Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 στις 11.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση στα δικαστήρια για ΒΙΟΜΕ

Αλληλεγγύη Στους Εργαζομένους Της ΒΙΟ.ΜΕ

«Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται, αφήστε αυτούς που ονειρεύονται, γιατί εμείς εδώ και 3 χρόνια ζούμε μέσα σε ένα όνειρο και θα πολεμήσουμε γι αυτό μέχρι τέλους γιατί όπως λέει κι ένα απόφθεγμα, 'Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να μας κάψει'» Εργαζόμενος ΒΙΟ.ΜΕ.

Στις 12/2/2013 οι απλήρωτοι ( ήδη από το 2011 )εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τον καθιερωμένο θεσμό του συνδικαλισμού και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λήψης οποιασδήποτε απόφασης καταργώντας παράλληλα οποιαδήποτε οικονομική εξουσία( ισότητα απολαβών) . Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του εργοστασίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα και ο αγώνας τους συνδέθηκε με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία.

Η δικαστική εξουσία αρχικά καταδίκασε την οικογένεια Φιλίππου και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ.. Μετά από τρία χρόνια αγώνων και συνεχών κινητοποιήσεων στο κατειλημμένο εργοστάσιο και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης Σύριζα για νομιμοποίηση του εγχειρήματος, η ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ''αριστερή'' κυβέρνηση της χώρας νίπτει τας χείρας της και αφήνει την δικαστική εξουσία να βγάλει το φίδι από την τρύπα καθώς ξεκινούν διαδικασίες εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα του εργοστασίου. Άλλωστε με κανέναν τρόπο διακυβέρνησης δεν είναι εφικτό να δικαιωθούν οι αγώνες των καταπιεσμένων.

Ο μόνος τρόπος είναι η κατάληψη και η αυτοδιαχείρηση των μέσων παραγωγής από τους ''πραγματικούς ιδιοκτήτες'' τους-την εργατική τάξη. Η ΒΙΟ.ΜΕ. αποδεικνύει ότι η αυτοδιαχείριση δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματώνεται μέσα από αγώνες στο εδώ και στο τώρα, ανατρέποντας τις εξουσιαστικές δομές του καπιταλιστικού συστήματος.

Εμείς ως αναρχικοί/κες προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. ,και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ

 • Διεθνή εβδομάδα δράσεων για τη ΒΙΟΜΕ από 17/11 ως και 24/11.
 • Τρίτη 24/11 στις 6 μμ ΠΟΡΕΙΑ από την Καμάρα
 • Τετάρτη 25/11 στις 6μμ πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο σινέ Αλέξανδρος, Εθν.Αμύνης 1
 • 26/11 στα Δικαστήρια 11.00 π.μ. για να μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό.
 • Επόμενοι πλειστηριασμοί 3-10/12/2015

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ,ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/10/21/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B9/


1 2 3 4 5 6 7 8

Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για να υπερασπιστούμε την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ

Στις 26 του Νοέμβρη ξεκινάει στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου, στο οποίο βρίσκεται η ΒΙΟΜΕ, μέσω πλειστηριασμού. Η προοπτική αυτή θα ήταν καταστροφική για την πορεία του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρο του εργοστασίου.

Δεν φεύγουμε από όσα μας ανήκουν. Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών, η παραγωγή στα χέρια της κοινωνίας. Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους, όλη την εργατική τάξη, καθεμιά και καθέναν που αντιλαμβάνεται τη ΒΙΟΜΕ ως δικό του αγώνα να σταθεί στο πλάι της. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία, γιατί σε αυτούς ανήκει. Θα μας βρουν απέναντι τους σε έναν αγώνα μέχρι τέλους.

 • Τετάρτη 25/11, στις 6 μμ, πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο σινέ Αλέξανδρος
 • Πέμπτη 26/11 το πρωί, μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 21/11 στο protviome@gmail.com και στα τηλ. 6945008924-6994813958

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551022/


1 2 3 4 5 6 7 8

http://ese-thessalonikis.gr/

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Νοέμβριος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8

Ημέρα αλληλεγγύης με το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

βιομε

βιομε

Το Σάββατο 14/11 πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των αλληλέγγυων στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ και τον κοινωνικό χώρο Αλδεβαράν, ολοήμερη παρέμβαση στην πόλη της Νάουσας για τη ματαίωση κάθε πλειστηριασμού και κάθε ξεπουλήματος του εργοστασίου, που ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους του.

