Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 στις 18.00

16 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές από την Αγ.Παρασκευή

έγγραφο σε μορφή PDF

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μέρα γενικής απεργίας, αστυνομικοί, με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλουν στα σπίτια πέντε φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, το οποίο έχει εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Την ίδια μέρα, στο Μιλάνο, η ιταλική αστυνομία συλλαμβάνει πέντε Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Με μοναδική σαφή κατηγορία τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο, την 1η Μάη 2015, ζητείται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και εμμέσως πλην σαφώς από την κυβέρνηση να εκδώσουν τους πέντε νέους για να δικαστούν στην Ιταλία, χωρίς καν, προς το παρόν, να υπάρχει η πλήρης δικογραφία στα χέρια του συμβουλίου εφετών, το οποίο και θα αποφασίσει για την έκδοσή τους ή μη. Το μόνο στοιχείο που "παραχωρείται" είναι μια γενικόλογη κατηγορία ότι εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια, χωρίς να διευκρινίζεται ούτε το από ποιόν εθεάθησαν, ούτε το τί ακριβώς εθεάθησαν να κάνουν.Αυτά αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια και την πολιτική βούληση των εφετών να κρίνουν αν είναι απαραίτητα στοιχεία για να κατηγορηθεί κάποιος ή όχι.

Νο ΕXPO - Σαν να λέμε "Φτάνει Πια!"

Τι ήταν όμως η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι 5 φοιτητές;

Το 2015, η παγκόσμια έκθεση Expo διοργανώθηκε στο Μιλάνο. Οι εκθέσεις Expo είναι παγκόσμιες εκθέσεις που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετική κάθε φορά πόλη, για να εκθειαστούν και να διαφημιστούν τα προϊόντα της βιομηχανίας και του καπιταλισμού, να κανονιστούν λογής λογής εμπορικές συμφωνίες. Με λίγα λόγια είναι άλλο ένα από τα γνωστά καπιταλιστικά πανηγύρια (λέγε με Ολυμπιάδα, Παγκόσμιο Κύπελλο, Biennale κτλ.), κατά τη διάρκεια των οποίων η σαμπάνια ρέει άφθονη, σερβιρισμένη από εθελόδουλους και απλήρωτους εθελοντές, τα αστειάκια δίνουν και παίρνουν ανάμεσα σε γούνες και χρυσαφικά, και οι νέες συνθήκες εκμετάλλευσης των "από τα κάτω" σφραγίζονται με χρυσές πένες από τη διεθνή ελίτ του καπιταλισμού. Και προφανώς, για να στηθεί όλο αυτό το πανηγύρι, δεν έλειψαν οι μίζες σε μαφιόζους και μεγαλοεργολάβους, τα οικονομικά σκάνδαλα και οι μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό, παράλληλα με τις άθλιες συνθήκες -συχνά απλήρωτης- εργασίας πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τις εκτοπίσεις πληθυσμών από τις φτωχογειτονιές, τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας κτλ. Ε, τόσο κόσμο θα υποδεχτούμε! Μην αφήσουμε τη μιζέρια και την εκμετάλλευση της καθημερινότητας να μας χαλάσει τη γιορτή!

Και μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το πολυέξοδο πανηγύρι, κατά τη διάρκεια του οποίου φέυγουν και μερικά εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά έγινε στη γειτονική Ιταλία, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα λιτότητας και ζητάει από τους φτωχούς να σφίξουν ακόμα περισσότερο το ζωνάρι!

Κι αν όλα αυτά θυμίζουν κάτι από Ελλάδα (Ολυμπιάδα, κρίση, μνημόνια) δεν είναι τυχαίο, λέγεται παγκόσμιος καπιταλισμός...

Απέναντι λοιπόν σε αυτήν τη φιέστα υποτίμησης των ζωών μας, ορισμένες χιλιάδες ανθρώπων από ολόκληρη την Ιταλία και από άλλες χώρες αποφάσισαν να ανταποκριθούν σε ένα πανευρωπαϊκό κάλεσμα αγωνιστών από το Μιλάνο, και να ενώσουν τις φωνές τους και τις πρακτικές τους σε ένα συλλογικό "Φτάνει Πια!", αρκετά με την εκμετάλλευση! Καλέστηκε λοιπόν μία αντισυγκέντρωση τη μέρα των εγκαινίων της Expo, η οποία ονομάστηκε No Expo και στηρίχθηκε από το σύνολο των πολιτικών κινημάτων και εργατικών φορέων στο πλαίσιο της διαδήλωσης για την 1η Μάη. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες συγκεντρώσεις, διαφορετικές λογικές και πρακτικές συνυπάρχουν και διαμορφώνουν ένα πολύμορφο κίνημα κοινωνικής αντίστασης.

Μα καλά, τί δουλειά είχαν εκεί 5 Αγιοπαρασκευιώτες;

Οι 5 κατηγορούμενοι φοιτητές συμμετέχουν στο ελληνικό φοιτητικό κίνημα, δραστηριοποιούνται στις συνελεύσεις των γειτονιών τους και έχουν πάρει μέρος σε ορισμένους από τους πολλούς εργατικούς/ταξικούς αγώνες που ξέσπασαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Με λίγα λόγια, είναι κάποιοι από τους χιλιάδες που κατέβηκαν τους δρόμους τα τελευταία χρόνια για να αγωνιστούν για την αξιοπρέπεια τους και την κοινωνική αλληλεγγύη. Είναι μία σταγόνα στο ωκεανό των εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιστέκονται, είτε οργανωμένα είτε σπασμωδικά, στην εκμετάλλευση και την υποτίμηση των ζωών τους, στην καθημερινή βία της εξουσίας, που φτάνει μέχρι τις ωμές δολοφονίες (είτε ως εργατικά ατυχήματα είτε ως εν ψυχρώ εκτελέσεις από τους μπάτσους), στην Ελλάδα, την Αργεντινή, την Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Βοσνία, την Τουρκία, το Μεξικό, τη Βραζιλία και αλλού.

