Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 στις 20.00

Σύσκεψη για την διοργάνωση πανελλαδικής ημέρας δράσης για τους Πρόσφυγες

Ρεπορτάζ του Antinazi Zone

Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη στο στέκι Μεταναστών της Αθήνας, για τη διοργάνωση πανελλαδικής ημέρας δράσης, στις 18 Δεκέμβρη (ημέρα που έχει κατοχυρωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Μεταναστών).

Στο κάλεσμα του Συντονιστικού Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών οργανώσεων ανταποκρίθηκαν 50 άτομα, από αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές οργανώσεις (Δίκτυο Μεταναστών και Προσφύγων, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Antinazi Zone, ΚΕΕΡΦΑ), κοινότητες μεταναστών (Φόρουμ Μεταναστών, Αφγανική Κοινότητα) οργανώσεις της Αριστεράς (ΛΑΕ, ΑΡΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΟΚΔΕ Εργατική Πάλη, Ξεκίνημα κ.α.) καθώς και ανένταχτοι/ες αγωνιστές/ριες.

Η σύσκεψη, που σαν στόχο έχει να "ανοίξει" πλατιά σε ολόκληρη κοινωνία με μαζικό και ενωτικό τρόπο το ζήτημα των προσφύγων με πολύμορφες δράσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, ήταν πλούσια από άποψη συζήτησης, βάζοντας όλες τις αιχμές για να δοθεί μια λύση αξιοπρεπούς διαβίωσης στο μεγάλο ταξίδι των προσφύγων, όπως η ασφαλής δίοδος και μεταφορά των προσφύγων, το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τον υποκριτικό ρόλο της Ε.Ε. που δεν παίρνει κάποια ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσουν οι θάνατοι στο Αιγαίο.

Επίσης, δημιουργήθηκαν και οι πρώτες ομάδες εργασίας, που θα αναλάβουν την επικοινωνία με οργανώσεις και πρωτοβουλίες της επαρχίας ώστε να γίνει ένας πρώτος κοινός βηματισμός για την επίτευξη του όλου εγχειρήματος.

Έτσι, από την σύσκεψη αποφασίσθηκε:

  • Πανελλαδική εκστρατεία με την οργάνωση δράσεων σε μια σειρά από πόλεις από τις κατά τόπους κινήσεις και πρωτοβουλίες που παίζουν ένα ενεργό ρόλο στο αντιρατσιστικό κίνημα και η εκστρατεία αυτή να κορυφωθεί στις 18 Δεκέμβρη με κινητοποιήσεις υπέρ των προσφύγων.
  • Η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που θα παίξει ένα ρόλο ενημέρωσης τόσο για τις δράσεις που θα οργανώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, όπως στην Ειδομένη κτλ.

Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Νοέμβρη, στις 20.00, στο στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13 - Εξάρχεια).

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/11/blog-post_...