Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας της Ειδομένης

Αλληλεγγύη με τους μετανάστες απεργούς πείνας στην Ειδομένη

Να γκρεμίσουμε την Ευρώπη-Φρούριο

Χαρτιά σε όλους-ες τους-τις μετανάστες-στριες

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 18:00 στη Καμάρα, Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες στην Ειδομένη

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Νοέμβριος 15h


1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας της Ειδομένης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ, 1/12 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

χαρτιά σε όλες τις μετανάστριες & τους μετανάστες

συνέλευση no lager θεσ/νίκη

πηγή : http://nolagerthess.espivblogs.net/2015/11/27/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%B5/


1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες & τους μετανάστες

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον περιορισμό στη δυνατότητα των προσφύγων και μεταναστών/τριών να διασχίσουν τα βαλκανικά σύνορα και να φτάσουν στις χώρες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, όπως το επιθυμούν, έχει ως αποτέλεσμα μια νέα πολύ δύσκολη κατάσταση στο πέρασμα της Ειδομένης προς Μακεδονία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι που δεν κατάγονται από τις "κατάλληλες" χώρες είναι καθηλωμένοι για πάνω από μια βδομάδα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Οι εγκλωβισμένοι/ες αρνούνται να φύγουν από το συνοριακό πέρασμα διεκδικώντας με απεργία πείνας το δικαίωμά τους να κινηθούν ελεύθερα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Στηρίζουμε τον αγώνα τους με την παρουσία μας στα σύνορα και με τη μεταφορά της αντιπαράθεσης με τις ευρωπαϊκές αντιμεταναστευτικές πολιτικές και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε στην πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες-πρόσφυγες και εναντίωσης στις πολιτικές του πολέμου, των κλειστών συνόρων και των φραχτών των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, την Τρίτη 1/12 στις 18.00 στην Καμάρα.

Θεωρούμε επίσης ότι η φετινή παγκόσμια μέρα μετανάστευσης, στις 18 του Δεκέμβρη, οφείλει να είναι μια μέρα μεγάλων κινητοποιήσεων σε κάθε πόλη αυτής της ηπείρου, σε κάθε συνοριακό πέρασμα, όπου άνθρωποι αμφισβητούν την Ευρώπη-φρούριο. Η κίνηση και οι αγώνες των μεταναστών/τριών θα πρέπει να συναντηθούν με την πλατιά αλληλεγγύη των ντόπιων δημιουργώντας το μεγαλύτερο ίσως κίνημα των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη.

Για την προετοιμασία και οργάνωση αυτής της ημέρας, καλούμε σε σύσκεψη οργανώσεων, ομάδων αλληλεγγύης, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων την Τετάρτη 2/12, στις 20.00 στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή: https://el-gr.facebook.com/events/970078839718115/


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας στην Ειδομένη

antifa selanik

πηγή : http://antifaselanik.blogspot.gr/p/home.html


1 2 3 4 5 6

Στο φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου...

Τους τελευταίες μήνες οι μεταναστευτικές ροές βρίσκονται σε έξαρση, κυρίως από την μαζική μετακίνηση πληθυσμών από την Συρία προς την Ευρώπη. Λόγω της κτηνωδίας του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη που ελέγχει, λόγω των εμπόλεμων συνθηκών που έχουν επιβάλει άμεσα ή έμμεσα τα Δυτικά κράτη ή λόγω της φτώχειας, άνθρωποι από μία σειρά χώρες της Ασίας και της Αφρικής συνεχίζουν εδώ και χρόνια να εγκαταλείπουν τις εστίες τους σε αναζήτηση στοιχειωδώς ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης.

Όμως τα καράβια που φτάνουν προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, πλημμυρισμένα από πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα του πολέμου ή της φτώχειας, βυθίζονται είτε από τα κύματα και την αδιαφορία των εκάστοτε λιμενικών αρχών, είτε και ένσκοπα από τους δουλέμπορους ή τους λιμενικούς. Εκατοντάδες πτώματα προσφύγων και μεταναστών ξεβράζονται στις ακτές των νησιών, «λερώνοντας» την εικόνα της «πολιτισμένης» Ευρώπης.

