Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 10.30 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Απεργιακή συγκέντρωση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 12 Νοέμβρη Συγκέντρωση 10:30 Πλ. Αγ. Σοφίας

Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι η καταστροφή μας

Συνάδελφοι - ισσες,

H «ηπιότερη διαχείριση» του Τσίπρα είναι μια απάτη

Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλήφθηκαν και πρόδωσαν μετατρέποντας το μεγαλειώδες και ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς την Ε.Ε.- ΔΝΤ και την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα το ένα μετά το άλλο κόντρα και ενάντια στη θέληση και στις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αυτός ο άθλιος νεομνημονιακός θίασος, συνεχίζει το «έργο» της Σαμαροβενιζελικής χούντας με την μορφή παρωδίας, με το Success Story No 2. Μας κοροϊδεύουν, μας αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα, για «ηπιότερη διαχείριση» του 3ου μνημονίου, με δήθεν ισοδύναμα μέτρα και με ένα «παράλληλο πρόγραμμα», μιλούν για διαπραγμάτευση του χρέους... Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι «εγγυητές της κοινωνικής δικαιοσύνης» ότι «συγκρούονται με τα συμφέροντα» ενώ είναι οι ίδιοι οι πιο καλοί εκφραστές των «συμφερόντων», οι συνεργοί στα σκάνδαλα, στη σαπίλα και την παρακμή. Την πραγματική κατάσταση την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Η καταστροφή που ζούμε δεν έχει τελειωμό.

 • Το 3ο Μνημόνιο (που θα σβήνεται και θα ξαναγράφεται, ανάλογα με τις επιταγές των δανειστών-τοκογλύφων) εάν εφαρμοστεί, θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα, σε ότι έχει μείνει όρθιο από τα κοινωνικά δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015 - 16 θα πάρουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ Μέτρα όπως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, το φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών -μισθών - συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολειών διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κλπ.
 • Το 3ο Μνημόνιο εάν εφαρμοστεί δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας, δεν πρόκειται να φέρει επενδύσεις, δεν πρόκειται να επανεκκινήσει την οικονομία.
 • Το 3ο Μνημόνιο για να εφαρμοστεί θα πρέπει να μπει ταφόπλακα σε ότι έχει μείνει όρθιο από τα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (Ματ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κτλ) με ακόμη πιο σκληρούς όρους από αυτό της Σαμαροβενιζελικής χούντας και ο νέος αντιαπεργιακός νόμος με την κατάργηση του ν.1264 που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης μας.

Επισιτισμός - Τουρισμός ... Κάτεργα, κάτεργα, κάτεργα παντού!

Οι εργοδότες/τυχοδιώκτες στον κλάδο μας, εξελίσσονται στη μεγαλύτερη μαφία. Αυτοί που αποτελούν την «ατμομηχανή» της φοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής, απείλησαν εμάς και ολόκληρη την κοινωνία για να ψηφίσουμε «Ναι» στο Δημοψήφισμα ώστε «να διασωθεί ο κλάδος μέσα στην τουριστική περίοδο» και «η σταθερότητα της χώρας». Ποιο το αποτέλεσμα; Διέσωσαν και αύξησαν τα κέρδη τους το 2015 παρά τις όποιες πολιτικές εξελίξεις (κάπιταλ κοντρόλ κτλ) μετέτρεψαν σε εργασιακές γαλέρες τον Τουρισμό καθιερώνοντας ευρέως τις συμβάσεις μαθητείας (συμβάσεις ανασφάλειας, μισθών πεινάς 400 ευρώ), επέκτειναν τα εργασιακά κάτεργα στον Επισιτισμό και τα ζαχαροπλαστεία (απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, εξοντωτικά ωράρια, απλήρωτα δώρα και επιδόματα). Φυσικά, τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που θα παροξύνει στο έπακρο την κρίση, θα τις μετακυλήσουν σε εμάς τους εργαζόμενους (ανεργία, απολύσεις, λουκέτα αφήνοντας μας απλήρωτους, κτλ) με τις γνωστές μεθόδους τους, της τρομοκρατίας και των εκβιασμών.