Η παρέμβαση ξεκίνησε στις 10 πμ στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, με πάγκο προϊόντων της ΒΙΟΜΕ, βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων, μοίρασμα κειμένων και μικροφωνική. Η ανταπόκριση των πολιτών της εργατούπολης ήταν ενθαρρυντική τόσο με την συμμετοχή τους σε συζητήσεις με τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες όσο και με την προμήθεια καθαριστικών του εργοστασίου.

Στη συνέχεια οι αλληλέγγυοι/ες μαγείρεψαν κι έφαγαν από κοινού στον κοινωνικό χώρο του αλδεβαράν, και συζήτησαν για τις εξελίξεις όσον αφορά τη ΒΙΟΜΕ, γενικότερα το εργατικό και κοινωνικό κίνημα, αλλά και ζητήματα απελευθέρωσης της καθημερινής ζωής μέχρι αργά το βράδυ. Όλοι μαζί ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 24, 25 και 26 Νοέμβρη στο τριήμερο κινητοποιήσεων για τη ματαίωση των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 24/11 στις 6 μμ πορεία από την Καμάρα

Τετάρτη 25/11 στις 6μμ πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονικής, μεγάλη αίθουσα Μπεναρόγια,

Πέμπτη 26/11 το πρωί, μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό! Πρωινό ραντεβού στις 11 πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!

Επόμενοι πλειστηριασμοί 3 και 10 Δεκέμβρη, νέο αγωνιστικό ραντεβού και εκεί.

Ευχαριστούμε τους συντρόφους και συντρόφισσες από

το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

τις εκδόσεις των Ξένων

την ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

για την πλαισίωση της παρέμβασης.

Κοινωνικος χωρος Αλδεβαραν

πηγή: https://aldebaran.espivblogs.net/2015/11/18/184/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ για την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του αγώνα της ΒΙΟΜΕ

από Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

Ημέρα/Ώρα: 26/11/2015 στις 11 πμ.

