Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 στις 8.30 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνήτη στράτευσης Χάρη Ρίτσιο

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61285/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση - Αλληλεγγύη στον ολικό αρνήτη στράτευσης Χάρη Ρίτσιο

από αναρχική συλλογικότητα vogliamo tutto e per tutti

Ημέρα/Ώρα: 24/11/2015 στις 8:30 πμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Στρατοδικείο Ρουφ. (Πέτρου Ράλλη 1 & Πειραιώς)

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή Χάρη Ρίτσιο

Ο αναρχικός Χάρης Ρίτσιος δικάζεται στις 24 Νοέμβρη στο αναθεωρητικό στρατοδικείο του Ρουφ για την από το 2004 ανυποταξία του. Από το 2011, με δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, εξηγεί γιατί αρνείται να υπηρετήσει τον ελληνικό στρατό ενώ έχει καταδικαστεί ήδη σε 15 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για δύο ανυποταξίες και του έχει επιβληθεί δύο φορές διοικητικό πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Καταρχήν ως αναρχικός και ως άνθρωπος θεωρώ αδιανόητο να έχω εγώ υποχρεώσεις στο κράτος που ξεπληρώνονται με την θητεία, εφ' όσον δεν θυμάμαι να υπέγραψα μαζί του συμβόλαιο για την πλήρη απώλεια της προσωπικής μου ελευθερίας, της προσωπικότητάς μου, της γνώμης μου και των επιθυμιών μου και να «δουλέψω» για λίγους μήνες ως υπηρέτης στην συντήρηση των ένοπλων δυνάμεων. Για μένα ένας φασιστικός μηχανισμός, όπως ο στρατός που με την βία διαιωνίζει το σύστημα της καταπίεσης και εκμετάλλευσης πρέπει να καταστρέφεται και όχι να τρέφεται με ανθρώπινο υλικό.»

Στεκόμαστε ενάντια στο θεσμό του στρατού, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης του κράτους και του κεφαλαίου. Ο στρατός αποτελεί ένα εργαλείο της εξουσίας για να διαιωνίζει την καταπίεση και την εκμετάλλευση των από τα κάτω αυτού του κόσμου και να διατηρεί τα προνόμια μιας δράκας κοινωνικών παράσιτων.

Κανένας μόνος απέναντι στου χακί εκβιασμούς

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών-Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή Χάρη Ρίτσιο

συγκέντρωση Τρίτη 24/11/15

Στρατοδικείο Ρουφ. (Πέτρου Ράλλη 1 & Πειραιώς) 8:30πμ.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

vogliamotutto.espiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61540/


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στον Ολικό Αρνητή Στράτευσης Χ. Ρίτσιο, Στρατοδικείο 24-11-15

πηγή : https://xupolutotagma.squat.gr/2015/11/12/2o_...


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιο - Στρατοδικείο Ρουφ, 24/11/15, 8:30πμ

ritsios_web

Όταν οι στρατοί στήνουν στα σύνορα νέους ομαδικούς τάφους

Ο ελληνικός στρατός και σύσσωμο το ελληνικό κράτος πρωτοστατούν ως "πορτιέρηδες" της Μεσογείου, στους ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς ενάντια σε πρόσφυγες/μετανάστες. Φράκτες, υγροί τάφοι και στρατόπεδα-φυλακές είναι η άλλη όψη της σταθερής εδώ και πολλά χρόνια συνδρομής του ελληνικού στρατού στις πολεμικές επιχειρήσεις των δυτικών κρατών και των νατοϊκών συμμάχων, σε ολόκληρες ζώνες του πλανήτη όπως η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική.

Η άρνησή τους είναι σύγκρουση με τον οργανωμένο θάνατο

Την ίδια στιγμή που οι πρόσφυγες/μετανάστες αναζητούν καταφύγιο στον "ευρωπαϊκό παράδεισο" προσπερνώντας τα "πολιτισμένα" συρματοπλέγματα και αψηφώντας τα κανόνια των ευρωπαϊκών στρατών που βρίσκουν μπροστά τους, ένας χρηστικός και εκ του πονηρού ανθρωπιστικός μηχανισμός έρχεται να διαχειριστεί με στρατιωτικούς και πάλι όρους τα αποτελέσματα των πολέμων τους. Εξάλλου, όπως καμώνονται με περίσσιο θράσος και υποκρισία οι θιασώτες των παγκόσμιων δογμάτων "ασφαλείας", οι πόλεμοί τους εκτός από "δημοκρατικοί" είναι και "ανθρωπιστικοί".

Η ολική άρνηση στράτευσης στέκεται όχι μόνο ενάντια στη βαρβαρότητα των συνόρων και της στρατιωτικής διαχείρισης πληθυσμών αλλά και ενάντια στις χακί και ανθρωπιστικές δομές των κρατών και των στρατών τους.

