Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στις 12.00

Κύκλος αυτομόρφωσης σχετικά με την καλλιέργεια και τη φροντίδα της γης

Εκδηλώσεις Οκτώβρη στον Αγρό

Οκτώβριος

ΚΥΡΙΑΚΗ 25
Από τις 11:00 φροντίζουμε το χωράφι
& φυτεύουμε τα χειμερινά κηπευτικά.
13:00-15:00 μαγειρεύουμε, τρώμε και
φροντίζουμε όλοι/ες μαζί το χώρο.
Μια ακόμη κίνηση να συνευρεθούμε με
τους δικούς μας όρους, συλλογικά και
αυτοοργανωμένα, μακριά από διαχωρισμούς,
αντίτιμα και όρους ελεημοσύνης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31
Κύκλος αυτομόρφωσης σχετικά με την
καλλιέργεια και τη φροντίδα της γης
12:00-13:00 Κατασκευή κομπόστ
13:00-14:00 Κατασκευή υπερυψωμένου
παρτεριού-σαμαριού με τη χρήση κορμών,
κλαδιών και χορταριών
Ένας άλλος τρόπος καλλιέργειας που
έχει στόχο την ανακύκλωση φυτικών
υπολειμμάτων, την εξοικονόμηση νερού και την ενίσχυση
της γονιμότητας του εδάφους με φυσικούς τρόπους.

Η συλλογική καλλιέργεια από την κατάληψη Αγρός, για περισσότερο από 6 χρόνια τώρα, στο πάρκο τρίτση, αποτελεί μια αυτοοργανωμένη κίνηση για την παραγωγή της τροφής. Καταλαμβάνουμε το δημόσιο χώρο και από χώρο περίκλειστο, ελεγχόμενο, που προορίζεται είτε για εμπορική εκμετάλλευση είτε για την εκτόνωση μιας ασφυκτικά βιωμένης αστικής ζωής, τον μεταστρέφουμε σε ελεύθερο χώρο συλλογικής λειτουργίας και δράσης, αυτοδιαχείρισης της γης, αυτοκαθορισμού της ζωής μας. Εδαφικοποιούμε την ανάγκη μας για διατροφική αυτονομία και μοιραζόμαστε όσα γνωρίζουμε για τις καλλιέργειες, χωρίς ειδικούς ανάμεσά μας, αντιιεραρχικά, για τη χαρά της μάθησης και της δημιουργίας.

Καλλιεργούμε τη γη συλλογικά και αυτοοργανωμένα, χωρίς κρατικούς ή ιδιωτικούς τίτλους ιδιοκτησίας, λογικές χρηστικότητας και κέρδους. Μοιραζόμαστε τους καρπούς χωρίς κανένα αντίτιμο, τροφοδοτώντας παράλληλα και τη συλλογική κουζίνα της κατάληψης.

Σπάμε στην πράξη το δίπολο παραγωγού- καταναλωτή, μπλοκάροντας και μ΄αυτό τον τρόπο τις κυρίαρχες εμπορευματικές σχέσεις. Η φροντίδα του χωραφιού γίνεται με μη βιομηχανοποιημένες μεθόδους, χωρίς φυτοφάρμακα-λιπάσματα που δηλητηριάζουν τη γη, ενώ γίνεται προσπάθεια να διατηρούμε ποικιλίες σπόρων που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο.

Η καλλιέργεια της γης από την κατάληψη Αγρός είναι εχθρική σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και δημοτικούς λαχανόκηπους, που χρηματοδοτούνται από κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια και λειτουργούν σε χώρους που τους παραχωρούνται για να αναδείξουν τις ψευτοοικολογικές ευαισθησίες δήμων και κράτους. Το πρόταγμα της συλλογικής καλλιέργειας της γης απευθύνεται σε όσες/ους αναγνωρίζουν στη συλλογική αυτοδιαχείριση της γης ένα ακόμη πεδίο αγώνα, συνδεδεμένο με τα άλλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα και παίρνει θέση ανάμεσα στα άλλα προτάγματα του κόσμου της αντεξουσίας για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΕΡΔΟΥΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΕΝΑΝΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

πηγή : http://agros.espivblogs.net/2015/10/20/%CE%B5