Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 στις 18.00

Συγκέντρωση – πορεία 17 Νοέμβρη

17/11/1973, 300 "προβοκάτορες" (όπως είχαν χαρακτηριστεί από το ΚΚΕ) ξεκινούν την κατάληψη του Πολυτεχνείου, καλώντας το λαό να εξεγερθεί ενάντια στην αστυνομοκρατία, στη βία των αφεντικών, των ιδιοκτητών, στη γραφειοκρατία της αριστεράς, στους παρακρατικούς φασίστες, στο φασισμό της ελληνικής κοινωνίας, στην ίδια τη Χούντα. Η εξέγερση αυτή σταδιακά παίρνει τη μορφή ταξικής πάλης, με έναν ξεκάθαρο αντικαπιταλιστικό λόγο, συνδέοντας εργαζόμενους και φοιτητές μέσω κοινών συνελεύσεων είτε σε πανεπιστημιακούς είτε σε εργασιακούς χώρους. Γρήγορα ο πυρήνας αυτός ενισχυμένος από ένα σημαντικό αριθμό πολιτών που τον πλαισίωσε, αποκτά συγκρουσιακή προοπτική και χαρακτηρίστηκε από εκτεταμένα οδοφράγματα και συγκρούσεις στους δρόμους της Αθήνας. Η ένταση αυτή κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες της 17ης Νοέμβρη, όταν οι στρατόκαυλοι εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο. Ακολουθούν αιματηρές οδομαχίες που είχαν ως τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες συλλήψεις και βασανισμούς στα μπουντρούμια των χουντικών.

17/11/2015, η εξέγερση του 73 ψάχνει ακόμα για δικαίωση σε μια χώρα που δεν αποχουντοποιήθηκε ποτέ. Το τρίπτυχο "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" καλά κρατεί μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία, στις αίθουσες των σχολείων, στα μέσα μαζικής εξαπάτησης, στη σύμπραξη κράτους-εκκλησίας. Είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει την εξέγερση του Νοέμβρη σε άλλη μια εθνική γιορτή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, αποκρύπτοντας ότι δεν τους συμφέρει, ώστε να μη περάσουν "κακά" παραδείγματα στους μαθητές.
Παράλληλα, μικρομεσαίοι νοικοκυραίοι και δηλωμένοι παρακρατικοί φασίστες με τη στήριξη της κρατικής εξουσίας (είτε της ακροδεξιάς ΝΔ είτε της πρώτης φοράς φασιστεράς), των μπάτσων και των ντόπιων αφεντικών έχουν πλέον απροκάλυπτα εξαπολύσει επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους, σε αυτοργανωμένους χώρους, σε καταλήψεις, σε μετανάστες και σε όποιον αντιστέκεται. Είναι οι ίδιοι που σήμερα λιβανίζουν τους νεκρούς καταληψίες του Νοέμβρη αυτοί που συκοφαντούν και καταστέλλουν τους τωρινούς καταληψίες και εξεγερμένους.
Έχουμε όλους τους λόγους να εξεγερθούμε, γιατί η "ελευθερία" τους στην ουσία είναι μια κοινοβουλευτική δικτατορία, γιατί δεν είναι λύση να σκύβεις το κεφάλι στο κάθε αφεντικό, προκειμένου να επιβιώσεις, γιατί δεν πρέπει να συνηθίσουμε την κρατική βία και τα βασανιστήρια στα κρατητήρια, στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Για εμάς το Πολυτεχνείο δεν πέθανε ποτέ και τα αιτήματά του εξακολουθούν να είναι επίκαιρα. Ενάντια σε μια κοινωνία εκμετάλλευσης, προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την ισότητα, οργανώνουμε αντιφασιστικά μέτωπα και καλούμε σε αυτοοργανωμένες συνελεύσεις στα σχολεία, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας που θα οδηγήσουν σε νέους αγώνες.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, Κατάληψη Βύρωνος 3.

https://anarxikoikavalas.squat.gr/

_ _ _o

πηγή : https://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=3518