Όντας στην Ιταλία, οι 5 πολιτικά ενεργοί φοιτητές ήταν φυσικό να συμμετέχουν στη διαδήλωση που εναντιωνόταν στα σχέδια των από πάνω. Την επομένη της διαδήλωσης, στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών στο σωρό, προσάγονται από μία καφετέρια με κριτήριο την έξοδό τους από κατειλημμένο κοινωνικό χώρο. Στη συνέχεια αναγκάζονται σε βίαιη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού (DNA), χωρίς παρουσία διερμηνέα. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, αφήνονται.

Κι όσο ξυπνάν οι από κάτω, τρέμουν οι από πάνω

Απέναντι στις γενικευμένες αντιστάσεις των από κάτω, οι κρατικοί μηχανισμοί δε μένουν προφανώς απαθείς, αλλά θωρακίζονται σε όλα τα επίπεδα. Από τη μία επιτίθενται ακόμα περισσότερο στα εργασιακά δικαιώματα και σε ό,τι μπορεί να εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή ζωή, ώστε να εντείνουν την εκμετάλλευση και το φόβο, και άρα να περιορίσουν τα περιθώρια αντίδρασης που έχουμε. Με λίγα λόγια, να μας υποχρεώσουν να περνάμε τη ζωή μας με σκυμμένο το κεφάλι, ζητιανεύοντας για ψίχουλα και να λέμε κι ευχαριστώ, ώστε να μην έχουμε τον χρόνο, τη δύναμη και την ενέργεια να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.

Οργανώνονται βέβαια και στο επίπεδο της αστυνομικής βίας και καταστολής, με τις εθνικές αστυνομίες να μοιάζουν όλο κα περισσότερο με στρατούς, τόσο στις τακτικές τους όσο και στον οπλισμό τους. Είναι το ίδιο νήμα που ενώνει την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, τις κτηνωδίες ματάδων, δελτάδων και λοιπόν μπάτσων στις γενικές απεργίες και αλλού, με τις δολοφονίες στις φαβέλες της Βραζιλίας, τα αμερικανικά γκέτο και τα γαλλικά προάστια, τη δολοφονία του Τζιουλιάνι στην Γένοβα το 2001, και βέβαια τις δολοφονίες των μεταναστών στην Μεσόγειο και αλλού, τις οποίες ονομάζουν "ναυάγια". Είναι η ίδια προειδοποιητική ταμπέλα που αναβοσβήνει πάνω από τα κεφάλια των κολασμένων αυτής της γης, που λέει "Καθίστε ήρεμα, γιατί οι ζωές σας για εμάς δεν έχουν καμία αξία!"

Τέλος, το σύστημα οργανώνει την καταστολή του και στο δικαστικό επίπεδο. Άλλωστε, το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης βάση του οποίου ζητά η Ιταλία να εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές έχει κυρωθεί στο ελληνικό δίκαιο με τον τρομονόμο νο2 (2004). Το πλαίσιο των τρομονόμων είναι αυτό που καταπατά και τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα το ότι στην Ιταλία δεν υπάρχει ανώτατο όριο προφυλάκισης. Με λίγα λόγια, αν εκδοθούν οι 5 φοιτητές, μπορεί να περάσουν πέντε χρόνια στις Ιταλικές φυλακές, μακριά από τους δικούς τους, και όταν γίνει η δίκη να αθωωθούν, όπως είναι το πιο πιθανό με βάση τα ανύπαρκτα στοιχεία με τα οποία κατηγορούνται. Επίσης η έκδοσή τους στην Ιταλία θα σημαίνει την πλήρη απομόνωση, την οικονομική τους εξόντωση και την αδυναμία υπεράσπισής τους (άλλη γλώσσα και άλλο δίκαιο) Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση χτίζει ένα γενικευμένο Γκουαντάναμο που πολύ θα ήθελε να δει όλες και όλους εμάς που κατεβαίναμε όλα αυτά τα χρόνια στις απεργιακές και τις υπόλοιπες δυναμικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, στη φυλακή.

Είναι σαφές ότι η μόνη κατηγορία που βαραίνει τους 5 φοιτητές, είναι το ότι ένωσαν τη φωνή τους με χιλιάδες άλλους στο Μιλάνο και αλλού, το ότι αποφάσισαν να αντισταθούν στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι δυνατοί αυτού του κόσμου!

Είναι όμως εξίσου σαφές, ότι η αλληλεγγύη μας απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται είναι αδιαπραγμάτευτη!

