Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 19.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Συλλαλητήριο Παρασκευή 16.10 - Ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.exnet | τηλ: 6939684508

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/10/15/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-16-10-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9/


1 2 3 4 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ- ΣΥΝΤΑΓΜΑ 16/10, 19.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

Ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι οι αυτοοργανωμένοι, αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, για τη συνολική ρήξη και ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1550199/


1 2 3 4 5

Καμία αναμονή, καμία ανακωχή! Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα! αντιμνημονιακή-αντικυβερνητική Συγκέντρωση, Παρασκευή 16 Οκτώβρη 7μμ Πλατεία Συντάγματος

_ _ _n

Η τρίτη μνημονιακή περίοδος εγκαινιάζεται με μια σειρά προαπαιτούμενων μέτρων, ως εχέγγυο για την απόλυτη ευθυγράμμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις απαιτήσεις του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου και με στόχο την εκταμίευση των πρώτων 2δις για την έναρξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Με αυτόν τον τρόπο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προωθεί με ζήλο την εφαρμογή των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της επανεκκίνησης της συζήτησης για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους ως αντάλλαγμα από τους δανειστές, εξελίσσεται στην αιχμηρότερη μνημονιακή έκφραση της τελευταίας πενταετίας.

Με δεδομένη την κοινωνική βιοτική καθίζηση, προϊόν των προηγούμενων μνημονιακών πολιτικών που υποτίθεται ότι θα αναχαίτιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, η περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας και το βάθεμα της αναδιανομής του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω αποτελούν συνώνυμα της ολοκληρωτικής κοινωνικής καταστροφής.

Μετά τη συμφωνία της 13ης Ιούλη, την πραξικοπηματική ακύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας και του εκκωφαντικού ΟΧΙ που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα που είχε προηγηθεί, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαλλαγμένη πλέον από κάθε ''φιλολαϊκό'' πρόσχημα και πλήρως συντεταγμένη με το ντόπιο και διεθνές μνημονιακό μπλοκ, έρχεται να αποτελειώσει και τα τελευταία ψήγματα επιβίωσης των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο πρώτος γύρος των προαπαιτούμενων μέτρων που ψηφίζεται την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στη βουλή, αποτελεί, συγκριτικά με το σύνολο των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, μονάχα το εναρκτήριο λάκτισμα κατά των οικονομικά ασθενέστερων και απλά προεικονίζει αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει: Μείωση των συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας στη συνταξιοδότηση, ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με προοπτική ενιαίας εθνικής σύνταξης, κατάργηση του επικουρικού ταμείου με εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, απελευθέρωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με μαζικές απολύσεις και λοκ-άουτ, μείωση του επιδόματος θέρμανσης, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, αύξηση της φορολογίας στους φτωχούς αγρότες και νομιμοποίηση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, είναι μόλις μερικά από τα μέτρα που καλείται να εφαρμόσει άμεσα η μνημονιακή ''αριστερά'' του ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συρφετός των ΑΝΕΛ που την στηρίζει.

Το ανταγωνιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, το σύνολο των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που σαρώνεται από τον νέο μνημονιακό ορυμαγδό πρέπει να αποδράσει από τις όποιες ψευδαισθήσεις για τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, να μην εγκλωβιστεί στις νέες αυταπάτες που εμπορεύονται πρόστυχα οι νεόκοποι σωτήρες του τόπου σαν τη ΛΑ.Ε και να οργανωθεί μαχητικά και αυτόνομα παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του.

Με αφετηρία την συνειδητοποίηση των προλεταριακών δυνάμεων ότι τίποτα δεν πρόκειται να ανατραπεί εντός του κοινοβουλίου, του καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε, με όπλα μας την απεριόριστη δύναμη της ενότητας, την πείρα των αγώνων μας αλλά κυρίως την αυτοπεποίθηση για μια μετωπική αντιπαράθεση με τους ντόπιους και διεθνείς δυνάστες μας, μπορούμε αργά και σταθερά να ξεκινάμε να χτίζουμε την επαναστατική-προλεταριακή οργάνωση της εποχής μας ως την μόνη ρεαλιστική απάντηση στην ηττοπάθεια, την ανάθεση και τον παροπλισμό. Η παρουσία μας στους δρόμους είναι πολιτικά αναγκαία και ιστορικά επιβεβλημένη γιατί χωρίς την μαζική κοινωνική αντίσταση δεν μπορούν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ανατροπή. Αν σήμερα δεν εκφραστεί μαζικά η αντίσταση στο νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα σημάνει τη νομιμοποίηση της εντεινόμενης κοινωνικής λεηλασίας και τη περαιτέρω θωράκιση του αστικού μπλοκ. Θα σημάνει την οριστική οπισθοχώρηση του κινήματος, την τελεσίδικη παράδοση του λαού στα σχέδια του κεφαλαίου. Καμία αναμονή, καμία ανακωχή! Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!