Να τελειώνουμε άμεσα με τα μνημόνια, με τους παλιούς

και νέους υπηρέτες τους πριν μας αποτελειώσουν

Σίγουρα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι καλό! Ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα, δεν σταθεροποιεί καμιά κατάσταση, πόσο μάλλον, δεν ακυρώνει την πεποίθησή μας, την αναγκαιότητα και τον πόθο μας να απαλλαγούμε και να ζήσουμε πάση θυσία χωρίς Μνημόνια, όπως δόλια θέλουν να μας παρουσιάσουν τα Μ.Μ.Εξαπάτησης και ο συρφετός του «μένουμε Ευρώπη» δηλαδή του μένουμε Μνημόνια. Το τι θέλει, το έχει εκφράσει πολλές φορές ο ελληνικός λαός! Το είπαμε στις 25 Γενάρη, το ξεκαθαρίσαμε στις 5 Ιούλη με το περήφανο ΟΧΙ, το δείξαμε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια (με τους αγανακτισμένους, τις πλατείες, τις 48ωρες απεργίες και τις συγκρούσεις) με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.

Να ξανανοίξουμε άμεσα έναν νέο κύκλο αγώνωνγια μην εφαρμοστεί το 3ο Μνημόνιο - Τέρας

Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2012. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους νενέκους της Γ.Σ.Ε.Ε.(την ίδια κατάπτυστη στάση κράτησε και η Ομοσπονδία μας), από το ΠΑΜΕ και την διασπαστική και προδοτική πολιτική του, που φραστικά, προγραμματικά και πρακτικά, συναντιέται με το «μένουμε Μνημόνια». Πρέπει να ριχτούμε άμεσα στην μάχη! Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι μόνοι σύμμαχοί μας, είναι οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα, σε Νότο αλλά και στο Βορρά (βλ. δυναμικές απεργίες σε Φιλανδία, Βέλγιο Γερμανία, Γαλλία κτλ).

Αγώνες με πρόγραμμα - πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!

 • Αγώνες για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων προ μνημονίων.
 • Αγώνες, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Για δωρεάν - δημόσια Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία για όλους με βάση τις ανάγκες μας.
 • Αγώνες για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των τομέων κλειδιά της οικονομίας (τράπεζες, ενέργεια, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες) κάτω από εργατικό έλεγχο.
 • Αγώνες, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών -συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ούτε ένα από τα παραπάνω δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς Tην Διαγραφή όλου του Χρέους, την έξοδο της χώρας από τον ζουρλομανδύα του Ευρώ και της Ε.Ε.

Αγώνες με σχέδιο, με ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς

 • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
 • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας, βαδίζοντας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
 • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Στον Κλάδο μας να παλέψουμε για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις ανάγκες μας! Επιβολή πληρωμής των μισθών, των Δώρων και επιδομάτων.
 • Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, ώστε να υπογραφούν Κλαδικές Σ.Σ.Ε., υποχρεωτικές για όλους, με όλα τα επιδόματα!
 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς ένσημα! Λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους!
 • Επαναφορά στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα όλων των ειδικοτήτων μας.
 • Άμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακούς εργαζόμενους στους 6 μήνες χωρίς προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση των σκλαβοπάζαρων του ΟΑΕΔ (προγράμματα voucher και μαθητείας). Πληρωμή των μαθητευόμενων σύμφωνα με την Σύμβαση!

Αντεπίθεση των εργαζομένων στον επισιτισμό

πηγή : http://antepithesistonepisitismo.blogspot.gr/


1 2 3 4 5

ΑΦΙΣΑ

πηγή: http://antepithesi-ampelokipoi.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html