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή

Παύση κάθε δίωξης

Αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία 18.00, Σέκερη και Β. Σοφίας

Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12.00, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1551404/


Να μην εκδοθούν οι 5 φοιτητές της πόλης μας στις ιταλικές αρχές

Στις 2 Μαϊου στο Μιλάνο, σε μία καφετέρια κοντά σε ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, διεξάγεται ένα μαζικό κύμα προσαγωγών, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι συμμετέχουν στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, στη συνέλευση κατοίκων της πόλης μας, σε εργατικές και ταξικές διεκδικήσεις. Στη συνέχεια οι προσαχθέντες έμειναν επί 12 ώρες στην αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου, χωρίς διερμηνέα, όπου κι έγινε λήψη DNA και αποτυπωμάτων και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία.

Έξι μήνες μετά, οι Ιταλικές αρχές αποφασίζουν να βγάλουν Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, με το οποίο ζητούν την έκδοση των 5 συναγωνιστών μας στην Ιταλία με μόνο στοιχείο ότι ''εθεάθησαν'' να συμμετέχουν στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας (χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν και τί εθεάθησαν να κάνουν). Αιχμή της απεργίας ήταν η εναντίωση στην Expo (παγκόσμια έκθεση που διοργανώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη διαφημιση προιοντων της βιομηχανιας και του καπιταλισμου).

Στις 12/11, μέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας, διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές εισβάλουν, τα χαράματα, στα σπίτια των 5 φοιτητών και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ όπου και κρατούνται για ένα 24ωρο. Την ίδια μέρα το μεσημέρι καταλαμβάνεται συμβολικά το δημαρχείο της αγίας παρασκευής από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων αγίας παρασκευής και αλληλέγγυους. Ακολουθεί μαζική συνέλευση το απόγευμα και στη συνέχεια πορεία 300 ατόμων στους δρόμους της πόλης. Την επόμενη μέρα το δημοτικό συμβούλιο ζητά με ψήφισμα τη μη έκδοση των φοιτητών ενώ παράλληλα φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία εκδίδουν παρόμοια ψηφίσματα συμπαράστασης. Στο μεταξύ, με παρουσία μεγάλου πλήθους αλληλέγγυων στο εφετείο, αφήνονται ελεύθεροι απ' την εισαγγελέα με περιοριστικούς όρους (παρουσία 3 φορές την εβδομάδα στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής και απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα), ενώ αναμένεται η σύγκλιση του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφασίσει αν τελικά θα εκδοθούν οι φοιτητές στην Ιταλία.

Εμείς, ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων, καταγγέλουμε αυτή την πρωτοφανή σκευωρία με στόχο τη δίωξη και έκδοση των 5 φοιτητών συναγωνιστών μας που συνελλήφθησαν δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης στην Ιταλία, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε διαδηλωτές. Επιχειρείται έτσι η σύνδεση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων με πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου (εμπόριο ναρκωτικών, trafficking), κάτι που δείχνει μια κατεύθυνση των κρατών μελών της ΕΕ προς την καταστολή, την ποινικοποίηση της συλλογικοποίησης των ανθρώπων και της διεθνοποίησης των αγώνων τους, ώστε να ενταθεί η εκμετάλλευση και ο φόβος.

Κάνουμε πράξη την έννοια της κοινότητας. Δεν αφήνουμε κανένα και καμία ανυπεράσπιστο/η απέναντι στη βαρβαρότητα της εξαθλίωσης και της συνεχούς υποτίμησης των ζωών μας. Αυτή η δίωξη βαραίνει όλους και όλες εμάς που επιλέξαμε να μη μείνουμε απαθείς σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Να αντιδράσουμε μαζί ενάντια σε αυτούς που χτίζουν τις πολιτικές τους καριέρες και κερδοφορούν πάνω στις πλάτες και τις ανάγκες των καταπιεσμένων.

Υπερασπιζόμαστε την επιλογή των 5 εκζητούμενων φοιτητών να ενώσουν τις φωνές τους με τους καταπιεσμένους της Ευρώπης.

Καλούμε όλους και όλες να κινητοποιηθούν ώστε να μπλοκάρουμε την έκδοση τους στην Ιταλία.

Παραμένουμε μέχρι τέλους στο πλευρό των 5 συναγωνιστών μας έως ότου πάψει κάθε δίωξη εις βάρος τους.

Σάββατο 21/11 Ανοιχτή Συζήτηση στο 1ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής (Αγ. Ιωάννου 27 ) στις 18.00

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία (Βας. Σοφίας & Σέκερη) στις 18.00

Σάββατο 28/11 Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης & ΠΟΡΕΙΑ. Μοναστηράκι στις 12.00

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot....


ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε ένα πρωτοφανές γεγονός διακρατικής καταστολής και σχιζοφρένειας, που αφορά όλους τους αγωνιζόμενους φοιτητές/τριες, και που χτυπά άμεσα στη δράση και στην ύπαρξή μας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στις 2/5/15 προσήχθησαν από μια καφετέρια στο Μιλάνο 5 έλληνες φοιτητές , εκ των οποίων ο ένας απ'το φυσικό, μια μέρα μετά τη συμμετοχή τους στη μαζική διαδήλωση ΝΟ ΕΧΡΟ με μοναδική αιτιολογία ότι εθεάθησαν να βγαίνουν από κατάληψη. Αφού υποχρεώθηκαν σε βίαιη λήψη γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους αποδοθούν κατηγορίες. 6 μήνες μετά, οι ιταλικές αρχές εκδίδουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (και ) γι'αυτούς και χωρίς καν να έχει παρουσιαστεί η σχετική δικογραφία στις ελληνικές αρχές, με μια γενικόλογη περίληψη κατηγορητηρίου ότι συμμετείχαν σε διαδήλωση, ζητούν να εκδοθούν και να δικαστούν στην Ιταλία. 'Ετσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης 12/11, η ελληνική αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια τους και αφού ξεσκόνισε κάθε γωνιά του προσωπικού τους χώρου, τους συνέλαβε και τους οδήγησε στη ΓΑΔΑ. Την παρασκευή 13/11 το πρωί, οι 5 πέρασαν από εισαγγελέα και κρίθηκαν μη προφυλακιστέοι με περιοριστικούς όρους έως ότου πραγματοποιηθεί το συμβούλιο εφετών που θα κρίνει εάν τελικά θα τους εκδώσει στην Ιταλία για να δικαστούν.

