Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 19.00

Πορεία

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Το Σάββατο 10/10 εξερράγησαν 2 βόμβες σε προγραμματισμένη πορεία ειρήνης, στην Άγκυρα , ενάντια στις πολεμικές συγκρούσεις στην Νοτιοανατολική Τουρκία. Η πορεία διοργανώθηκε από τη Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών , την Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων και την Ένωση Γιατρών Τουρκιάς τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές… Το τουρκικό κράτος σκόρπισε έτσι τον θάνατο σε 128 ανθρώπους , ενώ ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι πάνω από 246 τραυματίες. Η διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρουκ , που είχε ως αποτέλεσμα 32 αλληλέγγυοι στην κουρδική αντίσταση να χάσουν την ζωή τους. Οι τουρκικές κατασταλτικές δυνάμεις , αμέσως μετά την βομβιστική επίθεση , έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα κατά των τραυματιών και των υπολοίπων συγκεντρωμένων που προσπαθούσαν να τους περιθάλψουν. Ένοχος για την σφαγή αυτή, όπως και για την βομβιστική επίθεση στο Ντιαρμπακιρ πριν τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και στο Σουρουκ τον Ιούλιο , είναι ο ιμπεριαλισμός και το φασιστικό κυβερνόν κόμμα. Αν την επίθεση αυτή υλοποίησαν πράκτορες της ΜΙΤ ή οι ισλαμοφασίστες του ISIS μικρή σημασία έχει για το λαϊκό κίνημα και τους επαναστάτες. Ξεκάθαρος στόχος της η πολιτική ενίσχυση του Ερντογάν και του κόμματος του μέσα από της νατοϊκής έμπνευσης ' στρατηγική της έντασης' και η τρομοκράτηση του κουρδικού και τουρκικού λαού.

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τους νεκρούς της τάξης μας , δεν πρόκειται να συγχωρέσουμε τους δολοφόνους τους. Ο Σύριζα προκαλεί όταν κρατάει ενός λεπτού σιγή στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του , ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες στην φυλακή. Ο Τσίπρας νομιμοποιεί την υποκριτική καταδίκη της επίθεσης από τον Ερντογάν και επιβεβαιώνει ξανά τη στοίχιση του με τον αμερικανικό παράγοντα και την ΕΕ , όταν εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Ταυρική κυβέρνηση. Και όταν το φασιστικό κράτος της Τουρκιάς και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, δεν επιτίθεται στους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου μόνο στην Τουρκία , αλλά σε όλα τα μέρη διαμέσου των συνεργαζόμενων κρατών , όταν το 2011 μετά την Σύνοδο Κορυφής Υψηλής Συνεργασίας μεταξύ Σαμαρά και Ερντογάν βγήκαν παγανιά στην Ελλάδα για το κυνήγι των επαναστατών από την Τουρκία , όταν μετά από απαίτηση της Τουρκιάς άρχισαν δίκες για την έκδοση σχεδόν όλων των προσφύγων από την Τουρκία που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο , αλλά και εκείνων που τους είχε ήδη χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και τον Μαρτη του 2013 όταν πήγε ο Σαμαράς στην Τουρκία και συνυπέγραψε με τον Ερντογάν σύμφωνο κοινού αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία γίνεται ξεκάθαρο ότι η συνεργασία Ελλάδας Τουρκιάς όταν πρόκειται για θέματα καταστολής αγωνιστών είναι η καλύτερη..

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλα τα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα κομμάτια της τούρκικης κοινωνίας, με όλους Τούρκους και Κούρδους που αγωνίζονται απέναντι στην καταστολή των αγώνων και τις δολοφονικές επιθέσεις του Τουρκικού κράτους. Τιμάμε τους νεκρούς μας και δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο και το κράτος του.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10 19.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1550187/