1 2 3 4 5

Καταγγελία της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών

Την Τρίτη (2/11) ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη σε μια φιέστα που ετοίμασε η κυβέρνηση για να παρουσιάσει ένα δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο. Αλήθεια ποιον μπορεί να πείσει πλέον; Η σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα τους διέψευσε: Την ίδια μέρα αλλά και τις επόμενες ΔΕΗ και ΕΥΑΘ βγήκαν «παγανιά» και κόβουν ρεύμα και νερό σε εκατοντάδες οικογένειες (δείτε εδώ). Μεταξύ των καταγγελιών που δεχτήκαμε υπήρχε καρκινοπαθής ενταγμένη σε κοινωνικό τιμολόγιο όπως και μια άνεργη μητέρα μέλος μονογονεικής οικογένειας. Μάλιστα απειλούν με διακοπή μέσω των λογαριασμών και χιλιάδες άλλες που χρωστάνε έστω και ένα λογαριασμό!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο όχι μόνο «ξέχασε» όλες τις δεσμεύσεις προς το λαό για δωρεάν τροφή, ρεύμα, νερό σε κάθε σπίτι, αύξηση του μισθού στα 751€ κτλ, αλλά θυμάται και εφαρμόζει πειθήνια τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές-τοκογλύφους, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και ζητάνε τις περιουσίες του λαού και της χώρας με: νέους φόρους (αύξηση ΦΠΑ σε βασικά είδη, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας), κάθετη μείωση σε συντάξεις, εξώσεις μέσω των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας: αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές κτλ.
.

Απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση δε μπορούμε να μείνουμε απαθής. Οργανώνουμε τη δράση μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στις 10.30 πμ (συγκέντρωση Εγνατία με Αγ. Σοφίας).

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση!

-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας

-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων κτλ.

στo τηλέφωνο:2310265730, στο email: epitropidrasis@gmail.com

στο blog: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων, φαρμάκων κ.α. για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τους πρόσφυγες.

Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, να επιβάλλουμε:

 • Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
 • Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
 • Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
 • Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ. Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
 • Υπεράσπιση του δημόσιου &δωρεάν χαρακτήρα κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
 • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730, epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr

πηγή: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html


1 2 3 4 5

Πέμπτη 12 Νοέμβρη, όλοι στη Γενική Απεργία (Προκήρυξη της ΟΚΔΕ)

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ

ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

-

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 12 Νοέμβρη

Αθήνα: 10:30 στο Μουσείο

Θεσσαλονίκη: 10:30 Εγνατία & Αγ. Σοφίας

Ιωάννινα: 10:30 στο Εργατικό Κέντρο

-

H «ηπιότερη διαχείριση» του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απάτη

Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλλάχτηκαν και πρόδωσαν, μετατρέποντας το μεγαλειώδες και ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς Ε.Ε.-ΔΝΤ και την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου Μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα το ένα μετά το άλλο κόντρα και ενάντια στη θέληση και στις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αυτός ο άθλιος νεομνημονιακός θίασος συνεχίζει το «έργο» της Σαμαροβενιζελικής χούντας σε ακόμη χειρότερο βαθμό, με τη μορφή παρωδίας, με το Success Story No 2. Μας κοροϊδεύουν, μας αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα, για «ηπιότερη διαχείριση» του 3ου Μνημονίου, με δήθεν ισοδύναμα μέτρα και με ένα «παράλληλο πρόγραμμα», μιλούν για διαπραγμάτευση του χρέους… Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι «εγγυητές της κοινωνικής δικαιοσύνης», ότι «συγκρούονται με τα συμφέροντα», ενώ είναι οι ίδιοι οι πιο καλοί εκφραστές των «συμφερόντων», οι συνεργοί στα σκάνδαλα, στη σαπίλα και την παρακμή. Την πραγματική κατάσταση την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Η καταστροφή που ζούμε δεν έχει τελειωμό.

Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι η καταστροφή μας

 • Το 3ο Μνημόνιο (που θα σβήνεται και θα ξαναγράφεται από τους δανειστές-τοκογλύφους), αν εφαρμοστεί, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, σε ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015-16 θα πάρουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών-μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολειών, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κλπ.
 • Το 3ο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας, δεν πρόκειται να φέρει επενδύσεις, να επανεκκινήσει την οικονομία.
 • Για να εφαρμοστεί, θα πρέπει να μπει ταφόπλακα σε ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (ΜΑΤ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κ.τ.λ.) με ακόμη πιο σκληρούς όρους και ο νέος αντιαπεργιακός νόμος που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης μας και απεργίας.