Η μαζικότητα της διαδήλωσης ΝΟ-ΕΧΡΟ με πανευρωπαϊκή συμμετοχή διαδηλωτών ήταν ανάλογη με τη βαρύτητα της ίδιας της έκθεσης, που φέτος φιλοξενούνταν στο Μιλάνο. Συνοπτικά, η ΕΧΡΟ είναι μια διεθνής έκθεση που διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια σε διαφορετική πόλη και με διαφορετική θεματολογία που σκοπό έχει την ανταλλαγή ιδεών και την εύρεση λύσεων για το αντίστοιχο θέμα. Φέτος ο κεντρικός τίτλος ήταν "ενάντια στον υποσιτισμό", με την παρουσία πολυεθνικών ομίλων και εταιρειών και θεσμικών φορέων. Με αφορμή τη διοργάνωση αυτή, έγινε ανάπλαση του κέντρου του Μιλάνου σε μια γενικότερη κατεύθυνση για εμπορευματοποίση του κέντρου της πόλης. Για να γίνει αυτό, αμέτρητοι προλετάριοι από τις πλέον υποτιμημένες γειτονιές του Μιλάνου εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, από τις γειτονιές και τις πλατείες τους, γεγονός που κατέστρεψε τις ντόπιες πολιτικές δομές και τις σχέσεις που τις πλαισίωναν. Παράλληλα βέβαια, μιλάμε για αμέτρητες κακοπληρωμένες ή απλήρωτες (στο όνομα του "εθελοντισμού") εργατοώρες, για ένα καπιταλιστικό πανηγύρι με υπέρογκο κόστος. Μιλάμε για χάραξη νέων στρατηγικών, που στοχέυουν στην περαιτέρω υποβάθμιση και εξαθλίωση των ζωών μας, και νέων συνθηκών για την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης. Και όλη αυτή η βρώμα, επιμελώς καλυμμένη με ένα άρωμα μιας πολιτιστικής και επιχειρηματικής καθαρότητας. Απέναντι σε αυτή την επιχειρηματική φιέστα καλέστηκε και η συγκέντρωση ΝΟ-ΕΧΡΟ.

Η καταστολή και ποινικοποίηση της συμμετοχής των αγωνιστών φοιτητών στην παραπάνω διαδήλωση εξυπηρετεί ξεκάθαρες πολιτικές σκοπιμότητες. Δημιουργεί τη βάση για την προληπτική καταστολή όλων των παρόντων και μελλοντικών ταξικών κινημάτων των "από τα κάτω". Αλλά πιο σημαντικό, ποινικοποιεί θεσμικά (μέσω ευρω-εντάλματος, το οποίο δείχνει πως όταν πρόκειται για καταστολή των κινήματων, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση λειτουργεί μια χαρά) αλλά και συνειδησιακά (μέσα από ένα θεαματικό κυνήγι μαγισσών) στο σύνολο της κοινωνίας τα πολιτικά φρονήματα των υποκειμένων που αγωνίζονται στην καθημερινότητά τους. Για όλο αυτό το καφκικό κλίμα ισότιμη ευθύνη έχουν και οι ελληνικές αρχές, που (αν σκεφτούμε την πρότερη μπουρδολογία για "συμμαχία των χωρών του νότου" και "ανάπτυξη κάτω από κοινή ευρωπαϊκή στέγη"), είναι η νούμερο 1 σύμμαχος τής Ιταλίας. Το ελληνικό κράτος παίρνει την ευθύνη για το αν θα τους παραδώσει ή όχι στα χέρια ενός νομικού συστήματος-απομεινάρι μιας βίαιης κατασταλτικής στρατηγικής ενάντια στα μαχητικά και εκτεταμένα κινήματα της δεκαετίας του '70 και του '80, που δεν έχει καν ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, και που η συμμετοχή σε διαδήλωση υπόκειται σε φυλάκιση έως και 5 χρόνων!

Εμείς λοιπόν, που προσπαθούμε καθημερινά να οξύνουμε τον ταξικό ανταγωνισμό, που βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εμπόδιο στο μηχανισμό (ανα)παραγωγής της εργατικής μας δύναμης στο χώρο που λέγεται πανεπιστήμιο, που βλέπουμε τα πλοκάμια της κάθε λογής EXPO, TED-X, RETHINK ATHENS κ.α. να μας θέλουν εθελόδουλους φοιτητές και απλήρωτους μεταπτυχιακούς στα ερευνητικά τους, αναγνωρίζουμε και ταυτοποιούμε τους εαυτούς μας στην επιλογή των 5 να παραστούν στη διαδήλωση στο Μιλάνο, και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ'αυτούς υλικά και συναισθηματικά, συλλογικά και ατομικά.

