Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 9.00 πμ

Δίκη για υπόθεση απείθειας

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ

Τον Αύγουστο του 2013 ξεκίνησε ο αγώνας διαρκείας των εργαζομένων στο κατάστημα Καφεναί (πλέον Μυρσίνη) με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναπρόσλήψη τους, αφού είχαν απολυθεί άδικα επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η εργοδοσία στον ΚΑΦΕΝΑΙ θέλοντας να ποινικοποιήσει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, κατέθεσε στις 8/8 ψευδείς και εκδικητικές μηνύσεις «για συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή» με αποτέλεσμα την σύλληψη μιας εργαζόμενης του Καφεναί και ενός συνδικαλιστή μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού -Τουρισμού. Οι συνάδελφοι τελικά, κρατούνται με την διαδικασία του αυτοφώρου ενώ λόγω της άρνησης τους να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα τους φορτώνουν και την κατηγορία της απείθειας.

Στη δίκη που γίνεται λίγες μέρες μετά κι ενώ οι ψευδείς κατηγορίες της εργοδοσίας για συκοφαντική δυσφήμιση και απειλή κατάρρευσαν, οι δύο συνάδελφοι αθωώνονται αλλά καταδικάζονται με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή «για την άρνησή τους να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση και συγκεκριμένα σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο». Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχτηκε σε Προεδρικό Διάταγμα της χούντας (342/1977) που έχει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ένα έτος αντί της απείθειας (Π.Δ 283/1985) με ποινή μέχρι 6 μήνες! Οι συνάδελφοι κάνουν έφεση και ορίζεται καινούρια δικάσιμος για την Πέμπτη 12/11/2015.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία! Εντάσσονται στην προσπάθεια της τότε χουντικής συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου στο να επιβάλλουν την πολιτική των μνημονίων. Πολιτική που ακολουθεί και η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία χωρίς να χάσει χρόνο εφαρμόζει το τρίτο και σκληρότερο Μνημόνιο. Αυτή η κυβέρνηση θέλοντας να δείξει στους δανειστές την «αξιοπιστία» της, δεν διστάζει να πάρει μέτρα 6,4 δισ. Ευρώ(για 2015-2016) τα οποία θα πέσουν στις πλάτες των εργατικών και λαϊκών μαζών. Σ'αυτά τα πλαίσια λειτουργούν ήδη δικαστικοί και εισαγγελείς οι οποίοι για να διαφυλάξουν τα κέρδη των επιχειρήσεων, καταδικάζουν εργαζόμενους με σκοπό την καταστολή κάθε εργατικού και λαϊκού αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα στοχεύουν α) στην δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, φακελώνοντας έτσι κάθε αγωνιστή, εργάτη ή νεολαίο και β) στην πλήρη ενοχοποίηση και ποινικοποίηση των αγώνων, του συνδικαλισμού, της απεργίας, των ριζοσπαστικών και μαχητικών μορφών πάλης κτλ. Έτσι, ο συνδικαλιστής, ο εργάτης, ο νεολαίος, ο κάτοικος μιας περιοχής ή γειτονιάς που αγωνίζονται, να θεωρούνται εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Τέτοιου είδους ενέργειες και δικαστικές αποφάσεις (όπως είχαμε και στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία του θανάτου στις Σκουριές Χαλκιδικής) δεν πρέπει και δεν μπορούμε να τις αφήνουμε αναπάντητες. Η μόνη λύση βρίσκεται στους μαζικούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 9πμ

πηγή : http://antepithesistonepisitismo.blogspot.gr/