Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στις 20.30

Προβολή του ντοκυμαντέρ: «A Life For The Revolution»

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

"A Life For The Revolution"

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤ ΜΑΝΤΕΛ

20 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του επαναστάτη μαρξιστή Ερνέστ Μαντέλ, ενός από τους σημαντικότερους μαρξιστές οικονομολόγους και ηγέτη της τροτσκιστικής 4ης Διεθνούς. Οι αναλύσεις του, για την καπιταλιστική οικονομία και τα μακρά κύματα της εξέλιξης της, την οικονομική κρίση, τον φασισμό, την εργατική αυτοδιαχείριση, την εργατική γραφειοκρατία, τις μορφές οργάνωσης του εργατικού κινήματος και το επαναστατικό κόμμα, κ.α, παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρες και αποτελούν μια τεράστια παρακαταθήκη για το εργατικό και επαναστατικό κίνημα.

Η ίδια η ζωή του παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού υπήρξε ένα πρότυπο επαναστάτη, με συμμετοχή και σημαντική επίδραση στα μεγαλύτερα επαναστατικά γεγονότα της εποχής του, με ακούραστη αφοσίωση στην υπόθεση του σοσιαλισμού.
Η Ο.Κ.Δ.Ε. στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ερνέστ Μαντέλ, σας προσκαλεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ώρα 20:30, στο Πολιτικό-Πολιτιστικό Στέκι ΙΣΚΡΑ (Αμύντα 12, στο κέντρο της πόλης), στην προβολή του ντοκυμαντέρ: «A Life For The Revolution» με θέμα τη ζωή και το έργο του Ερνέστ Μαντέλ.

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Οκτώβριος 17h