστή της νομισματικής πολιτικής, ήταν ένα χτύπημα στον στυλοβάτη του κεφαλαίου. Από την δημιουργία της ως και σήμερα ο ρόλος της είναι βαθιά ταξικός και στοχεύει στην ισχυροποίηση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, στην τραπεζική τοκογλυφία και στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων από την άρχουσα τάξη. Ήταν μια απόλυτα επίκαιρη και κοινωνικά νομιμοποιημένη επίθεση ενάντια στο παράρτημα του υπερεθνικού οικονομικού μηχανισμού της ΕΚΤ, ενάντια στους θεσμούς που εκπονούν και επιβάλλουν τα αντικοινωνικά και δολοφονικά τους σχέδια εις βάρος του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Για την επίθεση αυτή κατηγορούνται οι επαναστάτες σύντροφοι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ο οποίος με προκήρυξή του στις 25 Απριλίου 2014 ανέλαβε την ευθύνη. Στην προκήρυξή του αναλύεται ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας, η σύγχρονη οικονομική πολιτική περίοδος καθώς και, μέσω της επαναστατικής πλατφόρμας, προτάσσεται το ιστορικό διακύβευμα διάρθρωσης και λειτουργίας ενός επαναστατικού κινήματος. Στις 16 Ιουλίου 2014 συλλαμβάνεται στο Μοναστηράκι, έπειτα από κυνηγητό και βαριά τραυματισμένος από πυρά αστυνομικών, ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Αμέσως μετά τη σύλληψη του , ο Νίκος Μαζιώτης αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στην Τ.τ.Ε.

Για την ίδια επίθεση κατηγορείται και ο αναρχικός σύντροφος Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος συνελήφθη την 1 Οκτωβρίου 2014 και κατηγορείται μεταξύ άλλων και με την κατηγορία ένταξης και συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα. Κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται και τις οποίες ο σύντροφος αρνείται στο σύνολο τους, πολιτικά και δικονομικά. Η έκφραση της αλληλεγγύης απέναντι στους αιχμαλώτους του κοινωνικού-ταξικού πολέμου συνάδει με την πολιτική νομιμοποίηση των επαναστατικών εγχειρημάτων της ένοπλης προπαγάνδας που έχουν τελεστεί και γι' αυτά κατηγορούνται οι κρατούμενοι. Είτε είναι σε θέση οι δικαστικές αρχές να αποδίδουν κατηγορίες βάσει του εκάστοτε δικονομικού άρθρου, είτε όχι. Όπως και η έκφραση αλληλεγγύης απέναντι στους αιχμαλώτους συνάδει με την πολιτική και ιδεολογική υπόσταση και ταυτότητα που εκπροσωπεί ο κάθε πολιτικός κρατούμενος τασσόμενος στην όχθη του στρατοπέδου υπερασπιζόμενος την επαναστατική υπόθεση. Η αντίσταση δε θα πρέπει να προκύπτει μόνο ως απάντηση στις αυθαιρεσίες και τις καταχρήσεις της εξουσίας, αλλά απέναντι στην ίδια την ύπαρξή της. Οι εκφάνσεις της επιβολής της, όμως, αποτελούν εφαλτήρια για αντεπίθεση. Όταν η εξουσία αυθαιρετεί, υποσκάπτει τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα με ποικίλες υπονομευτικές μεθόδους, όταν καταργεί τα τεκμήρια αθωότητας ή δεν αποδεικνύει την ενοχή του κρατούμενου, δε συνεπάγεται ότι πρέπει να αποδεχόμαστε την ασυδοσία τους και την ομηρία μας.

