Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στις 20.00

Συναυλία

LOCAL ACT: Leaving Tomorrow/The Cave Children

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα την Κυριακή 8 Νοέμβρη παρουσιάζει τη δεύτερη συναυλία του LOCAL ACT. Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Leaving Tomorrow
The Cave Children


Οι LEAVING TOMORROW είναι ένα ηλεκτρικό rock τρίο με αγγλικό στίχο. Δημιουργήθηκαν το 2002 με έδρα την Αθήνα. Έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ με πολλά άλλα γκρουπ. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφία της, με πολλές αναφορές στην ιστορία της rock μουσικής, στην κλασική αλλά και την παραδοσιακή μουσική, ενώ στιχουργικά, οι κοινωνικές και προσωπικές αφηγήσεις συναντούν πολύ συχνά την ποιητική γραφή. Το ομότιτλο πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2009 από την Feedback Sound. Στις αρχές του 2012 ηχογράφησαν δύο κομμάτια, τα οποία κυκλοφόρησαν μερικούς μήνες αργότερα σε ψηφιακή μορφή και αποτελούν τον προάγγελο της επερχόμενης νέας τους δουλειάς.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.facebook.com/LeavingTomorrowBand
www.myspace.com/leavingtomorrowband
www.feedbackstudio.net/label/lt-dalp.html
Επικοινωνία: leavingtomorrow@gmail.com

Οι THE CAVE CHILDREN είναι μια τετραμελής μπάντα από την Αθήνα.
Άρχισαν να παίζουν μαζί μουσική το 2013. Το 2014 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό ως τετραμελές συγκρότημα με το Βασίλη Νιτσάκη στο μπάσο, το Δημήτρη Στεργίου στα τύμπανα, τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και το Βασίλη Βλαχάκο στην κιθάρα και τους στίχους. Το πρώτο album τους, «Quasiland», κυκλοφόρησε από την Inner Ear τον Απρίλιο του 2015.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.facebook.com/cavechildren

Κυριακή 8 Νοέμβρη.
Ώρα έναρξης: 8.00 μμ
Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική οικονομική ενίσχυση

Λαμπηδόνα
Άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας

www.facebook.com/byronlocalact

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...


πηγή : https://www.facebook.com/byronlocalact


Δελτίο Τύπου: Local Act (ή αλλιώς, πώς η μουσική δημιουργία και έκφραση ενδυναμώνουν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης σε κάθε γειτονιά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ LOCAL ACT

Local Act (ή αλλιώς, πώς η μουσική δημιουργία και έκφραση ενδυναμώνουν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης σε κάθε γειτονιά)
Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα (Κ.Π.Κ.Β.) και των ανθρώπων που το στηρίζουν, η κίνηση της Local Act είναι γεγονός!

Πρόκειται για μία 15ήμερη συναυλιακή δρααστηριότητα στον φιλόξενο χώρο της Λαμπηδόνας όπου, ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες και στα συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής, ξεκινά μια διαδικασία που στόχο έχει να συσπειρώσει κάθε δημιουργική και μουσική φωνή που δρα στις γειτονιές αυτές, γύρω από έναν χώρο όπου, εκτός όλων των άλλων, επιχειρείται να αναδειχθεί και μία εναλλακτική πρόταση κοινωνικής οργάνωσης μέσα από την αυτοοργάνωση, την ισότιμη συμμετοχή και την αλληλεγγύη.

Επιπλέον, με την Local Act γίνεται μια προσπάθεια να αναδειχθεί τόσο η ανάγκη σύνδεσης της τέχνης με τους κοινωνικούς αγώνες όσο και η ανάγκη συλλογικοποίησης της καλλιτεχνικής δράσης. Ακόμα, σημαντική είναι η ενίσχυση της τοπικής μουσικής παραγωγής που παράγεται κυρίως, από κοινωνικά ενεργούς ανθρώπους και δεν πραγματώνεται με κυρίαρχους τους όρους της εμπορευματοποίησης. Έτσι, η προσπάθεια αυτή είναι ανάγκη να υλοποιηθεί δίχως χορηγούς ή κρατικές/δημοτικές επιχορηγήσεις, ενάντια στη λογική της ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης στην Τέχνη, πάντοτε με κύριους συντελεστές τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους της περιοχής και πάντοτε κοντά στην αξιόλογη ντόπια καλλιτεχνική παραγωγή.
Η συναυλιακή δράση της Local Act ξεκινάει την Κυριακή 25 Οκτώβρη.

Πρόγραμμα συναυλιών:

Κυριακή 25 Οκτώβρη: Magic de Spell, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή,Υπεραστικοί
Κυριακή 8 Νοέμβρη: The Cave Children, Leaving Tomorrow
Κυριακή 22 Νοέμβρη: Deux Points, Freq Professors
Κυριακή 6 Δεκέμβρη: JK One & dj Wheel M., KinGorilla8
Κυριακή 20 Δεκέμβρη: Earth of Distrust, Flesh of Gaia, Lavalanche

Λαμπηδόνα, Άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας.
Οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.00 μμ.
Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική οικονομική ενίσχυση

www.facebook.com/byronlocalact

Επικοινωνία-Συμμετοχές:byroexn.local.exact@gmaiexl.com
politistikokentrovirona.blogspot.gr

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...