Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Δίκη Sanae Taleb

Τάλεμπ αποχή συσσιτίου : 13η μέρα

Η Sanae Taleb είναι σε αποχή συσσιτίου από το Σάββατο 31-10. Πριν μια εβδομάδα προσπάθησαν να την απελάσουν. Τη Δευτέρα η υπόθεσή της (αντίσταση στην προσπάθεια απέλασής της) πήρε αναβολή για την Τρίτη 17 Νοέμβρη. Την Τρίτη οι δεσμοφύλακες του Κέντρου Κράτησης Ελληνικού αποφάσισαν να απαγορεύσουν τα συσκευασμένα τρόφιμα που έπαιρνε από τα επισκεπτήρια, για να την αναγκάσουν να σταματήσει. Την απειλούν με μεταγωγή σε μεγαλύτερη φυλακή. Οι υπόλοιπες κρατούμενες είναι τρομοκρατημένες και δεν τολμούν να μιλήσουν στις συντρόφισσές που τις επισκέπτονται. Παρ' όλα αυτά

η Τάλεμπ α ν τ έ χ ε ι .

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΑΛΕΜΠ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ : Τρίτη 17 Νοέμβρη 9 το πρωί στην Ευελπίδων, Κτίριο 2 ( Β' Αυτόφωρο μονομελές)

Σχετικές δημοσιεύσεις:

https://athens.indymedia.org/post/1551097/

https://athens.indymedia.org/post/1551041/

https://athens.indymedia.org/post/1550966/

https://athens.indymedia.org/post/1550890/

https://athens.indymedia.org/post/1550834/

Αλληλέγγυες - αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1551286/


1 2 3

Δικη Taleb 17.11_κεντρο κράτησης γυναικών στο ελληνικό

καμία μετανάστρια μόνη

"Το όνομά μου είναι Sanaa Taleb και είμαι από το μαρόκο.

Είμαι στα κρατητήρια του ελληνικού για 7 μήνες και θέλω την ελευθερία μου.

Βρίσκομαι εδώ γιατί δεν έχω ένα χαρτί.

Θέλω να ξέρω γιατί με κρατάνε εδώ για τόσο πολύ καιρό.

Αν θέλω να πάω σε νοσοκομείο είναι πολύ δύσκολο και δεν με πηγαίνουν αν δεν δημιουργήσω πρόβλημα.

Και αν με πάνε στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου γράψει φάρμακα, δεν μου τα αγοράζουν αν δεν έχω χρήματα.

Το φαγητό που φέρνουν δεν είναι καλό.

Και το ψωμί πολύ σκληρό,κανείς δεν μπορεί να το φάει.

Αν στο επισκεπτήριο σου φέρουν φαγητό,δεν αφήνουν να περάσει μέσα.

Θέλω να ξέρω αν βρίσκομαι στην ευρώπη ή την αφρική."

Για όλους αυτούς τους λόγους και καθώς αρχίζουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την 3μηνη παράταση κράτησής τους (μετά τη συμπλήρωση του ορίου των 6 μηνών) οι μετανάστριες του κέντρου κράτησης ελληνικού πήραν τη συλλογική απόφαση να αντισταθούν και να απέχουν από το συσσίτιο.

Παράλληλα, 5 γυναίκες κρατούμενες από τη γεωργία, αφού πρώτα εξαπατήθηκαν να υπογράψουν, οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο, χτυπήθηκαν και απελάθηκαν βίαια. Το γεγονός αυτό, μαζί με την απαίτηση ενυπόγραφης δήλωσης για την αποχή συσσιτίου, δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και λειτουργεί ανασταλτικά στη συλλογική απόφαση της αποχής.

Όμως η Sanaa ξεκινάει την αποχή συσσιτίου το σάββατο, 31.10. Αποχή που είναι στα όρια της απεργίας πείνας, αφού τα τρόφιμα του επισκεπτηρίου δεν περνούν για καμία από τις κρατούμενες, με την εκδικητική εντολή του διοικητή.

H Sanaa συνεχίζει μόνη της. Της ανακοινώνουν ότι θα αφεθεί ελεύθερη αλλά αντ' αυτού την μεταφέρουν στο αεροδρόμιο για απέλαση. Αρνείται να υπογράψει και την χτυπούν μέχρι την είσοδο του αεροπλάνου, αλλά δεν τα καταφέρνουν και της φορτώνουν κατηγορίες. Η Sanaa συνεχίζει την αποχή συσσιτίου στο Ελληνικό, μέχρι την απελευθέρωσή της.

