Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 19.00

Κινητοποίηση καταδίκης του πολέμου των ιμπεριαλιστών

ΧΑΝΙΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠ' ΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ανάγκη μαζικής κινητοποίησης των Χανιωτών ενάντια στη χρήση της βάσης της Σούδας και του Πεδίου Βολής διαπιστώθηκε στην ανοικτή σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 13 -10 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα τη στάση του λαού μας απέναντι στον πόλεμο στη Συρία, την προσφυγιά και τη γρήγορη μετατροπή της Κρήτης σε ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ και άλλοι ιμπεριαλιστές τάχα καταδιώκουν το ISIS, που είναι δημιούργημά τους, αλλά ουσιαστικά συγκρούονται μεταξύ τους και ρημάζουν άλλη μια χώρα μετά το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη και την Ουκρανία. Ούτε στη Συρία θα σταματήσουν αν δεν τους φράξει το δρόμο η πάλη των λαών.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί στην πρώτη κινητοποίηση που γίνεται στην πόλη μας την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς, για να καταδικάσουμε τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών που γεννά τα καραβάνια των προσφύγων.

Να καταδικάσουμε το τούρκικο και το ισραηλινό καθεστώς που δολοφονούν μαζικά αγωνιστές και να διαδηλώσουμε αποφασιστικά την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση νέας βάσης στην Κρήτη για τα μη επανδρωμένα drones και στην διευρυμένη και επικίνδυνη χρήση της βάσης της Σούδας.
Να ανοίξει ένας γύρος μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην πόλη μας, στην Κρήτη και σ' όλη τη χώρα για να μη μετατραπεί ο τόπος μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Η δολοφονική επιχείρηση των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού ενάντια στο συριακό λαό για τον έλεγχο και την κυριαρχία στην περιοχή δεν έχει τελειωμό. Με απροκάλυπτο τρόπο και χωρίς κανένα ενδοιασμό για την καταστροφή που συντελείται σ' αυτή τη χώρα, για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και κατατρεγμένους, συνεχίζουν να σκορπούν τον όλεθρο με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Γάλλοι, Άγγλοι, αλλά και Ρώσοι έχουν εμπλακεί σε μια επικίνδυνη αντιπαράθεση με πρώτο θύμα σήμερα τη Συρία, αλλά το σίγουρο είναι, ότι ετοιμάζουν ένα νέο γύρο επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Οι ιμπεριαλιστές, φονιάδες και ληστές των λαών αποδεικνύουν για άλλη μια ακόμη φορά πόσο αδίστακτοι είναι. Το ρήμαγμα της Λιβύης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Ουκρανίας, της Παλαιστίνης, της Γιουγκοσλαβίας και δεκάδων άλλων περιοχών του πλανήτη είναι κραυγαλέα παραδείγματα.
Πάνω στα αποκαΐδια των χωρών που καταστρέφουν, επιδιώκουν να οικοδομήσουν όρους, ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα, για την προώθηση των γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων.
Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια και σ' αυτό το κλίμα εντάσσεται και η νέα δολοφονική επίθεση ενάντια στον αγωνιζόμενο τουρκικό και κουρδικό λαό. Ενάντια στους αντιιμπεριαλιστές και εργαζόμενους της Τουρκίας. Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μ. Ανατολής αποτελούν πυρακτωμένη ζώνη και οι κίνδυνοι ανάφλεξης με θύματα τους λαούς είναι στην ημερήσια διάταξη.
Οι ιμπεριαλιστές , μακελάρηδες των λαών , ξαναχαράζουν τα σύνορα της περιοχής με το αίμα των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων και πνιγμένων αθώων.
Μέσα σ' αυτήν την πυρακτωμένη περιοχή βρίσκεται και η χώρα μας, η οποία εμπλέκεται άμεσα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των αμερικανονατοϊκών. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς !!!! με ιδιαίτερο ζήλο προθυμοποιείται και παραχωρεί γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές. Η χώρα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο δολοφονικών επεμβάσεων με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του συστήματος.
Το πρόσφατο δημοσίευμα για τις βολές πυραύλων patriot στο Πεδίο Βολής Κρήτης, η γενικότερη αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, το αίτημα των ΗΠΑ για εγκατάσταση των μη επανδρoμένων drones στο Καστέλι του Ηρακλείου μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας σε μια εποχή όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Απέναντι σ' αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, η ανάγκη δημιουργίας ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών της περιοχής για την υπεράσπιση της ζωής μας είναι μονόδρομος.
Άμεσα και αποφασιστικά θα πρέπει να ξεδιπλωθούν οι αγώνες που θα απαιτούν απ' την κυβέρνηση:
Να μην εμπλακεί η χώρα σε καμιά πολεμική επιχείρηση ενάντια στο συριακό λαό με οποιοδήποτε πρόσχημα.
Να μη χρησιμοποιείται ο τόπος μας σαν ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ.
Να μην γίνει το Καστέλι Ηρακλείου και καμιά άλλη περιοχή της χώρας βάση εγκατάστασης των drones.
Να απαιτήσουμε να παρέχει η κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέσα και έγγραφα για ανθρώπινη διαβίωση και διαμονή στη χώρα μας και για τη μετάβαση τους σε άλλες χώρες σε όλους τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους.
Ο αγώνας αυτός είναι άρρητα δεμένος με τις μάχες που πρέπει να δοθούν για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά νομοθετήματα που θα ψηφιστούν αυτές τις μέρες απ' τη Βουλή και προβλέπονται από τα μνημόνια της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης.

► Όχι στην επέκταση των αμερικανονατοϊκών βάσεων.
► Έξω οι βάσεις του θανάτου.
► ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.
► ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

πηγή : http://la-aas.blogspot.gr/2015/10/blog-post_3