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη / Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με πρόταγμα τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια γεγονός που το καθιστά ως το πιο ρεαλιστικό παράδειγμα πως η εργατική χειραφέτηση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ. έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια του εργατικού και κοινωνικού αγώνα με στροφή προς την αυτοδιαχείριση της παραγωγής πέραν των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και έχει συσπειρώσει όλα τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας εντός κι εκτός Ελλάδας στο πλευρό των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. Η ενδυνάμωση του αγώνα και η διεύρυνση του εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ δεν χωράει στο σύστημά τους, που έρχεται μέσω της δικαστικής εξουσίας να προασπίσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, και να εξασφαλίσει την ίδια του την επιβίωση. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟ.ΜΕ. βρέθηκαν σε μια αίθουσα δικαστηρίου, για να υπερασπιστούν τον αγώνα τους. Ένας αγώνας που κατάφερε να κρατήσει ζωντανούς τους εργάτες και τις οικογένειες τους και ανοιχτό το εργοστάσιο τη στιγμή που η ασύλληπτη, αν και καταδικασμένη για χρέη πρώην εργοδοσία - οικογένεια Φιλίππου, τους πέταξε στο δρόμο, αφού τους ξεζούμιζε για χρόνια. Ένας αγώνας που αγκαλιάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας της πόλης και της χώρας, γιατί διεκδικεί το δίκαιο του εργάτη. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είναι τόσο σημαντικά όσο και καθοριστικά για το μέλλον του αγώνα. Στις 26 του Νοέμβρη ξεκινάει στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού. Η προοπτική αυτή θα ήταν καταστροφική για την πορεία του αγώνα, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρου του εργοστασίου, τόσο ζωτικά για τη συνέχιση της παραγωγής, όσο και ιδεολογικά, γιατί ένα από τα βασικά προτάγματα της ΒΙΟ.ΜΕ. είναι: Δεν φεύγουμε από όσα μας ανήκουν. Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών, η παραγωγή στα χέρια της κοινωνίας. Απέναντι από τη ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκονται κράτος και κεφάλαιο που τα τελευταία χρόνια οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων της χώρας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, χιλιάδες στην αυτοκτονία, που χτίζουν φράχτες στον Έβρο, που χτυπούν τους αγωνιστές της Χαλκιδικής, που ανέχονται ή καλύτερα καθοδηγούν και επιτρέπουν στο φασιστικό παρακράτος να δολοφονεί αντιφασίστες και μετανάστες και να επιτίθεται σε οποιονδήποτε είναι έξω από τα μέτρα τους. Δεν πρέπει, βέβαια, να μην ασκείται κριτική στη στάση της κυβέρνησης, που όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα για το θέμα της ΒΙΟ.ΜΕ. παρά τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, αλλά συνεχίζει και εντείνει τη βαρβαρότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το πιο λυπηρό γεγονός, όμως, είναι η στάση των εργαζομένων της Φίλκεραμ, που σαν άλλοι μεταλλωρύχοι, παραιτούμενοι των ταξικών τους συμφερόντων, προασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και βάζουν πλάτες στην εργοδοσία που τους πέταξε στο δρόμο υιοθετώντας την ηττοπάθεια και την υποταγή. Έχει φτάσει η ώρα που ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. πρέπει να γίνει αιτία και αφορμή, για την αναμέτρηση της εργατικής τάξης στο σύνολο της με αυτούς που βρίσκονται απέναντι της. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για δεύτερες σκέψεις και συζητήσεις. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δηλώσουμε ξεκάθαρα και χωρίς αυταπάτες πως ή ΕΜΕΙΣ για μια άλλη κοινωνία ή ΑΥΤΟΙ στο πνεύμα της υποταγής. Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους, όλη την εργατική τάξη, καθεμιά και καθέναν που αντιλαμβάνεται τη ΒΙΟΜΕ ως τον δικό του αγώνα να σταθεί στο πλάι της. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία, γιατί σε αυτούς ανήκει. Θα μας βρουν απέναντι τους σε έναν αγώνα μέχρι τέλους. Θα τους νικήσουμε, γιατί έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου!

 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.
 • Διεθνής εβδομάδα δράσεων για τη ΒΙΟΜΕ από 17/11 ως και 24/11.
 • Τρίτη 24/11 στις 6 μμ πορεία από την Καμάρα
 • Τετάρτη 25/11 στις 6μμ πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονικής, μεγάλη αίθουσα Μπεναρόγια, Αριστοτέλους & Ολύμπου
 • Πέμπτη 26/11 το πρωί, μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό! Πρωινό ραντεβού στις 11 πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!
 • Επόμενοι πλειστηριασμοί 3 και 10 Δεκέμβρη, νέο αγωνιστικό ραντεβού και εκεί.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Στήριξης
του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής
(Θεσσαλονίκη)

http://biom-metal.blogspot.gr/
http://www.viome.org/ Το παραπάνω αποτελεί και προτεινόμενο ψήφισμα προς σωματεία, φοιτητικούς και άλλους συλλόγους. Τελική ημερομηνία αποστολής σφραγισμένων ψηφισμάτων η 24η Νοεμβρίου.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61624/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ

«Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται, αφήστε αυτούς που ονειρεύονται, γιατί εμείς εδώ και 3 χρόνια ζούμε μέσα σε ένα όνειρο και θα πολεμήσουμε γι' αυτό μέχρι τέλους γιατί όπως λέει κι ένα απόφθεγμα "Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να μας κάψει" »

Εργαζόμενος Βιο.Με.

Εδώ και περίπου τρία χρόνια οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής Θεσσαλονίκης διεξάγουν έναν δίκαιο και μαχητικό αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Οι απλήρωτοι (ήδη από το 2011) εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας στην κατάληψη και επαναλειτουργία του εργοστασίου στη βάση της αυτοδιαχείρισης. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ. είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τα παγιωμένα όρια του θεσμικού συνδικαλισμού και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή επαναλειτουργίας του εργοστασίου δημιουργήθηκε ένα πανελλαδικό δίκτυο αλληλεγγύης ενώ ο αγώνας τους συνδέθηκε και με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή και Τουρκία.