Μονομερής Διαγραφή Χρέους

Έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σύγκρουση με την Αστική Τάξη και το Κράτος της

Αγώνας με όλα τα μέσα για την Κοινωνική Επανάσταση.

αντιμνημονιακή-αντικυβερνητική Συγκέντρωση

Παρασκευή 16 Οκτώβρη 7μμ Πλατεία Συντάγματος

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2015/10/14/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%89%CF%87%CE%AE-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85/


1 2 3 4 5

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΟΧΕΔΟ - ΣΦΑΓΕΙΟ.

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7 μμ - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 6.30 μμ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΠΛ. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 7 μμ

Την Παρασκευή 16.10 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίζει την πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων μέτρων του 3ου Μνημονίου για να "πάρει τη δόση" των 2 δις ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, συντάξεις πείνας και σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει μπροστά το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας ξεκινώντας από το χάρισμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπεξαιρεί μόνιμα τα αποθεματικά φορέων του δημοσίου, προωθεί αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών στο όνομα της αναδιοργάνωσής τους και φτάνει στο απόλυτα εξευτελιστικό σημείο να απαλλάσσει από τον ΕΝΦΙΑ, που τον πληρώνουν οι φτωχοί και οι άνεργοι, το ΤΑΙΠΕΔ και ότι του ανήκει (!) για να τα πάρουν οι "επενδυτές" χωρίς υποχρεώσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου και για αυτό θα βρει, και αυτή, τους εργαζόμενους και τον λαό απέναντί της, όπως και οι προηγούμενοι.

Αγώνας μέχρι το τέλος για να μην περάσουν τα μέτρα του 3ου μνημονίου, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των σωματείων την Παρασκευή 16.10 την ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχέδιου.

Αθήνα, προσυγκέντρωση: 6.30 μμ στη πλατεία Κολοκοτρώνη.

Κλιμάκωση με πανεργατική απεργία τις επόμενες ημέρες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3542


1 2 3 4 5

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Ούτε ένα μήνα από τη θριαμβική επανεκλογή της, η δεύτερη κυβέρνηση της πρώτη-φορά-αριστερά, αυτή που θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, θα τελειώσει με το παλιό και άλλα τέτοια χαριτωμένα για να περνάει η ώρα, φέρνει σήμερα στη Βουλή τα πρώτα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής δολοφονίας της εργατικής τάξης, που προβλέπει το νέο υπερήφανο αριστερό της Μνημόνιο.

Μέτρα που έρχονται όχι απλά να συμπληρώσουν, αλλά να διευρύνουν και να αλλάξουν επίπεδο στη βάρβαρη επίθεση του Κεφαλαίου στην Εργασία της τελευταίας πενταετίας, όχι μόνο εκμηδενίζοντας την εργατική δύναμη, αλλά αναγκάζοντας την κοινωνία να πληρώσει και επιπλέον τα σπασμένα των αφεντικών.

Μέσα σε κλίμα δημοκρατικής και διακομματικής συναίνεσης, μεταξύ άλλων, το Κοινοβούλιο πρόκειται να επικυρώσει μια σειρά από μέτρα φορολόγησης των εργατικών στρωμάτων και οριζόντιων περικοπών εισδημάτων, την κατάργηση της κατώτατης σύνταξης και φυσικά μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας και κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε πολύ ακριβά την ανοχή που επέδειξε το εργατικό κίνημα στις λογικές της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και την εξασθένιση των αγώνων την τελευταία τριετία.

Είναι στο χέρι μας να επιστρέψουμε στο δρόμο και να διορθώσουμε το λάθος αυτό.

Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τις πολιτικές της εξαθλίωσης μέσα από τη δική μας αδιαμεσολάβητη δράση, την ανασυγκρότηση των σωματείων και των κοινωνικών δομών σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε κοινωνικό μέτωπο.

Σήμερα στις 19:30, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, ενάντια στη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας και στο βιοτικό μας επίπεδο.

Κάθε μέρα, οργανώνουμε την τάξη μας ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μοναδικό προαπαιτούμενο για εμάς, η αναγέννηση της κοινωνικής αντίστασης.

-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

-ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

-ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/diko-mas-proape...