Αγώνες ενάντια στη μιζέρια της καθημερινότητας κάναμε και θα κάνουμε. Και θα ενωνόμαστε με όλα αυτά τα κομμάτια που βρίσκουν τους εαυτούς τους στις ταξικές μας αιχμές. . Οι διώξεις των πέντε φοιτητών δεν είναι ούτε κάτι μεμονωμένο ούτε κάτι ξένο προς τα εμάς. Όταν κερδίζεις έδαφος από τα κάτω και αρχίζεις να γίνεσαι επικίνδυνος για τα συμφέροντα των από τα πάνω, αυτό πονάει. Και η καταστολή γίνεται και θα γίνεται ολοένα και σκληρότερη απέναντι μας σε κάθε μας βήμα. Εμείς είμαστε όμως που θα βάλουμε την κόκκινη γραμμή και τους όρους στην υπεράσπιση των ίδιων μας των αγώνων στο παρόν και στο μέλλον. Είναι επομένως αυτονόητο ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εξοντώσει ούτε την πολιτική ούτε τη φυσική τους υπόσταση. Απέναντι στο δικό τους πολιτικό αυταρχισμό, απέναντι στη δική τους επίθεση, με όπλο τις σχέσεις μας και τα κοινά μας βιώματα, το λέμε απλά και καθαρά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

Αυτόνομο σχήμα ΦΜΣ

πηγή: http://asfms.espivblogs.net/2015/11/18/1045/


Το βράδυ της Πέμπτης 19/11 αποφασίσαμε να ομορφύνουμε λίγο την πρόσοψη της εισόδου των ΤΕΦΑΑ και να βελτιώσουμε αισθητικά την νύχτα μας. Κρεμάστηκε στην κεντρική πύλη πανό αλληλεγγύης στους 5 διωκόμενους στην ελλάδα για την υπόθεση του Μιλάνο καθώς και σινιάλου συμπαράστασης στους διωκόμενους της ιταλίας. Περιμετρικά επίσης κολλήθηκαν και αφίσες για την ίδια υπόθεση. Οφειλουμε ο καθένας και η καθεμιά να συμβάλουμε πολύμορφα στο μπλοκάρισμα της έκδοσης των 5 αγωνιστών φοιτητών που συμμετείχαν στην πορεία του NO EXPO στο Μιλάνο, στην πρωτομαγιάτικη απεργία. Οφείλουμε να δείξουμε στους εκάστοτε δυνάστες των ζωών μας, ό,τι σάπια εθνοπροβιά και να φοράνε, ότι οι ζωές των συντρόφων μας δεν είναι για πέταμα και δεν θα τις παραδώσουμε έτσι απλά στα μπουντρούμια της κυριαρχίας, ελληνικά ή ιταλικά.

Δύναμη στους προφυλακισθέντες συντρόφους της ιταλίας
Μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 φοιτητών αγωνιστών
Καμία δίωξη σε ελλάδα κι ιταλία

Τρίτη 24/11 συγκέντρωση 18:00 στην ιταλική πρεσβεία
Σαββάτο 28/11 πορεία 12:00 στο Μοναστηράκι

Ελευθεριακό Σχήμα ΤΕΦΑΑ
Επικοινωνία: esteexfaa@espiexv.net

πηγή: https://www.facebook.com/autonomoi.tefaa/


Κείμενο της ΕΣΕ Αθηνας για τους 5 αγωνιστές

Πέμπτη πρωί,12 Νοεμβρίου,μέρα γενικής απεργίας,αστυνομικοί με συνοδεία εισαγγελέα ,εισβάλουν στα σπίτια 5 φοιτητών απο την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν συμφώνα με το ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης,που είχε εκδοθεί απο το ιταλικό κράτος.
Το ίδιο συνέβη την ίδια μερα και στην ιταλία με την σύλληψη 5 συντρόφων στο Μιλάνο.
Η κατηγορία της σύλληψης τους, ηταν η συμμετοχή τους στη διαδήλωση της καπιταλιστικής παγκόσμιας έκθεσης No Expo στο Μιλάνο!
Και χώρις την παραμικρή απόδειξη οτι διέπραξαν κατί κακό σε αυτήν την διαδήλωση!
Αυτή η πρωτόγνωρη πρακτική είναι ένας από τους μηχανισμούς των κρατών και του κεφαλαίου ώστε να φοβηθεί και να σταματήσει ο κόσμος να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις!Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του συστήματος ακονίζουν/δείχνουν τα δόντια τους και προσπαθούν να καταπνίξουν την ενδυνάμωση του κινήματος και των διαμαρτυριών απο τα κάτω.Θα τους αφήσουμε?

Καμία έκδοση των αγωνιζόμενων φοιτητών στις ιταλικές αρχές
Αλληλεγγύη στους 5 ιταλούς αγωνιστές κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην ιταλική πρεσβεία 18.00,Σέκερη και Β.Σοφίας

Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12.00,στα πλαίσια της Πανευρωπαικής ημέρας αλληλλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση (ΕΣΕ-Αθήνας)

πηγή: https://el-gr.facebook.com/pages/Eλευθεριακη-…


Αφίσα για τους 5 συλληφθέντες του Μιλάνου

_web

πηγή: http://steki-iatrikis.espivblogs.net/2015/11/…


έγγραφο σε μορφή PDF

Ελευθεριακή συλλογικότητα Passim

πηγή: http://passim.espivblogs.net/files/2015/11/ke…


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές

από Συν. Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Ημέρα/Ώρα: 24/11/2015 στις 6 μμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Ιταλική Πρεσβεία

