Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 στις 21.00

Εκδήλωση: Από το άσυλο στην κοινωνία

Προβολή του 17λεπτου ντοκουμέντου από την 4ημερη παραμονή / κατάληψή του παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών Ηλείας με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ΕΝΓ: Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με θέμα:

«Διαχρονικοί φράκτες και η ένοχη σιωπή του αντιρατσιστικού κινήματος»

Συντονίζουν οι καταληψίες/μέλη της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ Πέμπτη 19/11/2015 στις 21:00 στο ελεύθερο και αυτόδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ "
Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: "Μηδενική Ανοχή", την ίδια ώρα που το φερόμενο ως ΕΘΝΙΚΟ αναπηρικό κίνημα έβγαζε στον δρόμο τους ανάπηρους/ες σε ρόλο κομπάρσου, πραγματοποιήσε ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα πρώην ΚΕΠΕΠ (ΘΧΠ) Λεχαινών και απαιτήσε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία που κρατούνται σε κλουβιά και δεμένοι/ες στα κρεβάτιά τους με ιμάντες . Οι διαχρονικοί φράχτες που εμποδίζουν παιδιά και ενήλικες να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή οφείλουν να πέσουν. Το κολαστήριο των Λεχαινών κρατά κλειδωμένους 62 αναπήρους σε απάνθρωπες συνθήκες. Προσδοκούμε η όποια αλλαγή να ξεκινήσει από τους/τις ιδρυματοποιημένους/ες οι οποίοι θα σπάσουν την «προστατευτική» γυάλα εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Ενώνουμε την ακηδεμόνευτη φωνή μας ΜΑΖΙ τους και απαιτούμε ΑΜΕΣΗ λύση"

Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/75195648828