Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 23.00

Party για τα 10 χρόνια του αυτο-οργανωμένου studio "Κολεκτίβα Ήχου- Λόγου"

PARTY για τα 10 χρόνια του αυτο-οργανωμένου studio "Κολεκτίβα Ήχου- Λόγου" το Σάββατο 7 Νοέμβρη από τις 23:00.

παρτυ

ενδεχόμενα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος.

Η ιστορία του εγχειρήματος ξεκινάει το 2004, όταν τα συγκροτήματα Χάσμα, Βαλπουργία Νύχτα, Timetrap και Dead Pulse νοικιάζουν έναν χώρο και τον μετατρέπουν σε studio για πρόβες. Τον Απρίλιο του επόμενου έτους παρουσιάζουν το όλο εγχείρημα στα πλαίσια εκδήλωσης/συναυλίας στην κατάληψη Villa Amalias.
Έκτοτε, η σύνθεση των συγκροτημάτων που διαχειρίζονται τον χώρο ανά διαστήματα αλλάζει. Μέσα στα 10 αυτά χρόνια, ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί σε μόνιμη βάση από τις μπάντες Kill the Cat, Σπείρα, Μπρος, Conspiracy of Denial, Lunapalm, Junkheart και περιστασιακά από διάφορες άλλες μπάντες.
Περί το 2007, λαμβάνουν χώρα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ο χώρος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για recording. Μέσα από συλλογική προσπάθεια και διαδικασίες αυτομόρφωσης, ξεκινά μια περίοδος αρκετών ηχογραφήσεων. Σταδιακά, οι προσπάθειες εντείνονται και το ηχητικό αποτέλεσμα βελτιώνεται, με τη βοήθεια φίλων που προσφέρουν αφιλοκερδώς την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Εκτός από τα συγκροτήματα που αναφέρονται παραπάνω, ένας σημαντικός αριθμός συγκροτημάτων έχει χρησιμοποιήσει το studio της «Κολεκτίβας Ήχου-Λόγου» για τις δισκογραφικές του παραγωγές. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται οι AAS, Blacklisted, Μεθυσμένα Ξωτικά, Αρχή του Τέλους, Πανδημία, Χειμερία Νάρκη, Ατοπία, Gutter, Mavri Mera, Στείρωση κ.α.
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να πούμε ότι οι αντικειμενικές δυνατότητες του χώρου και οι αυξημένες ανάγκες των συγκροτημάτων που τον διαχειρίζονται, δεν έχουν επιτρέψει ένα ευρύτερο άνοιγμα του studio σε περισσότερα μουσικά σχήματα. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η διάθεση για συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με αντίστοιχα εγχειρήματα αποτελεί το βασικό παράγοντα που έχει καταστήσει το studio βιώσιμο μέσα στα χρόνια. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους φίλους που μας έχουν βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Ενδεχόμενα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος

πηγή : http://autonomosteki.espivblogs.net/2015/11/0...