Στις 17.11.15 δικάζεται για αντίσταση κατά της αρχής και φθορά ξένης περιουσίας.

'Ολες/οι στα δικαστήρια της ευελπίδων, ώρα 9.00, κτίριο 2.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ!

Sanaa! Nous sommes avec toi!

καμία μετανάστρια έγκλειστη

Στη γειτονιά του ελληνικού, υπάρχει ένα ακόμα κέντρο κράτησης, όχι και τόσο γνωστό και μόνο για γυναίκες. Εκεί βρίσκονται έγκλειστες περίπου 40 μετανάστριες από ουκρανία, γεωργία, μαρόκο, αιθιοπία. Κάποιες περισσότερο από το υποτιθέμενο όριο των 6 μήνων.

Κι αν την Αμυγδαλέζα την ανέσυρε το ελληνικό κράτος μόνο για να στήσει απέξω μια σύντομη ανθρωπιστική φιέστα, κι αν τώρα φωτίζει τα σύνορα για να περιφέρει το "δράμα των προσφύγων" στα τραπέζια των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων, τότε αυτό, το κέντρο κράτησης γυναικών του ελληνικού, δεν προσφέρεται καν για θεαματικούς χειρισμούς.

Εκεί βρίσκονται γυναίκες, για τις οποίες η ελληνική κοινωνία επιφυλάσσει κάθε είδους βουβή εκμετάλλευση. Πρόκειται για όλες εκείνες, που για δύο καλές δεκαετίας τώρα, ξεσκατίζουν γέρους, προσέχουν πιτσιρίκια, καθαρίζουν τουαλέτες, προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες, στηρίζουν την κοινωνική αναπαραγωγή της ελληνικής οικογένειας, χωρίς χαρτιά, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Γυναίκες που είτε βρίσκονται εδώ για δεκαετίες, είτε για μέρες, είτε έχουν οικογένεια εδώ, είτε όχι, όπως αόρατα υπάρχουν στο δημόσιο χώρο, έτσι και αθόρυβα εξαφανίζονται στα μπουντρούμια του κέντρου κράτησης του ελληνικού.

Εμείς δε μπορούμε παρά να σταθούμε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό τους.Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυες στις αντιστάσεις που αυτές αρθρώνουν.

Η ελευθερία μετακίνησης και η αυτονομία κάθε γυναίκας είναι ένας ταυτόχρονος αγώνας ενάντια στο ρατσισμό, την εκμετάλλευση και την πατριαρχία.

μπεφλόνα

γυναικεία φεμινιστική ομάδα

νοέμβρης 015

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61388/


1 2 3

Αλληλεγγύη στον αγώνα της Sanae Taleb/ Όλοι στα δικαστήρια. Τρίτη 17 Νοέμβρη 9 πμ στην Ευελπίδων, Κτίριο 2

Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών
Αλληλεγγύη στον αγώνα της Sanae Taleb

Η Sanae Taleb από το Μαρόκο, βρίσκεται φυλακισμένη εδώ και εφτά μήνες στο κέντρο κράτησης του Ελληνικού. Από τις 31 Οκτώβρη πραγματοποιεί αποχή συσσιτίου ενάντια στην τρίμηνη παράταση της κράτησής της. Κατά τη διάρκεια της έκτης μέρας αποχής από το συσσίτιο η αστυνομία την οδηγεί στο αεροδρόμιο των Σπάτων για απέλαση. Εκείνη αντιστέκεται και επιστρέφει στο Ελληνικό γεμάτη αίματα, ενώ παράλληλα τις φορτώνουν και τις κατηγορίες της αντίστασης, της απείθειας κλπ. Την Δευτέρα 9 Νοέμβρη η υπόθεσή της πήρε αναβολή. Την Τρίτη οι δεσμοφύλακες αποφάσισαν να της απαγορεύσουν τα συσκευασμένα τρόφιμα που έπαιρνε από τα επισκεπτήρια, προκειμένου να την αναγκάσουν να σταματήσει. Η Sanae Taleb δεν τρομοκρατείται και συνεχίζει τον αγώνα της απέχοντας από το συσσίτιο. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνη.
Λευτεριά στους φυλακισμένους μετανάστες.

Όλοι στα δικαστήρια. Τρίτη 17 Νοέμβρη 9 πμ στην Ευελπίδων, Κτίριο 2

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή : http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2015/11/16/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-sanae-taleb-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4/