Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 12.00

Συλλαλητήριο για τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους

Δυστυχώς επανάληψη…

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δράμας έχει ως πρωταρχικό ζητούμενο την αξιοπρέπεια όλων των συνανθρώπων μας. Με γνώμονα την αλληλεγγύη και όχημα την αυτοοργάνωση, οι εθελοντές του ΚΙΦΑ Δράμας προσφέρουμε πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Ωστόσο, το ΚΙΦΑ δεν δημιουργήθηκε για να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο στους αδύναμους και αποκλεισμένους συμπολίτες μας, ούτε για να αντικαταστήσει το δημόσιο σύστημα υγείας εκεί που αποδεικνύεται ανεπαρκές. Αντίθετα, πρωταρχικός στόχος είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες, να οργανωθούν και να δράσουν συλλογικά για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον της κοινωνίας.

Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Κατ' αρχήν, βρίσκεται στο υπόγειο του Νοσοκομείου και πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα τα οποία υπονομεύουν κάθε έννοια υγιεινής και ασφαλούς διατήρησης των σκευασμάτων. Επιπλέον, εδώ και καιρό δε στελεχώνεται με Φαρμακοποιό! Τρίτον και σημαντικότερο, πλέον δε διαθέτει ούτε τα βασικά φάρμακα και παραϊατρικά υλικά. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι ασθενείς να αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι τα φάρμακα που χρειάζονται ή να καταφεύγουν στο ΚΙΦΑ. Και βέβαια, υπάρχει πάντα η περίπτωση κάποιος ασθενής να μείνει χωρίς καθόλου αγωγή, είτε γιατί δεν έχει τα χρήματα είτε γιατί δεν υπάρχει στο ΚΙΦΑ.

Μέχρι σήμερα το ΚΙΦΑ Δράμας παράσχει φάρμακα σε ασφαλισμένους της Πρόνοιας, που υποτίθεται ότι πρέπει να προμηθεύονται την αγωγή τους από το Φαρμακείο του Νοσοκομείου. Στέλνει φάρμακα στους μετανάστες που κρατούνται στο στρατόπεδο του Παρανεστίου, που επίσης υποτίθεται ότι πρέπει να εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Δράμας. Και τις τελευταίες μέρες ετοίμασε και θα στείλει μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων ώστε να καλυφθούν κάποιες βασικές ανάγκες των ασθενών του Νοσοκομείου.

Ωστόσο, το ΚΙΦΑ δημιουργήθηκε όχι για να καλύπτει τα κενά της δημοσίας υγείας, αλλά για να διεκδικεί την αξίωση στην περίθαλψη όλων των πολιτών. Στο πλαίσιο της διεκδίκησης αυτού του δικαιώματος ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα συμπαράστασης των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν όχι μόνο για τα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά πάνω απ' όλα για την προσφορά επαρκούς και αξιοπρεπούς περίθαλψης στους κατοίκους ολόκληρου του νομού. Συντασσόμαστε με τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους που ζητάνε να σταματήσει η πορεία διάλυσης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΠΥ, να σταματήσει η υποχρηματοδότηση στον τομέα της υγείας, να μη γίνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις των μονάδων υγείας.

Το ΚΙΦΑ αύριο το πρωί θα παραμείνει κλειστό και καλεί όλους τους φίλους, εθελοντές, αλλά και τους δικαιούχους του να δώσουν το παρόν, αύριο 10.00 το πρωί στο προαύλιο του νοσοκομείου Δράμας. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!

--------

… Το παραπάνω κείμενο το γράψαμε τον Ιούνιο του 2013. Δυστυχώς, το μόνο που χρειάζεται να αλλάξουμε είναι η ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος για το συλλαλητήριο.
Να είμαστε όλοι εκεί, λοιπόν, στην κεντρική πλατεία της Δράμας την Πέμπτη 22 Οκτώβρη και ώρα 12 μμ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κ.Ι.Φ.Α. Δράμας

----------
Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δράμας λειτουργεί από το Φεβρουάριο 2012 και από το Σεπτέμβριο 2014 στεγάζεται στην Αγ. Σοφίας 1 (πάνω από την τουλούμπα).
Την 1η Τετάρτη κάθε μήνα πραγματοποιείται συνέλευση των μελών του ΚΙΦΑ και την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα πραγματοποιείται συνέλευση για τα θέματα της Γραμματείας του ΚΙΦΑ. Στις συνελεύσεις συναποφασίζεται η λειτουργία και οι δράσεις του ΚΙΦΑ και είναι ανοιχτές για όλους.
email: kifaexdramas@gexmail.com
Για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες των συμμετεχόντων στο ΚΙΦΑ γίνετε μέλος του Facebook group http://www.facebook.com/groups/kifadramas/

http://www.kifadramas.gr/

πηγή : http://www.kifadramas.gr/kifa-nosokomeio/