-

Η προδοσία του Τσίπρα να γίνει πείσμα για αντίσταση, αγώνα, ανυπακοή

Σίγουρα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι καλό! Η άκρως μνημονιακή βουλή που προέκυψε, που βλέποντάς την σε πιάνει κατάθλιψη, δεν σημαίνει ότι σταθεροποιείται καμιά πολιτική κατάσταση, ότι έχουν επικρατήσει, ότι είναι άτρωτοι όπως θέλουν να παρουσιάζονται ο Τσίπρας και η παρέα του! Πόσο μάλλον, αυτό το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την πεποίθησή μας, την αναγκαιότητα και τον πόθο μας να απαλλαγούμε και να ζήσουμε πάση θυσία χωρίς Μνημόνια, όπως δόλια θέλουν να μας παρουσιάσουν τα ΜΜΕξαπάτησης και ο συρφετός του «Μένουμε Ευρώπη», δηλαδή του Μένουμε Μνημόνια. Το τι θέλει, το έχει εκφράσει πολλές φορές ο ελληνικός λαός! Το είπαμε στις 25 Γενάρη, το ξεκαθαρίσαμε στις 5 Ιούλη με το περήφανο ΟΧΙ, το δείξαμε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια: με τους αγανακτισμένους, τις πλατείες, τις δεκάδες απεργίες και συγκρούσεις, τους μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.

Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2012, σπάζοντας αυτό το επιφανειακό κλίμα, της αδράνειας και της απογοήτευσης, μετατρέποντάς τα σε οργανωμένη πάλη στην πράξη. Πρέπει να πάρουμε τις «τύχες» μας στα χέρια μας.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους νενέκους της ΓΣΕΕ, από το ΠΑΜΕ και τη διασπαστική και απομονωτική πολιτική του, που φραστικά, προγραμματικά και πρακτικά, δεν λέει και δεν κάνει τίποτα. Πρέπει να ριχτούμε άμεσα στην μάχη! Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι που είναι τώρα στη μάχη, που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα(δυναμικές απεργίες σε Φινλανδία, Βέλγιο Γερμανία, Γαλλία κλπ).

Αγώνες με πρόγραμμα - πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!

 • Αγώνες για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων προ μνημονίων.
 • Αγώνες για να ανοίξουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Για δωρεάν - δημόσια Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία για όλους με βάση τις ανάγκες μας.
 • Αγώνες για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των τομέων κλειδιά της οικονομίας (τράπεζες, ενέργεια, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες) κάτω από εργατικό έλεγχο.
 • Αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών -συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

-

Αγώνες με σχέδιο, με ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς

 • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
 • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
 • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε τα Συνδικάτα μας αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

-

Να παλέψουμε για:

 • Άμεση κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του χρέους
 • Έξοδο από Ευρώ και ΕΕ - Άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος
 • Εθνικοποιήσεις τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας!
 • Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων
 • Καμία αλλαγή στο ασφαλιστικό. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
 • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους
 • Επίδομα ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό σε όλη την διάρκεια της ανεργίας
 • Κατάργηση των σκλαβοπάζαρων του ΟΑΕΔ (προγράμματα voucher, ΚΟΧ και μαθητείας)

-

Ένα τέτοιο Πρόγραμμα Σωτηρίας μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι. Χωρίς εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, χωρίς ανάθεση σε κανέναν «σωτήρα». Σε κάθετη σύγκρουση με τους μνημονιακούς, παλιούς και νέους. Με τους καπιταλιστές και τους πλούσιους, το κράτος και το σάπιο πολιτικό σύστημά τους, τους ιμπεριαλιστές δανειστές, εκβιαστές και πολεμοκάπηλους. Επιβάλλοντας μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βασίζεται στην αυτοοργάνωσή μας και θα έρθει μέσα από αγώνες και ταξικές συγκρούσεις.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4333


1 2 3 4 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ 12/11 - 15/11


ΠΕΜΠΤΗ 12/11


Το στέκι ΙΣΚΡΑ καλεί στην Γενική Απεργία 10:30 π.μ. Εγνατία & Αγ. Σοφίας.

Μετά το τέλος της πορείας θα ακολουθήσει εργατικό γλέντι στο στέκι

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Διασκεδάζουμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/11


ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Βραδιά νεολαίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/11


ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/11


ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 17:30

ΏΡΑ 18:00

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : «Ο ρόλος των εργαζομένων στην εξέγερση του Πολυτεχνείου»

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.com/2015/11/1211-1...