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιο

Που δικάζεται σε 2ο βαθμό, μετά από επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές διώξεις και κατασταλτικά οικονομικά πρόστιμα, για την επιλογή του να απαρνηθεί και να εναντιωθεί στον κόσμο των στρατοπέδων και του διαρκούς πολέμου, προκειμένου να αγωνιστεί για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, έθνη, κράτη, θρησκευτικούς και φυλετικούς διαχωρισμούς.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

Στρατοδικείο Ρουφ (Π. Ράλλη 1 & Πειραιώς)

Τρίτη 24/11, 8:30πμ

Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης

olikiarnisi.espivblogs.net

πηγή : http://olikiarnisi.espivblogs.net/


1 2 3 4 5

Αντιμιλιταριστικη συγκέντρωση στα στρατοδικεία ΡΟΥΦ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο στρατοδικείο ΡΟΥΦ
(γέφυρα Π.Ράλλη και Κωσταντινουπόλεως)

Τρίτη 24 Νοέμβρη 2015 9 πμ

όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό
ο Ολικός Αρνητής Στράτευσης Χάρης Ρίτσιος

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΗΣ

Αναδημοσιεύουμε το Κάλεσμα σε μετωπικό αντιμιλιταριστικό αγώνα,
από τον Ολικό Αρνητή Στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη,
εκ' μέρους της Αναρχικής Συλλογικότητας
για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση,
το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί και μοιραστεί με αφορμή την δίκη του Ολικού Αρνητή Στράτευσης Ιάσωνα Κ. στις 15 Οκτώβρη:

... Η κατασταλτική επιχείρηση εναντίον ενός ακόμα Ολικού Αρνητή Στράτευσης αποτελεί άλλη μια απόπειρα θωράκισης της δολοφονικής αιχμής του κράτους, μέσα σ' ένα πλήθος αλλεπάλληλων διώξεων, καταδικαστικών αποφάσεων και μεγάλων χρηματικών προστίμων, που εντείνονται τα τελευταία χρόνια για το σύνολο των Αρνητών.
Διόλου τυχαία, η εντατικοποίηση της μιλιταριστικής αντίδρασης συνοδεύει την όξυνση της στρατοκρατικής πολιτικής του ελληνικού κράτους. Η ντόπια αστική τάξη προετοιμάζει τον διακρατικό πόλεμο για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση του Αιγαίου, πίσω από την σημαία της ΑΟΖ. Η αριστερή διαχείριση, αφού είχε εγγυηθεί πριν ακόμα από τις εκλογές του Γενάρη την συνέχιση της εθνικιστικής στρατηγικής, εμβαθύνει την στρατοκρατική συμμαχία με την στρατιωτική δικτατορία της Αιγύπτου και με το ισραηλινό κράτος, τον χωροφύλακα-σφαγέα της μεσογειακής Ανατολής και μεγάλο εξαγωγέα τεχνολογίας και τεχνογνωσίας γενοκτονίας. Πρόσφατα, το ελληνικό κράτος, ως πειθήνιος ακόλουθος του ΝΑΤΟϊκού διευθυντηρίου, έδωσε στήριξη στις αιματηρές επιχειρήσεις του τουρκικού κράτους εναντίον του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος και των λαών της Ανατολίας και της Μεσοποταμίας. Το «πρώτα η Ελλάδα» που είχε πει ο Σημίτης πριν μιάμιση δεκαετία για να δικαιολογήσει την στήριξη στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, μοιάζει με ευφυολόγημα μπροστά στην σημερινή πολεμική στρατηγική του ελληνικού κράτους.
Η αλληλοσφαγή στην ανατολική Μεσόγειο στήνεται βήμα βήμα. Ωστόσο, στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας διεξάγεται καθημερινά μια μαζική εξόντωση. Οι ένοπλοι μηχανισμοί του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συνδρομή φασιστικών συμμοριών, δολοφονούν μαζικά πρόσφυγες, για να κρατήσουν τον έλεγχο του ταξικού συνόρου ανάμεσα στις προνομιούχες κάστες της Ευρώπης και στους κατατρεγμένους της καπιταλιστικής περιφέρειας που έχουν πληγεί από τον πόλεμο των εξουσιών. Αν βλέπαμε τον διακρατικό πόλεμο που έρχεται, υποτιμώντας τον μονομερή άγριο ταξικό πόλεμο που ήδη μένεται, θα μέναμε εγκλωβισμένοι σε μια εθνική ανάλυση. Ο ελλαδικός χώρος βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ανοιχτού πολέμου. Από την προλεταριακή-κοινωνική σκοπιά, είναι αναγκαίο να αντισταθούμε ενεργητικά στην στρατοκρατική κυριαρχία με κάθε εφικτό τρόπο και να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό αντιμιλιταριστικό κίνημα.
Όταν πριν έναν αιώνα οι σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης υποδαύλισαν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ύστερα έσπρωξαν τους ναζιστές προς την εξουσία, χαρακτηρίστηκαν από το επαναστατικό κίνημα ως σοσιαλσοβινιστές και σοσιαλφασίστες. Τότε όμως, υπήρχε ακόμα χώρος για ρεφορμιστικές αυταπάτες. Σήμερα, ο πόλεμος του κεφάλαιου και ο εθνικισμός δεν μπορούν πια να βρουν κανένα σοσιαλιστικό έρισμα. Ο ταξικός πόλεμος αποκαλύπτεται με απόλυτη ωμότητα. Από την μια πλευρά βρίσκονται οι προνομιούχες κάστες του αστικού κόσμου. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται το μεγάλο ποτάμι των ταξικά καταπιεσμένων του πλανήτη που λεηλατούνται και δολοφονούνται σαν αδιάφορα νούμερα για την διακρατική καπιταλιστική οικονομία.
Η γραμμή του μετώπου έχει χαραχτεί με αίμα. Καιρός να πάρουμε θέση μάχης.


ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551730/