τι; : θεματική : αλληλεγγύη, πρόσφυγες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στις 17.00

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες

Μια ομάδα πολιτών της πόλης μας μαζεύει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες στη Λέσβο. Ας τους στηρίξουμε..

Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση στην Λέσβο έχει ξεφύγει από κάθε έννοια και μέτρο. Πολλές είναι οι προσπάθειες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγική ανθρωπιστική κρίση.

Επειδή δεν αρκεί πλέον σε τέτοιες δύσκολες ώρες να παρακολουθούμε και να βουρκώνουμε, ήρθαμε σε επικοινωνία με την Διασωστική Ομάδα και την Κοινωνική κουζίνα στο νησί ώστε να βοηθήσουμε στο κοινωνικό- διασωστικό τους έργο.

Η Θεσσαλονίκη στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης σε όλους τους ανθρώπους που βιώνουν τραγικές στιγμές.
Η λίστα που μας δώθηκε με τα βασικά αναγκαία είναι η εξής: -Κουβέρτες/Παπλώματα -Καθαρά εσώρουχα/ Κάλτσες (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά) -Κασκόλ/Σκουφάκια (για όλες τις ηλικίες) -Μπουφάν (για όλες τις ηλικίες) -Παπούτσια (για όλες τις ηλικίες) -Ξηρά Τροφή, Λάδι ( μακαρόνια, ρύζι, φακές, φασόλια, ρεβύθια, γάλα σε σκόνη, φρουτόκρεμα σε σκόνη κτλ) -Φάρμακα ΜΗ Συνταγογραφούμενα, ασπιρίνες , παυσίπονα, Betadine, αμμωνία, γάζες, Hansaplast, γάντια, σερβιέτες, πάνες για μωρά, στηθοσκόπια κτλ).

Με την βοήθεια των προσκόπων του 2ου Συστήματος Θεσσαλονίκης Αγ. Δημητρίου θα ξεχωρίσουμε και θα τακτοποιούμε τα πράγματα σε κατηγορίες ώστε να διευκολύνουμε τις οργανώσεις στην διεκπαιρέωση του έργου τους.

Η συλλογή των πραγμάτων ξεκινάει από σήμερα 5 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 22 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 17.00 με 21.00 στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE που αμέσως δέχτηκε να στηρίξει την ιδέα μας.

Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη! Η κοινοποίηση σας επίσης θα βοηθούσε! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Πολυχώρος WE (Γ' Σεπτέμβρη & Γρ.Λαμπράκη, περιοχή Δεθ)

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1514890482154393&id=1503048256671949