Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στις 11.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Απεργιακή Συγκέντρωση

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Έντεκα μήνες μετά την ανέλιξη της συγκυβέρνησης Σύριζα-Αν.ελ. στην εξουσία, η επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου συνεχίζεται ακάθεκτη. Η συγκυβέρνηση, υπηρετώντας πιστά και δηλώνοντας υποταγή στα διεθνή και ντόπια αφεντικά έχει αναλάβει τη συνέχιση της επίθεσης αυτής μέσα από τη συνέχιση της υλοποίησης των παλαιότερων και των καινούργιων μνημονιακών νόμων. Έχει ήδη περικόψει τις συντάξεις, αύξησε τον ΦΠΑ, ανανέωσε τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Απέναντι στη συν τελούμενη λεηλασία μοναδικό ανάχωμα μπορεί να αποτελέσει η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος όλων των από τα κάτω. Όλων των καταπιεζόμενων και εκμεταλλευόμενων το οποίο δε θα ελπίζει στη διαμεσολάβηση αλλά θα αναλάβει το ίδιο να υπερασπίσει τα συμφέροντα του αντιτασσόμενο ανοικτά στις επιταγές της κυριαρχίας. Η ΓΣΕΕ εξαναγκάστηκε, ακόμα μια φορά, να κηρύξει 24ωρη απεργία κάτω από την πίεση σωματείων, ενώ η ίδια στηρίζοντας το μνημόνιο και έχοντας συνταχθεί με το αστικό μπλοκ του ΝΑΙ δε μπορεί να θεωρείται ότι εκφράζει την εργατική τάξη.

Η απεργία στις 3 Δεκέμβρη είναι η δεύτερη απεργία μετά τις εκλογές του Γενάρη και πρέπει να αποτελέσει ένα ορόσημο ανασύνταξης των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών δυνάμεων που εναντιώνονται στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου. Μια καινούργια αφετηρία που θα εκκινά από την συνειδητοποίηση πως μόνο οι εκμεταλλευόμενοι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, ενάντια στην λογική της ανάθεσης, ενάντια στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ που καλούν σε ταξική ανακωχή και προτάσσουν την εθνική ενότητα, ενάντια στις αυταπάτες περί μεταρρύθμισης και εξανθρωπισμού του συστήματος από τους εμπόρους ελπίδας. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την πίστη στη δυνατότητα ανατροπής του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε αντι-ιεραρχικά, αντιθεσμικά, αδιαμεσολάβητα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Το δίλημμα είναι είτε απόλυτη υποταγή και εξαθλίωση είτε αγώνας για την κοινωνική επανάσταση.

Κοινωνική και ταξική αντεπίθεση

Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών

Απεργιακή Συγκέντρωση ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - 11πμ Μουσείο

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61769/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στην απεργία στις 3/12 | Όλοι στην απεργία

grothies

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο¨ συμμετέχει στην απεργία για να μη ζήσουμε σαν σύγχρονοι δούλοι. Για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης τους.

Με την πίστη και την ελπίδα ότι με τον λαό στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορίας μπορεί να γυρίσει.

Για να μην περάσουν πάνω από τη ζωή μας:

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ, το χρέος, το κεφάλαιο
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική
    Γιατί μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος, αν τολμήσουμε να βρεθούμε στο τιμόνι της ιστορίας!

Όλοι στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες | Όλοι στην Απεργία 3 Δεκέμβρη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 3/12 - Συγκέντρωση 11πμ - ΜΟΥΣΕΙΟ

Η κυβέρνηση με τα πρώτα προαπαιτούμενα, που ψήφησε, πέρασε σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο δημόσιο, στην υγεία, στην ενέργεια. Επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας. Με τα μέτρα, που φέρνουν τώρα, επιδιώκουν ένα ολοκληρωτικό χτύπημα ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Επιδιώκουν να κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά την κοινωνική ασφάλιση. Μεθοδεύουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την απελευθέρωση των απολύσεων και νέα αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων. Με το νέο μισθολόγιο, την κινητικότητα και την αξιολόγηση θέλουν να ολοκληρώσουν τις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο. Η φορολεηλασία εντείνεται και νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται για τα «κόκκινα δάνεια», τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τους πλειστηριασμούς σπιτιών.