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιστές στο Ιταλικό κράτος

Αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία 18.00, Σέκερη και Β. Σοφίας

Απέναντι στην διεθνοποιημένη καταστολή η διεθνοποιημένη αντίσταση

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61566/


κατάληψη πρυτανείας ΑΣΟΕΕ , free5

Σήμερα Παρασκευή 20/11 καταλάβαμε την πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ για να απαιτήσουμε την παύση κάθε δίωξης στους 5 φοιτητές αγωνιστές που κατηγορούνται για την συμμετοχή τους στην πορεία ΝΟ ΕΧΡΟ την 1η Μάη στο Μιλάνο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 24/11, 18.00, ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΚΕΡΗ 2

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11, ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 12.00

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551644/


Αλληλεγγύη στους 5 διαδηλωτές/ φοιτητές

Σήμερα Παρασκευή 20/11/2015 πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Πρυτανείας και Κτιρίου Κονδυλίων και Ερευνας του ΕΜΠ σε ένδειξη αλληλεγγυης στους 5 διωκόμενους για την πορεία ΝοΕxpo της πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, στα πλαίσια συντονισμένων δράσεων αλληλεγγύης.

Να μπλοκάρουμε την έκδοση των αγωνιζόμενων φοιτητών

Στεκόμαστε συλλογικά απέναντι σε ευρωπαικό και ντόπιο νομοθετικό κατασταλτικό πλαίσιο

Καμμία δίωξη για την διαδήλωση της πρωτομαγιάς στο μιλάνο

  • Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία 18.00, Σέκερη και Β. Σοφίας
  • Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12.00, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Αυτοδιαχειριζόμενο ★ Στέκι Πολυτεχνείου

πηγή: https://stekipolytexneiou.squat.gr/2015/11/21…


Αλληλεγγύη στους 5 φοιτητές που διώκονται για την συμμετοχή τους σε διαδήλωση στο Μιλάνο

Την Πέμπτη 12/11 συλλαμβάνονται 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, μετά από απαίτηση του Ιταλικού κράτους, που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Παράλληλα, στο Μιλάνο οι ιταλικές αρχές συλλαμβάνουν 5 Ιταλούς με την ίδια κατηγορία, δηλαδή την παρουσία τους στην διαδήλωση No Expo, την 1η Μάη, και την συμμετοχή τους σε επεισόδια εκεί. Πάντως, ακόμη δεν υπάρχει πλήρης δικογραφία με στοιχεία που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες, πέρα από κάποιες αερολογίες. Το αν θα εκδοθούν οι 5 αγωνιστές στην γειτονική χώρα επαφίεται στην πολιτική βούληση του Συμβουλίου των Εφετών.
Είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαϊκό Κράτος ζητάει την έκδοση αγωνιζόμενων ανθρώπων για να δικαστούν, επειδή συμμετείχαν σε μία διαδήλωση. Το Ιταλικό κράτος με σαφείς εκδικητικές διαθέσεις στοχοποιεί τους αγωνιστές επειδή βρέθηκαν στο Μιλάνο για να διαδηλώσουν ενάντια σε άλλη μία καπιταλιστική φιέστα, την έκθεση Expo. Το Expo είναι μία διαφημιστική, εμπορική και καταναλωτική έκθεση, στην οποία κάθε λογής επιχειρηματίας, καπιταλιστής ή και μαφιόζος, πουλάει τα προϊόντα του και κλείνει συμφωνίες. Την ίδια ώρα που γινόταν το Expo, η ιταλική κυβέρνηση ψήφιζε νέα μέτρα λιτότητας και υποτίμησης. Γι' αυτό και το ιταλικό ανταγωνιστικό κίνημα αποφάσισε να απαντήσει με πολύμορφες δράσεις, ενώ έλληνες αγωνιστές στα πλαίσια διεθνιστικής αλληλεγγύης, έσπευσαν να συνδράμουν.
Η έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία θα σημάνει την απομόνωση τους απ΄ τους κοντινούς τους ανθρώπους και την δυσκολία νομικής υπεράσπισής τους. Επίσης, στην Ιταλία δεν υπάρχει ανώτατο όριο προφυλάκισης, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μείνουν προφυλακισμένοι για χρόνια και μετά απλώς να αθωωθούν.
Η συντονισμένη κατασταλτική μεθόδευση μεταξύ ελληνικού και ιταλικού κράτους, αποδεινύει ότι για όλες τις ευρωπαϊκές ελίτ, εχθρός είναι τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Τα ευρωπαϊκά κράτη με αυτό τον τρόπο, επιχειρούν να δημιουργήσουν, μέσω δεδικασμένων, ένα νέο ποινικό πλαίσιο, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός ενιαίου αστυνομικού συμπλέγματος, ενάντια στα κοινωνικά κινήματα των επιμέρους χωρών. Η απάντηση των κινημάτων σ' αυτές τις μεθοδεύσεις, όπως και ευρύτερα στις πολιτικές λιτότητας, οφείλει να είναι διεθνιστική. Από την μεριά μας, η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους 5 συντρόφους, και σε κάθε άλλο κοινωνικό αγωνιστή/στρια, είναι δεδομένη.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Τρίτη 24/11 => συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία, στις 18.00 (Σέκερη και Β. Σοφίας)
Σάββατο 28/11 => Πορεία αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι, στις 12.00

Το κείμενο σε μορφή Pdf

Ελευθεριακή Παρέμβαση Φιλοσοφικής

πηγή: https://epf72.squat.gr/archives/1069


Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία ενάντια στην έκδοση των 5 φοιτητών στις Ιταλικές Αρχές, Τρίτη 24/11

Συγκεντρωνόμαστε έξω από την Ιταλική Πρεσβεία, Βασσιλίδης Σοφίας & Σέκερη 2 για να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 φοιτητών στις Ιταλικές Αρχές που διώκονται για την συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του #NoExpo στο Μιλάνο.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των συμμετεχόντων στην διαδήλωση σε Ιταλία και Ελλάδα.

