Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στις 12.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

που εξαναγκάζονται στη φυγή από τις εστίες τους προκειμένου να σωθούν από τις βόμβες της δύσης, από τις φρικαλεότητες των τοπικών κυβερνήσεων και των φονταμενταλιστών, από τις συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης που τους επιβάλλουν ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

που επιβάλλουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση, την εξαθλίωση και την οικονομική ανέχεια.

που καταστρέφουν χώρες, πόλεις και εξοντώνουν πληθυσμούς προκειμένου να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους.

που κινούνται προς την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και την εγκαθίδρυση ενός μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο, την επιτήρηση και την πλήρη υποταγή ολόκληρης της κοινωνίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

που στήνει φράχτες, τείχη, ναρκοπέδια, στρατόπεδα συγκέντρωσης προκειμένου να ελέγξει τα τεράστια ρεύματα προσφύγων και μεταναστών τα οποία δημιουργήθηκαν εξαιτίας των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, που οδηγούν σε στρατιωτικές και οικονομικές επεμβάσεις των ισχυρών κρατών της δύσης, των διακρατικών μηχανισμών τους και των συμμάχων τους που έχουν στόχο την λεηλασία και τον οικονομικό έλεγχο των περιοχών της καπιταλιστικής περιφέρειας.

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΡΙΟΓΡΑΜΜΕΣ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

κοινοί αγώνες όλων των από τα κάτω

για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση

για την κοινωνική επανάσταση για την αναρχία και τον κομμουνισμό

Συγκέντρωση-Πορεία

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 12μμ πλ. Βικτωρίας

Η συνολική συστημική κρίση δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Η αναδιάρθρωση των σχέσεων εκμετάλλευσης και καταπίεσης σε βάρος των από τα κάτω αυτού του κόσμου συνεπάγεται την επίταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, την εντατικοποίηση των όρων εργασίας, την όξυνση του ελέγχου και της καταστολής, την καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον ξεριζωμό. Η ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της βόρειας Αφρικής - ήδη από την περίοδο της αποικιοκρατίας- έχει ως συνέπεια, καθημερινά, τεράστια ρεύματα προσφύγων και μεταναστών να προσεγγίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Για τον καπιταλισμό η ένταση της λεηλασίας και της εκμετάλλευσης και η συνεχής του επέκταση για την αύξηση των κερδών του αποτελεί προαπαιτούμενο για την αναπαραγωγή και τη διαιώνισή του. Η καπιταλιστική αναδιάρθρωση, που συντελείται προς την κατεύθυνση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού μέσα από την επιβολή και τη μονιμοποίηση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο και την καταστολή όσων κάθε φορά στοχοποιούνται ως εσωτερικός εχθρός, σηματοδοτεί και την όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών καθώς τα ισχυρά μπλοκ εξουσίας επιχειρούν να ξαναορίσουν τους παγκόσμιους συσχετισμούς δύναμης. Τα αποτελέσματα της παραπάνω συνθήκης γίνονται αντιληπτά, με ιδιαίτερα οξύ τρόπο για τους από τα κάτω, από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιφέρεια του αναπτυγμένου καπιταλιστικού κόσμου. Η λεηλασία και η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των κοινωνιών των περιοχών αυτών από τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη του κέντρου δημιουργεί μια πραγματικότητα την οποία συνθέτουν πολεμικές και οικονομικές συγκρούσεις, παρέμβαση στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, υποδαύλιση θρησκευτικών φανατισμών ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντά τους. Που συνεπάγονται φτώχεια, εξαθλίωση, τεράστια κοινωνική ανισότητα, ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων και χωριών, εκατομμύρια νεκρούς και εκτοπισμένους. Έτσι εκατομμύρια άνθρωποι είτε για να σωθούν από τις βόμβες, είτε από την καταπίεση, είτε από την οικονομική ανέχεια και την εξαθλίωση που τους επιβάλλεται παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αποτελεί το πεδίο εκδήλωσης μιας ακόμα ενδοκαπιταλιστικής σύγκρουσης συμφερόντων τόσο για το γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής όσο και για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της. Τα ισχυρά κράτη και οι διακρατικοί τους μηχανισμοί (ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.α.) λεηλατούν και καταστρέφουν ολόκληρη την περιοχή μέσω οικονομικών και στρατιωτικών επεμβάσεων, στηρίζουν, ενισχύουν ή ανατρέπουν καθεστώτα και ταυτόχρονα πριμοδοτούν και εξοπλίζουν εξουσιαστικούς μηχανισμούς, όπως οι φονταμενταλιστές του ISIS επενδύοντας στους θρησκευτικούς φανατισμούς. Το τελευταίο διάστημα η περιοχή της Συρίας συμπυκνώνει όλα τα παραπάνω. Βλέπουμε λοιπόν μια σειρά από ισχυρές καπιταλιστικές χώρες να έχουν πάρει θέση μάχης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς τους. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία καθώς και η Ρωσία αναλόγως των συμφερόμτων τους διαμορφώνουν τη στρατηγική τους και προωθούν τις συμμαχίες τους με τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής στηρίζοντας τις διάφορες αντιμαχόμενες δυνάμεις. Είχε προηγηθεί λίγους μήνες πριν η Ουκρανία όπου το νατοϊκό στρατόπεδο υποστήριξε και θεμελίωσε ένα φασιστικό καθεστώς για να προωθήσει τα συμφέροντα του, στο πλαίσιο ανταγωνισμού του με τη Ρωσία.

