Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 στις 21.00

Προβολή Αγώνων Μαχητικών Αθλημάτων

Ο αντιφασισμός, ως πολιτική στάση και αντίληψη, αποτελείται ουσιαστικά από δύο κομμάτια: το κοινωνικό και το μαχητικό. Πιστεύουμε δηλαδή ότι το πλαίσιο δράσης ενάντια στον διάχυτο κοινωνικό κανιβαλισμό αλλά και τους φασίστες είναι πολύ ευρύ. Έτσι λοιπόν από τη μία εκφράζεται μέσω της συμμετοχής σε δομές αλληλοβοήθειας στις γειτονιές, τόσο υπέρ των ντόπιων όσο και υπέρ των μεταναστών. Από την άλλη, με τη μαχητική αντιμετώπιση των φασιστών, οργανωμένων ή μη, όσων δηλαδή δρουν ως μακρύ χέρι του κράτους και της καταστολής προωθώντας παράλληλα μια αντίληψη που έρχεται σε κάθετη ρήξη με τον κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης που εμείς πρεσβεύουμε.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά το μαχητικό κομμάτι, θεωρούμε ότι η αναγκαιότητα και η χρησιμότητά του είναι απολύτως ξεκάθαρες. Η στοχευμένη και οργανωμένη αντιπαράθεση με τους φασίστες, έναν εχθρό που από τον ιδεολογικό του πυρήνα επιχειρεί να αφανίσει βίαια ό,τι και όποιον θεωρεί αντίπαλό του, είναι απαραίτητη προκειμένου το ευρύτερο «κίνημα» να εξασφαλίσει και να επεκτείνει τους χώρους και τις δομές του αλλά και να διαφυλάξει τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων του. Θεωρούμε ακόμη, ότι η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, εκτός από ένα ευχάριστο τρόπο άθλησης, αποτελεί μέσο βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς μας στο σκληρό αγώνα που διεξάγεται στους δρόμους της Αθήνας αλλά και πανελλαδικά.

Τα Εξάρχεια συγκεκριμένα, ανέκαθεν αποτέλεσαν χώρο αναπαραγωγής αυτής της στάσης και κουλτούρας στο σύνολό της. Στοίχημα είναι η δυναμική που εκφράζεται στην περιοχή να διατηρεί σαφή αντιφασιστικά και αντικατασταλτικά χαρακτηριστικά, χωρίς να ξεφεύγει προς καταστάσεις που πιο πολύ μοιάζουν με περιστατικά άσκησης τυφλής βίας.

Καλό αγώνα.

Γιατί είτε έρθουν με λοστούς είτε με μαχαίρια……

Αυτόνομες αντιφασιστικές ομάδες-Αντιφασίστες/τριες

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61693/