#free5gr

Antinazi Zone

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/11/5-2411.htm...


Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

Η Συνέλευση της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών που γίνεται κάθε Τρίτη, μόνο για αύριο θα αλλάξει ώρα και θα πραγματοποιηθεί στις 21.00.

Ολοι/ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές από την Αγ.Παρασκευή αύριο Τρίτη 24/11 στις 18.00 στην Ιταλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας & Σέκερη)

πηγή: https://www.facebook.com/Κατάληψη-Στέγης-Προσ…


Kαμία έκδοση - καμία δίωξη των 5 αγωνιστών φοιτητών Διεθνιστική Αλληλεγγύη σ' όλους τους διωκόμενους της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης ενάντια στην EXPO στο Μιλάνο.

_ _ _n

Μιλάνο, Πρωτομαγιά 2015

CUBblbYU AADBqT

Αθήνα, 17 Νοέμβρη 2015

KAMIA ΕΚΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ENANTΙΑ ΣΤΗΝ EXPO

ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

[…] Ως φοιτητές που συμμετέχουμε στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, στις συνελεύσεις γειτονιών και στις εργατικές-ταξικές διεκδικήσεις, κάνουμε κάλεσμα σε όλο το ανταγωνιστικό κίνημα να εναντιωθεί και να μπλοκάρει την έκδοση μας στην Ιταλία αφού αυτός ο κίνδυνος είναι πια ορατός. Όταν τα κινήματα των "από τα κάτω" επιλέγουν να συναντηθούν ενάντια στις διεθνείς πολιτικές λιτότητας και υποτίμησης τότε τα κράτη επιλέγουν να συνεργαστούν εναντίον τους με σκοπό την καταστολή των αγώνων, ποινικοποιώντας την πολιτική δράση, με αποτέλεσμα το πρωτοφανές αυτό γεγονός που ξεπερνάει το εσωτερικό μιας χώρας και θα αφήσει παρακαταθήκη για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

Οι πέντε εκζητούμενοι από τις ιταλικές αρχές φοιτητές, Αθήνα 14/11/2015

Την Πρωτομαγιά του 2015 οργανώνονται στο Μιλάνο με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, μετά από πανευρωπαϊκό κάλεσμα πολιτικών ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης, κινητοποιήσεις ενάντια στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Expo, κατά τη διάρκεια των οποίων μπλοκ συντρόφων-συντροφισσών συγκρούεται με τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ δέχονται επιθέσεις κρατικοί-καπιταλιστικοί στόχοι. Η Εxpo αποτελεί άλλη μια παγκόσμια φιέστα των αφεντικών, άλλη μια γιορτή για την καπιταλιστική κερδοφορία και την εκμετάλλευση απλήρωτης-"εθελούσιας" εργασίας, άλλο ένα πεδίο για σύναψη εμπορικών συμφωνιών, για μίζες και μαύρες τρύπες σε προϋπολογισμούς, για "ανάπλαση" και λεηλασία της κάθε πόλης όπου διεξάγεται, για την εκτόπιση των φτωχών από τις συνοικίες τους, για εντονότερη αστυνομοκρατία, στρατιωτικοποίηση και "έκτακτα μέτρα ασφαλείας".

Στις 12 Νοέμβρη, μέρα γενικής Απεργίας, αστυνομικοί (με συνοδεία εισαγγελέα) εισβάλλουν σε σπίτια στην Αγ. Παρασκευή της Αθήνας και συλλαμβάνουν 5 φοιτητές, με αγωνιστική παρουσία στο ανταγωνιστικό κίνημα. Οι συλλήψεις τους πραγματοποιούνται με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την "δικαιοσύνη" του ιταλικού κράτους. Την ίδια μέρα γίνονται και 4 συλλήψεις (που μετατράπηκαν σε προφυλακίσεις) στο Μιλάνο ενώ άλλος ένας διωκόμενος διαφεύγει της σύλληψης. Όλοι οι διωκόμενοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη πρωτομαγιάτικη διαδήλωση ενάντια στην Expo στο Μιλάνο. Μετά απ' αυτήν την αναβαθμισμένη κατασταλτική μεθόδευση, οι 5 αγωνιστές φοιτητές θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ και την επόμενη μέρα στο Εφετείο (υπό την πίεση και της δυναμικής παρουσίας εκατοντάδων αλληλέγγυων) θ' αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κινδυνεύοντας πλέον άμεσα με την έκδοσή τους στην Ιταλία. Η ευρωενωσίτικη "ολοκλήρωση" προχωρά με βήμα ταχύ μέσα από την ένταση της λιτότητας, της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας, μέσα από τις συντονισμένες στρατιωτικές-"αντι"τρομοκρατικές επιχειρήσεις και τις κοινές αντιπροσφυγικές-αντιμεταναστευτικές πολιτικές, μέσα από την ολοένα και στενότερη συνεργασία στο πόλεμο ενάντια στον "εσωτερικό εχθρό", ενάντια σ' όλους τους προλετάριους, τους αγωνιστές και τους συντρόφους που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο κεφάλαιο, τα κράτη του και τους διακρατικούς οργανισμούς τους. Από το Μιλάνο μέχρι την Αθήνα και σ' ολόκληρη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης η (δια)κρατική τρομοκρατία και καταστολή δεν γνωρίζει σύνορα. Το ίδιο και η Αλληλεγγύη!

