Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στις 12.00

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Παίζουν ποδόσφαιρο με τους πρόσφυγες - εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης στο Γαλάτσι

Παίζουν ποδόσφαιρο με τους πρόσφυγες εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης στο Γαλάτσι

«Πάσα αλληλεγγύης» από τον Αθλητικό Όμιλο Κορωνίδας, που αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Αθήνας, αποτελεί η απόφασή του να διοργανώσει εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Παλαί του Γαλατσίου.

Οι άνθρωποι του συλλόγου ήρθαν σε επαφή με τους πρόσφυγες και συμφώνησαν να παίξουν ποδόσφαιρο μεταξύ της ομάδας νέων της Κορωνίδας και μιας ομάδας που θα συγκροτήσουν οι πρόσφυγες. Παράλληλα θα γίνεται και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ στο τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα θα μοιραστούν αναμνηστικά μετάλλια στους συμμετέχοντες.

χώρος φιλοξενίας προσφύγων στο Παλαί Γαλατσίου

χώρος φιλοξενίας προσφύγων στο Παλαί Γαλατσίου - φωτο Ν. Μπράτσος

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι (ελεύθερη είσοδος) στο γήπεδο ποδοσφαίρου του άλσους Βεΐκου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας υπάρχει μέριμνα για μεταφορά της στις κλειστές εγκαταστάσεις του Παλαί που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από γήπεδο του άλσους Βεΐκου.


Στην ανακοίνωσή της η Κορωνίδα αναφέρει ότι: «Οι εκατοντάδες πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου (Παλαί) είναι ένα μέρος των εκατοντάδων χιλιάδων που καταφθάνουν στη χώρα μας, με κίνδυνο της ζωής τους, επιδιώκοντας να φτάσουν στην Ευρώπη, με εκατοντάδες θύματα στο δρόμο τους προς τον επιθυμητό προορισμό τους. Είναι τα τραγικά θύματα των επεμβάσεων των μεγάλων δυνάμεων στις χώρες τους, με εικόνες με τα νεκρά παιδιά, τις μανάδες με μωρά στην αγκαλιά και τους ναυαγούς.

Επειδή κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής μπροστά στο όργιο εκμετάλλευσης που υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και τη βίαιη αντιμετώπιση που έχουν με τους φράχτες στα σύνορα, το άγριο κυνηγητό, τη ρατσιστική - ξενοφοβική αντιμετώπιση στις χώρες προορισμού τους, θα πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο χώρο του Παλαί Γαλατσίου για το χρόνο που θα φιλοξενηθούν, με συνθήκες προστασίας και αξιοπρεπούς φιλοξενίας τους».

Συνεχίζοντας η Κορωνίδα επισημαίνει: «Στη 40χρονη πορεία του Συλλόγου μας Α.Ο. Κορωνίδα Γαλατσίου και στην προσπάθειά μας για κοινωνική προσφορά, καλούμε όλα τα σωματεία, τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 1η Νοέμβρη 2015 και ώρα 12:00 στο γήπεδο ποδοσφαίρου Γαλατσίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας Νέων του συλλόγου μας, με αντιπροσωπευτική ομάδα που θα αποτελείται από Νέους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Παλαί.

Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη και καλούμε όσους μπορούν να συμβάλλουν από το υστέρημά τους, ώστε να συγκεντρώσουμε διάφορα είδη απαραίτητα για την παραμονή των προσφύγων στο Παλαί: Εμφιαλωμένο νερό, γάλα μακράς διαρκείας, πάνες και μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, κονσέρβες, μπισκότα, φρυγανιές και παξιμάδια, κουβέρτες, σεντόνια, κλπ..

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας».

Tην ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος Μαργέλος Σωτήρης και ο γενικός γραμματέας Βιτζηλαίος Μάρκος.

πηγή : http://www.ert.gr/pezoun-podosfero-me-tous-pr