Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 12.00

23 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23

Πορεία για τους 5 αγωνιστές φοιτητές

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μέρα γενικής απεργίας, αστυνομικοί, με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλουν στα σπίτια πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, το οποίο έχει εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Την ίδια μέρα, στο Μιλάνο, η ιταλική αστυνομία συλλαμβάνει πέντε Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Με μοναδική σαφή κατηγορία τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο, την 1η Μάη 2015, ζητείται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και εμμέσως πλην σαφώς από την κυβέρνηση να εκδώσουν τους πέντε νέους για να δικαστούν στην Ιταλία, χωρίς καν, προς το παρόν, να υπάρχει η πλήρης δικογραφία στα χέρια του συμβουλίου εφετών, το οποίο και θα αποφασίσει για την έκδοσή τους ή μη. Το μόνο στοιχείο που "παραχωρείται" είναι μια γενικόλογη κατηγορία ότι εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια, χωρίς να διευκρινίζεται ούτε το από ποιόν εθεάθησαν, ούτε το τί ακριβώς εθεάθησαν να κάνουν.Αυτά αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια και την πολιτική βούληση των εφετών να κρίνουν αν είναι απαραίτητα στοιχεία για να κατηγορηθεί κάποιος ή όχι.

Νο ΕXPO - Σαν να λέμε "Φτάνει Πια!"

Τι ήταν όμως η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι 5 φοιτητές;

Το 2015, η παγκόσμια έκθεση Expo διοργανώθηκε στο Μιλάνο. Οι εκθέσεις Expo είναι παγκόσμιες εκθέσεις που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετική κάθε φορά πόλη, για να εκθειαστούν και να διαφημιστούν τα προϊόντα της βιομηχανίας και του καπιταλισμού, να κανονιστούν λογής λογής εμπορικές συμφωνίες. Με λίγα λόγια είναι άλλο ένα από τα γνωστά καπιταλιστικά πανηγύρια (λέγε με Ολυμπιάδα, Παγκόσμιο Κύπελλο, Biennale κτλ.), κατά τη διάρκεια των οποίων η σαμπάνια ρέει άφθονη, σερβιρισμένη από εθελόδουλους και απλήρωτους εθελοντές, τα αστειάκια δίνουν και παίρνουν ανάμεσα σε γούνες και χρυσαφικά, και οι νέες συνθήκες εκμετάλλευσης των "από τα κάτω" σφραγίζονται με χρυσές πένες από τη διεθνή ελίτ του καπιταλισμού. Και προφανώς, για να στηθεί όλο αυτό το πανηγύρι, δεν έλειψαν οι μίζες σε μαφιόζους και μεγαλοεργολάβους, τα οικονομικά σκάνδαλα και οι μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό, παράλληλα με τις άθλιες συνθήκες -συχνά απλήρωτης- εργασίας πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τις εκτοπίσεις πληθυσμών από τις φτωχογειτονιές, τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας κτλ. Ε, τόσο κόσμο θα υποδεχτούμε! Μην αφήσουμε τη μιζέρια και την εκμετάλλευση της καθημερινότητας να μας χαλάσει τη γιορτή!

Και μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το πολυέξοδο πανηγύρι, κατά τη διάρκεια του οποίου φέυγουν και μερικά εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά έγινε στη γειτονική Ιταλία, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα λιτότητας και ζητάει από τους φτωχούς να σφίξουν ακόμα περισσότερο το ζωνάρι!

Κι αν όλα αυτά θυμίζουν κάτι από Ελλάδα (Ολυμπιάδα, κρίση, μνημόνια) δεν είναι τυχαίο, λέγεται παγκόσμιος καπιταλισμός...

Απέναντι λοιπόν σε αυτήν τη φιέστα υποτίμησης των ζωών μας, ορισμένες χιλιάδες ανθρώπων από ολόκληρη την Ιταλία και από άλλες χώρες αποφάσισαν να ανταποκριθούν σε ένα πανευρωπαϊκό κάλεσμα αγωνιστών από το Μιλάνο, και να ενώσουν τις φωνές τους και τις πρακτικές τους σε ένα συλλογικό "Φτάνει Πια!", αρκετά με την εκμετάλλευση! Καλέστηκε λοιπόν μία αντισυγκέντρωση τη μέρα των εγκαινίων της Expo, η οποία ονομάστηκε No Expo και στηρίχθηκε από το σύνολο των πολιτικών κινημάτων και εργατικών φορέων στο πλαίσιο της διαδήλωσης για την 1η Μάη. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες συγκεντρώσεις, διαφορετικές λογικές και πρακτικές συνυπάρχουν και διαμορφώνουν ένα πολύμορφο κίνημα κοινωνικής αντίστασης.

Μα καλά, τί δουλειά είχαν εκεί 5 Αγιοπαρασκευιώτες;

Οι 5 κατηγορούμενοι φοιτητές συμμετέχουν στο ελληνικό φοιτητικό κίνημα, δραστηριοποιούνται στις συνελεύσεις των γειτονιών τους και έχουν πάρει μέρος σε ορισμένους από τους πολλούς εργατικούς/ταξικούς αγώνες που ξέσπασαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Με λίγα λόγια, είναι κάποιοι από τους χιλιάδες που κατέβηκαν τους δρόμους τα τελευταία χρόνια για να αγωνιστούν για την αξιοπρέπεια τους και την κοινωνική αλληλεγγύη. Είναι μία σταγόνα στο ωκεανό των εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιστέκονται, είτε οργανωμένα είτε σπασμωδικά, στην εκμετάλλευση και την υποτίμηση των ζωών τους, στην καθημερινή βία της εξουσίας, που φτάνει μέχρι τις ωμές δολοφονίες (είτε ως εργατικά ατυχήματα είτε ως εν ψυχρώ εκτελέσεις από τους μπάτσους), στην Ελλάδα, την Αργεντινή, την Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Βοσνία, την Τουρκία, το Μεξικό, τη Βραζιλία και αλλού.

Όντας στην Ιταλία, οι 5 πολιτικά ενεργοί φοιτητές ήταν φυσικό να συμμετέχουν στη διαδήλωση που εναντιωνόταν στα σχέδια των από πάνω. Την επομένη της διαδήλωσης, στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών στο σωρό, προσάγονται από μία καφετέρια με κριτήριο την έξοδό τους από κατειλημμένο κοινωνικό χώρο. Στη συνέχεια αναγκάζονται σε βίαιη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού (DNA), χωρίς παρουσία διερμηνέα. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, αφήνονται.

Κι όσο ξυπνάν οι από κάτω, τρέμουν οι από πάνω

Απέναντι στις γενικευμένες αντιστάσεις των από κάτω, οι κρατικοί μηχανισμοί δε μένουν προφανώς απαθείς, αλλά θωρακίζονται σε όλα τα επίπεδα. Από τη μία επιτίθενται ακόμα περισσότερο στα εργασιακά δικαιώματα και σε ό,τι μπορεί να εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή ζωή, ώστε να εντείνουν την εκμετάλλευση και το φόβο, και άρα να περιορίσουν τα περιθώρια αντίδρασης που έχουμε. Με λίγα λόγια, να μας υποχρεώσουν να περνάμε τη ζωή μας με σκυμμένο το κεφάλι, ζητιανεύοντας για ψίχουλα και να λέμε κι ευχαριστώ, ώστε να μην έχουμε τον χρόνο, τη δύναμη και την ενέργεια να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.

Οργανώνονται βέβαια και στο επίπεδο της αστυνομικής βίας και καταστολής, με τις εθνικές αστυνομίες να μοιάζουν όλο κα περισσότερο με στρατούς, τόσο στις τακτικές τους όσο και στον οπλισμό τους. Είναι το ίδιο νήμα που ενώνει την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, τις κτηνωδίες ματάδων, δελτάδων και λοιπόν μπάτσων στις γενικές απεργίες και αλλού, με τις δολοφονίες στις φαβέλες της Βραζιλίας, τα αμερικανικά γκέτο και τα γαλλικά προάστια, τη δολοφονία του Τζιουλιάνι στην Γένοβα το 2001, και βέβαια τις δολοφονίες των μεταναστών στην Μεσόγειο και αλλού, τις οποίες ονομάζουν "ναυάγια". Είναι η ίδια προειδοποιητική ταμπέλα που αναβοσβήνει πάνω από τα κεφάλια των κολασμένων αυτής της γης, που λέει "Καθίστε ήρεμα, γιατί οι ζωές σας για εμάς δεν έχουν καμία αξία!"

Τέλος, το σύστημα οργανώνει την καταστολή του και στο δικαστικό επίπεδο. Άλλωστε, το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης βάση του οποίου ζητά η Ιταλία να εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές έχει κυρωθεί στο ελληνικό δίκαιο με τον τρομονόμο νο2 (2004). Το πλαίσιο των τρομονόμων είναι αυτό που καταπατά και τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα το ότι στην Ιταλία δεν υπάρχει ανώτατο όριο προφυλάκισης. Με λίγα λόγια, αν εκδοθούν οι 5 φοιτητές, μπορεί να περάσουν πέντε χρόνια στις Ιταλικές φυλακές, μακριά από τους δικούς τους, και όταν γίνει η δίκη να αθωωθούν, όπως είναι το πιο πιθανό με βάση τα ανύπαρκτα στοιχεία με τα οποία κατηγορούνται. Επίσης η έκδοσή τους στην Ιταλία θα σημαίνει την πλήρη απομόνωση, την οικονομική τους εξόντωση και την αδυναμία υπεράσπισής τους (άλλη γλώσσα και άλλο δίκαιο) Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση χτίζει ένα γενικευμένο Γκουαντάναμο που πολύ θα ήθελε να δει όλες και όλους εμάς που κατεβαίναμε όλα αυτά τα χρόνια στις απεργιακές και τις υπόλοιπες δυναμικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, στη φυλακή.

Είναι σαφές ότι η μόνη κατηγορία που βαραίνει τους 5 φοιτητές, είναι το ότι ένωσαν τη φωνή τους με χιλιάδες άλλους στο Μιλάνο και αλλού, το ότι αποφάσισαν να αντισταθούν στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι δυνατοί αυτού του κόσμου!

Είναι όμως εξίσου σαφές, ότι η αλληλεγγύη μας απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται είναι αδιαπραγμάτευτη!