Μετά από τρία χρόνια αγώνων και συνεχών κινητοποιήσεων στο κατειλημμένο εργοστάσιο απέναντι στις συνεχείς απόπειρες καταστολής, απομόνωσης και αφομοίωσης του εγχειρήματος, η ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο. Στην προμετωπίδα αυτής της επίθεσης βρίσκεται σήμερα η δικαστική εξουσία καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού απειλώντας την ύπαρξη του κατειλημμένου και αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου.

Η δίκη για τον πλειστηριασμό έχει οριστεί για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι καλούν ώστε να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.
Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλάι των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ. Αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα αυτό ως κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που αναπτύσσονται από τα κάτω, ως ένα ακόμη ανάχωμα στην συνολική κρατική και καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Επίσης, στο εγχείρημα αυτό αναγνωρίζουμε και τη σημασία του ως πείραμα αυτοδιαχείρισης στο σήμερα στην κατεύθυνση του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και του οράματος για μια νέα αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία.

Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων αυτού του κόσμου, η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μας δείχνει πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης, που συνδιαλέγονται με τα αφεντικά παρακαλώντας για την ελεημοσύνη τους. Ό,τι έχουν να κερδίσουν θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων τους. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών, η οργάνωση από τα κάτω της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, η επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης, ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου.

… μέχρι την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου, την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοεμβρίου 11.00 π.μ.
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551769/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΒΙΟ.ΜΕ.

Η ΒΙΟ.ΜΕ. αποτελεί ένα αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα που ξεκίνησε το 2011 από τους ίδιους τους εργάτες, έπειτα από την εγκατάλειψη του εργοστασίου από την εργοδοσία. Ουσιαστικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πήραν την παραγωγή στα χέρια τους, μέσα από την απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο απέναντι στην επισφάλεια και την ανεργία που τους περίμενε. Μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, πέρα από πάσης φύσεως γραφειοκράτες, με την συμμετοχή της κοινωνίας και με την έμπρακτη συμπαράστασή της δημιουργώντας πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε αρκετές περιοχές, δόθηκε ξανά ζωή στο ανενεργό εργοστάσιο. Μετά από περίπου 4 χρόνια αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ., το εγχείρημα αυτό απειλείται με πλειστηριασμό λόγω της πτώχευσης της μητρικής ΦΙΛΚΕΡΑΜ που διεκδικεί τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το εργοστάσιο.

Σε μια εποχή όπου ο καπιταλισμός περνάει σε μια ακόμα πιο ολοκληρωτική μορφή, μέσω του προσχήματος της κρίσης, κράτος και κεφάλαιο προσπαθούν να καταστείλουν οποιαδήποτε υπαρκτή, δημιουργική αντίσταση απέναντι στο καθεστώς της ελεύθερης αγοράς. Αυτοδιαχειριζόμενα πειράματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας(κολλεκτίβες κτλπ.) προβάλουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής χωρίς την ύπαρξη αφεντικών και με το αίσθημα του συλλογικού βίου, της συνεργατικότητας και της αλληλεγγύης. Είναι φανερό πως τέτοια εγχειρήματα ενοχλούν την προκαθορισμένη από πλευράς εξουσίας πορεία των πραγμάτων, αφού αντιτάσσουν και προτάσσουν έναν διαφορετικό-συλλογικό ανθρωπότυπο έναντι του κυρίαρχου φαντασιακού, του ατομικισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Στεκόμαστε στο πλευρό της ΒΙΟ.ΜΕ. δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον πλειστηριασμό που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές τους. Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση απέναντι στη λεηλασία νεοφιλελεύθερου παραδείγματος.

