Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00

Εκδήλωση-συζήτηση: Ανοιχτά σύνορα για όλους τους ανθρώπους

Ανοιχτά σύνορα για όλους τους ανθρώπους. Ενάντια στην Ευρώπη των πολέμων και του φόβου.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στο «Στέκι Νεολαίας» του Δήμου, Ολύμπου & Φλωρίνης, Βριλήσσια, 7.00 μμ.

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι μαζικοί πνιγμοί παιδιών, βρεφών, γυναικών, προσφύγων και μεταναστών, μόλις λίγα μέτρα από τις ακτές των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Μεγαλώνει διαρκώς ο φόρος αίματος για πέρασμα από τα κλειστά σύνορα, τα σύνορα που τα κλείνει ο φράχτης του Έβρου, το μόνο ασφαλές χερσαίο πέρασμα.

Οι φοβερές σφαγές αθώων στο Παρίσι είναι ένα φρικιαστικό έγκλημα με υπεύθυνους τους ηγέτες των κυβερνήσεων που χρόνια τώρα σπέρνουν, με το λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», τον όλεθρο σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Λιβύη και τώρα τη Συρία. Με τις επεμβάσεις τους και τις σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων στις χώρες αυτές εξέθρεψαν τη κτηνώδη βία του ISIS.

Μετά από το χτύπημα στο Παρίσι, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ετοιμάζουν να οξύνουν την πολιτική των κλειστών συνόρων, του ρατσισμού και του φασισμού, της καταστολής και των επαναπροωθήσεων, να ορθώσουν νέους φράχτες στα σύνορα κάθε χώρας, στο όνομα του «εθνικού κινδύνου» και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παριστάνουν υποκριτικά τους υπέρμαχους του δυτικού πολιτισμού της ελευθερίας και της δημοκρατίας ενώ συνεχίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τα πετρέλαια και ανεμίζουν τη σημαία της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού.

Με τη ρατσιστική εκστρατεία ισλαμοφοβίας ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες της Λεπέν και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι ώρα να τουςσταματήσουμε.

Ομιλητές:

-Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, «Δράση για μια άλλη πόλη»

-Αλληλέγγυος από την Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοτάρα 26

-Ορέστης Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων, μέλος ΚΕΕΡΦΑ

-Μέλος από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βριλησσίων

πηγή : https://stekivrilissia.wordpress.com/2015/11/25/%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF-2811-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-1900-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85/