Η δίκη που ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού αποτελεί ένα κομμάτι στην ιστορική συνέχεια των ειδικών δικαστηρίων και των τρομοδικείων που στήνουν οι ντόπιοι διωκτικοί-δικαστικοί μηχανισμοί ενάντια στους πολιτικούς τους αντιπάλους εδώ και δεκαετίες. Αποτελεί άλλη μια συνειδητή επίθεση του καθεστώτος και της αντιτρομοκρατικής του εκστρατείας ενάντια στους πολιτικούς τους εχθρούς, στους αγώνες και τα επίδικα της δράσης τους. Η απονομιμοποίηση και η εγκληματοποίηση της αντικαθεστωτικής πολιτικής δράσης, η ηθική και φυσική εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων παραμένουν στην προμετωπίδα της ευρύτερης κατασταλτικής στρατηγικής του ντόπιου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που επιθυμεί να οχυρώσει και να διευρύνει την κυριαρχία του. Και σ' αυτά τα σημεία πολέμου, σ' αυτές τις πολιτικές μάχες, οι σύντροφοί μας δεν θα είναι μόνοι.

Ως μια συνέλευση που συστάθηκε εξ αφορμής της σύλληψης Σταμπούλου, δίχως διαχωριστικές σκοπιμότητες, θα θέλαμε να αναφερθούμε λίγο περισσότερο στο πρόσωπο του. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του οι κουκουλοφόροι της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να του αποσπάσουν δείγμα DNA και αποτυπώματα με τη βία, ενώ όντας αποκλεισμένος στα κελιά της ΓΑΔΑ του απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με δικηγόρο, την ίδια στιγμή που τα φερέφωνα του κράτους παίζουν τα δημοσιογραφικά-τρομοϋστερικά τους παιχνίδια. Ο Αντώνης Σταμπούλος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές, τάσσεται στο στρατόπεδο της επανάστασης και δεν αναγνωρίζει την αστική δικαιοσύνη και νομιμότητα, ενώ δηλώνει ότι δεν έχει να απολογηθεί παρά «μόνο στο επαναστατικό κίνημα, τους συντρόφους και το λαό που επιλέγει να μη ζήσει σα ραγιάς».

Ο σύντροφος από την πρώτη κιόλας μέρα της αιχμαλωσίας του κράτησε αξιοπρεπή στάση απέναντι στον ταξικό εχθρό. Συμμετείχε στην απεργία πείνας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους οι οποίοι βάλανε ανάχωμα το σώμα τους διεκδικώντας πολιτικά αιτήματα από την κατάργηση των τρομονομων, ειδικών διατάξεων μέχρι τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ως μέλος του Δ.Α.Κ. (Δίκτυο Αγωνιζόμενων Κρατουμένων) έχει ενεργό ρόλο και ο λόγος του βγαίνει «εκτός των τειχών» μέσω των κειμένων που δημοσιοποιούνται και αφορούν όλες τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Συμμετείχε, επίσης, στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Λάρισας μέσω της άρνησης εισόδου στα κελιά μαζί με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους του.

Οι σύντροφοι μέσα και έξω από τις φυλακές θα πρέπει να δώσουμε σημαντικούς αγώνες με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, να συνταχτούμε σε κοινές θέσεις και κατευθύνσεις χαράζοντας μέσα από την ίδια την δράση μας την επαναστατική προοπτική. Είναι ανάγκη να επιτεθούμε με αποτελεσματικότητα σε κεφάλαιο και κράτος για την ανατροπή τους, να ορίσουμε τις πρακτικές εφαρμογές της προλεταριακής αντεπίθεσης σε όλον αυτόν τον μνημονιακό συρφετό που έχει επιβάλλει την αποσάθρωση των εργασιακών κεκτημένων, την εντατικοποίηση της μισθωτής σκλαβιάς, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο και την διευρυμένη υφαρπαγή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος των λίγων.

