Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 12.00

Καραβάνι αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία και το Αφγανιστάν ξεριζώνονται από τις εστίες τους κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τις φρικαλεότητες του ISIS. Στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα έρχονται αντιμέτωποι με τη θάλασσα, το φράχτη στον Έβρο, το λιμενικό, τη FRONTEX, τους διακινητές.

Καθημερινά μαθαίνουμε για ναυάγια, για άψυχα κορμιά που ξεβράζονται στα τουρκικά ή τα ελληνικά παράλια. Κυρίως γυναίκες και παιδιά, πολλά παιδιά.

Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας, και το μόνο που ζητάνε είναι να ξαποστάσουν, πριν συνεχίσουν το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι τους για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Άμεσα υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι τόσο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που σηκώνουν φράχτες παντού όσο και η ελληνική κυβέρνηση που αρνείται να ρίξει τον δικό της φράχτη στον Έβρο και παράλληλα αφήνει αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους και εξαθλιωμένους. Την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων ανέλαβαν αλληλέγγυες συλλογικότητες και οργανώσεις που δυστυχώς όμως δεν αρκούν λόγω του μεγέθους του προβλήματος.

Μόνη λύση να σταματήσουν οι πόλεμοι. Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα. Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση αυτών των ανθρώπων και η εγκατάσταση τους σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν. Μέχρι τότε μοναδικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες για να:
-Πέσει ΤΩΡΑ ο φράχτης στον Έβρο. - Να ανοίξουν τα σύνορα - Να δημιουργηθούν άμεσα όσα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας χρειάζονται και να κλείσουν τα κέντρα κράτησης. - Για ίσα δικαιώματα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Για να σταματήσει ο πόλεμος.
----------
Κάλεσμα:
Η Λαϊκή Συνέλευση και οι κάτοικοι των Εξαρχείων μαζευόμαστε το ΣΑΒΒΑΤΟ 7/11 στις 12 μ.μ. στην πλατεία της γειτονιάς μας και συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης*.

Στις 13 μ.μ. ξεκινάμε πορεία προς την πλατεία Βικτωρίας όπου θα γίνει η διάθεσή τους απευθείας στους πρόσφυγες.
Ενδιάμεσοι σταθμοί η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες" στη ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 56 και η "Κατάληψη της Στέγης Προσφύγων στη Νοταρά 26.

Καλούμε τους κατοίκους και τις συλλογικότητες
των Εξαρχείων να συμμετέχουν.

*Είδη πρώτης ανάγκης:
πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, μπισκότα, σοκολάτες, φρυγανιές, κονσέρβες (όχι χοιρινό), νερά, χυμοί. ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

πηγή : https://exarhia.wordpress.com/2015/11/03/%ce%...