Μέσα σε αυτό το πλέγμα συγκρούσεων και διαρκούς ρευστότητας των γεωπολιτικών συσχετισμών το ελληνικό κράτος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Προσπαθεί και αυτό με τη σειρά του να παίξει το χαρτί της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του μέσα σε συνθήκες έντασης των ενδικαπιταλιστικών ανταγωνισμών και προωθεί ταυτόχρονα στο εσωτερικό του την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Από την μια αποσιωπάται η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους διακρατικούς μηχανισμούς που λεηλατούν ολόκληρες περιοχές και ευθύνονται για το θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων και από την άλλη οι κυβερνώντες χύνουν κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες και μιλούν για φιλανθρωπία, ενώ οι ΜΚΟ κερδοσκοπούν στήνοντας φιλανθρωπικές επιχειρήσεις. Τα ΜΜΕ βγάζουν συγκινητικές ιστορίες για τους πρόσφυγες την ίδια στιγμή που προωθούν το ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και σιγοντάρουν τα φασιστικά και τα νεοναζιστικά μορφώματα.

Στα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο λαμβάνει χώρα η δεύτερη πράξη του πολέμου. Στρατός, τείχη, ναρκοπέδια, πολεμικά πλοία έχουν στηθεί προκειμένου να εμποδίσουν τον τεράστιο όγκο ανθρώπων. Συμβούλια συγκαλούνται για τη διαχείριση της κατάστασης, δίνονται ακόμα περισσότερα χρήματα για την Frontex, νέοι φράχτες χτίζονται για να ανακόψουν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Ο ευρωπαϊκός νότος μετατρέπεται σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης, τις επονομαζόμενες «ζώνες αναμονής» στις οποίες στοιβάζονται και εγκλωβίζονται εκατομμύρια άνθρωποι. Επιπρόσθετα, η απόφαση κάθε κράτους να ανοίγει και να κλείνει τα σύνορά του δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το μακρύ και δύσκολο δρόμο της ξενιτιάς. Κι όσοι τελικά καταφέρουν να επιβιώσουν βρίσκονται υπό το καθεστώς του φόβου της απέλασης και προστίθενται στις στρατιές του φθηνούεργατικού δυναμικού των ευρωπαϊκών χωρών.

Απέναντι στους σχεδιασμούς κρατών και καπιταλιστών για το πώς θα ανακόψουν ή θα διαχειριστούν προς όφελός τους τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές έχει αναπτυχθεί ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα για άμεση βοήθεια των εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν. Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθείται από τα πάνω, εκδηλώνονται έμπρακτες χειρονομίες αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, από συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης μέχρι καταλήψεις στέγης και οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά απαραίτητες για την επιβίωση αυτών των ανθρώπων. Είναι απαραίτητη η σύνδεση των παραπάνω ενεργειών και η ένταξή τους στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό, που αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία του ξεριζωμού. Πρέπει η κοινωνική αυτή προσφορά βοήθειας να γίνει συνειδητή πράξη ταξικής αλληλεγγύης. Όλοι οι από τα κάτω αυτού του κόσμου δεχόμαστε επίθεση, είτε βρισκόμαστε ανάμεσα στα πυρά, είτε στη μισθωτή σκλαβιά, αποτελούμε την εκμεταλλευόμενη και καταπιεζόμενη τάξη. Από κοινού λοιπόν πρέπει να παλέψουμε ενάντια στα σύνορα και στους επίπλαστους διαχωρισμούς που μας επιβάλλει η κυριαρχία, να προτάξουμε τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Από την πλευρά μας ως αναρχικοί επιχειρούμε να οξύνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς κράτη, χαρτιά, σύνορα και εκμετάλλευση. Προτάσσουμε και προχωράμε στο δρόμο της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των καταπιεσμένων. Χτίζουμε σχέσεις και δομές που προωθούν το όραμα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

Να γκρεμίσουμε τους φράχτες και να σβήσουμε τις συνοριογραμμές

Να ανατρέψουμε τον κόσμο του θανάτου, της λεηλασίας και των ανισοτήτων

Να οικοδομήσουμε ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης

Κοινοί αγώνες όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων

Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση

Συγκέντρωση-Πορεία

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 12μμ πλ. Βικτωρίας

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61253/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

στην καπιταλιστική περιφέρεια…

Η Μέση Ανατολή και η Αφρική είναι το πεδίο που ξεδιπλώνονται όλοι οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών καπιταλιστικών κέντρων (κυρίως ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ) με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση, τον έλεγχο και την επιβολή. Οικονομικές και στρατιωτικές επεμβάσεις, απολυταρχικά καθεστώτα-μαριονέτες, η υποδαύλιση θρησκευτικών φανατισμών και η στήριξή φονταμενταλιστών (ISIS) συνθέτουν ένα καθεστώς μόνιμης αποσταθεροποίησης. Ο ανελέητος πόλεμος που αφήνει πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και κατεστραμμένες πόλεις, η οικονομική αφαίμαξη και η λεηλασία ανθρώπων και φύσης δημιουργούν τεράστια ρεύματα μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που επιζητούν την επιβίωση από την ανελέητη επίθεση του καπιταλισμού.

στα αιματοβαμμένα σύνορα της Ευρώπης φρούριο…

Στα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο διεξάγεται η δεύτερη πράξη του πόλεμου. Φράχτες, στρατιωτικοί μηχανισμοί (Frontex), λιμενόμπατσοι-δουλέμποροι, ναρκοπέδια, στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι συνθήκες Δουβλίνο ǀ και ǁ συνθέτουν το πραγματικό πρόσωπο της κυριαρχίας. Τα κροκοδείλια δάκρυα και το φιλανθρωπικό πρόσωπο των κρατικών αξιωματούχων και των αστών δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν, το κράτος, οι διακρατικοί μηχανισμοί εξουσίας, η ντόπια και διεθνής οικονομική ελίτ ευθύνονται για τον ξεριζωμό, την λεηλασία και το θάνατο εκατομμύριων ανθρώπων.

Να οργανώσουμε την διεθνιστική και τη ταξική αλληλεγγύη μας και στήσουμε αναχώματα σε κανιβαλιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και να οικοδομήσουμε ένα κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη.

