Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00

Εκδήλωση-συζήτηση για την αειφορική γεωργία

Την Τρίτη 1/12 στις 20:00 η TERRA VERDE οργανώνει στο εργατικό κέντρο (Μπότσαρη 68) εκδήλωση συζήτηση για την αειφορική γεωργία με εισηγητή τον Florent Iochum, σχεδιαστή permaculture.

Ο Florent Iochum εργάζεται για το Jardins de Cocagne, ένα βιολογικό σχέδιο διανομής προϊόντων σε 'καλάθια παραγωγού' που διανέμει 750 καλάθια την εβδομάδα και κάνει άμεση πώληση μία φορά την εβδομάδα, καλιεργόντας σε μια έκταση 80 στρεμμάτων και 6000 τ.μ. θερμοκήπια τύπου polytunnels L'Équipe - Jardins de Cocagne de Thaon-les-Vosges. Θα μοιραστεί μαζί μας την πολυετή του εμπειρία σε παραγωγικούς βιολογικούς λαχανόκηπους και σε δίκτυα διανομής προϊόντων απευθείας στον καταναλωτή.

Η γεωργία είναι η βάση της οικονομίας μιας χώρας και η διατροφική αυτάρκεια όρος συλλογικής επιβίωσης. Το πρώτο βήμα για την επίτευξή της είναι ο οικογενειακός λαχανόκηπος.

Στην ανοιχτή συζήτηση τη Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο εργατικό κέντρο θα εξετάσουμε διεξοδικά την δημιουργία ενός λαχανόκηπου για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Επίσης θα μιλήσουμε για τον τρόπο διανομής αγαθών σε καλάθια παραγωγού.

Τα φυτά που μεγαλώνουν φυσικά με την ενέργεια του Ήλιου του αέρα και με κομπόστ είναι υψηλής διατροφικής αξίας και τα οφέλη τους είναι πολλαπλά:βελτιώνουν την γενική υγεία, βοηθούν στην εξοικονόμηση χρημάτων και προάγουν την συλλογική ευημερία.

Στην εκδήλωση, θα σχεδιάσουμε όλοι μαζί τον λαχανόκηπο του χωριού που κάποτε αγαπήσαμε, που έθρεψε γενιές και γενιές και στην πορεία του χρόνου λησμονήσαμε οδεύοντας στα μεγάλα αστικά κέντρα και υιοθετώντας καταναλωτικές συμπεριφορές του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Παίρνοντας την διατροφική αυτάρκεια στα χέρια μας, δημιουργώντας λαχανόκηπους και οπωρώνες κάνουμε τον τόπο μας παράδεισο.

Terra Verde ( Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό κι Αλληλέγγυο εμπόριο )

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Νοέμβριος 07h