Η κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους δεν αποτελεί μια συνθηματολογία κενού περιεχομένου αλλά τον διέξοδο μονόδρομο που επιτάσσει με την βαρύτητά της η ιστορική συγκυρία και αναγκαιότητα. Το καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος δεν εμποδίζουν απλά με κάθε τρόπο την κατάκτηση της ευημερίας, αλλά διαχειρίζονται την δυσμένεια της ίδιας της επιβίωσης μας. Ο πόλεμος του υπερεθνικού κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, η αδυσώπητη λεηλασία των αγορών μέσω της τρόικας, των υπερεθνικών μηχανισμών και των ντόπιων αφεντικών, συντελείται τώρα και συνεχίζεται αμείωτα. Τις συνέπειές του δεχόμαστε καθημερινά ποικιλοτρόπως και στεκόμαστε δυστυχώς με αναντιστοιχία. Με όπλο μαζικής καταστροφής το δημόσιο χρέος των χρεωμένων και χρεοκοπημένων κρατών, ο ταξικός πόλεμος της πλουτοκρατίας εναντίον των λαϊκών-πληβειακών στρωμάτων, λαμβάνει χώρα σε κάθε κράτος, ασχέτως από την ένταση του, την ανισόμετρη ανάπτυξη του κεφαλαίου, τους ενδογενείς ανταγωνισμούς του και τις όμορες επιχειρηματικές επιδιώξεις του.

Μεταξύ άλλων, ιεραρχώντας τους σκοπούς, πρέπει σήμερα να στηρίξουμε και να εξελίξουμε τα κεκτημένα, τις αυτοοργανωμένες δομές κύτταρα της κοινωνίας που ευελπιστούμε να χτίσουμε. Εξωστρεφείς δομές που υπάγονται στην επαναστατική θεωρία, μικρογραφίες της μελλοντικής κοινωνίας που οραματιζόμαστε, ικανές να ανταπεξέλθουν τόσο στην καταστολή όσο και στην αφομοίωση. Να παρέμβουμε κοινωνικά με πολιτικές κινήσεις που ορίζουν τα χαρακώματά μας ξεκάθαρα, αντικρούοντας κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσης από το σύστημα. Να στηρίξουμε τους αγωνιστές, να ακολουθήσουμε κοινή επαναστατική πορεία εντός και εκτός των τειχών. Απομονώνοντας τις εναλλακτικές πολιτικές διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος, μακριά από την ανάθεση στον κοινοβουλευτισμό, τις υποστηρικτικές στην κυβέρνηση ρητορικές της εθνικής ανεξαρτησίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης, μακριά από την επίκληση του πρότερου, ιστορικά διαγραμμένου καπιταλισμού, την υπεράσπιση ενός ανανήψαντος κράτους «πρόνοιας». Να χαράξουμε ευκρινείς τομές με τα άνευρα έξω-θεσμικά φληναφήματα διαμαρτυρίας. Ορίζοντας την στρατηγική κατεύθυνση ενός αντί- θεσμικού αγώνα που θα επιχειρήσει την κατάλυση της αστικής δημοκρατίας, και που δίνοντας υλικές απαντήσεις σε πραγματικά προβλήματα θα εξαπολύσει άμεσα μια αντικειμενική επικινδυνότητα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου.

Η επιγραφή στον τάφο της Έμμα Γκόλντμαναναγράφει: «Η ελευθερία δε θα κατέβει στον λαό, ο λαός πρέπει να ανυψωθεί στην Ελευθερία». Η όξυνση του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, η στοιχειώδης προλεταριακή αντεπίθεση οφείλει πολιτική και επιχειρησιακή συγκρότηση, οφείλει την εμφάνιση και ανάπτυξη ενός ακέραιου επαναστατικού κινήματος που θα θέσει επί τάπητος τους κύριους στόχους δίχως περιφράξεις και λειάνσεις. Δίχως την ποσοτική προϋπόθεση, την κατοχύρωση της ιδεολογικής ηγεμονίας, δίχως την μετάθεση του κύριου στόχου στον αόριστο χρόνο της ωρίμανσης, προς χάριν ενδιάμεσων τακτικισμών που μετατρέπονται σε αυτοσκοπό. Ο αγώνας για την χειραφέτηση της τάξης μας δεν χαρίζεται από τα πάνω, έρχεται με βία μόνο από τα κάτω, ορθώνεται με την πολιτική δράση, με ρίσκο, εν σώματι με την ιδία την ζωή, διεκδικεί με αδιαλλαξία στις αξίες του και πορεύεται αυθύπαρκτος. Και προφανώς δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος. Είναι δίκαιος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΔΙΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 13:00

