Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια σε hot spots, Ευρώπη-φρούριο/σφαγείο, κλείσιμο των συνόρων

"Δεν είναι δουλειά μας να σώζουμε ανθρώπους, δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της ΕΕ"."

(Fabrice Leggeri επικεφαλής της Frontex στην Ιταλία)

Σεπτέμβρης/Οκτώβρης, Λέσβος

Οι ροές μεταναστατών που περνάνε από τα θαλάσσια σύνορα προς τη Λέσβο (αλλά και προς άλλα νησιά), εντείνονται όσο πλησιάζει ο χειμώνας που θα δυσχεράνει κατά πολύ τη θαλάσσια διέλευση από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Έτσι, από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι αφίξεις σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 2.000 σε ημερήσια βάση. Αυτό σε συνδυασμό με διάφορους περιορισμούς που υπήρξαν στον αριθμό των αναχωρήσεων από το νησί είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονταν στο νησί στις 7/9 να υπολογίζεται περίπου σε 30.000. Μόνο μέσα στο Σεπτέμβριο στην περιοχή της Λέσβου, υπήρξαν πάνω από δέκα ναυάγια με τους νεκρούς και τους αγνοούμενους να ξεπερνάνε τους 70. Το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτώβρη, ανοικτά της Λέσβου, σκάφος λιμενόμπατσων συγκρούστηκε με ξύλινη βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες, με αποτέλεσμα το θάνατο 7 μεταναστών, ανάμεσά τους 3 παιδιά και ένα βρέφος.

16/10, Κάλυμνος

Πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 17 μετανάστες ανατράπηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν τέσσερα παιδιά.

18/10 Φαρμακονήσι, Καστελόριζο

Τρεις νέες δολοφονίες που διαπράχθηκαν την Κυριακή 18/10. Δυο βρέφη και ένα παιδί μερικών ετών βρέθηκαν πνιγμένα στις ακτές στο Φαρμακονήσι και Καστελόριζο αντίστοιχα κοντά στα νεκρά σώματα δύο γυναικών προσφύγων.

Δεν είναι τραγωδίες, είναι δολοφονίες

Και το ''κονσερβοκούτι'' της Ειδομένης.

18/10 Ειδομένη

13000 άνθρωποι προσπαθούν να γκρουπαριστούν έτσι ώστε να χωρέσουν σε έναν καταυλισμό για 1500.

Όσοι δεν πνίγονται, φτάνουν στην Ειδομένη, σε έναν χώρο που αποτελεί κομμάτι της τρόπου διαχείρισης και μεταχείρησης του κράτους και της Ε.Ε., ενός μηχανισμού που κονσερβοποίει γκρουπάροντας στην καλύτερη των περιπτώσεων όπως στην Ειδομενη, πνίγει λιμενομπατσάροντας στη Λέσβο, σκοτώνει χτυπώντας τη Συρία.

Αυτο που ηρθε τωρα να προστεθει ειναι η μεχρι στιγμης ανεπισημη σε λιγες μερες επισημη λειτουργια των hot spots, οπου ανθρωποι θα διαχωριζονται σε προσφυγες και μεταναστες ενω σταδιακα θα απελαυνονται οσοι θεωρηθουν ανεπιθημητοι, η αυστηρηριοποιηση της ''φυλαξης'' των συνορων της Ε.Ε. με ΦΡΟΝΤΕΞ και με μια Τουρκια συνοριομπατσο της.

Στην ουσία, η νέα διαχείριση του ζητήματος από τη κυβέρνηση συνεχίζει να έχει αντιμεταναστευτικά χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, το νέο πλαίσιο άσκησης της υποτιθέμενης καλής διαχείρισης του μεταναστευτικού δεν σταματάει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, αφού η συνθήκη παρανομοποίησης των μεταναστών ευνοεί τα συμφέροντα των αφεντικών, ενώ παράλληλα τους αφήνει έκθετους απέναντι στην κρατική καταστολή, τις φασιστικές συμμορίες που καραδοκούν έχοντας τους από καιρό στοχοποιήσει και σε κάθε είδους δουλεμπορικές μαφίες, καθώς και στην πιθανότητα εγκλεισμού τους σε ένα άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Ξεκινάμε, λοιπον, μια σειρα δρασεων, που σκοπο εχουν να ενημερωσουν, να κινητοποιησουν, και να πυροδοτησουν τις αντιδρασεις ολων απεναντι στα συγχρονα Νταχαου, τα σφαγεια, τους ταφους των δικαιωματων και των ψυχων των μεταναστών.

