Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιρατσιστική πορεία

Η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Ιωαννίνων καλεί σε πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 18.00 από την περιφέρεια.

έγγραφο σε μορφή PDF

έγγραφο σε μορφή PDF

Το κείμενο της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας:

Πρόσφυγες και μετανάστες της γης οι κολασμένοι,
στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι


Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα κύματα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών διέρχονται από την Ελλάδα, έναν ακόμα σταθμό σε ένα μακρύ ταξίδι. Δεν πρόκειται για ένα ταξιδάκι αναψυχής αλλά για μια εξαθλιωτική και επίπονη διαδικασία με τελικό προορισμό το ξεζούμισμα τους από τους ευρωπαίους καπιταλιστές. Αυτήν την περίοδο, οι περισσότεροι από αυτούς τους υποτιμημένους εργάτες προέρχονται από τη Συρία, όπου επικεντρώνονται οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί με τη μορφή της ένοπλης σύρραξης. Ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι μια μεμονωμένη κατάσταση, αλλά αποτελεί την συνέχεια των διαρκών επεμβάσεων της δύσης στη μέση ανατολή. Η διάλυση αυτή, της μέσης ανατολής, έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο το σημερινό κύμα προσφύγων, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που τα τελευταία δέκα χρόνια εγκαταλείπουν τις χώρες τους για μια πιθανότητα επιβίωσης στην Ευρώπη. Για μας άλλωστε είναι ξεκάθαρο, ότι τα αφεντικά μας όταν κρίνουν ότι περισσεύουμε δεν δυσκολεύονται να βρούνε τρόπους για την εξαθλίωση μας, που μπορεί να φτάσει μέχρι και την εξόντωσή μας. Ο πόλεμος είναι η πιο εκκωφαντική μορφή εξόντωσης της εργατικής τάξης αλλά όχι η μοναδική. Για αυτό, είτε πρόκειται για τους μετανάστες από την Αφρική, είτε για τους πρόσφυγες από τη μέση ανατολή, η αιτία είναι κοινή, η καπιταλιστική βία, και σε αυτήν απαντάμε με την ταξική μας αλληλεγγύη. Για αυτούς τους λόγους, το προσφυγικό και μεταναστευτικό δεν αποτελεί απλά μια ανθρωπιστική κρίση αλλά μια συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη συνολικά.

Η πολιτική της Ευρώπη-φρούριο
Ο πόλεμος που τους επιφυλάσσει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός δεν σταματάει στις βόμβες αλλά συνεχίζεται και στα ευρωπαϊκά σύνορα. Καθημερινά χιλιάδες κόσμου έρχονται αντιμέτωποι με την Ευρώπη-φρούριο: πάνοπλες ναυτικές περιπολίες από την frontex και τους έλληνες λιμενόμπατσους, στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταστολή από τα ΜΑΤ στα νησιά, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και φυσικά τον φράχτη. Ο φράχτης του Έβρου, τον οποίο έφτιαξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., διατήρησε η ΝΔ και ενδυναμώνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποκλείει κάθε πρόσβαση σε ελληνικό έδαφος από την ξηρά, επιβάλλοντας σε εκατοντάδες χιλιάδες την περιπέτεια της προσέγγισης από την θάλασσα, με αποτέλεσμα τα καθημερινά ναυάγια και τους πνιγμούς. Αυτή πολιτική των κλειστών συνόρων είναι απότοκος της τριακονταετούς ρατσιστικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και στοχεύει ξεκάθαρα στον διαχωρισμό τους από την ντόπια εργατική τάξη, εξαθλιώνοντας και καθιστώντας τους μονίμως παράνομους.

