Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 21.00

Κινητοποίηση για την απόλυση εργαζόμενης

Την Κυριακή 27/09/2015 σε γνωστό εναλλακτικό μεζεδοπωλείο στα λαδάδικα της Μυτιλήνης, η Χ.Β μέλος της Συνέλευσης Σερβιτόρων Μαγείρων & λοιπών εργαζομένων του κλάδου επισιτισμού Μυτιλήνης απολύθηκε μετά το πέρας της βάρδιας της. Η Χ.Β εργαζόταν ως ανειδίκευτη εργαζόμενη στην κουζίνα του συγκεκριμένου μαγαζιού, από τις αρχές του Ιουνίου έως την Κυριακή 27/09/15. Η Χ.Β ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού, ύστερα από διαπίστωση της, για μη καταβολή των ανάλογων ενσήμων, από προσωπικό της έλεγχο στην αρμόδια αρχή, είχε κάνει ένσταση στον εργοδότη για την καταβολή των ανάλογων με τις ημέρες εργασίας της ενσήμων. Επίσης της ασκούνταν πίεση από τον εργοδότη και από τον υπεύθυνο της κουζίνας, για άμισθη υπερωρία με επιχείρημα την ομαλή λειτουργία του καταστήματος.

Είμαστε δίπλα στον αγώνα της συναδέλφισσας. Η απόλυση της, δεν είναι άλλη μια απόλυση στον επισιτισμό, είναι υπόθεση όλων μας. Είμαστε ενάντια στην αδήλωτη και ημι- ασφάλιστη εργασία, ενάντια στον κορεσμό και την ανεργία. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, δρούμε συλλογικά. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την άμεση επαναπρόσληψη της Χ.Β.




ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ,-ΟΥΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10/15 | 21:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ






ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

πηγή : http://www.ertopen.com/news/ellada/item/36903-mytilhnh-kalesma-se-kinhtopoihsh-ths-syneleyshs-serbitorwn-mageirwn-loipwn-ergazomenwn-toy-kladoy-episitismoy-gia-thn-apolysh-ergazomenhs