Τρίτη 24 Νοέμβρη στις 18.00

Συγκέντρωση στην ιταλική πρεσβεία (Β. Σοφίας & Σέκερη)

Σάββατο 28 Νοέμβρη - Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλεγγύης

Διαδήλωση, Μοναστηράκι στις 12.00 πμ.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε.

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.ne…


συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στην Ιταλία

Τρίτη 24/11, 18.00: Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία (Σέκερη και Β. Σοφίας)

Σάββατο 28/11, 12.00: Πορεία από το Μοναστηράκι, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ
ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Σ.Μ.Ε.Δ. | Σ.Υ.Β.Χ.Α. | Σ.Ε.Φ.Κ. | Σ.Β.Ε.ΜΚΟ | ΠΑ.Σ.Ε.WIND | ΣΩ.Β.Α | Σ.Σ.Μ.

πηγή: https://bookworker.wordpress.com/2015/11/24/σ…


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Στις 12 Νοέμβρη τα ξημερώματα, μέρα γενικής απεργίας, η αστυνομία με την παρουσία εισαγγελέα και έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης από το Ιταλικό κράτος, μπουκάρει στα σπίτια 5 φοιτητών-εργαζομένων από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Το ένταλμα που έχει εκδοθεί από τις Ιταλικές αρχές κατηγορεί τους 5 φοιτητές για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση του NO EXPO στο Μιλάνο την ημέρα της πρωτομαγιάς. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι στην προσπάθεια του Ιταλικού κράτους για την έκδοση των 5 φοιτητών, το κατηγορητήριο που τους στοχοποιεί είναι κακουργηματικού χαρακτήρα σε αντίθεση με το ελληνικό δίκαιο που τις ίδιες κατηγορίες τις τοποθετεί στα πλημμελήματα. Την ίδια περίοδο διώκονται για την ίδια διαδήλωση 5 Ιταλοί.

Τι ήταν όμως η κινητοποίηση που συμμετείχαν οι 5 και γιατί βρέθηκαν να διαδηλώνουν εκεί 5 έλληνες;

Το NO EXPO ήταν μια αντικαπιταλιστική διαδήλωση η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο της αντιπαράταξης στο φεστιβάλ EXPO MILAN0 2015, ενός φεστιβάλ που σκοπό έχει την προώθηση, τη διαφήμιση και το πλασάρισμα νέων τεχνολογιών, προϊόντων και επιχειρήσεων. Μιλάμε δηλαδή για μια σύναξη του Ιταλικού και όχι μόνο κεφαλαίου με στόχο την επίτευξη συμφωνιών και τη μεγιστοποίηση των κερδών του.

Οι 5 φοιτητές από την Ελλάδα έτυχε να βρεθούν την ίδια περίοδο στο Μιλάνο και όντας ενεργά κομμάτια του αντικαπιταλιστικού κινήματος στη χώρας μας ήταν αυτονόητο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της πρωτομαγιάς για το NO EXPO. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου, συνευρίσκονται σε κάποιο μέρος για να διαδηλώσουν, προτάσσοντας τη διεθνή αλληλεγγύη και παλεύοντας για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Το Ιταλικό κράτος επιδιώκει να εφαρμόσει μια κατασταλτική πολιτική που ξεφεύγει από τα σύνορά του και φτάνει σε κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Θέλοντας να εξουδετερώσει κάθε εσωτερικό εχθρό, εξαφανίζοντας κάθε κίνημα και απελευθερωτική φωνή που ορθώνεται ενάντια σε αυτό και τα αφεντικά. Tο Ιταλικό κράτος δεν διστάζει να εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για 5 έλληνες φοιτητές και άλλους 5 Ιταλούς που συμμετείχαν σε μια διαδήλωση, διαδικασία που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για την πάταξη της σωματεμπορίας ή της διακίνησης ναρκωτικών και όχι την καταστολή κοινωνικών κινημάτων και πολιτικών φρονημάτων.

Ως Aναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε και τμήμα του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού-ταξικού κινήματος δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Απαιτούμε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές την μη έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, φοιτητή/τρια και γενικότερα κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να παλέψει ώστε να αποτραπεί η έκδοση των 5 αγωνιστών, που θα κατέστρεφε τις ζωές τους και θα δημιουργούσε μια πολύ κακή παρακαταθήκη για το κοινωνικό-ταξικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Να αποτρέψουμε την έκδοση στις ιταλικές αρχές, των 5 φοιτητών-εργαζομένων - Να σταματήσει κάθε δίωξή τους.

Καμία ποινικοποίηση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.

Αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς διαδηλωτές που δικάζονται για την ίδια υπόθεση.

Συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τρίτης 24/11, στις 6.00 μμ, στην Ιταλική Πρεσβεία.

_ _ _n

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/na-stamatisoume...