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή

Παύση κάθε δίωξης

Συνέλευση αλληλεγγύης στους πέντε αγωνιστές φοιτητές

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61429/


Να μην εκδοθούν οι 5 φοιτητές της πόλης μας στις ιταλικές αρχές

Στις 2 Μαϊου στο Μιλάνο, σε μία καφετέρια κοντά σε ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, διεξάγεται ένα μαζικό κύμα προσαγωγών, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι συμμετέχουν στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, στη συνέλευση κατοίκων της πόλης μας, σε εργατικές και ταξικές διεκδικήσεις. Στη συνέχεια οι προσαχθέντες έμειναν επί 12 ώρες στην αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου, χωρίς διερμηνέα, όπου κι έγινε λήψη DNA και αποτυπωμάτων και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία.

Έξι μήνες μετά, οι Ιταλικές αρχές αποφασίζουν να βγάλουν Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, με το οποίο ζητούν την έκδοση των 5 συναγωνιστών μας στην Ιταλία με μόνο στοιχείο ότι ''εθεάθησαν'' να συμμετέχουν στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας (χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν και τί εθεάθησαν να κάνουν). Αιχμή της απεργίας ήταν η εναντίωση στην Expo (παγκόσμια έκθεση που διοργανώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη διαφημιση προιοντων της βιομηχανιας και του καπιταλισμου).

Στις 12/11, μέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας, διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές εισβάλουν, τα χαράματα, στα σπίτια των 5 φοιτητών και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ όπου και κρατούνται για ένα 24ωρο. Την ίδια μέρα το μεσημέρι καταλαμβάνεται συμβολικά το δημαρχείο της αγίας παρασκευής από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων αγίας παρασκευής και αλληλέγγυους. Ακολουθεί μαζική συνέλευση το απόγευμα και στη συνέχεια πορεία 300 ατόμων στους δρόμους της πόλης. Την επόμενη μέρα το δημοτικό συμβούλιο ζητά με ψήφισμα τη μη έκδοση των φοιτητών ενώ παράλληλα φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία εκδίδουν παρόμοια ψηφίσματα συμπαράστασης. Στο μεταξύ, με παρουσία μεγάλου πλήθους αλληλέγγυων στο εφετείο, αφήνονται ελεύθεροι απ' την εισαγγελέα με περιοριστικούς όρους (παρουσία 3 φορές την εβδομάδα στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής και απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα), ενώ αναμένεται η σύγκλιση του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφασίσει αν τελικά θα εκδοθούν οι φοιτητές στην Ιταλία.

Εμείς, ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων, καταγγέλουμε αυτή την πρωτοφανή σκευωρία με στόχο τη δίωξη και έκδοση των 5 φοιτητών συναγωνιστών μας που συνελλήφθησαν δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης στην Ιταλία, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε διαδηλωτές. Επιχειρείται έτσι η σύνδεση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων με πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου (εμπόριο ναρκωτικών, trafficking), κάτι που δείχνει μια κατεύθυνση των κρατών μελών της ΕΕ προς την καταστολή, την ποινικοποίηση της συλλογικοποίησης των ανθρώπων και της διεθνοποίησης των αγώνων τους, ώστε να ενταθεί η εκμετάλλευση και ο φόβος.

Κάνουμε πράξη την έννοια της κοινότητας. Δεν αφήνουμε κανένα και καμία ανυπεράσπιστο/η απέναντι στη βαρβαρότητα της εξαθλίωσης και της συνεχούς υποτίμησης των ζωών μας. Αυτή η δίωξη βαραίνει όλους και όλες εμάς που επιλέξαμε να μη μείνουμε απαθείς σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Να αντιδράσουμε μαζί ενάντια σε αυτούς που χτίζουν τις πολιτικές τους καριέρες και κερδοφορούν πάνω στις πλάτες και τις ανάγκες των καταπιεσμένων.

Υπερασπιζόμαστε την επιλογή των 5 εκζητούμενων φοιτητών να ενώσουν τις φωνές τους με τους καταπιεσμένους της Ευρώπης.

Καλούμε όλους και όλες να κινητοποιηθούν ώστε να μπλοκάρουμε την έκδοση τους στην Ιταλία.

Παραμένουμε μέχρι τέλους στο πλευρό των 5 συναγωνιστών μας έως ότου πάψει κάθε δίωξη εις βάρος τους.

Σάββατο 21/11 Ανοιχτή Συζήτηση στο 1ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής (Αγ. Ιωάννου 27 ) στις 18.00

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία (Βας. Σοφίας & Σέκερη) στις 18.00

Σάββατο 28/11 Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης & ΠΟΡΕΙΑ. Μοναστηράκι στις 12.00

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot....


ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε ένα πρωτοφανές γεγονός διακρατικής καταστολής και σχιζοφρένειας, που αφορά όλους τους αγωνιζόμενους φοιτητές/τριες, και που χτυπά άμεσα στη δράση και στην ύπαρξή μας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στις 2/5/15 προσήχθησαν από μια καφετέρια στο Μιλάνο 5 έλληνες φοιτητές , εκ των οποίων ο ένας απ'το φυσικό, μια μέρα μετά τη συμμετοχή τους στη μαζική διαδήλωση ΝΟ ΕΧΡΟ με μοναδική αιτιολογία ότι εθεάθησαν να βγαίνουν από κατάληψη. Αφού υποχρεώθηκαν σε βίαιη λήψη γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους αποδοθούν κατηγορίες. 6 μήνες μετά, οι ιταλικές αρχές εκδίδουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (και ) γι'αυτούς και χωρίς καν να έχει παρουσιαστεί η σχετική δικογραφία στις ελληνικές αρχές, με μια γενικόλογη περίληψη κατηγορητηρίου ότι συμμετείχαν σε διαδήλωση, ζητούν να εκδοθούν και να δικαστούν στην Ιταλία. 'Ετσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης 12/11, η ελληνική αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια τους και αφού ξεσκόνισε κάθε γωνιά του προσωπικού τους χώρου, τους συνέλαβε και τους οδήγησε στη ΓΑΔΑ. Την παρασκευή 13/11 το πρωί, οι 5 πέρασαν από εισαγγελέα και κρίθηκαν μη προφυλακιστέοι με περιοριστικούς όρους έως ότου πραγματοποιηθεί το συμβούλιο εφετών που θα κρίνει εάν τελικά θα τους εκδώσει στην Ιταλία για να δικαστούν.

Η μαζικότητα της διαδήλωσης ΝΟ-ΕΧΡΟ με πανευρωπαϊκή συμμετοχή διαδηλωτών ήταν ανάλογη με τη βαρύτητα της ίδιας της έκθεσης, που φέτος φιλοξενούνταν στο Μιλάνο. Συνοπτικά, η ΕΧΡΟ είναι μια διεθνής έκθεση που διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια σε διαφορετική πόλη και με διαφορετική θεματολογία που σκοπό έχει την ανταλλαγή ιδεών και την εύρεση λύσεων για το αντίστοιχο θέμα. Φέτος ο κεντρικός τίτλος ήταν "ενάντια στον υποσιτισμό", με την παρουσία πολυεθνικών ομίλων και εταιρειών και θεσμικών φορέων. Με αφορμή τη διοργάνωση αυτή, έγινε ανάπλαση του κέντρου του Μιλάνου σε μια γενικότερη κατεύθυνση για εμπορευματοποίση του κέντρου της πόλης. Για να γίνει αυτό, αμέτρητοι προλετάριοι από τις πλέον υποτιμημένες γειτονιές του Μιλάνου εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, από τις γειτονιές και τις πλατείες τους, γεγονός που κατέστρεψε τις ντόπιες πολιτικές δομές και τις σχέσεις που τις πλαισίωναν. Παράλληλα βέβαια, μιλάμε για αμέτρητες κακοπληρωμένες ή απλήρωτες (στο όνομα του "εθελοντισμού") εργατοώρες, για ένα καπιταλιστικό πανηγύρι με υπέρογκο κόστος. Μιλάμε για χάραξη νέων στρατηγικών, που στοχέυουν στην περαιτέρω υποβάθμιση και εξαθλίωση των ζωών μας, και νέων συνθηκών για την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης. Και όλη αυτή η βρώμα, επιμελώς καλυμμένη με ένα άρωμα μιας πολιτιστικής και επιχειρηματικής καθαρότητας. Απέναντι σε αυτή την επιχειρηματική φιέστα καλέστηκε και η συγκέντρωση ΝΟ-ΕΧΡΟ.

Η καταστολή και ποινικοποίηση της συμμετοχής των αγωνιστών φοιτητών στην παραπάνω διαδήλωση εξυπηρετεί ξεκάθαρες πολιτικές σκοπιμότητες. Δημιουργεί τη βάση για την προληπτική καταστολή όλων των παρόντων και μελλοντικών ταξικών κινημάτων των "από τα κάτω". Αλλά πιο σημαντικό, ποινικοποιεί θεσμικά (μέσω ευρω-εντάλματος, το οποίο δείχνει πως όταν πρόκειται για καταστολή των κινήματων, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση λειτουργεί μια χαρά) αλλά και συνειδησιακά (μέσα από ένα θεαματικό κυνήγι μαγισσών) στο σύνολο της κοινωνίας τα πολιτικά φρονήματα των υποκειμένων που αγωνίζονται στην καθημερινότητά τους. Για όλο αυτό το καφκικό κλίμα ισότιμη ευθύνη έχουν και οι ελληνικές αρχές, που (αν σκεφτούμε την πρότερη μπουρδολογία για "συμμαχία των χωρών του νότου" και "ανάπτυξη κάτω από κοινή ευρωπαϊκή στέγη"), είναι η νούμερο 1 σύμμαχος τής Ιταλίας. Το ελληνικό κράτος παίρνει την ευθύνη για το αν θα τους παραδώσει ή όχι στα χέρια ενός νομικού συστήματος-απομεινάρι μιας βίαιης κατασταλτικής στρατηγικής ενάντια στα μαχητικά και εκτεταμένα κινήματα της δεκαετίας του '70 και του '80, που δεν έχει καν ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, και που η συμμετοχή σε διαδήλωση υπόκειται σε φυλάκιση έως και 5 χρόνων!

