Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 12.00

Μικροφωνική & συλλογή τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης

Η ΕΥΡΩΠΗ- ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Από τις αρχές του έτους, εκατοντάδες χιλίαδες πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν περάσεις τα σύνορα για την Ε.Ε., εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου κρίσης, ενώ καθημερινά το πανελλήνιο "σοκάρεται" από ειδήσεις σχετικά με τους χιλιάδες πνιγμένους στα νερά της Μεσογείου. Μέσα σε αυτό το κλίμα, Ε.Ε. και ντόπιες κυβερνήσεις χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την "ανθρωπιστκή κρίση" ενώ την ίδια στιγμή κλείνουν τα σύνορα και στέλνουν τους στρατούς τους για να επιβάλουν την ανθρωπιά της "δημοκρατικής" και "ευαίσθητης" Ευρώπης.

Φυσικά, αυτή η ροή εκδιωγμένων ανθρώπων δεν ήρθε από το πουθενά. Οι χώρες της Δύσης (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ως μέλος θεσμών όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ) για χρόνια προωθούν εναλλάξ είτε τις επεκτατικές επεμβάσεις στις χώρες της Μ. Ανατολής είτε τη στήριξη ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων, έχοντας σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω αποσταθεροποίηση των περιοχών αυτών, ενώ η "πολιτισμένη" δύση απολαμβάνει τους καρπούς του εν λόγω γεωπολιτικού παιχνιδιού. Βέβαια, ο κυρίαρχος λόγος επιθυμεί να στρέψει την προσοχή σε μια φιλανθρωπικού τύπου ευαισθητοποίηση ενώ οι δουλέμποροι αναδεικνύονται ως οι μόνοι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την τραγωδία. Φυσικά, οι χιλιάδες "τραγωδίες" που συσσωρεύονται κάθε μέρα στη Μεσόγειο, δεν είναι πάρα αποτέλεσμα της ανθρωποφάγας φύσης του Κράτους και του Κεφαλαίου.

Το δόγμα της Ευρώπης- Φρούριο, τα κλειστά σύνορα, η αστυνομική και στρατιωτική καταστολή που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, τα αλλεπάλληλα "φίλτρα" από τα οποία θα περάσουν από χώρα σε χώρα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιμελής περιθωριοποίηση, η εξαθλίωση τους, ώστε για τους λίγους "τυχερούς" που θα περάσουν σε κάποια από τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, η υποτιμημένη εργατική δύναμή τους, να γίνει βορά στα χέρια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Απέναντι στον δομικό ρατσισμό Κράτους και Κεφαλαίου, να προτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στο Κράτος και στα τσιράκια του. Στηρίζουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ηθικά, πρακτικά και πολιτικά. Στον πόλεμο Ε.Ε. και Κεφαλαίου είμαστε με την πλευρά των κολασμένων.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ- ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ!


ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ- ΒΙΚΤΩΡΙΑ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΜΟΣΧΑΤΟΥ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61329/