Κοινοί αγώνες όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση-Πορεία

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 12μμ πλ. Βικτωρίας

Vogliamo tutto e per tutti

πηγή: https://vogliamotutto.espiv.net/index.php/8-2013-07-22-09-52-27/213-2015-11-07-12-04-31


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα στη πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες/μετανάστες

Σάββατο 21 Νοεµβρίου 7µµ στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ

προβολή βίντεο της συνέλευσης και όχι µόνο και συζήτηση

Μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, τα αιµατοβαµµένα σύνορα της Ευρώπης φρούριο, η έµπρακτη αλληλεγγύη ως στάση ζωής.
Πως χτίζουµε σχέσεις µε µετανάστες και πρόσφυγες σε µια αυτοοργανωµένη δοµή υγείας.

Συγκεντρώνουµε αδιάβροχα, παπούτσια, σαµπουάν, είδη σωµατικής υγιεινής και καθαριστικά

Κυριακή 22 Νοεµβρίου 7µµ στο ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΗ

Ταξιδεύουµε στη Συρία, ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία από αυτήν που κάνουν εκατοµµύρια ξεριζωµένοι άνθρωποι, ξορκίζοντας τον φόβο και την άγνοια. Φέρνουµε πληροφορίες για τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και το πολιτισµό και ένα παραδοσιακό συριακό φαγητό ως συνεισφορά στο συλλογικό τραπέζι που θα ακολουθήσει.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 12ΜΜ - ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Την τελευταία περίοδο η γηραιά ευρωπαϊκή ήπειρος γνωρίζει το µεγαλύτερο µεταναστευτικό και προσφυγικό κύµα. Το κύµα αυτό είναι αποτέλεσµα της ίδιας της ιµπεριαλιστικής πολιτικής της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Ρωσίας που στηρίζουν ή ρίχνουν τα διάφορα καθεστώτα, του γεωπολιτικού και στρατιωτικού χάους που έχουν προκαλέσει ο πόλεµος, οι επεµβάσεις, ο οικονοµικός έλεγχος των καπιταλιστικών µητροπόλεων ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αλλά και η πολιτική του διαίρει και βασίλευε που αυτή τη δεδοµένη στιγµή παίρνει σάρκα και οστά µέσω του ISIS και του θρησκευτικού φανατισµού. Προτάσσουµε την έµπρακτη αλληλεγγύη ως στάση ζωής και επιλογή για να συστρατευθούµε µαζί µε τους καταπιεσµένους όλου του κόσµου ενάντια σε κράτος και καπιταλισµό, τις υστερίες ρατσιστικού µίσους, τα ακροδεξιά παραληρήµατα και τις φασιστικές επιθέσεις.

http://askpthk.espivblogs.net/

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου & ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΗ

πηγή : http://askpthk.espivblogs.net/2015/11/11/%CE%B4%CE%B9%CE%AE%C2%B5%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Η ΕΥΡΩΠΗ- ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Από τις αρχές του έτους, εκατοντάδες χιλίαδες πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν περάσεις τα σύνορα για την Ε.Ε., εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου κρίσης, ενώ καθημερινά το πανελλήνιο "σοκάρεται" από ειδήσεις σχετικά με τους χιλιάδες πνιγμένους στα νερά της Μεσογείου. Μέσα σε αυτό το κλίμα, Ε.Ε. και ντόπιες κυβερνήσεις χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την "ανθρωπιστκή κρίση" ενώ την ίδια στιγμή κλείνουν τα σύνορα και στέλνουν τους στρατούς τους για να επιβάλουν την ανθρωπιά της "δημοκρατικής" και "ευαίσθητης" Ευρώπης.

Φυσικά, αυτή η ροή εκδιωγμένων ανθρώπων δεν ήρθε από το πουθενά. Οι χώρες της Δύσης (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ως μέλος θεσμών όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ) για χρόνια προωθούν εναλλάξ είτε τις επεκτατικές επεμβάσεις στις χώρες της Μ. Ανατολής είτε τη στήριξη ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων, έχοντας σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω αποσταθεροποίηση των περιοχών αυτών, ενώ η "πολιτισμένη" δύση απολαμβάνει τους καρπούς του εν λόγω γεωπολιτικού παιχνιδιού. Βέβαια, ο κυρίαρχος λόγος επιθυμεί να στρέψει την προσοχή σε μια φιλανθρωπικού τύπου ευαισθητοποίηση ενώ οι δουλέμποροι αναδεικνύονται ως οι μόνοι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την τραγωδία. Φυσικά, οι χιλιάδες "τραγωδίες" που συσσωρεύονται κάθε μέρα στη Μεσόγειο, δεν είναι πάρα αποτέλεσμα της ανθρωποφάγας φύσης του Κράτους και του Κεφαλαίου.

Το δόγμα της Ευρώπης- Φρούριο, τα κλειστά σύνορα, η αστυνομική και στρατιωτική καταστολή που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, τα αλλεπάλληλα "φίλτρα" από τα οποία θα περάσουν από χώρα σε χώρα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιμελής περιθωριοποίηση, η εξαθλίωση τους, ώστε για τους λίγους "τυχερούς" που θα περάσουν σε κάποια από τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, η υποτιμημένη εργατική δύναμή τους, να γίνει βορά στα χέρια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Απέναντι στον δομικό ρατσισμό Κράτους και Κεφαλαίου, να προτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στο Κράτος και στα τσιράκια του. Στηρίζουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ηθικά, πρακτικά και πολιτικά. Στον πόλεμο Ε.Ε. και Κεφαλαίου είμαστε με την πλευρά των κολασμένων.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ- ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ!


ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ- ΒΙΚΤΩΡΙΑ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΜΟΣΧΑΤΟΥ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61329/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

«Στη βόρεια Αφρική, σας θυμίζω, με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήμασταν διατεθειμένοι - ή και έγινε - να βομβαρδίσουμε και μέσα σε λιμάνια τις βάρκες που έρχονται. Αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει με τους γείτονές της, να βομβαρδίζει μέσα στα λιμάνια τις βάρκες που έρχονται».

Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της συνάντησης με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας F.-W. Steinmeier, ΠΑ.ΠΕΙ, 29.10.2015.


Σε ένα κόσμο που παραπαίει, υπάρχει από όλες τις πλευρές η τάση να εξηγηθεί κάθε «δυσλειτουργία» με όρους που έχει θέσει η κυρίαρχη τάξη. Μιλάνε για «οικονομική κρίση», για εποχές «πριν» και «μετά» το 2008, υπονοώντας ότι μέχρι πρόσφατα όλα δούλευαν περίπου ρολόι στον καπιταλισμό μέχρι τη στιγμή της άτυχης χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 που λίγο-πολύ αντιμετωπίζεται ως φυσική καταστροφή. Αναπόφευκτα η πολιτική ανάλυση ακόμα και από τμήματα του «κινήματος» πέφτει στην παγίδα της μεταφυσικής προσέγγισης των πραγμάτων, με την έννοια ότι υπάρχει μια αγωνιώδης προσπάθεια να δοθεί μια εξήγηση που θα αποκαλύπτει το μυστικό και καλοοργανωμένο «σχέδιο των ελίτ». Για εμάς ο καπιταλισμός είναι οι κρίσεις του και όσα βλέπουμε να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια έχουν να κάνουν με την μεταστροφή του προς ένα καζινοποιημένο μοντέλο - «κρίση» που θεωρούμε πως είναι δομική, διαρθρωτική και συστημική και όχι απλώς παρενέργεια ή δυσλειτουργία. Για εμάς δεν υπάρχει «Διευθυντήριο» του κεφαλαίου, ούτε σε εθνικό ούτε σε διεθνές επίπεδο. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πίσω από τις ακολουθούμενες πολιτικές ένα γενικό, μακροπρόθεσμο σχέδιο με καθορισμένους στόχους, αλλά αντίθετα, φαίνεται πιθανότερο πως υπάρχει μια τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» και μια λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξεταστεί και το γεγονός της αύξησης της μετανάστευσης. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην προσπάθειά τους να σωθούν από πολέμους ή ολοκληρωτικά καθεστώτα, από τη βία της θεοκρατίας, της εξαθλίωσης ή λόγω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, δεν είναι άψυχες μαριονέτες που κινούνται από τα νήματα των μητροπολιτικών καπιταλιστικών κρατών ή του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά ιστορικά υποκείμενα που με τις πράξεις τους έρχονται να αποδείξουν κατά ένα περίεργο τρόπο τις εσωτερικές αδυναμίες και τα κενά ενός συστήματος που μέρα με τη μέρα καταρρέει. Η «δημοκρατική Ευρώπη», η Ευρώπη της «ελευθερίας», η νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. που φτωχοποιεί όλο και περισσότερους από τους κατοίκους της, έρχεται αντιμέτωπη με πραγματικότητες που - παρά τη γενική αίσθηση που υπάρχει στους κύκλους των καταπιεσμένων - αδυνατεί να ελέγξει, υποκύπτοντας στην απληστία και την ασυδοσία των κοινοβουλευτικών της ολιγαρχιών. Τα κύματα των μεταναστών περισσότερο φαντάζουν ως ένα αποτέλεσμα των βάρβαρων διεργασιών του καπιταλισμού που εξαθλίωσε ολόκληρο τον πλανήτη παρά ως μία προσχεδιασμένη στρατηγική προκειμένου η Δύση της φτώχειας, της ανεργίας και των αδιεξόδων πλέον, να βρει «φτηνά εργατικά χέρια». Η απομυθοποίηση των καπιταλιστικών μύθων της «Ανάπτυξης» και της «Κοινωνίας της Ευημερίας» μετατρέπουν την Ευρώπη που υπερηφανευόταν για τον (κατά την άποψή μας ένοχο και υποκριτικό) φιλελευθερισμό της, σε μια τρομαγμένη ήπειρο που μεταμορφώνεται σε οχυρό χτίζοντας τείχη, δολοφονώντας ανενδοίαστα ανθρώπους και εκφασίζοντας τις τοπικές κοινωνίες που εξαθλιώνονται μέρα με τη μέρα. Η ιδεολογική κατασκευή του Άλλου, του Εισβολέα που απειλεί τα οικονομικά, πολιτικά και πολιτισμικά στερεότυπα της Δύσης, με δυο λόγια η ιδεολογικοποίηση του Φόβου και της Μισαλλοδοξίας γίνεται το μέσο με το οποίο επιχειρείται να δοθεί η χαριστική βολή σε κάθε επίφαση δημοκρατικότητας και ελευθερίας που τυχόν είχε απομείνει στις δυτικές κοινωνίες.

Εμείς δε δεχόμαστε τον διαχωρισμό των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ο διαχωρισμός που επιχειρείται συντονισμένα από Κράτος και ΜΜΕ δεν είναι καθόλου αθώος: άνθρωποι «πολλών ταχυτήτων» προσχηματικά χωρισμένοι από κατασκευασμένα σύνορα, με στόχο την απόλυτη κατηγοριοποίηση σε «νόμιμους» και «παράνομους», με τους τελευταίους να γίνονται συνώνυμο του σκουπιδιού, του απόκληρου που ουσιαστικά δεν του αναγνωρίζεται η ανθρώπινη υπόσταση. Είναι φανερό πως αυτού του τύπου οι διαχωρισμοί προωθούν και επεκτείνουν φοβικά ή/και ρατσιστικά σύνδρομα και προκαλούν κοινωνικές αντιδράσεις και αυτοματισμούς που βαίνουν κυρίως προς όφελος των κυρίαρχων τάξεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως η συζήτηση πάντοτε γίνεται με όρους τέτοιους, πάντοτε στο πού κατευθύνονται οι άνθρωποι και ελάχιστα στο γιατί φεύγουν.