Εμείς λοιπόν, που προσπαθούμε καθημερινά να οξύνουμε τον ταξικό ανταγωνισμό, που βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εμπόδιο στο μηχανισμό (ανα)παραγωγής της εργατικής μας δύναμης στο χώρο που λέγεται πανεπιστήμιο, που βλέπουμε τα πλοκάμια της κάθε λογής EXPO, TED-X, RETHINK ATHENS κ.α. να μας θέλουν εθελόδουλους φοιτητές και απλήρωτους μεταπτυχιακούς στα ερευνητικά τους, αναγνωρίζουμε και ταυτοποιούμε τους εαυτούς μας στην επιλογή των 5 να παραστούν στη διαδήλωση στο Μιλάνο, και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ'αυτούς υλικά και συναισθηματικά, συλλογικά και ατομικά.

Αγώνες ενάντια στη μιζέρια της καθημερινότητας κάναμε και θα κάνουμε. Και θα ενωνόμαστε με όλα αυτά τα κομμάτια που βρίσκουν τους εαυτούς τους στις ταξικές μας αιχμές. . Οι διώξεις των πέντε φοιτητών δεν είναι ούτε κάτι μεμονωμένο ούτε κάτι ξένο προς τα εμάς. Όταν κερδίζεις έδαφος από τα κάτω και αρχίζεις να γίνεσαι επικίνδυνος για τα συμφέροντα των από τα πάνω, αυτό πονάει. Και η καταστολή γίνεται και θα γίνεται ολοένα και σκληρότερη απέναντι μας σε κάθε μας βήμα. Εμείς είμαστε όμως που θα βάλουμε την κόκκινη γραμμή και τους όρους στην υπεράσπιση των ίδιων μας των αγώνων στο παρόν και στο μέλλον. Είναι επομένως αυτονόητο ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εξοντώσει ούτε την πολιτική ούτε τη φυσική τους υπόσταση. Απέναντι στο δικό τους πολιτικό αυταρχισμό, απέναντι στη δική τους επίθεση, με όπλο τις σχέσεις μας και τα κοινά μας βιώματα, το λέμε απλά και καθαρά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

Αυτόνομο σχήμα ΦΜΣ

πηγή: http://asfms.espivblogs.net/2015/11/18/1045/


Το βράδυ της Πέμπτης 19/11 αποφασίσαμε να ομορφύνουμε λίγο την πρόσοψη της εισόδου των ΤΕΦΑΑ και να βελτιώσουμε αισθητικά την νύχτα μας. Κρεμάστηκε στην κεντρική πύλη πανό αλληλεγγύης στους 5 διωκόμενους στην ελλάδα για την υπόθεση του Μιλάνο καθώς και σινιάλου συμπαράστασης στους διωκόμενους της ιταλίας. Περιμετρικά επίσης κολλήθηκαν και αφίσες για την ίδια υπόθεση. Οφειλουμε ο καθένας και η καθεμιά να συμβάλουμε πολύμορφα στο μπλοκάρισμα της έκδοσης των 5 αγωνιστών φοιτητών που συμμετείχαν στην πορεία του NO EXPO στο Μιλάνο, στην πρωτομαγιάτικη απεργία. Οφείλουμε να δείξουμε στους εκάστοτε δυνάστες των ζωών μας, ό,τι σάπια εθνοπροβιά και να φοράνε, ότι οι ζωές των συντρόφων μας δεν είναι για πέταμα και δεν θα τις παραδώσουμε έτσι απλά στα μπουντρούμια της κυριαρχίας, ελληνικά ή ιταλικά.

Δύναμη στους προφυλακισθέντες συντρόφους της ιταλίας

Μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 φοιτητών αγωνιστών

Καμία δίωξη σε ελλάδα κι ιταλία

Τρίτη 24/11 συγκέντρωση 18:00 στην ιταλική πρεσβεία

Σαββάτο 28/11 πορεία 12:00 στο Μοναστηράκι

Ελευθεριακό Σχήμα ΤΕΦΑΑ

Επικοινωνία: esteexfaa@espiexv.net

πηγή: https://www.facebook.com/autonomoi.tefaa/


Κείμενο της ΕΣΕ Αθηνας για τους 5 αγωνιστές

Πέμπτη πρωί,12 Νοεμβρίου,μέρα γενικής απεργίας,αστυνομικοί με συνοδεία εισαγγελέα ,εισβάλουν στα σπίτια 5 φοιτητών απο την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν συμφώνα με το ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης,που είχε εκδοθεί απο το ιταλικό κράτος.

Το ίδιο συνέβη την ίδια μερα και στην ιταλία με την σύλληψη 5 συντρόφων στο Μιλάνο.

Η κατηγορία της σύλληψης τους, ηταν η συμμετοχή τους στη διαδήλωση της καπιταλιστικής παγκόσμιας έκθεσης No Expo στο Μιλάνο!

Και χώρις την παραμικρή απόδειξη οτι διέπραξαν κατί κακό σε αυτήν την διαδήλωση!

Αυτή η πρωτόγνωρη πρακτική είναι ένας από τους μηχανισμούς των κρατών και του κεφαλαίου ώστε να φοβηθεί και να σταματήσει ο κόσμος να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις!Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του συστήματος ακονίζουν/δείχνουν τα δόντια τους και προσπαθούν να καταπνίξουν την ενδυνάμωση του κινήματος και των διαμαρτυριών απο τα κάτω.Θα τους αφήσουμε?

Καμία έκδοση των αγωνιζόμενων φοιτητών στις ιταλικές αρχές

Αλληλεγγύη στους 5 ιταλούς αγωνιστές κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην ιταλική πρεσβεία 18.00,Σέκερη και Β.Σοφίας

Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12.00,στα πλαίσια της Πανευρωπαικής ημέρας αλληλλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση (ΕΣΕ-Αθήνας)

πηγή: https://el-gr.facebook.com/pages/E%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%…


έγγραφο σε μορφή PDF

Ελευθεριακή συλλογικότητα Passim

πηγή: http://passim.espivblogs.net/files/2015/11/keimeno_5_web.pdf


κατάληψη πρυτανείας ΑΣΟΕΕ , free5

Σήμερα Παρασκευή 20/11 καταλάβαμε την πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ για να απαιτήσουμε την παύση κάθε δίωξης στους 5 φοιτητές αγωνιστές που κατηγορούνται για την συμμετοχή τους στην πορεία ΝΟ ΕΧΡΟ την 1η Μάη στο Μιλάνο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 24/11, 18.00, ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΚΕΡΗ 2

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11, ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 12.00

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551644/


Αλληλεγγύη στους 5 διαδηλωτές/ φοιτητές

Σήμερα Παρασκευή 20/11/2015 πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Πρυτανείας και Κτιρίου Κονδυλίων και Ερευνας του ΕΜΠ σε ένδειξη αλληλεγγυης στους 5 διωκόμενους για την πορεία ΝοΕxpo της πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, στα πλαίσια συντονισμένων δράσεων αλληλεγγύης.

Να μπλοκάρουμε την έκδοση των αγωνιζόμενων φοιτητών

Στεκόμαστε συλλογικά απέναντι σε ευρωπαικό και ντόπιο νομοθετικό κατασταλτικό πλαίσιο

Καμμία δίωξη για την διαδήλωση της πρωτομαγιάς στο μιλάνο

  • Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία 18.00, Σέκερη και Β. Σοφίας
  • Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12.00, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Αυτοδιαχειριζόμενο ★ Στέκι Πολυτεχνείου

πηγή: https://stekipolytexneiou.squat.gr/2015/11/21/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B4/


Αλληλεγγύη στους 5 φοιτητές που διώκονται για την συμμετοχή τους σε διαδήλωση στο Μιλάνο

Την Πέμπτη 12/11 συλλαμβάνονται 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Παράλληλα, στο Μιλάνο οι ιταλικές αρχές συλλαμβάνουν 5 Ιταλούς με την ίδια κατηγορία, δηλαδή την παρουσία τους στην διαδήλωση No Expo, την 1η Μάη, και την συμμετοχή τους σε επεισόδια εκεί. Πάντως, ακόμη δεν υπάρχει πλήρης δικογραφία με στοιχεία που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες, πέρα από κάποιες αερολογίες. Το αν θα εκδοθούν οι 5 αγωνιστές στην γειτονική χώρα επαφίεται στην πολιτική βούληση του Συμβουλίου των Εφετών.

Είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαϊκό Κράτος ζητάει την έκδοση αγωνιζόμενων ανθρώπων για να δικαστούν, επειδή συμμετείχαν σε μία διαδήλωση. Το Ιταλικό κράτος με σαφείς εκδικητικές διαθέσεις στοχοποιεί τους αγωνιστές επειδή βρέθηκαν στο Μιλάνο για να διαδηλώσουν ενάντια σε άλλη μία καπιταλιστική φιέστα, την έκθεση Expo. Το Expo είναι μία διαφημιστική, εμπορική και καταναλωτική έκθεση, στην οποία κάθε λογής επιχειρηματίας, καπιταλιστής ή και μαφιόζος, πουλάει τα προϊόντα του και κλείνει συμφωνίες. Την ίδια ώρα που γινόταν το Expo, η ιταλική κυβέρνηση ψήφιζε νέα μέτρα λιτότητας και υποτίμησης. Γι' αυτό και το ιταλικό ανταγωνιστικό κίνημα αποφάσισε να απαντήσει με πολύμορφες δράσεις, ενώ έλληνες αγωνιστές στα πλαίσια διεθνιστικής αλληλεγγύης, έσπευσαν να συνδράμουν.

Η έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία θα σημάνει την απομόνωση τους απ΄ τους κοντινούς τους ανθρώπους και την δυσκολία νομικής υπεράσπισής τους. Επίσης, στην Ιταλία δεν υπάρχει ανώτατο όριο προφυλάκισης, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μείνουν προφυλακισμένοι για χρόνια και μετά απλώς να αθωωθούν.

