Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στις 10.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Απεργιακή πορεία

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

-Παρασκευή 4 Δεκέμβρη στις 6μμ

(στο πάρκο Αγ. Πάντων με Κολωνιάρη, Ξηροκρήνη)

-Επίσης συμμετέχουμε μαζικά στη γενική απεργία

την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 10:30πμ (Εγνατία με Αγ. Σοφίας)

Στις 2 Δεκέμβρη 2013, στην Ξηροκρήνη η 13χρονη μαθήτρια Σάρα, στην προσπάθειά της να ζεσταθεί χρησιμοποιώντας μαγκάλι πνίγηκε από τις αναθυμιάσεις. Ήταν ένα ακόμη θύμα των δολοφονικών πολιτικών των μνημονίων. Σήμερα, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, αφού δύο χρόνια μετά όχι μόνο συνεχίζουν με το 3ο μνημόνιο το οποίο είναι ακόμη πιο σκληρό, ακόμη πιο βάρβαρο, καθώς επιβάλλεται σε μια διαλυμένη οικονομία και κοινωνία από την εφαρμογή των δύο προηγούμενων.

Η μεταλλαγμένη μνημονιακή συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) -που παρ' όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για κατάργηση των μνημονίων, δωρεάν τροφή, ρεύμα, νερό κλπ, εφαρμόζει με περίσσιο ζήλο το 3ο και φαρμακερό Μνημόνιο που θα φέρει: νέα εκτίναξη της ανεργίας - ρίξιμο των μισθών & πλήρη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και μετατροπής μας σε δουλοπάροικους - εξάτμιση των συντάξεων, ασταμάτητη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης - διάλυση της υγείας & της παιδείας - ιδιωτικοποίηση/ξεπούλημα κάθε δημόσιου πλούτου - αρπαγή καταθέσεων, εισοδημάτων, σπιτιών & περιουσιών, κύμα κατασχέσεων & εξώσεων (για το τάισμα των τραπεζιτών & των δανειστών τοκογλύφων) - γιγάντωση της φτώχειας & εξαθλίωσης.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά η ΔΕΗ ενόψει χειμώνα ξεκίνησε τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε100 χιλιάδες οικογένειες! ακόμη και σε ευπαθείς ομάδες. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε ακόμη έναν θάνατο - δολοφονία ηλικιωμένου από την Λάρισα, ο οποίος αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς. Η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα, ο οποίος στην προσπάθειά του να ζεσταθεί από το μαγκάλι κάηκε ζωντανός. Μετά από τόσες δολοφονίες που προκάλεσαν όπως με την μικρή Σάρα, τους τρεις φοιτητές στη Λάρισα, την παραπληγική γυναίκα στο Ρέθυμνο κ.α., η ΔΕΗ συνεχίζει το αποτρόπαιο «έργο της» σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση!

Απέναντι σ' αυτή την κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Είναι χρέος όλων μας να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση. Να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα. Πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να παλέψουμε ενάντια σ' αυτές πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας. Γι' αυτό οργανώνουμε τη δράση μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Με αλληλεγγύη και αγώνες, σπάμε το φόβο και επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

- Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων κτλ.

στo τηλέφωνο:2310265730, στο email: epitexropidrasexis@gmailex.com

στο blog: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

- Ανοιχτή συνέλευση κάθε δεύτερη Πέμπτη

(η επόμενη στις 10 Δεκέμβρη στις 7 μμ στο Δημαρχείο Αμπελόκηπων)

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:

 • Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
 • Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση.
 • Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
 • Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
 • Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
 • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

πηγή : http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2015/11/blog-post_29.html


1 2 3

πηγή : http://antepithesi-ampelokipoi.blogspot.gr/2015/11/312.html


1 2 3

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κάτω παλιά και νέα Μνημόνια και οι υποτακτικοί τους

Ενάντια στον Πόλεμο, τον Ιμπεριαλισμό, τον Ρατσισμό

Κάτω τα χέρια απ' τις Ελευθερίες μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 3 Δεκέμβρη

Θεσσαλονίκη: 10:30 Εγνατία & Αγ. Σοφίας

Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλλάχτηκαν και πρόδωσαν, μετατρέποντας το μεγαλειώδες, ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο στις 20 Σεπτέμβρη, προχωρούν γοργά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς Ε.Ε.-ΔΝΤ για την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου Μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα μέτρα το ένα μετά το άλλο ενάντια στη θέληση και τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αυτός ο άθλιος νεομνημονιακός θίασος συνεχίζει το «έργο» της Σαμαροβενιζελικής χούντας. Ακόμα χειρότερα, έντρομος μπροστά στην κατάρρευσή του (που έχει αρχίσει, εξαιτίας της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου), θέλει -μαζί με τους κηδεμόνες του της Ε.Ε.- να δημιουργήσει «συναίνεση», να στρώσει το έδαφος για μνημονιακές «οικουμενικές». Να επαναφέρει τους μισητούς «σαμαροβενιζέλους», μαζί με άλλα εξίσου φαιδρά πρόσωπα (Λεβέντης κ.λπ.). Αυτοί που τάχα «συγκρούονται με τα συμφέροντα», είναι οι ίδιοι οι πιο καλοί εκφραστές τους, συνεργοί στα σκάνδαλα, στη σαπίλα και παρακμή.

Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι η καταστροφή μας

 • Το 3ο Μνημόνιο (που θα ξαναγράφεται διαρκώς από τους δανειστές) θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει μείνει όρθιο απ' τα δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015-16 παίρνουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών/μισθών/συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολειών, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.
 • Ειδικά με τα την πώληση των «κόκκινων δανείων» στους επαγγελματίες κερδοσκόπους- αρπακτικά, έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων (μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, περιουσιών), λουκέτων επιχειρήσεων και απολύσεων, πλειστηριασμών σπιτιών και εξώσεων, φτώχειας και εξαθλίωσης!
 • Για να εφαρμοστούν αυτά, θα πρέπει να μπει ταφόπλακα στα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (ΜΑΤ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κ.τ.λ.), ακόμη πιο σκληρού, ο νέος αντιαπεργιακός νόμος που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης και απεργίας.