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συντρόφοι/ισσες για την αλληλεγγύη και την ανατροπή

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1550118/


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΕΝΟΠΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Σ' ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

eeekrhx

Στις 10 Απρίλη του 2014, η αναρχική ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας (Ε.Α) συνεχίζει την πολύχρονη αντικαθεστωτική δράση της με βομβιστική επίθεση, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αμερικής, στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας (Τ.τ.Ε), παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ), όπου στεγάζεται επίσης και το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου στην Ελλάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ). Στις 25 Απρίλη, η οργάνωση με προκήρυξή της αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης, για την οποία και κατηγορούνται τα καταζητούμενα μέλη του Ε.Α Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα. Στις 16 Ιούλη του 2014 συλλαμβάνεται έπειτα από καταδίωξη στο Μοναστηράκι, βαριά τραυματισμένος έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με μπάτσους, ο Νίκος Μαζιώτης.

Την 1η Οκτώβρη του 2014 συλλαμβάνεται ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση. Ο σύντροφος -με μακρόχρονη και συνεπή παρουσία στους κοινωνικόταξικούς αγώνες- από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνείται τη συνεργασία με τους ένστολους φρουρούς του κεφαλαίου και του κράτους του, τάσσεται στο στρατόπεδο της κοινωνικής Επανάστασης υπερασπιζόμενος την επαναστατική Υπόθεση και αρνείται στο σύνολό του το κατηγορητήριο που του αποδίδει η αστική δικαιοσύνη "γιατί", όπως δηλώνει,"οι δύσκολες στιγμές στον αγώνα είναι αυτές που ατσαλώνουν τη συνείδηση. Γιατί σ' αυτές τις περιστάσεις ο κάθε ένας από εμάς είναι ο θεματοφύλακας των ιδανικών της κοινωνίας που πολεμάμε να φτιάξουμε". Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, ως μέλος του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ) συνεχίζει την αγωνιστική δράση του και μέσα στις φυλακές.

Στις 24 Σεπτέμβρη του 2015 συλλαμβάνεται ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος που διώκεται για την ίδια υπόθεση.

Στις 16 Οκτώβρη του 2015 ξεκινάει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού άλλο ένα τρομοδικείο στο οποίο η αστική δημοκρατία, μέσω της "δικαιοσύνης" της, θα επιχειρήσει την απονοηματοδότηση της ένοπλης επαναστατικής δράσης, την εγκληματοποίηση των πολιτικών εχθρών του καπιταλισμού, την ηθική και φυσική εξόντωση των αιχμάλωτων αγωνιστών, το ξαναγράψιμο της σύγχρονης ιστορίας του ταξικού πολέμου.

Να μην ορίσουν οι δυνάστες μας τα μέσα με τα οποία θα τους πολεμήσουμε! Ο Αγώνας ενάντια στο Κεφάλαιο, τα Κράτη του και την Εξουσία τους, ο Αγώνας για την κοινωνική Επανάσταση, τον Κομμουνισμό και την Αναρχία, δεν είναι ούτε "αθώος" ούτε "ένοχος", ούτε "νόμιμος" ούτε "παράνομος", ήταν, είναι και θα είναι δίκαιος και αναγκαίος!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

στον αναρχικό Αντώνη Σταμπούλο.

στον αναρχικό-μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη.

στην καταζητούμενη αναρχική-μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα.

στον Γιώργο Πετρακάκο που διώκεται για την ίδια υπόθεση.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΔΙΚΗ: Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 12.00 / Ειδικό Δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε.

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2015/10/14/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1/


1 2 3 4

Κάλεσμα για την δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Στις 16 Οκτωβρίου ξεκινάει η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος (10/4/2014).

Δικάζεται ο αναρχικός και μέλος της Ε.Ο. Επαναστατικός Αγώνας Νίκος Μαζιώτης, ο αναρχικός Α. Σταμπούλος και ο Γ. Πετρακάκος.

Καλούμε στα ειδικά δικαστήρια του του Κορυδαλλού στις 12:00.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Κ*ΒΟΞ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1550171/