Η συντονισμένη κατασταλτική μεθόδευση μεταξύ ελληνικού και ιταλικού κράτους, αποδεινύει ότι για όλες τις ευρωπαϊκές ελίτ, εχθρός είναι τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Τα ευρωπαϊκά κράτη με αυτό τον τρόπο, επιχειρούν να δημιουργήσουν, μέσω δεδικασμένων, ένα νέο ποινικό πλαίσιο, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός ενιαίου αστυνομικού συμπλέγματος, ενάντια στα κοινωνικά κινήματα των επιμέρους χωρών. Η απάντηση των κινημάτων σ' αυτές τις μεθοδεύσεις, όπως και ευρύτερα στις πολιτικές λιτότητας, οφείλει να είναι διεθνιστική. Από την μεριά μας, η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους 5 συντρόφους, και σε κάθε άλλο κοινωνικό αγωνιστή/στρια, είναι δεδομένη.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Τρίτη 24/11 => συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία, στις 18.00 (Σέκερη και Β. Σοφίας) Σάββατο 28/11 => Πορεία αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι, στις 12.00

Το κείμενο σε μορφή Pdf

Ελευθεριακή Παρέμβαση Φιλοσοφικής

πηγή: https://epf72.squat.gr/archives/1069


Πορεία για τους 5 αγωνιστές φοιτητές

Αλληλεγγύη στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές

Καμία έκδοση - καμία νομιμοποίηση του ευρωενωσιακού κατασταλτικού οπλοστασίου

Στις 12/11, ανήμερα της πανεργατικής απεργίας, συνελήφθησαν, μετά από εισβολή στα σπίτια τους στην Αγία Παρασκευή, 5 φοιτητές - 5 αγωνιστές στο φοιτητικό κίνημα, στις συνελεύσεις γειτονιών και στις εργατικές/ταξικές διεκδικήσεις - αφού έχει εκδοθεί από τις ιταλικές δικαστικές αρχές Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που απαιτεί την έκδοσή τους στο ιταλικό κράτος. Η απαίτησή τους στηρίζεται σε αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι οι φοιτητές πήραν μέρος σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αντικαπιταλιστικής διαδήλωσης που διοργανώθηκε στο Μιλάνο, με αφορμή την διεθνή έκθεση Expo. Το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό στο συμβούλιο εφετών που θα πάρει την απόφαση για την έκδοσή τους.

Το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, συγκριτικά με την παλαιότερη διαδικασία έκδοσης, χαρακτηρίζεται τόσο από την συμπίεση των χρονικών ορίων μέχρι την έκδοση, όσο και την παράκαμψη του πολιτικού παράγοντα, αφού μπορεί να γίνει πράξη μετά από απευθείας συνεργασία μόνο των δικαστικών αρχών. Η χρήση της διαδικασίας αυτής για την καταστολή των κινητοποιήσεων και την δίωξη αγωνιστών αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τον χαρακτήρα της Ε.Ε.

Για την σύλληψη των 5 φοιτητών, την απόπειρα έκδοσής τους και την εφαρμογή του ευρωπαϊκού εντάλματος, υπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία καλείται ακόμη μια φορά να δείξει πίστη και υποταγή απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει η Ε.Ε. Μια πολιτική, η οποία εκπορεύεται από τα συμφέροντα των ισχυρών οικονομιών (Γαλλία, Γερμανία κλπ.) και σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική αστική τάξη, στοχεύει στην περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση των εργαζόμενων - ειδικότερα των χωρών του νότου - μέσω της διαχείρισης του χρέους και των μέτρων λιτότητας. Για την επιβολή αυτής της πολιτικής, σχεδίασαν το κοινό κατασταλτικό οπλοστάσιο και στην κατεύθυνση του εκφοβισμού των αγωνιστών και των λαών, επιχειρούν να εφαρμόσουν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την δίωξη των 5 φοιτητών. Μονάχα η επαγρύπνηση και η οργάνωση από τα κάτω, του κόσμου της εργασίας μαζί με τη νεολαία, τους φοιτητές και τους ανέργους μπορεί να φτιάξει αναχώματα και να δώσει τη μάχη απέναντι σ'αυτήν την πολιτική.

Καλούμε τον καθένα και την καθεμία να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους 5 διωκόμενους φοιτητές απαιτώντας:

  • Να μην εκδοθούν στις ιταλικές αρχές
  • Την παύση κάθε δίωξης των 5 φοιτητών και κάθε άλλου κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση

Σάββατο 28/11 στις 12:00

Πορεία Μοναστηράκι στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής

ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No-Expo

Κόκκινη Γραμμή

πηγή: email που λάβαμε στις 23 Νοέμβριος 03h


Kαμία έκδοση - καμία δίωξη των 5 αγωνιστών φοιτητών Διεθνιστική Αλληλεγγύη σ' όλους τους διωκόμενους της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης ενάντια στην EXPO στο Μιλάνο.

_ _ _n

Μιλάνο, Πρωτομαγιά 2015

CUBblbYU AADBqT

Αθήνα, 17 Νοέμβρη 2015

KAMIA ΕΚΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ENANTΙΑ ΣΤΗΝ EXPO

ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

[…] Ως φοιτητές που συμμετέχουμε στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, στις συνελεύσεις γειτονιών και στις εργατικές-ταξικές διεκδικήσεις, κάνουμε κάλεσμα σε όλο το ανταγωνιστικό κίνημα να εναντιωθεί και να μπλοκάρει την έκδοση μας στην Ιταλία αφού αυτός ο κίνδυνος είναι πια ορατός. Όταν τα κινήματα των "από τα κάτω" επιλέγουν να συναντηθούν ενάντια στις διεθνείς πολιτικές λιτότητας και υποτίμησης τότε τα κράτη επιλέγουν να συνεργαστούν εναντίον τους με σκοπό την καταστολή των αγώνων, ποινικοποιώντας την πολιτική δράση, με αποτέλεσμα το πρωτοφανές αυτό γεγονός που ξεπερνάει το εσωτερικό μιας χώρας και θα αφήσει παρακαταθήκη για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

Οι πέντε εκζητούμενοι από τις ιταλικές αρχές φοιτητές, Αθήνα 14/11/2015

Την Πρωτομαγιά του 2015 οργανώνονται στο Μιλάνο με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, μετά από πανευρωπαϊκό κάλεσμα πολιτικών ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης, κινητοποιήσεις ενάντια στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Expo, κατά τη διάρκεια των οποίων μπλοκ συντρόφων-συντροφισσών συγκρούεται με τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ δέχονται επιθέσεις κρατικοί-καπιταλιστικοί στόχοι. Η Εxpo αποτελεί άλλη μια παγκόσμια φιέστα των αφεντικών, άλλη μια γιορτή για την καπιταλιστική κερδοφορία και την εκμετάλλευση απλήρωτης-"εθελούσιας" εργασίας, άλλο ένα πεδίο για σύναψη εμπορικών συμφωνιών, για μίζες και μαύρες τρύπες σε προϋπολογισμούς, για "ανάπλαση" και λεηλασία της κάθε πόλης όπου διεξάγεται, για την εκτόπιση των φτωχών από τις συνοικίες τους, για εντονότερη αστυνομοκρατία, στρατιωτικοποίηση και "έκτακτα μέτρα ασφαλείας".

Στις 12 Νοέμβρη, μέρα γενικής Απεργίας, αστυνομικοί (με συνοδεία εισαγγελέα) εισβάλλουν σε σπίτια στην Αγ. Παρασκευή της Αθήνας και συλλαμβάνουν 5 φοιτητές, με αγωνιστική παρουσία στο ανταγωνιστικό κίνημα. Οι συλλήψεις τους πραγματοποιούνται με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την "δικαιοσύνη" του ιταλικού κράτους. Την ίδια μέρα γίνονται και 4 συλλήψεις (που μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις) στο Μιλάνο ενώ άλλος ένας διωκόμενος διαφεύγει της σύλληψης. Όλοι οι διωκόμενοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη πρωτομαγιάτικη διαδήλωση ενάντια στην Expo στο Μιλάνο. Μετά απ' αυτήν την αναβαθμισμένη κατασταλτική μεθόδευση, οι 5 αγωνιστές φοιτητές θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ και την επόμενη μέρα στο Εφετείο (υπό την πίεση και της δυναμικής παρουσίας εκατοντάδων αλληλέγγυων) θ' αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κινδυνεύοντας πλέον άμεσα με την έκδοσή τους στην Ιταλία. Η ευρωενωσίτικη "ολοκλήρωση" προχωρά με βήμα ταχύ μέσα από την ένταση της λιτότητας, της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας, μέσα από τις συντονισμένες στρατιωτικές-"αντι"τρομοκρατικές επιχειρήσεις και τις κοινές αντιπροσφυγικές-αντιμεταναστευτικές πολιτικές, μέσα από την ολοένα και στενότερη συνεργασία στο πόλεμο ενάντια στον "εσωτερικό εχθρό", ενάντια σ' όλους τους προλετάριους, τους αγωνιστές και τους συντρόφους που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο κεφάλαιο, τα κράτη του και τους διακρατικούς οργανισμούς τους. Από το Μιλάνο μέχρι την Αθήνα και σ' ολόκληρη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης η (δια)κρατική τρομοκρατία και καταστολή δεν γνωρίζει σύνορα. Το ίδιο και η Αλληλεγγύη!

Τρίτη 24 Νοέμβρη στις 18.00

Συγκέντρωση στην ιταλική πρεσβεία (Β. Σοφίας & Σέκερη)

Σάββατο 28 Νοέμβρη - Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλεγγύης

Διαδήλωση, Μοναστηράκι στις 12.00 πμ.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε.

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2015/11/22/k%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-5-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E/


πηγή: https://epf72.squat.gr/archives/1079


Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στην Ιταλία

Τρίτη 24/11, 18.00: Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία (Σέκερη και Β. Σοφίας)

Σάββατο 28/11, 12.00: Πορεία από το Μοναστηράκι, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ

ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Σ.Μ.Ε.Δ. | Σ.Υ.Β.Χ.Α. | Σ.Ε.Φ.Κ. | Σ.Β.Ε.ΜΚΟ | ΠΑ.Σ.Ε.WIND | ΣΩ.Β.Α | Σ.Σ.Μ.

πηγή: https://bookworker.wordpress.com/2015/11/24/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE…


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

από Α.Σ.Μ.Π.Α.

Ημέρα/Ώρα: 28/11/2015 στις μεσημέρι

Τοποθεσία: Αθήνα / Μοναστηράκι

.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61650/


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 2 Μαΐου στο Μιλάνο, μια μέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς, η Ιταλική αστυνομία διεξάγει ένα μαζικό κύμα προσαγωγών. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και πέντε αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή. Οι 5 κατηγορούμενοι φοιτητές συμμετέχουν στο ελληνικό φοιτητικό κίνημα, δραστηριοποιούνται στις συνελεύσεις των γειτονιών τουςκαι έχουν πάρει ενεργά μέρος στους εργτικούς/ταξικούς αγώνες που ξέσπασαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Όντας στην Ιταλία, οι 5 πολιτικά ενεργοί φοιτητές ήταν φυσικό να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που εναντιωνόταν στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Την επόμενη της διαδήλωσης, στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών στο σωρό, προσάγονται απο μια καφετ΄ρεια, με κριτήριο την έξοδο τους από κατειλημμένο κοινωνικό χώρο. Στη συνέχεια αναγκάζονται σε βίαιη λήψη γενετικού υλικού( DNA) και αποτυπωμάτων, χωρίς παρουσία διερμηνέα. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, αφήνονται.

