Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 στις 21.00

Προβολή ταινίας: «Οικογένεια Τενενμπάουμ»

Την κωμωδία του Γουές Άντερσον «Οικογένεια Τενενμπάουμ» θα προβάλει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης» (Γρ. Καλαμαρά 4, Άργος). Η προβολή ξεκινά στις 9 μμ και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η οικογένεια Τενενμπάουμ είναι μάλλον μια ασυνήθιστη περίπτωση οικογένειας. Και τα τρία παιδιά του Ρόιαλ και της Εθελάιν παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό είδος ιδιοφυίας. Ο Κας αγοράζει και πουλάει ακίνητα από την εφηβεία του κιόλας, διαθέτοντας μια μάλλον ασυνήθιστη αντίληψη και κατανόηση της διεθνούς οικονομίας. Η Μαργκότ έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο γράψιμο. Και ενώ είναι ακόμα μαθήτρια, κερδίζει βραβείο με έπαθλο 50.000 δολάρια για το πρώτο της θεατρικό έργο. Ο Ρίτσι αποδεικνύεται μοναδικός στο τένις και κατακτά για τρεις συνεχόμενες χρονιές το αμερικάνικο πρωτάθλημα εφήβων.

Όμως, εντελώς ξαφνικά, κι ενώ τα τρία παιδιά βρίσκονται στην πιο τρυφερή τους ηλικία, ο Ρόιαλ Τενενμπάουμ αποφασίζει να τους εγκαταλείψει. Μετά από αυτό τα παιδιά - φαινόμενα βιώνουν μέσα στην ίδια τους την οικογένεια δυο δεκαετίες προδοσίας, αποτυχίας και απογοήτευσης, εξαιτίας του πατέρα τους. Μέχρι που εκείνος επανέρχεται στο προσκήνιο για να βάλει τα πράγματα σε τάξη…

Αυτή η ασυνήθιστη οικογένεια είναι μια σαρκαστική κωμωδία χαρακτήρων, με λεπτό χιούμορ αλλά και συγκινητικές διαστάσεις, σχετικά με όλα όσα μπορούν να χωρίσουν αλλά και να δέσουν μια οικογένεια. Πέρα από την προσεγμένη σκηνοθεσία, το βασικό μέσον του Αντερσον για να τα πετύχει όλα αυτά χωρίς να γίνει μελοδραματικός, είναι το χιούμορ και η ειρωνεία των καταστάσεων. Το σενάριο είναι καλογραμμένo, με έξυπνους διαλόγους, κοφτερές ατάκες, με καλό χιούμορ.

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.com/2015/10/2...