Σαν να μην έφτανε η διαδρομή των προσφύγων και των μεταναστών μέχρι τα ελληνικά παράλια, με τα δουλεμπορικά φουσκωτά, ορισμένοι ντόπιοι βρήκαν και την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το αθάνατο ελληνικό επιχειρηματικό τους δαιμόνιο. Φόρτιση κινητών επί πληρωμή, δεκαπλασιασμός τιμών -ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης- όταν πρόκειται για μετανάστες, στήσιμο καντινών και αυτοσχέδιων καταστημάτων που πουλάν είδη που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για το ταξίδι τους, και γενικά οτιδήποτε μπορούσε να επιφέρει κέρδος από την εκμετάλλευση τους αξιοποιήθηκε από ντόπια, μικρά και μεγάλα αφεντικά. Αξίζει μάλλον εδώ μια ειδική μνεία, στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων των πλοίων στα 60 € που επιφέρουν στις ναυτιλιακές εταιρίες χιλιάδες ευρώ ανά καραβιά και στη γνωστή πλέον σε όλους κλοτσοπατινάδα για τις μηχανές των φουσκωτών, που ξαναστέλνονται στην Τουρκία. Τα συγκεκριμένα καθίκια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άλλοτε μαυραγορίτες της κατοχής. Θα τους ευχόμασταν ολόψυχα να έχουν και τη μοίρα των τελευταίων.

Τα ευρωπαϊκά κράτη, πιστά σκυλιά των ανά την Ευρώπη αφεντικών, ανοίγουν και κλείνουν τη στρόφιγγα της εισροής των μεταναστών ανάλογα με την ανάγκη σε εργατικό δυναμικό. Διευκολύνοντας και δυσχεραίνοντας την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στις Ευρωπαϊκές χώρες, πνίγοντας περισσότερους ή λιγότερους στη μεσόγειο, αυξομειώνουν τον αριθμό αυτών που καταφέρνουν να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμό τους, δηλαδή τις χώρες της «ανεπτυγμένης» Δύσης. Κρατώντας τους σε καθεστώς παρανομίας, καταφέρνουν να έχουν πάντα έναν εναλλασσόμενο στρατό φτηνών, αναλώσιμων εργατών, χωρίς δικαιώματα και «αόρατων» απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία και επίθεση. Χτίζοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πειθαρχούν και ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα σε όλη την τάξη μας.
Όσο υπάρχει καπιταλισμός, όσο υπάρχουν πολεμικές και οικονομικές επεμβάσεις οι άνθρωποι θα αναγκάζονται να μεταναστεύουν και τα κράτη των «προηγμένων» χωρών θα προσαρμόζουν τις (αντι)μεταναστευτικές πολιτικές τους στις ανάγκες σε εργατικά χέρια, θα υποκινούν στους από τα κάτω την φιλανθρωπία όταν τους χρειάζονται, θα φυτεύουν και θα θεριεύουν το ρατσισμό όταν τους είναι περιττοί.

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε την πρώτη συνθήκη, με τη Γερμανία να είναι η πρώτη στη λίστα για να δεχθεί το πάμφθηνο ειδικευμένο εργατικό δυναμικό της -μέχρι χθες ανεπτυγμένης- Συρίας. Το προσφυγικό ζήτημα έχει μπει στην κεντρική πολιτική ατζέντα ολόκληρης της Ευρώπης, τα κανάλια έχουν γεμίσει με εικόνες ανθρώπων που πνίγονται στη μεσόγειο, στοιβάζονται στα ελληνικά νησιά, περνάν τα σύνορα προς την Μακεδονία κατά εκατοντάδες, φρακάρουν στα σύνορα της ακροδεξιάς Ουγγαρίας, δέχονται πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Παράλληλα, εκστρατείες συλλογής ειδών και χρημάτων ξεπηδούν από παντού, celebrities και λοιποί όψιμοι ανθρωπιστές καλούν στη στήριξη των προσφύγων και διαδηλώσεις με το σύνθημα «refugees welcome» γίνονται σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Πίσω όμως από την αλληλεγγύη του κόσμου, πίσω από την ειλικρινή προσπάθεια όλων όσων με ποικίλους τρόπους προσπαθούν να στηρίξουν τους μετακινούμενους προς τις βόρειες χώρες πρόσφυγες, βλέπουμε και την τακτική της κυριαρχίας. Η λέξη «πρόσφυγας» -που για πρώτη φορά αντικαθιστά το «λαθρομετανάστης» στα χείλη πολιτικών και δημοσιογράφων- νοηματοδοτείται θετικά από τους από τα πάνω, ακριβώς για να ορίσει την διαχωριστική γραμμή μεταξύ των «προσφύγων» που «θέλουμε» και των «λαθρομεταναστών» που «μας είναι περιττοί». Αυτών που τα αφεντικά καλοδέχονται για να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί, απλά γιατί δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε, και αυτών που συνεχίζουν να κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να απελαύνονται, να πνίγονται στη μεσόγειο, να κομματιάζονται στα ναρκοπέδια, να ζουν χωρίς χαρτιά , «αόρατοι». Και αν μέχρι χτες αυτό ήταν ρητορεία, σήμερα έγινε κιόλας πολιτική, με τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία, τη Μακεδονία και την Ελλάδα, να κλείνουν τα σύνορα τους, από τις 18 Νοεμβρίου, στους "μετανάστες" και να δέχονται μόνο όσους ονομάζουν "πρόσφυγες:" Σύριους, Ιρακινούς και Αφγανούς. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, με πολλούς από αυτούς να παραμένουν στην Ειδομένη, χωρίς τις στοιχειώδεις παροχές διαμονής, διατροφής και υγιεινής. Και όλα δείχνουν ότι παρά τους αγώνες των ανθρώπων αυτών -μόνο σεβασμό αξίζει η απεργία πείνας που έληξε στις 28/11- τα σύνορα έκλεισαν οριστικά για αυτούς που για ακόμα μια φορά "περισσεύουν" για τα αφεντικά.