Έξι μήνες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, αστυνομικοί με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλουν στα σπίτια των πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, το οποίο έχει εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους(οι συλληφθέντες κρατούνται για ένα 24ωρο). Την ίδια μέρα στο Μιλάνο, η ιταλική αστυνομία συλλαμβάνει και προφυλακίζει πέντε Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, ενώ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες διόκωνται συμμετέχοντες στην πορεία. Στους συλληφθέντες αποδίδεται η κατηγορία εμπλοκής σε επεισόδια στο Μιλάνο την 1η Μάη(στη διαδήλωση με αιχμή την εναντίωση στην Expo και στις αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει το Ιταλικό κράτος) δίχως να προσκομιστούν οποιεσδήποτε αποδείξεις. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους φοιτητές αγγίζουν το βαθμό του κακουργήματος, κάτι το οποίο επισύρει 8 έως 15 χρόνια φυλάκιση.

Η Expo είναι μια έκθεση που πραγματοποιείται σε διαφορετικές πόλεις κάθε φορά και σκοπό έχει την διαφήμιση βιομηχανικών εμπορευμάτων, την προώθηση εταιριών, επιχειρηματικών καινοτομιών και τη διεκπεραίωση εμπορικών συναλλαγών. Με λίγα λόγια, είναι ένα ακόμα καπιταλιστικό πανηγύρι που δεν στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου, όπως προπαγάνδιζε ο Renzi, αλλά στην περαιτέρω αύξηση των κερδών των πολυεθνικών.

Η κίνηση του Ιταλικού κράτους μόνο τυχαία δεν είναι. Αποτελεί κομμάτι τις ενιαίας στρατηγικής που έχει χαραχθεί ανάμεσα στα μέλη - κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταστολή όσων αντιστέκονται στις αντικοινωνικές πολιτικές που επιβάλλουν. Μέσα από αυτή την κίνηση προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την συμμετοχή στις διαδηλώσεις και να τρομοκρατήσουν την κοινωνία στο σύνολο της στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όσους/όσες προσπαθούν να ορθώσουν ανάστημα στα συμφέροντα των κυρίαρχων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενεργοποιείται πρώτη φορά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για πολιτικούς λόγους , σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης και καθυπόταξης όσων αντιστέκονται

Στην ολομέτωπη επίθεση τους κράτους και των μηχανισμών του οφείλουμε να απαντήσουμε. Να οξύνουμε τις κοινωνικές/ταξικές αντιστάσεις μας, να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη, την οργάνωση και την συλλογικοποίηση των καταπιεσμένων.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ NO EXPO Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

Διονύσου & Σόλωνος, Μαρούσι

πηγή : https://epavlikouvelou.squat.gr/2015/11/24/%c...


-Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

Την 1/5/2015 το Μιλάνο συγκλονιζόταν από τη διεθνή μαχητική διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που σαν αιχμή είχε την έκθεση EXPO 2015. Η κυβέρνηση Ρέντσι είχε ποντάρει πολλά στην έκθεση αυτή, αφενός για να δώσει μια εικόνα «ανάπτυξης», αφετέρου για να εντατικοποιήσει την εκμετάλλευση των κατώτερων στρωμάτων στο όνομα της ανάπτυξης αυτής. Η μαζικότητα και το συγκρουσιακό κλίμα της πορείας προκάλεσε κρίση στην Ιταλία, με τον πρωθυπουργό της να μιλάει για «κακομαθημένα πλουσιόπαιδα». Την επομένη της πορείας η Ιταλική αστυνομία προέβη σε αθρόες προσαγωγές, μεταξύ άλλων και 14 Ελλήνων που εξέρχονταν από κοινωνικό κέντρο του Μιλάνο. Μετά από πολλές ώρες και χωρίς την παρουσία διερμηνέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορία.

Έξι μήνες μετά, η ελληνική αστυνομία εισέβαλλε στα σπίτια 5 ατόμων από τους τότε προσαχθέντες και τους συνέλαβε, εκτελώντας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που αιτήθηκε η εισαγγελία του Μιλάνο στις ελληνικές αρχές, για να εκδοθούν στην Ιταλία και να περάσουν ανάκριση με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε επεισόδια. Οι εκζητούμενοι πέρασαν από εισαγγελέα η οποία τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, μέχρι τη διεξαγωγή του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει την εκτέλεση ή μη του εντάλματος. Σε περίπτωση έκδοσης τους στην Ιταλία υπάρχει ορατός κίνδυνος προφυλάκισής τους σε ιταλικές φυλακές, ενώ ο ιταλικός νόμος δεν προβλέπει κατώτατα χρονικά όρια προφυλάκισης!

Όλοι οι συλληφθέντες είναι γνωστοί για τη συμμετοχή τους σε πολλούς κοινωνικούς αγώνες από το φοιτητικό κίνημα, τις συνελεύσεις γειτονιών και εργατικές διεκδικήσεις . Στο πρόσωπό τους το ιταλικό κράτος προσπαθεί να χτίσει την αφήγηση της «διεθνούς των μπαχαλάκηδων» προσπαθώντας να απαξιώσει το εκεί ισχυρό ανταγωνιστικό κίνημα, ενώ ταυτόχρονα είναι και μια προσπάθεια τρομοκράτησης της διεθνικής κινηματικής συνεργασίας που έχει πάρει σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια σε αγώνες όπως το NOTAV, οι Σκουριές, η ZAD κα . Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αποτελεί βασικό πυλώνα του ιδεολογήματος της «ασφάλειας» και τα τελευταία χρόνια ενεργοποιείται ολοένα και περισσότερο για τη δίωξη πολιτικών αγώνων και φρονημάτων. Εντούτοις, είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος καλείται να εκδώσει με αυτή τη διαδικασία δικούς του πολίτες.

Η μάχη για τη μη έκδοση των συντρόφων είναι κομβική , καθώς θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενάντια στο ποινικό δίκαιο του Εχθρού που ολοένα και ενσωματώνεται στους νόμους και τις πρακτικές των ευρωπαϊκών κρατών με την επίκληση της τρομοκρατίας και του «βίαιου ριζοσπαστισμού» οφείλουμε να προτάξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε ντόπιο και διεθνές επίπεδο και να εναντιωθούμε στον ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό με κάθε τρόπο.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ EXPO ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ

Κάλεσμα για :

Πορεία στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του no EXPO στην Πλ. Μοναστηρακίου Σάββατο 28/11,12:00

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

-Il primo maggio 2015 le strade di Milano brulicavano di partecipanti alla manifestazione per la Giornata Internazionale dei Lavoratori, avente come bersaglio l'EXPO 2015. Il governo Renzi aveva investito molto in questa esposizione per proiettare da una parte un'immagine di "sviluppo" e dall'altra per intensificare lo sfruttamento delle classi subordinate nel nome di tale sviluppo. La partecipazione massiccia ed il carattere conflittuale della manifestazione hanno gettato l'Italia nello scompiglio, con il primo ministro a parlare di "teppistelli figli di papà". Il giorno successivo alla manifestazione, la polizia italiana ha effettuato cospicui arresti, inclusi 14 greci che avevano appena lasciato un centro sociale a Milano. Sono stati rilasciati dopo molte ore di detenzione, senza la presenza di un interprete.

Sei mesi dopo, la polizia greca ha invaso le case di 5 persone tra quelle che vennero precedentemente arrestate, dando esecuzione ad un mandato di arresto europeo emanato dalla procura di Milano alle autorità greche, richiedendo la loro estradizione in Italia ed il loro interrogatorio con le accuse di aver preso parte agli scontri. I soggetti del mandato sono comparsi davanti al procuratore che li ha rilasciati provvisoriamente fino all'udienza del Tribunale del Riesame che deciderà se rendere esecutivo il mandato o meno. In caso di loro estradizione in Italia, c'è il rischio tangibile di detenzione nelle prigioni locali, con la legge Italiana che non definisce gli estremi del periodo di detenzione prima del processo!

Tutte le persone arrestate sono note per il loro impegno in numerose lotte sociali, movimenti studenteschi, assemblee di quartiere e vertenze operaie. Sulla loro pelle, lo stato italiano cerca di costruire la narrazione dei "provocatori internazionali", quindi tentando di sminuire il forte movimento antagonista esistente - e provando allo stesso tempo di terrorizzare la cooperazione internazionalista dei movimenti, divenuta negli scorsi anni un dato di fatto in rapporto a lotte come il NO TAV, la battaglia contro le miniere d'oro a Skouries, la ZAD, ecc. Il mandato di arresto europeo è un pilastro chiave per il credo della "sicurezza" che sta venendo utilizzato in misura sempre maggiore negli ultimi anni per perseguire lotte e convinzioni politiche. Tuttavia, questa è la prima volta che si richiede allo stato greco di estradare cittadini greci tramite questo processo.

La lotta contro l'estradizione dei nostri compagni è di cruciale importanza, considerando che diverrebbe un punto di riferimento ed un precedente per future lotte a livello europeo. Affrontando la legge penale del Nemico che sta venendo implementata in misura sempre maggiore nelle leggi e nelle pratiche degli stati europei, invocando il terrorismo e "l'estremismo violento", dobbiamo a noi stessi mostrare la nostra compatta solidarietà a livello locale ed internazionale per opporci al totalitarismo europeo in ogni maniera possibile.

NO ALL'ESTRADIZIONE DEI NOSTRI COMPAGNI

SOLIDARIETA' CON GLI INDAGATI PER GLI EVENTI DI EXPO IN GRECIA ED IN ITALIA

Invito a:

Un corteo nel giorno europeo di solidarietà con gli arrestati della manifestazione NO EXPO da tenersi a Piazza Monastiraki sabato 28 novembre, alle ore 12:00.