Όπως ειπώθηκε, τα ΜΜΕ έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το κομφούζιο που επικρατεί στο μυαλό ακόμα και των φαινομενικά πιο προοδευτικών, αφού αλλάζοντας προσωπείο ανάλογα με την επικαιρότητα, χτίζουν για λογαριασμό της Εξουσίας το κυρίαρχο αφήγημα. Επενδύουν -όπως πάντα εξάλλου- στο θέαμα και στην υποκίνηση ενός υποκριτικού συναισθηματισμού, με όχημα το διαχρονικά αγαπημένο τους θέμα: τα παιδιά. Από τη μία προκαλούν δήθεν σάλο για τον μικρό Αϊλάν -κι ενώ ο θάνατος αμέτρητων παιδιών περνάει στα ψιλά, καθώς δε συνοδεύεται από φωτογραφίες- κι από την άλλη απρόσκοπτα συνεχίζουν την προπαγάνδα τους περί «λαθρομεταναστών», εθνικού κινδύνου ή ακόμα και της αλλοίωσης του χριστιανικού χαρακτήρα της Ευρώπης. Εξυπηρετείται έτσι η ρητορική που αυθαίρετα κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους σε αθώους ή ένοχους, επιθυμητούς ή ανεπιθύμητους. Τελευταία γράφηκε από τον γνωστό ρουφιάνο Τέλλογλου πως οι άνθρωποι από τη Συρία φεύγουν επειδή, λέει, δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους... και φυσικά το μόνιμο υπονοούμενο είναι πως ανάμεσα στους ανθρώπους που έρχονται με τις πλαστικές βάρκες κι ένα σωσίβιο βρίσκονται απαραίτητα και τζιχαντιστές μαζί τους.

Στο σημείο αυτό πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για τη στάση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας πάνω στο θέμα. Κατά τη νεοελληνική μυθολογία των τελευταίων δεκαετιών, οι έλληνες είναι ένας λαός ιδιαίτερα ευαίσθητος στο ζήτημα της προσφυγιάς, γιατί στο παρελθόν είχε έρθει κι ο ίδιος σ' αυτή τη θέση (και συνεπώς, μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο, όποιος αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του απέναντι στους μετανάστες είναι κακοπροαίρετος, ανθέλληνας, ανιστόρητος κλπ). Αρκεί να θυμηθούμε την αντιμετώπιση που είχαν οι μικρασιάτες από τον ντόπιο πληθυσμό όταν ήρθαν στην Ελλάδα για να φανεί η μυθολογική διάσταση της κυρίαρχης αφήγησης. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Η αισχροκέρδεια των εφοπλιστών που μεταφέρουν μετανάστες, των ξενοδόχων και του απλού κόσμου που ενοχλείται από την παρουσία τους όχι όμως και από τα χρήματά τους, δηλαδή όλων αυτών που από τη μία ξερνάνε το εθνικιστικό και ρατσιστικό τους παραλήρημα και από την άλλη τα κονομάνε σε βάρος τους π.χ. με εξωφρενικές υπερχρεώσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, έρχεται ως συνέχεια των απλήρωτων αιματοβαμμένων εργατοωρών της κάθε Μανωλάδας.

Αναγνωρίζουμε βέβαια πως υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που, χωρίς απαραίτητα να έχουν τα ίδια πολιτικά πιστεύω με εμάς, ξεπερνούν τους εαυτούς τους και περνάνε στην έμπρακτη αλληλεγγύη προς όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά πως αυτοί είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία. Παράλληλα, ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο διατηρεί για τον εαυτό του την ιδέα πως είναι προοδευτικό, αναλώνεται σε πράξεις απλής φιλανθρωπίας ή δηλώνει αμήχανα συμπάθεια για τους ανθρώπους που «έφυγαν εξαιτίας του πολέμου». Μ' αυτό τον τρόπο αφενός αποενοχοποιείται για την επιλογή του να στηρίξει την αριστερή κυβέρνηση, ακόμα και μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος, στο οποίο βλακωδώς είχε στηρίξει τις «αντιμνημονιακές» του ελπίδες, αφετέρου ξεπλένει την κυβέρνηση ως προς τον τρόπο που χειρίζεται το μεταναστευτικό, αφού της αναγνωρίζει καλές προθέσεις στην επιφανειακή προσπάθειά της να βοηθήσει τους ταλαιπωρημένους «πρόσφυγες» και τον ανομολόγητο σκοπό της να απωθήσει τους κακούς «οικονομικούς μετανάστες». Έτσι όμως παρέχει τη συναίνεσή του στη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης που δεν είναι άλλη από την περιθωριοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεταναστών που δεν θα αναγνωριστούν τελικά από την Ε.Ε. ως «πρόσφυγες». Παράλληλα η ελληνική κοινωνία, με αυτή την υποκριτική της συμπεριφορά, γίνεται συνένοχος στα εγκλήματα που γίνονται στο Αιγαίο, για τα οποία ευθύνεται ξεκάθαρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛΛ. Η υιοθέτηση των επικοινωνιακών τεχνασμάτων της κυβέρνησης που παριστάνει ότι κόντρα στη νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. προστατεύει τα αναγνωρισμένα από το διεθνές δίκαιο δικαιώματα των προσφύγων προστατεύοντας παράλληλα τη χώρα από τους εκτός νόμους μη-πραγματικούς πρόσφυγες (κάτι που τάχα δεν μπόρεσε να κάνει για το ελληνικό χρέος), είναι ένοχη αφού: α) αναπαράγει την ψευδή εικόνα της Αριστεράς που πήρε πρώτη φορά την εξουσία και έπεσε θύμα διεθνούς πραξικοπήματος και β) νομιμοποιεί το βάρβαρο διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών, δυναμιτίζοντας το ρατσιστικό μίσος σε μια κοινωνία, η οποία έχει φυλακιστεί μεταξύ των ναζιστών της Χ.Α. και των πατριωτών των υπολοίπων κομμάτων (συμπεριλαμβανομένων των αριστερών). Πόσο εύκολα ξεχάστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Παπουτσής του ΠΑΣΟΚ έχτιζε τον φράχτη στον Έβρο, κατακεραύνωνε την τότε κυβέρνηση ζητώντας το άμεσο γκρέμισμα του... τόσο εύκολα ώστε τώρα που κυβερνά να μπορεί ν' ανακαλύψει ότι ο «φράχτης του Έβρου χρειάζεται για ασφάλεια» (όπως κυνικά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός των μπάτσων, Ν. Τόσκας).