Για εμάς όμως, τους εργάτες ανεξαρτήτου εθνικότητας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης κρατικών μηχανισμών και οικονομικών ελίτ. Δεν ανεχόμαστε η ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από αποφάσεις των διακρατικών οργανισμών, όπως η ΕΕ και η frontex, των εθνικών κρατών και των αναγκών της οικονομίας.

Η εξουσία, που από τα γεννοφάσκια της αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή κι ευτελίζει την αξιοπρέπεια, βγάζει τη μάσκα της δημοκρατίας και αποκαλύπτει το τέρας του φασισμού. Αυτό το ίδιο τέρας που, απογυμνωμένο εκφράζεται μέσω των ναζί-σκουληκιών της Χρυσής Αυγής -που άρχισαν και πάλι να κάνουν την εμφάνιση τους σε κάποια από τα νησιά που αποτελούν σημεία εισόδου των μεταναστών- ενσαρκώνεται πλέον ως καθημερινή πρακτική των κρατικών μηχανισμών. Ενσαρκώνεται στην Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, τη Σάμο και με την πιο χυδαία του μορφή στην Ειδομένη.

Από τους δήμιους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αυτό που προτάσσουμε είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης, επιστρατεύει την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό ως πολιτική πρακτική.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς, απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι ξυπόλητοι της εποχής μας, οι κυνηγημένοι, εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών και απαιτώντας άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών.

Στο πλευρό πάντα των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των ξεριζωμένων αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος και θρησκείας, ντόπιοι και «ξένοι», μετανάστες του χτες, μετανάστες του σήμερα και του αύριο ενώνουμε τα χέρια, υψώνουμε τις γροθιές μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

ΠΟΡΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,
18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Eλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_exthess@hoextmail.coexm

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Νοέμβριος 14h


1 2 3 4 5 6

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ…

Η αλυσίδα της κοινωνικής εκμετάλλευσης δεν σπάει όσο ο αφέντης δεν αποκαθηλώνεται.Αυτή η διαπίστωση δείχνει να επιβεβαιώνεται συνεχώς από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα μιας και την στιγμή που στον ελλαδικό χώρο το κεφάλαιο βαθαίνει την επίθεση του στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα με τα ληστρικά μνημόνια, εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές στοιβάζονται στα πλοιάρια της απελπισίας, ψάχνουν το δρόμο της επιβίωσης. Θύματα και αθύρματα του πολέμου στην Μέση Ανατολή που στήνουν οι αφέντες εξυπηρετώντας τα γεωστρατηγικά τους σχέδια για την περαιτέρω επέκταση της σφαίρας εξουσίας τους. Από την αρχή του 2015 χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων έχουν χάσει τη ζωή τους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, προσπαθώντας να φτάσουν στην βορειοδυτική Ευρώπη, είτε για να προστατευτούν από τις πολεμικές συρράξεις που μαίνονται στις χώρες τους είτε σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Τους τελευταίους μήνες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. δείχνουν την υποτιθέμενη ευαισθητοποίηση τους πάνω σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια. Κι ενώ καλούνται έκτακτες συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την επίλυση του προσφυγικού - όπως συνηθίζουν να το ονομάζουν - ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, παιδιά αποχωρίζονται τους γονείς τους, οι αγνοούμενοι ολοένα πληθαίνουν, οι επιζώντες στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης , αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αλλά και τις ρατσιστικές συμπεριφορές πολιτών, κράτους, παρακράτους.