Movimento Antiautoritario di Atene

-EUROPEAN INTEGRATION BECOMING EUROPEAN TOTALITARIANISM

On the 1st of May 2015, the streets of Milan were swarming with people participating in the demonstration for the International Worker's Day, having EXPO 2015 as its target point. The Renzi government had invested much in this exhibition to project an image of "development" on the one hand and to intensify the exploitation of lower classes in the name of this development on the other. The massive participation in and conflict character of the demonstration triggered a crisis in Italy, with its prime minister talking about "spoiled rich kids". On the next day of the demonstration, the Italian police made abundant arrests, including 14 Greeks that had just left a social centre in Milan. They were released after many hours detained, without the presence of an interpreter.

Six months later, the Greek police invaded the homes of 5 individuals among the ones that had been arrested at the time, enforcing a European arrest warrant issued by Milan public prosecutor's office to the Greek authorities, requiring their extradition to Italy and their interrogation on the charge of having taking part in incidents. The subjects of the warrant appeared before the prosecutor that released them on conditions until the hearing of the Appeals Council that will decide whether to enforce the warrant or not. In case of their extradition to Italy, the risk of being detained in Italian prisons is an actual prospect, while the Italian law does not foresee a minimum period of detention!

All people apprehended are known for their involvement in numerous social struggles, student movements, neighborhood assemblies and workers' demands. In their face, the Italian state attempts to construct the narrative of "international troublemakers" thus attempting to devalue the existing strong antagonistic movement, while being at the same time an attempt to terrorize the internationalist co-operation of the movements that has become in the past years a fact regarding struggles such as NOTAV, the fight against gold mines in Skouries, ZAD etc. The European arrest warrant is a key pillar for the creed of "security" that is increasingly being used in the past few years to prosecute political struggles and beliefs. However, this is the first time that the Greek state is called to extradite Greek citizens via this process.

The fight against the extradition of our comrades has pivotal importance, considering that it will become a point of reference and a precedent for future European-level struggles. Facing the criminal law of the Enemy that is being increasingly built into the laws and the practices of European states, invoking terrorism and "violent radicalism", we owe it to ourselves to show our undivided solidarity at a local and international level and to stand against European totalitarianism any way we can.

NO EXTRADITION OF OUR COMRADES

SOLIDARITY WITH THE PEOPLE PROSECUTED FOR THE EXPO EVENTS IN GREECE AND ITALY

Invitation to:

A march on the European day of solidarity with the people arrested during NO EXPO demonstration to be held at Monastiraki Square on Saturday November 28th, at 12:00 noon.

Antiauthoritarian Movement of Athens

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61666/


ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

από στέκι Αντίπνοια

Ημέρα/Ώρα: 28/11/2015 στις μεσημέρι

Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ / Μοναστηράκι

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, το ιταλικό και το ελληνικό κράτος, κινήθηκαν συγχρονισμένα και συνέλαβαν 10 άτομα. Η συνεργασία των δύο κρατών εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα πιο συγκεκριμένα, ημέρα γενικής απεργίας, αστυνομικοί με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλλουν στα σπίτια των πέντε αγωνιστών και τους συλλαμβάνουν, ανταποκρινόμενοι στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε βγει ύστερα από αίτημα του ιταλικού κράτους για έκδοσή τους στην Ιταλία. Οι πέντε φοιτητές κατηγορούνται για συμμετοχή σε συγκρούσεις που έγιναν στη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο, την 1η Μάη 2015 που εναντιωνόταν στην πολυδιαφημιζόμενη EXPO. Η EXPO είναι μια πανευρωπαϊκού επιπέδου έκθεση στην οποία παρουσιάζονται τα επιτεύγματα και οι νέες επιχειρηματικές προτάσεις των καπιταλιστών, στην ουσία δηλαδή αποτελεί ένα πεδίο ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των κυρίαρχων για το πώς θα λεηλατήσουν ακόμα περισσότερο τις ζωές μας. Η συμμετοχή των πέντε αγωνιστών στη διαδήλωση ήταν επαρκής λόγος για να προσαχθούν, στο πλαίσιο μαζικών προσαγωγών από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του ιταλικού κράτους, με μόνο στοιχείο το ότι τους είδαν να βγαίνουν από κατειλημμένο κοινωνικό χώρο. Στη συνέχεια τους αποσπούν βίαια αποτυπώματα και γενετικό υλικό (DNA) χωρίς παρουσία διερμηνέα. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, αφήνονται ελεύθεροι. Το γεγονός πως δραστηριοποιούνται πολιτικά, συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα αλλά και σε αγώνες που διεξάγονται από τη συνέλευση της περιοχής τους, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είναι εμφανές πως με τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχεύουν στον παραδειγματισμό και εκφοβισμό κάθε αγωνιζόμενου/ης. Ενώ είναι σαφές πως και η συγκεκριμένη υπόθεση εντάσσεται στον κοινό σχεδιασμό μεταξύ των κυρίαρχων για να αντιμετωπίσουν τους εσωτερικούς εχθρούς τους, δηλαδή αυτούς που αμφισβητούν την εξουσία τους. Η επιδίωξη κράτους και καπιταλισμού να δημιουργήσουν μια κοινωνία φυλακή είναι σύμφυτη με τη διαρκή κίνησή τους προς τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και την εγκαθίδρυση ενός μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αναβαθμίζεται το νομικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο των κυρίαρχων. Μια αναβάθμιση, οι οποία έχει ήδη προαναγγελθεί μέσα από τους τρομονόμους που έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται με κάθε ευκαιρία. Γίνεται ξεκάθαρο πως ανεξάρτητα με το πώς αυτοχαρακτηρίζονται οι εκάστοτε πολιτικοί διαχειριστές, η αντιμετώπιση απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην επιβαλλόμενη φτώχεια και εξαθλίωση και διεκδικούν κάτι καλύτερο από το μέλλον που μας επιφυλάσσουν κράτος και κεφάλαιο είναι η ίδια. Από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα σύνορα της Ευρώπης - Φρούριο μέχρι τους αγωνιζόμενους κατοίκους στη Β.Α. Χαλκιδική και από τους απεργούς στη «Γενική Ανακύκλωση» στα Ιωάννινα μέχρι τους πέντε φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, η επιδίωξη της εξουσίας είναι η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται και η διάχυση του φόβου στην κοινωνία ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα προς την υποταγή της.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πέντε αγωνιστές. Να μην επιτρέψουμε την έκδοσή τους που στοχεύει στην πολιτική τους απομόνωση, στην ηθική και οικονομική τους εξόντωση. Ο κόσμος του αγώνα να συστρατευθεί απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η κοινωνία και να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου, να οργανώνει την αντεπίθεσή του, να οξύνει από την πλευρά των από κάτω τον κοινωνικό - ταξικό πόλεμο. Για να επιτύχει την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Για την οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 στις 12.00, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ' Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα,

stekiantipnoia.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61687/


Πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Η Περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας καλεί στην πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στις 28/11, 12 μ.μ. στο Μοναστηράκι συμμετέχοντας στο μπλοκ της συνέλευσης αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές.

Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61700/


ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Στις 2 Μαϊου 2015 γίνονται μαζικές προσαγωγές από τις ιταλικές αρχές στο Μιλάνο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή με μόνο κριτήριο την έξοδό τους από ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο.
Έπειτα από την πολύωρη κράτησή τους από τις ιταλικές αρχές, χωρίς διερμηνέα, καθώς και τη λήψη DNA και αποτυπωμάτων αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ποια ήταν όμως η αιτία της σύλληψής τους;
Την προηγούμενη μέρα στην εργατική πρωτομαγιά, οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, σε συνελέυσεις γειτονιάς στην Ελλάδα και στηρίζουν τους αγώνες των από κάτω, βρέθηκαν στο Μιλάνο και αποφάσισαν να συμμετέχουν στην διαδήλωση ενάντια στην διεθνή έκθεση EXPO που γίνοταν εκείνη την περίοδο στην περιοχή.Οι εκθέσεις EXPO πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετική κάθε φορά πόλη με σκοπό να διαφημίσουν τα προϊόντα της βιομηχανίας, ενώ παράλληλα προωθείται η απλήρωτη εργασία με φτηνά εργατικά χέρια και εκδιώκονται πληθυσμοί από τις φτωχογειτονιές, ώστε να εξασφαλιστεί ένα «ευχάριστο» περιβάλλον για τη σύναψη των εμπορικών συμφωνιών. Απέναντι σε αυτήν την καπιταλιστική φιέστα οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις σε μία εκ των οποίων συμμετείχαν και οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές.
Στις 12 Νοέμβρη 2015, μέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα και 6 μήνες μετά την προσαγωγή τους στην Ιταλία, οι αστυνομικές αρχές εισβάλλουν στα σπίτια των πέντε αγωνιστών και τους συλλαμβάνουν με ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης με το οποίο το ιταλικό κράτος ζητά την έκδοσή τους στην Ιταλία. Έπειτα απο τη σύλληψή τους παραμένουν για ένα 24ωρο στη ΓΑΔΑ και την επόμενη μέρα ύστερα από μαζική κινητοποίηση αλληλέγγυων, οι οποίοι κατέλαβαν το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής και πραγματοποίησαν πορεία,αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς ορους (παρουσία 3 φορές την εβδομάδα στο τμήμα και απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα), χωρίς καν να υπάρχει γνώση της δικογραφίας αφού οι ιταλικές αρχές... δεν θεώρησαν αναγκαία την αποστολή της.
Ο νόμος περί ευρωπαικού εντάλματος σύλληψης με τον οποίο η Ιταλία ζητά την έκδοση των πέντε φοιτητών αγωνιστών κυρώθηκε το 2002 από το ελληνικό κράτος και τροποποιήθηκε το 2004 για τη δίωξη των πολιτικών αντιφρονούντων και για πρώτη φορά χρησιμοποιείται για την στοχοποίηση αγωνιστών λόγω της πολιτικής τους δράσης. Αυτή η πρωτοφανής κατασταλτική μεθόδευση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο θεσμοθέτησης μιας σειράς τρομονόμων των τελευταίων ετών που έχουν ως στόχο να καταπνίξουν και να φιμώσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Μέσα σε αυτούς τους τρομονόμους συμπεριλαμβάνεται ο «νόμος- Φίμωτρο» που ψηφίστηκε το 2014 στην Ισπανία και απαγορεύει τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και την οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας, καθώς και ο νόμος του κατώτατου ορίου προφυλάκισης στην Ιταλία, σύμφωνα με τον οποίο αν εκδοθούν οι πέντε φοιτητές κινδυνέυουν να παραμείνουν έγκλειστοι ως προφυλακισθέντες από 3 έως 10 χρόνια...
Πρόκειται λοιπόν για μία ξεκάθαρη συνεργασία των κρατικών μηχανισμών για τη φίμωση και την κατατρομοκράτηση όσων αγωνίζονται ενάντια στην υποτίμηση και την εκμετάλλευση της ζωής μας.
Την ίδια στιγμή που τα κράτη της ΕΕ για να διαφυλάξουν τα κεφαλαιοκρατικά τους συμφέροντα λεηλατούν τη ζωή μας και νομιμοποιούν την άγρια εκμετάλλευση, εγκληματοποιούν την πολιτική έκφραση και την εναντίωση στην κανιβαλιστική πολιτική πρακτική. Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη-φρούριο δολοφονεί μετανάστες στην Μεσόγειο, εφαρμόζει ακραίες κατασταλτικές μεθόδους για όποιον/α τολμήσει να σηκώσει κεφάλι σε αυτήν τη συνθήκη.
Απέναντι στην προσπάθεια επιβολής του ολοκληρωτισμού και στην δίωξη των συναγωνιστών/στριών εμείς απαντάμε υψώνοντας φωνές αλληλεγγύης στις γειτονιές μας. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πέντε αλλά και κάθε αγωνιστή να συμμετέχει σε διαδηλώσεις.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους αγωνιστές υπόθεσης ΝO EXPO και καλούμε όλους /ες να μπλοκάρουμε την έκδοση στην Ιταλία.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 ΣΤΙΣ 12.00
ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΝΟ EXPO.

ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής

πηγή : http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspo...


ΟΕΚ: ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Ιερά Συμμαχία είναι πάλι εδώ...

Η κατ'οίκον σύλληψη, το πρωί της 12ης Νοέμβρη 5 φοιτητών στην Αθήνα, με εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για συμμετοχή τους στις συγκρούσεις της διαδήλωσης NoExpo την Πρωτομαγιά 2015 στο Μιλάνο και η απαίτηση έκδοσής τους στην Ιταλία, επιβεβαιώνει και πάλι αυτό που εδώ και καιρό είχαμε καταλάβει: Μια νέα Ιερά Συμμαχία, στα πρότυπα αυτής που συνέλαβε και παρέδωσε το Ρήγα Φεραίο, έχει τεθεί σε λειτουργία από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές των κρατών της Βόρειας Μεσογείου και όχι μόνο: Η συνδρομή και ο συντονισμός των αστυνομικών δυνάμεων στην παρακολούθηση και καταστολή των ενεργών κινηματικών δυνάμεων, με έμφαση στον αναρχικό χώρο, είναι απροσχημάτιστη και κατάλληλα οργανωμένη με σαφή στόχο να διακόψει την ανάπτυξη των κινημάτων σε υπερεθνικό επίπεδο. Η εφαρμογή σε διαδηλωτές (και κατα παράβαση σχετικού βουλεύματος που ορίζει τα πλαίσια ισχύος του) ενός νόμου που υπάρχει από τον Β'Π.Π. στην Ιταλία και αφορά εγκλήματα πολέμου, σφαγές και λεηλασίες, δεν στοχεύει προφανώς στην τιμωρία «καταστροφών και λεηλασιών» ή εγκλημάτων πολέμου: αφορά την αδρανοποίηση των κινημάτων με την φυλάκιση των ενεργότερων στοιχείων του για μιά ζωή: οι ποινές από 8 εώς 16 χρόνια φυλάκισης (σύντροφοι που συνελήφθησαν στο G8 της Γένοβας είναι ακόμα φυλακή...) δεν αντιστοιχούν σε «εγκλήματα» κατα της περιουσίας αλλά σε φόνους.

Αυτή η αντίφαση, κρύβει μέσα της την αλήθεια: Η εφαρμογή νόμου που ισχύει σε συνθήκες πολέμου, είναι η έμμεση παραδοχή του Ιταλικού Κράτους ότι βρίσκεται σε πόλεμο.

* ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

* ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 στις 12.00, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Ομάδα Ελευθεριακών Κομμουνιστών * http://eleftheriakoi.blogspot.gr/

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1552073/


Για στους συλληφθέντες του NO EXPO 2015 στο Μιλάνο

Για στους συλληφθέντες του NOEXPO 2015 στο Μιλάνο

Την 1η Μάη, ημέρα παγκόσμιων διαδηλώσεων για την επέτειο της εργατικής πρωτομαγιάς, εγκαινιάζεται η παγκόσμια έκθεση EXPO 2015 στο Μιλάνο. Οι εκθέσεις EXPO είναι ένα από τα εργαλεία του παγκόσμιου καπιταλισμού και διοργανώνονται σε διαφορετικές πόλεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η επιλογή της πόλης του Μιλάνο δεν είναι τυχαία. Αποτέλεσε την έμπρακτη στήριξη του παγκόσμιου κεφαλαίου στην υπό κατάρρευση πριν από λίγα μόλις χρόνια της ιταλικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκθέσεων EXPO κλείνονται μεγάλες βιομηχανικές συμφωνίες μεταξύ κρατών και εταιριών. Βασικότερος στόχος τους είναι η έκθεση και η προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό την υπερκατανάλωση και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι μια ακόμα «γιορτή» του παγκόσμιου κεφαλαίου όπως οι ολυμπιάδες τα mundial κλπ που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένα και ελεγχόμενα «πάρκα», η ύπαρξη των οποίων προϋποθέτει τον εκτοπισμό ή την απόκρυψη «υποβαθμισμένων περιοχών» στην εκάστοτε πόλη διεξαγωγής, έκτακτα μέτρα ασφάλειας σε ισχύ παντού, την πλήρη εκμετάλλευση εργασιακών συνθηκών (απλήρωτη εργασία, άθλιες συνθήκες) και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Εκείνη την ημέρα στο Μιλάνο ήταν καλεσμένες διαδηλώσεις με αφορμή την Πρωτομαγιά και την ΝO EXPO με τη συμμετοχή του black block με ευρωπαϊκά καλέσματα. Καλέσματα που αποβλέπουν στη διεθνοποίηση της αντίστασης ενάντια σε κράτη και οικονομικούς δυνάστες. Κατά τη διάρκεια της πορείας ξεσπούν βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, χτυπιούνται δημόσια κτίρια, οικονομικοί στόχοι και πραγματοποιούνται εμπρησμοί και καταστροφές πολυτελών αυτοκίνητων. Την επόμενη της διαδήλωσης, στις 2 του Μάη, ανάμεσα στις προσαγωγές που έγιναν, προσάγονται μετά την έξοδο τους από κατάληψη, 5 έλληνες φοιτητές και υποβάλλονται σε υποχρεωτική λήψη DNA.

Έξι μήνες μετά, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015 στην Αθήνα, ημέρα γενικής απεργίας και διαμαρτυρίας πανελλαδικά, πραγματοποιούνται κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος, οι συλλήψεις των 5 ελλήνων φοιτητών μετά από εισβολή αστυνομικών με την παρουσία εισαγγελέα στα σπίτια τους. Το ευρωπαϊκό ένταλμα εκδόθηκε από την εισαγγελία του Μιλάνο, βάσει του «κώδικα Ρόκκο» (Ιταλικός ποινικός κώδικας που άρθρο του περιλαμβάνει την κατηγορία της «καταστροφής και του πλιάτσικου». Καθιερώθηκε από τον Μουσολίνι και βρίσκεται ακόμα σε ισχύ). Την ίδια μέρα στο Μιλάνο συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται για την ίδια υπόθεση ιταλοί σύντροφοι ενώ καταζητούνται και άλλοι.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε τις συλλήψεις των 5 φοιτητών στηριζόμενος μόνο στην περίληψη του ευρωπαϊκού εντάλματος και χωρίς να είναι γνώστης της δικογραφίας. Ουσιαστικά η κατηγορία που τους προσάπτεται είναι ότι «εθεάθησαν» στη μεγάλη διαδήλωση της 1ης Μάη - ΝO EXPO 2015 στο Μιλάνο κοντά σε άτομα που συμμετείχαν σε επεισόδια «κακουργηματικού χαρακτήρα» με βάση το ιταλικό δίκαιο.

Αυτό το «εθεάθησαν», έχει να κάνει με τη χρήση νέων τεχνολογιών παρακολούθησης για τη συλλογή στοιχείων και την τεκμηρίωση κατηγοριών (ταυτοποίηση προσώπων, παρακολούθηση κινήσεων των διαδηλωτών σε real time).

Όλα τα παραπάνω γεγονότα σαφέστατα υποκρύπτουν πολιτική δίωξη.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αποτελεί κομμάτι της κατασταλτικής επίθεσης της «Ενωμένης» Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσπάθεια αυξημένης ισχύος διακρατικών κατασταλτικών νόμων έναντι των επιμέρους νόμων κάθε χώρας, με ζητούμενο την εδραίωση ενός ενιαίου κράτους της ευρώπης σε δικαστικό και κατασταλτικό επίπεδο.

Το αίτημα της έκδοσης των 5 σε μια ευρωπαική χώρα από την Ελλάδα, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της καταστολής όλων όσων αντιστέκονται με οποιοδήποτε μέσο σε οποιοδήποτε τόπο, στην κυριαρχία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Είναι η πρώτη φορά που ζητείται από μια ευρωπαϊκή χώρα σε μία άλλη, η έκδοση ατόμων που συμμετέχουν σε κινηματικές διαδικασίες όπως είναι μια διαδήλωση. Με τη δίωξη αυτή επιχειρείται η διεύρυνση και η συντονισμένη εφαρμογή των νόμων καταστολής σε όσους αντιστέκονται στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Η απάντηση μας στις μεθοδεύσεις του ιταλικού και του ελληνικού κράτους ως προς την δίωξη των 5 οφείλει να είναι άμεση, πολύμορφη και δυναμική. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε η συγκεκριμένη υπόθεση να δυναμώσει τους διακρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς δίωξης αγωνιστικών υποκειμένων.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΤΗΣ NOEXPO ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καλούμε στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 28/11/2015

από το Μοναστηράκι, στις 12:00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1552078/


ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11

Σάββατο 28/11, Συγκέντρωση και Πορεία, Μοναστηράκι 12.00 μ, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του NoExpo

Την 1η Μάη 2015 πέντε έλληνες φοιτητές, που βρίσκονταν στην Ιταλία για τις πασχαλινές διακοπές, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης στο Μιλάνο μαζί με αρκετά άλλα άτομα. Εξετάστηκαν από την αστυνομία, αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν κανονικά στην Ελλάδα.