Συγκέντρωση την Πέμπτη 26/11 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 11:00.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

πηγή: https://el-gr.facebook.com/akkomotinis


1 2 3 4 5 6 7 8

Αναρχική Ομοσπονδία - Η ΒΙΟ.ΜΕ. θα μείνει σε χέρια εργατικά

Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά…

Το Φεβρουάριο του 2013 οι εργάτες της ΒΙΟμηχανικής ΜΕταλλευτικής, μετά από 18 μήνες επίσχεση εργασίας, «γύρισαν το γρανάζι» της αλληλεγγύης και ξεκίνησαν να λειτουργούν το εργοστάσιο. Με αμεσοδημοκρατικές, αντιιεραρχικές διαδικασίες και αυτοδιαχείρηση, μακριά από θεσμικές λύσεις και κομματικές διαμεσολαβήσεις. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου, ο αγώνας βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή του.

Ο χώρος τους εργοστασίου, ο οποίος έχει καταληφθεί από τους εργάτες, σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι του πλειστηριασμού. Επιτέλους, για την οικογένεια Φιλίππου η «ομαλοποίηση» της κατάστασης φαίνεται κοντά: αφού πρώτα άφησε απλήρωτους τους εργάτες για μήνες, στη συνέχεια έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο, αφήνοντας ένα τεράστιο χρέος απέναντι τους, τώρα ήρθε η ώρα για το εργοστάσιο να πουληθεί. Οι εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, απολυμένοι και αυτοί εδώ και χρόνια, ελπίζουν στον πλειστηριασμό για να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστούν. Η πώληση όμως του συνόλου του οικοπέδου, και όχι μόνο του τμήματος της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην συνέχεια λειτουργίας του συνεργατικού εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ. Με την απόφαση να μην χωριστούν οι ιδιοκτησίες (όμως έχουν προτείνει από την αρχή οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ) κράτος και αφεντικά επιχειρούν μια διπλή νίκη: από τη μία να στρέψουν το ένα σωματείο ενάντια στο άλλο και από την άλλη να τελειώσουν μια και καλή με το πρώτο εργοστασιακό εγχείρημα αυτοδιαχείρισης στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του «πρώτη φορά αριστερά» από τις κίβδηλες υποσχέσεις για νομική λύση στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ σήμερα διατάζει στρατιωτικές ασκήσεις με βασικό σενάριο την ανακατάληψη εργοστασίων!

Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26/11. «Επιτυχής» για αυτούς πλειστηριασμός θα σημαίνει εκκένωση του εργοστασίου, ανεργία για τους εργάτες και ξερίζωμα μίας ακόμα εστίας αντίστασης. Είναι στο χέρι μας να την ματαιώσουμε στην πράξη!

Μπάτσοι, δικαστές, σύνδικοι, αφεντικά, πολιτευτάδες, ρουφιάνοι, θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια πώλησης του εργοστασίου, σε κάθε απόπειρα καταστολής του αγώνα. Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πως κανένα θεσμικός ή νομικός φορέας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την αξιοπρέπειά τους. Μόνο οι ανυποχώρητοι αγώνες τους μπορούν να δώσουν νικηφόρα έκβαση. Στεκόμαστε δίπλα τους, με όπλο μας την ταξική μας αλληλεγγύη, έχοντας πάντα το βλέμα μας στραμένο στο συνεχή δρόμο για την κοινωνική επανάσταση για μια αυτοδιεθυνόμενη κοινωνία.

Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

καλούμε σε:

ΠΑΤΡΑ

Διαδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς της ΒΙΟΜΕ

Πάτρα 25/11, 19.00 Πλατεία Όλγας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όλοι-ες στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης 26/11, 11:00

Αναρχική Ομοσπονδία

25 Νοέμβρη 2015

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι το σωματείοτης Φίλκεραμ, το οποίο στάθηκε ξανά και ξανά απέναντι στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ., εμφανίστηκε στα δικαστήρια τραμπουκίζοντας και βρίζοντας, κατήγγειλε την «παράνομη κατάληψη» του οικοπέδου, προσπάθησε με κάθε τρόπο να επιταχύνουν τη διαδικασία πώλησης του, για ακόμα μία φορά παίρνει την θέση του δίπλα στην οικογένεια Φιλίππου. Τα τσιράκια της οικογένειας Φιλίππου, που έχουν εξαπολύσει πόλεμο εναντίον των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. και κατασυκοφαντούν τον αγώνα τους για να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό με της αυτοδιαχείρισης της παραγωγής, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551904/