Απέναντι σε αυτήν τη γενικευμένη επίθεση του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης, η μόνη διέξοδος και λύση είναι ο μαζικός συντονισμένος Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής και των μέτρων που έφεραν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Αγώνας για τις πραγματικές ανάγκες μας με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο, που να εξασφαλίζει την ενότητα των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων και της γκρίζας ζώνης χιλιάδων εργαζόμενων στην επισφάλεια και προσωρινή εργασία. Έναν τέτοιον αγώνα δεν μπορεί και δεν θέλει να τον οργανώσει ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και οι κυρίαρχες δυνάμεις στις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα. Η ΑΔΕΔΥ που παραμένει εγκλωβισμένη σε μια ηττοπαθή, γραφειοκρατική λογική κι αντίληψη.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο και η ανάγκη να οργανώσουμε την απάντηση μας είναι επιτακτική. Η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-άρχουσας τάξης αφορά το σύνολο των εργαζόμενων. Κοινή πρέπει να είναι και η αντεπίθεσή μας, για να έχει ελπίδες επιτυχίας. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε στο παρελθόν, τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί σήμερα ή στο μέλλον.

Με τον Αγωνιστικό Συντονισμό σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα:

  • Που θα ξεπερνά τα όρια που βάζει ο γραφειοκρατικός, ο υποταγμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
  • Που θα εμπνέει και θα ανοίγει ένα άλλο ορίζοντα στον αγώνα σήμερα.
  • Που θα καταδεικνύει τις αιτίες και θα φέρνει μπροστά τα αναγκαία αιτήματα και στόχους σε συνθήκες κρίσης και υπέρβασης της σε όφελος των εργαζομένων.
  • Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις στα χέρια των σωματείων και των εργαζομένων.
  • Με πραγματικές μαζικές διαδικασίες βάσης και αποφάσεις αγώνα που θα συμβάλουν στον πανεργατικό συντονισμό για την ενιαία απάντηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε!

Δεν έχουμε άλλη προοπτική απ' το να ανοίξουμε το βήμα μας σ' αυτή τη κατεύθυνση!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

πηγή : http://ydragogeio.gr/apergia-3-12/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, όλοι στη Γενική Απεργία (Προκήρυξη της ΟΚΔΕ)

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κάτω παλιά και νέα Μνημόνια και οι υποτακτικοί τους

Ενάντια στον Πόλεμο, τον Ιμπεριαλισμό, τον Ρατσισμό

Κάτω τα χέρια απ' τις Ελευθερίες μας

-

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 3 Δεκέμβρη

Αθήνα: 10:30 στο Μουσείο

Θεσσαλονίκη: 10:30 Εγνατία & Αγ. Σοφίας

Ιωάννινα: 10:30 στο Εργατικό Κέντρο

-

Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλλάχτηκαν και πρόδωσαν, μετατρέποντας το μεγαλειώδες, ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο στις 20 Σεπτέμβρη, προχωρούν γοργά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς Ε.Ε.-ΔΝΤ για την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου Μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα μέτρα το ένα μετά το άλλο ενάντια στη θέληση και τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αυτός ο άθλιος νεομνημονιακός θίασος συνεχίζει το «έργο» της Σαμαροβενιζελικής χούντας. Ακόμα χειρότερα, έντρομος μπροστά στην κατάρρευσή του (που έχει αρχίσει, εξαιτίας της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου), θέλει -μαζί με τους κηδεμόνες του της Ε.Ε.- να δημιουργήσει «συναίνεση», να στρώσει το έδαφος για μνημονιακές «οικουμενικές». Να επαναφέρει τους μισητούς «σαμαροβενιζέλους», μαζί με άλλα εξίσου φαιδρά πρόσωπα (Λεβέντης κ.λπ.). Αυτοί που τάχα «συγκρούονται με τα συμφέροντα», είναι οι ίδιοι οι πιο καλοί εκφραστές τους, συνεργοί στα σκάνδαλα, στη σαπίλα και παρακμή.

Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι η καταστροφή μας

  • Το 3ο Μνημόνιο (που θα ξαναγράφεται διαρκώς από τους δανειστές) θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει μείνει όρθιο απ' τα δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015-16 παίρνουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών/μισθών/συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολειών, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.
  • Ειδικά με τα την πώληση των «κόκκινων δανείων» στους επαγγελματίες κερδοσκόπους- αρπακτικά, έρχεται τσουνάμι κατασχέσεων (μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, περιουσιών), λουκέτων επιχειρήσεων και απολύσεων, πλειστηριασμών σπιτιών και εξώσεων, φτώχειας και εξαθλίωσης!
  • Για να εφαρμοστούν αυτά, θα πρέπει να μπει ταφόπλακα στα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (ΜΑΤ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κ.τ.λ.), ακόμη πιο σκληρού, ο νέος αντιαπεργιακός νόμος που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης και απεργίας.

Όλα αυτά ενώ συνεχίζουν να κερδίζουν ως μαυραγορίτες οι καπιταλιστές-«επιχειρηματίες», αφήνοντας μαζικά εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες, πληρώνοντας όταν και όπως θέλουν (σε… είδους, κουπόνια κ.λπ.), μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικούς.

Σε όλη την Ευρώπη: Κάτω ο πόλεμος - Κάτω τα χέρια απ' τις ελευθερίες μας

Με αφορμή το χτύπημα-σφαγή στο Παρίσι, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προετοιμάζονται για νέες επεμβάσεις και πολέμους. Στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή μας, συγκρούονται αδίστακτα τεράστια ιμπεριαλιστικά συμφέροντα (όπως δείχνει και η αντιπαράθεση Ρωσίας-Τουρκίας), δυστυχώς απείρως πιο επικίνδυνα από τους αντιδραστικούς, σκοταδιστές τζιχανστές. Οι επεμβάσεις και πόλεμοι που ετοιμάζονται απειλούν τους λαούς με νέα δεινά, χάος, κύματα προσφυγιάς. Και την ίδια στιγμή, οι εμπρηστές της Ε.Ε. υψώνουν φράχτες, τσακίζουν με «πολιτισμένο» ρατσιστικό μίσος την προσφυγιά που συγκεντρώνεται απελπισμένη στα σύνορα, ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερη καταστολή (με επεμβάσεις της Frontex), μετατροπή όλου του Νότου -και της Ελλάδας- σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Με πρόσχημα την «τρομοκρατία», απλώνουν μια μεγάλη, σκοτεινή αντιδημοκρατική αναδίπλωση σε όλη την Ευρώπη (π.χ. απαγόρευση διαδηλώσεων, συλλήψεις στο Παρίσι), για να φιμώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Καμία ελληνική εμπλοκή. Ο Τσίπρας έτρεξε να δείξει ότι θα είναι «πρόθυμος» σύμμαχός τους. Αγκαλιάζεται με τους χασάπηδες του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μιλάει κι αυτός για τις «ευρωπαϊκές αξίες», ετοιμάζεται να προσφέρει ελληνική συμμετοχή, σέρνοντάς μας στη δίνη τεράστιων κινδύνων. Να σταματήσουμε αυτούς τους επικίνδυνους τυχοδιώκτες!