Όμως, στις 12 Νοεμβρίου συνελήφθησαν στα σπίτια τους στην Αθήνα με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που ζητάει την έκδοσή τους στην Ιταλία για να δικαστούν με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με επεισόδια που έγιναν στη διαδήλωση της 1ης Μάη. Σήμερα, 23 Νοεμβρίου, έφτασε επίσημα το ένταλμα στις ελληνικές αρχές και επίκειται τις επόμενες μέρες το Συμβούλιο Εφετών να αποφασίσει αν θα εκδοθούν.

Πέρα από τον αυταρχικό / ολοκληρωτικό χαρακτήρα των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης και το κλίμα της «ευρωτρομοκρατίας» ενάντια στις διεθνείς διαδηλώσεις, η Ιταλία αποτελεί πρωτοπόρο στην ενοχοποίηση αλλοδαπών πολιτών που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις στο έδαφός της (να θυμίσουμε μόνο τη βάναυση απέλαση 150 ελλήνων πολιτών στο λιμάνι της Ανκόνα τον Ιούλιο του 2001 ως υπόπτων για την πραγματοποίηση επεισοδίων στην επικείμενη διεθνή διαδήλωση της Γένοβα). Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ιταλικές αρχές ενοχοποιούν σκόπιμα τους έλληνες φοιτητές αφενός για να αναβαθμίσουν την προσφιλή θεωρία τους του «ξένου δακτύλου» και αφετέρου για να ενισχύσουν την αστυνομική καταστολή των διεθνών διαδηλώσεων.

Μαζί με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπου κατοικούν οι πέντε διωκόμενοι, δεκάδες συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού και αριστερού χώρου εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πέντε κατηγορούμενους και απαιτούμε την παύση της δίωξής τους.

Όλοι και όλες το Σάββατο 28/11 στη Συγκέντρωση και Πορεία, 12:00 μ στο Μοναστηράκι η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1552047/


Να μπλοκάρουμε τις επιχειρούμενες εκδόσεις

«Στις 1/5/2015 έλληνες φοιτητές κατά την διάρκεια ταξιδιού, συμμετείχαμε και σε διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου.

Στις 2/5/2015, μια μέρα μετά τη διαδήλωση, και με μόνο κριτήριο την έξοδό μας από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, προσαχθήκαμε από την ιταλική αστυνομία στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς την παρουσία διερμηνέα, μας άφησαν ελεύθερους χωρίς να μας απαγγείλουν καμία κατηγορία.

Την Πέμπτη 12/11/2015 οι ελληνικές αρχές εισέβαλαν στα σπίτια μας, και μας συνέλαβαν δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητά τη σύλληψη και την έκδοση μας στην Ιταλία, λόγω της συμμετοχής μας στη διαδήλωση. Σύμφωνα με το ένταλμα, «θεαθήκαμε να συμμετέχουμε σε επεισόδια.»

Οι πέντε εκζητούμενοι από τις ιταλικές αρχές φοιτητές
Αθήνα 14/11/2015

1η Μάη 2015 στο Μιλάνο. Το ιταλικό κράτος τις παραμονές της μεγάλης διαδήλωσης NO EXPO προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης και έντασης, έσπευσε όχι μόνο να ενισχύσει τις δυνάμεις των Carabinieri και του ιταλικού στρατού, με κάποιες ακόμη χιλιάδες από άλλες πόλεις, αλλά διέταξε τη μιντιακή καλλιέργεια κλίματος τρόμου. Πραγματοποιήθηκαν από τις ιταλικές κατασταλτικές μονάδες εξώσεις σε εργατικές κατοικίες, εισβολές σε έδρες των επιτροπών πάλης για την κατοικία, σε κοινωνικά κέντρα, σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενα ΜΜΕ, έγιναν δεκάδες προληπτικές προσαγωγές και εν τέλει απαγορεύτηκε η είσοδος της μεγάλης πορείας στο κέντρο του Milano. Την μέρα της πορείας πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 συλλήψεις, υπήρξαν δεκάδες τραυματίες, χιλιάδες διαδηλωτές καταδιώχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή της Cadorna, κοντά στο κέντρο της πόλης, μέχρι την περιοχή του Pagano, όπου αναμένονταν να καταλήξει η πορεία, την οποία η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει με επιθέσεις, με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών και με τη χρησιμοποίηση αύρας. Η απάντηση του κινήματος ήταν η μαζική συμμετοχή στη πορεία, οι πολύωρες συγκρούσεις με τις κατασταλτικές δυνάμεις, οι επιθέσεις σε τράπεζές, κρατικά κτήρια, τα γραφεία της ΕΕ και η παραλίγο είσοδο των διαδηλωτών στο στρατοκρατούμενο χώρο της έκθεσης.

Τη 12η Νοέμβρη 2015 εξαπολύθηκε κατασταλτική επιχείρηση με αφορμή τη συγκρουσιακή πορεία του No Expo στο Μιλάνο τη πρωτομαγιά του 2015. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει έρευνες σε σπίτια, λήψη δειγμάτων DNA, εντάλματα σύλληψης, συλλήψεις, προφυλακίσεις ταυτόχρονα σε Ιταλία και Ελλάδα.

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση του ιταλικού κράτους σε συνεργασία με το ελληνικό αποτελεί κομμάτι της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει από το 2001 και επιδιώκει την μονιμοποίηση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης το οποίο περιλαμβάνει κατασταλτικές επιχειρήσεις στρατιωτικού τύπου, πανευρωπαϊκή τράπεζα DNA, εισβολές σε σπίτια, προφυλακίσεις χωρίς χρονικούς περιορισμούς, κατ' οίκον περιορισμούς, βασανιστήρια, διακρατικές συνεργασίες, απελάσεις, απαγωγές και εκδόσεις αγωνιστών.

Το ελληνικό κράτος κινούμενο στην κατεύθυνση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και καθώς συμμετέχει στην ΕΕ έχει συνάψει συνθήκες συνεργασίας για την καταστολή, την έκδοση, την ανταλλαγή πληροφοριών και τη σύλληψη αγωνιστών. Τον περασμένο Αύγουστο, συνέλαβε σε διαδήλωση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική μεταξύ άλλων τους αγωνιστές Andre και Errol (οι οποίοι κατοικούν στη Θεσσαλονίκη) και επιχείρησε ανεπιτυχώς να τους απελάσει. Οι Τούρκοι και Κούρδοι αριστεροί αγωνιστές έχουν βρεθεί επανειλημμένως στο στόχαστρο των συντονισμένων κατασταλτικών επιχειρήσεων και είναι δεκάδες οι φορές που έχουν απαχθεί από τις ελληνικές αρχές και έχουν παραδοθεί κάτω από μυστικές και «αδιευκρίνιστες» συνθήκες στην τουρκική αστυνομία. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν στοχεύουν συγκεκριμένα κοινωνικά κομμάτια ή πολιτικούς χώρους αλλά επιχειρούν να διευρυνθούν, να νομιμοποιηθούν και στοχεύουν να τρομοκρατήσουν, να ελέγξουν και να καταστείλουν το σύνολο της κοινωνίας. Κάθε φορά το κράτος στοχοποιεί ένα συγκεκριμένο αγωνιστή, πολιτικό χώρο, κοινωνικό κομμάτι και το καταδεικνύει ως εσωτερικό εχθρό, ο οποίος πρέπει να χτυπηθεί και να κατασταλεί με όλο και πιο στρατιωτικοποιημένους όρους. Με αυτή τη μέθοδο η εξουσία διαχωρίζει τους αγωνιζόμενους, χρησιμοποιεί τον κάθε φορά στόχο της για παραδειγματισμό και τρομοκράτηση των υπολοίπων και ταυτόχρονα με κάθε επιχείρηση(στοχοποίηση) επιδιώκει συνεχώς να μονιμοποίηση και να διευρύνει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης το οποίο καταλήγει να περιλαμβάνει όχι μόνο όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται, αλλά και όποιον εν δυνάμει θα διανοηθεί να ορθώσει το ανάστημά του ή δεν συμβαδίζει με τα κυρίαρχα πρότυπα ή αποτελεί «παρείσακτο και ανεπιθύμητο» για τους κυρίαρχους. Έτσι, λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι η συνθήκη του σύγχρονου ολοκληρωτισμού οδηγεί σε ένα μοντέλο κοινωνίας οργουελικού τύπου. Το επίδικο για τα κράτη είναι ο πλήρης έλεγχος και η συστράτευση, με απόλυτους όρους, ολόκληρης της κοινωνίας με τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου.

Η εναντίωση αυτή τη στιγμή και η ακύρωση της επιδιωκόμενης έκδοσης στην Ιταλία των πέντε αγωνιστών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και ταξικού αγώνα και ένα στοίχημα ολόκληρου του κινήματος. Είναι σαφές ότι η μόνη κατηγορία που βαραίνει τους 5 αγωνιστές είναι το ότι ένωσαν τη φωνή τους με χιλιάδες άλλους στο Μιλάνο και αλλού και το ότι αποφάσισαν να αντισταθούν στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι δυνατοί αυτού του κόσμου. Αν τα κράτη συνεργάζονται για να επιβάλλουν το πραξικόπημά τους, να διαιωνίσουν τα προνόμιά τους και να προασπίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οφείλουμε να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη των από τα κάτω, να οργανωθούμε και να ανατρέψουμε κάθε κατασταλτική μεθόδευση και να παλέψουμε για τη συνολική ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι από την Αγία Παρασκευή στο ιταλικό κράτος

Να παύσει κάθε δίωξη ενάντια στους διαδηλωτές του NO EXPO σε Ελλάδα και Ιταλία

Αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση

στην Ιταλική Πρεσβεία 18.00, Σέκερη και Β. Σοφίας

Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12μμ

στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

πηγή: https://vogliamotutto.espiv.net/index.php/8-2013-07-22-09-52-27/219-2015-11-20-10-39-56