Τα σύνορα κλείνουν, τείχη υψώνονται και οι μετανάστες αφήνονται έρμαια των Συνθηκών της ευρωπαϊκής ένωσης . Όσοι καταφέρουν να πάρουν τον δρόμο προς τον ευρωπαϊκό βορρά έχουν να αντιμετωπίσουν αστυνομίες, στρατούς, κάθε λογής φασίστες και ρατσιστές αλλά και τα ίδια τα κράτη και τα αφεντικά που θα τους εκμεταλλευτούν ως δεξαμενή ανεύρεσης φθηνού εργατικού δυναμικού . Η μοίρα πάλι όσων περισσεύουν είναι ο θάνατος στις νάρκες του Έβρου, ο πνιγμός στον πάτο του Αιγαίου και για τους επιζήσαντες ο εγκλεισμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης παρανομοποιώντας την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Μάλιστα η υποδοχή των πλεονάζοντων μεταναστών από τις κρατικές δομές φαίνεται να γίνεται όλο και πιο θερμή μιας και δρομολογείται με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. η εγκατάσταση νεων στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη(βλ. Σίνδο) αλλά και σε όλη την Ελλάδα.(βλ. Λαύριο στην Αττική)

Πέρα, όμως, από τα κράτη στην αδηφάγο μηχανή εκμετάλλευσης, που έχει στηθεί, συνεπικουρούν πάσης φύσεως μαφίες οι οποίες έχουν στήσει ένα πλέγμα διακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών και πατούν στα σώματα των κατατρεγμένων βρίσκοντας έδαφος να κερδοσκοπήσουν.Απ΄ την άλλη, τα Μ.Μ.Ε. λειτουργώντας ανέκαθεν ως φερέφωνο της εξουσίας σπέρνουν το δηλητήριο της ανθρωποφαγίας προς τους κατατρεγμένους, χρησιμοποιώντας όρους που θυμίζουν πολεμικό κλίμα αναφερόμενα στις συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές υποδοχής των μεταναστών. Γίνεται λόγος για αθρόα εισροή τζιχαντιστών, που απειλούν την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρώπης, δίνοντας με αυτόν τον διαστρεβλωτικό τρόπο πεδίο ανάπτυξης των φασιστικών ιδεολογιών και πρακτικών. Και τέλος όταν τα Μ.Μ.Ε, βρουν το επόμενο θέμα τους, τότε τα φώτα κλείνουν και η κοινωνική αρωγή σταματάει.

Όλο αυτό το ζοφερό τοπίο έρχεται να συμπληρωθεί από το οριστικό κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση μετακίνησης μεταναστών-προσφύγων εκτός από συγκεκριμένες εθνικότητες. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ειδομένη χωρίς να μπορούν να τους παρασχεθούν ούτε τα βασικά (τροφή, στέγη, υγιεινή). Σε αυτήν την διαμορφωμένη κατάσταση ο αγώνας των μεταναστών για αξιοπρέπεια αποτελεί αναπόδραστη συνθήκη που εκδηλώνεται στις καθημερινές συγκρούσεις με την αστυνομία ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι της ξενιτιάς τους αλλά και στην πρόσφατη απεργία πείνας.

…ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Από την μεριά μας η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε χρονικά περιθώρια. Είναι διαρκής, έμπρακτη και δεν εγκλωβίζεται σε κανενός είδους διαχωρισμούς (πρόσφυγες - μετανάστες). Καμία λύση δεν μπορεί να είναι προσωρινή μιας και το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε τώρα αλλά δημιουργείται εδώ και χρόνια από τις χώρες που διαχειρίζονται τον παγκόσμιο πλούτο. Η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων ξένων ή ντόπιων αποτελεί το όπλο μας ενάντια στους εκμεταλλευτές. Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους μετανάστες για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 1/12, ΚΑΜΑΡΑ 18.00

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ, ΦΡΑΧΤΕΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή : https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/11/30/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/