Το ξεζούμισμα από τα ευρωπαϊκά αφεντικά
Όντας παράνομοι, πρόσφυγες και μετανάστες, προορίζονται να γίνουν το πιο εκμεταλλεύσιμο κομμάτι στον ελληνικό και ευρωπαϊκό καπιταλισμό, αφού στερούνται όλων των πολιτικών δικαιωμάτων και εξαιρούνται από το εργατικό δίκαιο. Η πολιτική αυτή της παρανομοποίησης δεν θα αφήσει κανένα παραπονομένο: είτε πρόκειται για τους μεγάλους καπιταλιστές που σε συνεργασία με τα κράτη θα αντλούν φθηνούς εργάτες από τις δεξαμενές των hot spots (όπου βιομετρικές καταγραφές θα ξεσκαρτάρουν τους ικανούς εργάτες), είτε πρόκειται για τα μικρο-μεσαία αφεντικά που θα επωφεληθούν από όλους όσους καταφέρουν να φτάσουν στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Ο ρόλος του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Μπορεί ο Τσίπρας να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα πνιγμένα παιδιά στη βουλή και να παρουσιάζεται ως αντιρατσιστικής, αλλά στην πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει να συνεχίσουν την αντιμεταναστευτική πολιτική και να υπερασπιστούν τα σύνορα. με τις ευλογίες της ευρωπαϊκών κρατών και της Ε.Ε.. Όχι μόνο δεν είδαμε γκρεμισμένους φράχτες στον Έβρο και εκκενωμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά αντιθέτως βλέπουμε υποσχέσεις για αυξημένες περιπολίες, ενίσχυση του φράχτη, δημιουργία νέων κέντρων κράτησης και φυσικά πλήρης έλλειψη δομών ανθρώπινης σίτισης, στέγασης και περίθαλψης. Για να εξηγηθούν όλα αυτά δεν αρκεί η ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά εντάσσονται στη διαρκή ρατσιστική πολιτική του κράτους.

Η απάντησή μας
Εμείς από την πλευρά μας έχοντας ταχθεί ξεκάθαρα με τα συμφέροντα της τάξης μας, επιλέγουμε να οργανωθούμε σαν αντιρατσιστική πρωτοβουλία, για να απαντήσουμε σε όλα αυτά προτάσσοντας την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη. Στηριζούμε την έμπρακτη υλική υποστήριξη των προσφύγων από αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης, γνωρίζουμε όμως ότι o δρόμος προς την ανατίμηση της τάξης μας, είναι ένας διαρκής αγώνας ενάντια στον ρατσισμό. Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως μόνο με τη συλλογική δράση μπορούμε να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα για ντόπιους και ξένους εργάτες. Δε θα αφήσουμε κανένα πρόσφυγα και μετανάστη έρμαιο στις ορέξεις κράτους και αφεντικών.

Χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες τώρα χωρίς προϋποθέσεις // Ανοιχτά σύνορα // Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο

Αντιρατσιστική πορεία 1/12 Περιφέρεια 18:00

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Νοέμβριος 14h


1 2 3 4

Αντιρατσιστική Διαδήλωση, 01/12/15

Το Ξυπόλυτο Τάγμα συμμετέχει με δικό του κάλεσμα και αφίσα στην αντιρατσιστική διαδήλωση που διοργανώνεται στα Γιάννινα στις 01/12/2015, Τρίτη 18:00, με έναρξη τη Νομαρχία.

Τα αφεντικά καταστρέφουν κεφάλαιο μέσω του πολέμου. Έτσι δημιουργούν υποτιμημένη και πειθαρχημένη εργατική τάξη, εξασφαλίζουν την κερδοφορία των αγορών και αναδιανέμουν τις σφαίρες επιρροής τους. Η περίπτωση της Συρίας είναι ενδεικτική: τους σκοτώνουν στο τόπο τους, τους πνίγουν στο Αιγαίο, για να τους εκμεταλλεύονται στα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κάτεργα. Η εθνική ενότητα και ο ρατσισμός είναι το υπόστρωμα για την επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης στις κρατικές στρατηγικές περί υποτίμησης της εργατικής δύναμης και πολεμικής εμπλοκής.

Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά διεκδικώντας το ρόλο του Νο1 διαχειριστή των μεταναστευτικών ροών που δημιουργεί ο πόλεμος, με το αζημίωτο φυσικά. Ταυτόχρονα προετοιμάζει ιδεολογικά και υλικά τη συμμετοχή του και σε αυτή την πολεμική σύρραξη.

Τα δάκρυα για το δράμα των μεταναστών και των προσφύγων παραμένουν ακίνδυνα εάν δε συνοδεύονται από πολιτικούς αγώνες που στέκονται ανάχωμα στα κρατικά σχέδια.

Χαρτιά σε μετανάστες/πρόσφυγες

Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες

Ελευθερία μετακίνησης και εγκατάστασης για όλους και παντού

Καμιά συμμετοχή στις πολεμικές μηχανές

Ξυπόλυτο Τάγμα

πηγή: https://xupolutotagma.squat.gr/2015/11/25/antiratsistiki_diadilosi_01-12-15/


1 2 3 4

Η αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran συμμετέχει στην αντριρατσιστική πορεία την Τρίτη 1 Δεκέμβρη στις 18.00 από την περιφέρεια.

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Νοέμβριος 23h


1 2 3 4

Αντιρατσιστική πορεία 1/12

antiratsistiki

Απείθαρχος Ιωαννίνων

πηγή: https://apeitharxos1312.wordpress.com/2015/11/30/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-112/