Σαν αναρχικές και αναρχικοί, ως πρώτο υπαίτιο των μαζικών δολοφονιών, που συντελούνται καθημερινά στις θάλασσες του Αιγαίου, θεωρούμε αρχικά -και σταθερά- το ελληνικό κράτος. Οι φιλάνθρωπες κορώνες και τα αναθέματα κατά της Ε.Ε. από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πρέπει να πείσουν κανέναν και κρύβουν από πίσω μια πολύ βρώμικη ατζέντα που περιλαμβάνει από την μία πλευρά την απόσπαση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων κονδυλίων από την Ε.Ε., τα οποία φυσικά και δε θα καταλήξουν στους μετανάστες αλλά στη νέα φουρνιά εργολάβων της φιλανθρωπίας και από την άλλη την πολιτική επιλογή της μη-αποδοχής/ενσωμάτωσης των μεταναστών στη χώρα.

Από την άλλη είμαστε αντίθετοι και στην εργαλειακή, σχεδόν χειριστική, στάση που έχουν πολλές τάσεις της Αριστεράς απέναντι στους μετανάστες. Συνήθως τους βλέπουν ως μία εν δυνάμει δεξαμενή υποστηρικτών των δικών τους θέσεων και επιδιώξεων, ως μία τονωτική ένεση για την ενδυνάμωση του «προλεταριάτου». Φαίνεται ότι κάποιοι στην Αριστερά περισσότερο ενδιαφέρονται να κάνουν το κομμάτι τους στην πλάτη των μεταναστών ή έστω να πάρουν αυτοί πρωτοβουλίες «για το καλό» των άλλων (σα να μην ξέρουν οι μετανάστες τι θέλουν και ποιο είναι το ζητούμενό τους). Έτσι εξηγείται και η σχιζοειδής στάση αυτού κομματιού της απέναντι στο ζήτημα, αφού δεν απευθύνεται ποτέ στους μετανάστες, αλλά πάντα μονολογεί για τους μετανάστες.

Γι' αυτό η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη αλλά μια ολόκληρη πολιτική πρακτική. Αλληλεγγύη είναι η υγιής τάση που αισθάνεται το μέλος κάθε κοινωνίας για αλληλοβοήθεια και αλληλοϋποστήριξη. Η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία και δεν θα πρέπει να συγχέεται με αυτή. Η επιμονή της κυρίαρχης τάξης για «βοήθεια στο φτωχό συνάνθρωπο» δε είναι παρά μια κωμικοτραγική υποκρισία, αφού η ίδια η κυρίαρχη τάξη είναι αυτή που εκμεταλλεύεται και δημιουργεί το «φτωχό συνάνθρωπο» που τόσο πολύ επιθυμεί να βοηθήσει. Αλληλεγγύη είναι η αυτοοργάνωση, η ισότητα των μελών και η ανυπαρξία διακρίσεων μεταξύ τους. Αλληλεγγύη σημαίνει δράση για το σήμερα και πρόταση ζωής για το αύριο. Αυτός είναι ο λόγος που διάφοροι Τσίπρες καπηλεύονται τη λέξη. Γιατί τη φοβούνται. Προσπαθούν να της στερήσουν όλο το εξεγερτικό και πολιτικό περιεχόμενο και να την καταλήξουν αντί για μοχλό μιας εν δυνάμει εξέγερσης, ως απλά μια πράξη οίκτου. Καλό θα είναι να μην το ξεχνά κανείς και καμιά αυτό.

Σε έναν κόσμο ανερμάτιστο, όπου οι έννοιες μένουν κούφιες από κάθε νόημα, εναπόκειται σ' εμάς να τον κατανοήσουμε και να αρθρώσουμε το δικό μας λόγο. Για εμάς το σημερινό τέλμα μπορεί κάλλιστα να είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών των κυρίαρχων στρωμάτων που εξουσιάζουν την υπόλοιπη κοινωνία. Σκοπός μας είναι να απαλλαγούμε κι εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία από το φόβο. Η γνώση ότι ο αντίπαλος δεν είναι αήττητος αλλά ότι βρίσκεται και αυτός σε αδιέξοδο, μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας. Σε κάθε περίπτωση το πρώτο βήμα θα έχει γίνει αν απεγκλωβιστούμε απ' την αδράνεια. Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα σε κανέναν και κάθε προσπάθειά μας δεν προσανατολίζεται απαραίτητα σε κάποιου είδους «νίκη»• διατηρούμε όμως για τους εαυτούς μας το δικαίωμα να νιώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή χαρά υπονομεύοντας αυτό τον κόσμο που θέλει να μας πείσει ότι δεν χωράμε όλοι εντός του.
Καλούμε το Σάββατο 21/11, ώρα 12:00, στη πλατεία Βικτωρίας σε πορεία αλληλεγγύης για τους/τις μετανάστες/τριες.
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Το κεφάλαιο σύνορα δεν έχει, ας γκρεμίσουμε αυτά που υπάρχουν για τους ανθρώπους.

Αναρχική συλλογικότητα Antinertia

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61407/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Από την κόλαση του πολέμου στην Ευρώπη Φρούριο

Η Ε.Ε, οι Η.Π.Α., η Ρωσία, το ελληνικό, τουρκικό και συριακό Κράτος καθώς και οι φονταμενταλιστές του ISIS οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο και στην εξαθλίωση.