Καλουμε σε πορεια στη Θεσσαλονίκη στις 29/10 και στο φραχτη του Έβρου στις 31/10 ενάντια στα hotspots,ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων,ενάντια στην Ευρώπη φρούριο- ευρωπη σφαγείο,ζητώντας άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και ελεύθερη μετακίνηση,, προωθωντας μια συνέχεια δράσεων σε όλες τις πόλεις,με ζωντανους διάλογους μεταξύ πόλεων σε επίπεδο ευρύτερου αντιμιλιταριστικού-αντιφασιστικού συντονισμού απο αναρχικούς. Σε αυτα τα πλαισια διοργανώνουμε ΝΟ ΒΟRDER Camp μεσα στο 2016.

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Πρωτοβουλία Αγώνα και Έμπρακτης Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες/Μετανάστες

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61020/


1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στον φράχτη του Έβρου

Το Συντονιστικό ενάντια στο φράχτη του Έβρου, καλεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου σε

- Πορεία στις 18:00 στην Καμάρα +-Συναυλία στις 22:00 με τους Chupakavlas, Pol Pot Orchestra, Pariah + DJ Set (George Q.) στον κοινωνικό χώρο για την ελευθερία Μικρόπολις

• Ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

• Χαρτιά σε όλους - Καμία απέλαση

• Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης

• Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο

• Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει τον φράχτη και τα σύνορα

Συντονιστικό ενάντια στο φράχτη του Έβρου

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Οκτώβριος 15h

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Οκτώβριος 15h

πηγή : http://syntonevro.blogspot.gr/2015/10/1800-2200.html


1 2 3 4 5 6

πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες

Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει σύνορα,φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες 29/10, 18.00 καμάρα

Πορεία στον φράχτη του Έβρου 31/10, 8.00 αναχώρηση από άγαλμα βεβιζέλου

τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων : 6942682306, 6980799377

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο"

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Οκτώβριος 12h


1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες | Πέμπτη 29/10/2015 - 18:00 - Καμάρα | Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

Να γκρεμίσουμε φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουμε τα σύνορα, να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, μακριά από κράτη και ΜΚΟ. Φτιάχνουμε κοινότητες αγώνα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και παλεύουμε από κοινού ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες | Πέμπτη 29/10/2015 - 18:00 - Καμάρα | Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1550582/


1 2 3 4 5 6


1 2 3 4 5 6

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ 29/10 - 1/11

ΠΕΜΠΤΗ 29/10

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 21:00

Το στέκι ΙΣΚΡΑ καλεί στην αντιιμπεριαλιστική πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες - μετανάστες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Βραδιά νεολαίας
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Εργατική Βραδιά Ραντεβού στις 21:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11

Συντροφική κουζίνα 13:30

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Ώρα έναρξης 20:30 Προβολή Ταινίας

Slumdog Millionaire

(2008)

Ο Τζαμάλ Μαλίκ, ένας 18χρονος από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι, θα ζήσει τη μεγαλύτερη ημέρα της ζωής του με όλα τα μάτια της Ινδίας στραμμένα πάνω του: αν απαντήσει σωστά σε μια τελευταία ερώτηση, θα κερδίσει 20 εκατομμύρια ρουπίες στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος?». Το σόου διακόπτεται μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, και τότε η αστυνομία συλλαμβάνει τον Τζαμάλ ως ύποπτο απάτης: πώς γίνεται ένα παιδί του δρόμου να γνωρίζει τόσο πολλά? Θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του, ο Τζαμάλ διηγείται την ιστορία της ζωής του, και βλέπουμε ότι κάθε κεφάλαιό της περιέχει και μια απάντηση στις απίθανες ερωτήσεις του τηλεπαιχνιδιού. Η μόνη ερώτηση που παραμένει αναπάντητη είναι πώς ένας νεαρός χωρίς πάθος για το χρήμα κατέληξε να παίρνει μέρος στο συγκεκριμένο σόου? Όταν ο Τζαμάλ επιστρέψει για να απαντήσει στην τελευταία ερώτηση, θα το αποκαλύψει σε 60 εκατομμύρια τηλεθεατές...

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.com/2015/10/2910-1...