Όλα αυτά ενώ συνεχίζουν να κερδίζουν ως μαυραγορίτες οι καπιταλιστές-«επιχειρηματίες», αφήνοντας μαζικά εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες, πληρώνοντας όταν και όπως θέλουν (σε… είδους, κουπόνια κ.λπ.), μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικούς.

Σε όλη την Ευρώπη: Κάτω ο πόλεμος - Κάτω τα χέρια απ' τις ελευθερίες μας

Με αφορμή το χτύπημα-σφαγή στο Παρίσι, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προετοιμάζονται για νέες επεμβάσεις και πολέμους. Στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή μας, συγκρούονται αδίστακτα τεράστια ιμπεριαλιστικά συμφέροντα (όπως δείχνει και η αντιπαράθεση Ρωσίας-Τουρκίας), δυστυχώς απείρως πιο επικίνδυνα από τους αντιδραστικούς, σκοταδιστές τζιχανστές. Οι επεμβάσεις και πόλεμοι που ετοιμάζονται απειλούν τους λαούς με νέα δεινά, χάος, κύματα προσφυγιάς. Και την ίδια στιγμή, οι εμπρηστές της Ε.Ε. υψώνουν φράχτες, τσακίζουν με «πολιτισμένο» ρατσιστικό μίσος την προσφυγιά που συγκεντρώνεται απελπισμένη στα σύνορα, ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερη καταστολή (με επεμβάσεις της Frontex), μετατροπή όλου του Νότου -και της Ελλάδας- σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Με πρόσχημα την «τρομοκρατία», απλώνουν μια μεγάλη, σκοτεινή αντιδημοκρατική αναδίπλωση σε όλη την Ευρώπη (π.χ. απαγόρευση διαδηλώσεων, συλλήψεις στο Παρίσι), για να φιμώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Καμία ελληνική εμπλοκή. Ο Τσίπρας έτρεξε να δείξει ότι θα είναι «πρόθυμος» σύμμαχός τους. Αγκαλιάζεται με τους χασάπηδες του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μιλάει κι αυτός για τις «ευρωπαϊκές αξίες», ετοιμάζεται να προσφέρει ελληνική συμμετοχή, σέρνοντάς μας στη δίνη τεράστιων κινδύνων. Να σταματήσουμε αυτούς τους επικίνδυνους τυχοδιώκτες!

-

Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πείσμα για αντίσταση, αγώνα, ανυπακοή

Η άκρως μνημονιακή βουλή που προέκυψε απ' τις εκλογές, δεν σημαίνει καμιά σταθεροποίηση, ότι έχουν οι μνημονιακοί έχουν επικρατήσει και είναι άτρωτοι, όπως θέλουν να παρουσιάζονται, δεν ακυρώνει την ανάγκη και τον πόθο μας να απαλλαγούμε πάση θυσία απ' τα Μνημόνια! Το είπαμε στις 25 Γενάρη, το ξεκαθαρίσαμε στις 5 Ιούλη με το περήφανο ΟΧΙ, το δείξαμε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια (αγανακτισμένοι, πλατείες, δεκάδες απεργίες και συγκρούσεις, μικροί και μεγάλοι αγώνες). Με τις τελευταίες απεργίες και κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δείχνουν ότι σιγά σιγά ξαναπιάνουν το νήμα των αγώνων, σπάζοντας το επιφανειακό κλίμα αδράνειας και απογοήτευσης

Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτή τη διάθεση σ' ένα νέο κύμα αποφασιστικών αγώνων. Να πάρουμε τις «τύχες» μας στα χέρια μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους νενέκους της ΓΣΕΕ, από το ΠΑΜΕ και τη διασπαστική και απομονωτική πολιτική του. Πρέπει να μπούμε στην μάχη! Δεν είμαστε μόνοι μας! Σύμμαχοί μας οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι και νέοι, που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα (απεργίες σε Φινλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία κ.λπ.).

Αγώνες με σχέδιο, ενότητα, οργάνωση

 • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης).
 • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
 • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε τα Συνδικάτα μας, αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

-

Επείγουσα ανάγκη ένα ριζοσπαστικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

 • Άμεση κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του χρέους
 • Έξοδο από Ευρώ και ΕΕ - Άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
 • Κάτω η ΕΕ του Πολέμου και του Ρατσισμού. Για Ευρώπη των Εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.
 • Εθνικοποιήσεις τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο
 • Καμία ελληνική εμπλοκή σε πολέμους και επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Κάτω ο φράχτης στον Έβρο - Σύνορα ανοιχτά, ελέυθερη/οργανωμένη διακίνηση για τους πρόσφυγες.
 • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Μαχητική υπεράσπιση των ελευθεριών μας.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορούμε και πρέπει να εφαρμόσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι. Χωρίς εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, χωρίς ανάθεση σε κανέναν «σωτήρα». Σε κάθετη σύγκρουση με τους μνημονιακούς, παλιούς και νέους. Με τους καπιταλιστές και τους πλούσιους, το κράτος και το σάπιο πολιτικό σύστημά τους, τους ιμπεριαλιστές δανειστές, εκβιαστές και πολεμοκάπηλους. Επιβάλλοντας μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βασίζεται στην αυτοοργάνωσή μας και θα έρθει μέσα από αγώνες και ταξικές συγκρούσεις.

πηγή : http://www.okde.gr/archives/4437