Η ενδοκαπιταλιστική σύγκρουση συμφερόντων και οι κρατικοί ανταγωνισμοί και πόλεμοι τους ξεριζώνουν από τα σπίτια τους, τους κλείνουν τα χερσαία περάσματα και τους πνίγουν στις θάλασσες, τους στοιβάζουν στα λιμάνια και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσοι επιβιώσουν και καταφέρουν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, θα συνεχίσουν να εξαθλιώνονται, είτε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε μαζί με όλους εμάς τους ντόπιους, στα γρανάζια της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Να αγκαλιάσουμε τα ταξικά μας αδέρφια γιατί μαζί τους θα βρεθούμε ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν, ελέγχουν και καταπιέζουν τη ζωή μας, που εκμεταλλεύονται την εργασία μας, και ξεριζώνουν λαούς από τα σπίτια τους - για να μην ξεχνάμε πως άρχισαν όλα στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, τη Βόρειο Αφρική.
Να σπάσουμε τα σύνορα που θέλουν να χτίσουν ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους, ρίχνοντας τα σύνορα και τους φράχτες που οδηγούν στις καθημερινές εκατόμβες ανθρώπων.
Ανθρώπων της δικής μας τάξης.

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες

Σάββατο 21 Νοεμβρίου | 12:00 μ.μ. | Βικτώρια

κάλεσμα : Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Νοέμβριος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συνέλευση Κενταύρου: Συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες-μετανάστες (Σάββατο 21/11, Βικτώρια)

refugeeswelcome

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο της μαζικής φυγής πληθυσμών από εμπόλεμες περιοχές, κυρίως από την Συρία, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Άνθρωποι οι οποίοι επέλεξαν ως έσχατη λύση την εγκατάλειψη του τόπου στον οποίον ζούσαν όχι για τουρισμό αλλά ως λύση στην επιβίωση τους. Ως λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η "πρωτο"κοσμική αναπτυγμένη καπιταλιστική δύση για να καταφέρει να συνεχίσει να αναπαράγεται οικονομικά. Ληστεύοντας και λεηλατώντας την γη τους, ιδιωτικοποιώντας και ελέγχοντας τους φυσικούς πλούτους και τα ενεργειακά αποθέματα, μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε εμπόλεμες ζώνες, είτε άμεσα με στρατιωτικές επεμβάσεις - Ιράκ, Αφγανιστάν - είτε έμμεσα εξοπλίζοντας δυνάμεις, οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή αναπτύσσεται η δεύτερη φάση του πολέμου. Αυτή αφορά την στρατιωτική διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα. Από τις νάρκες και τις σφαίρες μέχρι τις αναποδογυρισμένες βάρκες στην μεσόγειο, τα σύνορα τις Ευρώπης-φρούριο είναι βαμμένα με το αίμα χιλιάδων προσφύγων. Και όσοι καταφέρουν και γλυτώσουν από όλα αυτά, έχουν να αντιμετωπίσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακραία εκμετάλλευση, ρατσιστικά πογκρόμ, ξύλο και συλλήψεις από την αστυνομία.

Την στιγμή που τα καθεστωτικά ΜΜΕ ρίχνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο για κλειστά σύνορα της Ευρώπης και περισσοτερους φράχτες και ελέγχους σε αγαστή συνεργασία με τα κοράκια της ακροδεξιάς, μετά την επίθεση στο Παρίσι απο τους φασίστες του ΙΣΙΣ και κατηγορούν ότι δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική, εμείς λέμε ότι υπάρχει και είναι πολύ συγκεκριμένη. Η διατήρηση ενός κομματιού της εργατικής τάξης υπό καθεστώς παρανομίας χωρίς δικαιώματα, πλήρως υποτιμημένο,και τρομοκρατημένο το οποίο θα το έχουν να δουλεύει σε συνθήκες απλήρωτης/κακοπληρωμένης εργασίας κάτω από άθλιες συνθήκες. Και αν σε όλα αυτά κάποια/ος μετανάστρια/ης διαμαρτυρηθεί, τότε σειρά έχουν οι μπράβοι τα μαχαίρια, το ξύλο και η απειλή των μπάτσων. Για το περισσευούμενο πολυεθνικό εργατικό δυναμικό η διαχείριση δεν είναι άλλη από την ανακήρυξη του ως εσωτερικό εχθρό και τον εγκλεισμό του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Βλέποντας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως κομμάτι της τάξης μας και όχι σαν εν δυνάμει τρομοκράτες και εικόνα από το μέλλον και των ντόπιων εργαζομένων, στεκόμαστε ταξικά αλληλέγγυα μαζί τους στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Στον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές και τα αφεντικά που ευθύνονται για τις οικονομικές κρίσεις, την φτώχεια, την πείνα και τους πολέμους. Ταυτόχρονα είμαστε ενάντια σε κάθε είδους φιλανθρωπία που προμοτάρεται από ΜΚΟ, παπαδαριό, κόμματα, και λοιπά τσιράκια του κεφαλαίου. Από αυτούς που χρησιμοποιούν την φιλανθρωπία για να συγκαλύψουν την στήριξη στους οικονομικά ισχυρούς συσκοτίζοντας την πηγή του προβλήματος, ανάγοντας το ως ένα φυσικό φαινόμενο, με στόχο να μην φάνει η σαπίλα της τάξης των αφεντικών, την οποία πιστά υπηρετούν.Στο εσωτερικο των δυτικών μητροπόλεων ελοχεύει ο κίνδυνος της ταύτισης των μεταναστών με τους φασιστες του ISIS,σε αυτή την συγκυρία χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε αναχώματα στην ακροδεξιά ρητορική και πρακτική και να προστατεύσουμε τους ταξικά καταπιεσμένους απο τις πολεμικές συρράξεις.

