Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στις 20.00

Προβολές ταινιών με θεμα τη μετανάστευση - Απ ΄το χιόνι (1993)

Προβολές ταινιών με θεμα τη μετανάστευση

Κάθε Παρασκευή στις 20:00 στην Κατάληψη Ευαγγελισμού

6-20/11/2015

-

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 - Απ ΄το χιόνι (1993)

Τρεις νέοι Βορειο-Ηπειρώτες, ο Θωμάς (Βασίλης Ελευθεριάδης), ο Αχιλλέας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο μικρός 'Νίκος' αφήνουν πίσω τους το χάος της Κορυτσάς με σκοπό να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα. 'Απ'το χιόνι' της Αλβανίας βρίσκονται στην 'κόλαση' της Ομόνοιας όπου έρχονται αντιμέτωποι με τον νεογέννητο ρατσισμό των Ελλήνων, την πείνα και την ταπείνωση. Τα όνειρά τους σιγά σιγά εξαντλούνται ενώ ο παράλογος θάνατος του Θωμά φέρνει τους πρωταγωνιστές και πάλι κοντά στο χιόνι, όπου μπορούν να ονειρευτούν.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 - In this world (2003)

Ο Enayatullah κι ο Jamal είναι Αφγανοί πρόσφυγες που προσπαθούν να αποδράσουν προς τη Μεγάλη Βρετανία με τη βοήθεια δουλεμπόρων. Στο επικίνδυνο ταξίδι τους θα ακολουθήσουν τον «δρόμο από μετάξι» μέσα από το Πακιστάν, το Ιράν και την Τουρκία, κυνηγώντας το όνειρο της άφιξης στην πόλη σύμβολο της ελευθερίας στην μητρόπολη του Λονδίνου» Ο Michael Winterbottom συνδυάζοντας στοιχεία μυθοπλασίας με αληθινά περιστατικά παρακολουθεί τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δυο παιδιά στο χερσαίο ταξίδι τους με ενδιάμεσους σταθμούς σε Ιράν, Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία και με τελικό προορισμό το «κέντρο» του δυτικού κόσμου, την ελπίδα για μια νέα ευκαιρία και ένα καλύτερο μέλλον.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 - Welcome (2009)

Είκοσι δύο μίλια νερού (η απόσταση ανάμεσα στο Καλαί και το Ντόβερ) στέκονται τελευταίο εμπόδιο για να ξανασυναντηθούν ο Μπιλάλ (Φιράτ Αϊβερδί) με την αγαπημένη του Μίνα (Ντέρια Αϊβερδί).Ο Μπιλάλ έφυγε από το Ιράκ και μετά από μια πορεία 4.000 χιλιομέτρων, περνώντας από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, βρίσκεται στη γαλλική πόλη Καλαί. Στην προσπάθειά του να εισέλθει λαθραία στη Βρετανία, όπου ονειρεύεται να γίνει διάσημος ποδοσφαιριστής, το ταξίδι του τερματίζεται απότομα καθώς οι αρχές τον εντοπίζουν και τον θέτουν υπό επιτήρηση. Βλέποντας τις Βρετανικές ακτές τόσο κοντά, αποφασίζει να διασχίσει τη θάλασσα κολυμπώντας, αψηφώντας τους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος. Γνωρίζει και γίνεται φίλος με τον Σιμόν, έναν πρώην πρωταθλητή κολύμβησης ο οποίος δουλεύει ως προπονητής στο τοπικό κολυμβητήριο. Όταν o Μπιλάλ του εκμυστηρεύεται το λόγο που θέλει να βρεθεί στην Αγγλία, ο Σιμόν συγκινείται από τον έρωτα του νεαρού και την αποφασιστικότητα του. Αποφασίζει να τον βοηθήσει και τον προπονεί για να διασχίσει το κανάλι…

Sine Dominis - Aναρχική συλλογικότητα απο τη Κατάληψη Ευαγγελισμού

sineexdominis@exespiv.neext | https://evagelismos.squat.gr