Από την πλευρά μας προτάσσουμε τη δημιουργία αυτοοργανωμένων και αντιθεσμικών αντιδομών αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αύξηση των άμεσων επαφών και σχέσεων μαζί τους. Έτσι θα δημιουργηθούν κέντρα ταξικού αγώνα και αντίστασης ντόπιων και μεταναστών που θα βάλουν φρένο στις επιδιώξεις των κυρίαρχων. Οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομίας με τους πολέμους και την οικονομική καταλήστευση των ''τριτοκοσμικών χωρών'' από τις λεγόμενες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες (συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού κράτους). Συνεπώς η μετανάστευση θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τη στρατιωτικοποιημένη διαχείρισή της όσο θα υπάρχουν οι αιτίες και οι ανάγκες που τη δημιουργούν. Η λύση λοιπόν δεν βρίσκεται, όπως μερικοί θα πουν, σε μία διαφορετική μεταναστευτική πολιτική. Μόνη ελπίδα για τους «από κάτω» αυτού του κόσμου είναι οι κοινωνικές αντιστάσεις να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Οι καταλήψεις στέγης, τα κοινωνικά ιατρεία, τα αντιφασιστικά στέκια, οι συλλογικές κουζίνες, και οι συνελεύσεις γειτονιών με την συμμετοχή ντόπιων και μεταναστών είναι τα δικά μας όπλα απέναντι σε κράτος, φασίστες, αφεντικά.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 21/11 12.00 ΠΛ.ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Συνέλευση Κενταύρου

kentauros.espivblogs.net

πηγή: http://kentauros.espivblogs.net/2015/11/17/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Η Ευρώπη-Φρούριο δολοφονεί: Διαδήλωση, πλ. Βικτώριας 21 Νοέμβρη στις 12.00πμ

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2015/11/17/322/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πορεία Αλληλεγγύης

από Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/TΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑN ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Αλληλέγγυοι με εκείνους που αφήνουν τον τόπο τους κυνηγημένοι από τις βόμβες του διεθνούς κεφαλαίου και τους πολέμους που εξαπολύει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Με εκείνους που παλεύουν με τα κύματα στο θαλάσσιο τάφο του αιγαίου για να φτάσουν στην ευρώπη - φρούριο. Με εκείνους που αναζητούν το όνειρό τους πίσω από φράχτες και σύνορα μίσους και μισαλλοδοξίας.

Ενάντια στις αντιμετανεστευτικές πολιτικές του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, που τρέφουν και ισχυροποιούν το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργούν διαχωρισμούς και αποκλεισμούς ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες. Στον κοινωνικό κανιβαλισμό που αναδύεται από τη φασιστική και μιντιακή προπαγάνδα. Σε επίπλαστους διαχωρισμούς με βάση το χρώμα, το έθνος, το φύλο, τη θρησκεία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ | ΠΛ.ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ | 12μμ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61533/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην

Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες:

Σάββατο 21 Νοέμβρη 12.00 πλ. Βικτωρίας

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2015/11/blog-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Το Σάββατο συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες. Το κάλεσμα είναι στην πλατεία Βικτωρίας κι ώρα 12.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΡΑΧΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες και Μετανάστες/τριες

πηγή: https://www.facebook.com/pediontouareos/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν να περάσουν τα σύνορα αντιμέτωποι με τη θάλασσα, το φράχτη του Έβρου, τους εμπόρους των συνόρων, το Λιμενικό και την Frontex. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τα όπλα ολοκληρωτικών καθεστώτων, τη φονταμενταλιστική φρίκη του ISIS και της αλ-Νούσρα και τους βομβαρδισμούς της Δύσης.
Από την αρχή το εγχείρημα της Νοταρά, βρέθηκε δίπλα σε αυτό το τεράστιο κύμα ανθρώπων που συντάραξε τα θεμέλια της ευρωπαϊκής συναίνεσης και επανατοποθέτησε τους άξονες της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η εκστρατεία τρόμου που διεξάγεται στις οθόνες της ευρωπαϊκής τηλεοπτικής πραγματικότητας μετά τις επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι είναι μια απόπειρα να εδραιωθεί η ξενοφοβική υστερία ως κριτήριο διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Οι άναρθρες κραυγές για κλείσιμο των συνόρων και αύξηση της καταστολής και του ελέγχου είναι τα πρώτα σημάδια μιας «σκλήρυνσης της στάσης» από την πλευρά των ευρωπαϊκών κρατών.
Μετά από σχεδόν δύο μήνες λειτουργίας όμως έχουμε κι εμείς να προσθέσουμε ένα στοιχείο σε αυτήν τη ζωηρή συζήτηση. 1500 πρόσφυγες έχουν περάσει τις νύχτες τους μέσα στην κατάληψη. Έχουμε δει αυτούς τους ανθρώπους με τα μάτια μας, έχουμε συζητήσει μαζί τους, έχουμε ακούσει τις ιστορίες τους και έχουμε καταλάβει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το ταξίδι τους θα συνεχιστεί. Η ανάγκη για ζωή και επιβίωση όλων εκείνων των ανθρώπων, που περνάνε μέσα από θάλασσες και σύνορα θα είναι αυτή που θα γράψει την ιστορία και όχι οι φράχτες, οι νάρκες, οι σφαίρες, οι στρατοί και όλα τα ενδεή μέσα που επιστρατεύουν τα κράτη και οι ευρωπαϊκές ελίτ.
Καλούμε όλες και όλους στην πορεία του Σαββάτου 21 Νοέμβρη στην πλατεία Βικτωρίας στις 12:00 να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-μετανάστες.
Ανοιχτά σύνορα - ελεύθερη μετακίνηση για όλους-ες.
Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο.
Νομιμοποίηση-ιθαγένεια-άσυλο σε όποιον/α το επιθυμεί.
Ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Να ρίξουμε το φράχτη του Έβρου

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

πηγή: https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%8D%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%9D%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC-26-645186555621294/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12 μ.

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, ΑΝ.Α.Σ.Α.

antifasp-poreia

πηγή: http://antifasp.espivblogs.net/2015/11/20/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%81/