-

Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πείσμα για αντίσταση, αγώνα, ανυπακοή

Η άκρως μνημονιακή βουλή που προέκυψε απ' τις εκλογές, δεν σημαίνει καμιά σταθεροποίηση, ότι έχουν οι μνημονιακοί έχουν επικρατήσει και είναι άτρωτοι, όπως θέλουν να παρουσιάζονται, δεν ακυρώνει την ανάγκη και τον πόθο μας να απαλλαγούμε πάση θυσία απ' τα Μνημόνια! Το είπαμε στις 25 Γενάρη, το ξεκαθαρίσαμε στις 5 Ιούλη με το περήφανο ΟΧΙ, το δείξαμε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια (αγανακτισμένοι, πλατείες, δεκάδες απεργίες και συγκρούσεις, μικροί και μεγάλοι αγώνες). Με τις τελευταίες απεργίες και κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δείχνουν ότι σιγά σιγά ξαναπιάνουν το νήμα των αγώνων, σπάζοντας το επιφανειακό κλίμα αδράνειας και απογοήτευσης

Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτή τη διάθεση σ' ένα νέο κύμα αποφασιστικών αγώνων. Να πάρουμε τις «τύχες» μας στα χέρια μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους νενέκους της ΓΣΕΕ, από το ΠΑΜΕ και τη διασπαστική και απομονωτική πολιτική του. Πρέπει να μπούμε στην μάχη! Δεν είμαστε μόνοι μας! Σύμμαχοί μας οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι και νέοι, που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα (απεργίες σε Φινλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία κ.λπ.).

Αγώνες με σχέδιο, ενότητα, οργάνωση

  • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο και σχολή δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης).
  • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
  • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε τα Συνδικάτα μας, αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

-

Επείγουσα ανάγκη ένα ριζοσπαστικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

  • Άμεση κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του χρέους
  • Έξοδο από Ευρώ και ΕΕ - Άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
  • Κάτω η ΕΕ του Πολέμου και του Ρατσισμού. Για Ευρώπη των Εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.
  • Εθνικοποιήσεις τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο
  • Καμία ελληνική εμπλοκή σε πολέμους και επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Κάτω ο φράχτης στον Έβρο - Σύνορα ανοιχτά, ελέυθερη/οργανωμένη διακίνηση για τους πρόσφυγες.
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Μαχητική υπεράσπιση των ελευθεριών μας.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορούμε και πρέπει να εφαρμόσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι. Χωρίς εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, χωρίς ανάθεση σε κανέναν «σωτήρα». Σε κάθετη σύγκρουση με τους μνημονιακούς, παλιούς και νέους. Με τους καπιταλιστές και τους πλούσιους, το κράτος και το σάπιο πολιτικό σύστημά τους, τους ιμπεριαλιστές δανειστές, εκβιαστές και πολεμοκάπηλους. Επιβάλλοντας μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βασίζεται στην αυτοοργάνωσή μας και θα έρθει μέσα από αγώνες και ταξικές συγκρούσεις.

ΟΚΔΕ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4437


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-WIND-VICTUS

Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 - Αρ. Πρωτοκόλλου: 63/2015

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - Γενική Απεργία (11 πμ, Μουσείο Πατησίων)

Συνάδελφοι,

την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχει κηρυχτεί νέα Γενική Απεργία. Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύ σημαντική. Στην προηγούμενη γενική απεργία (12 Νοέμβρη), η συμμετοχή έστειλε μήνυμα ότι βήμα το βήμα οι εργαζόμενοι πιάνουν ξανά το νήμα των αγώνων. Αυτό είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Γιατί πρέπει να σταματήσουμε το «βομβαρδισμό» μας από το 3ο Μνημόνιο, με αντεργατικά, αντιλαϊκά, βάρβαρα μέτρα, που φέρνουν μόνο ύφεση, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση:

  • Γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, ύδρευση κ.λπ.). Με το υπερ - Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όλα δίνονται ενέχυρο -και μάλιστα εσαεί- στους δανειστές.
  • Τεράστια υπερφορολόγηση των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Εκτός από τις μέχρι τώρα επιβαρύνσεις, έρχεται νέο φορολογικό, που χτυπάει ιδιαίτερα όσους ακόμα εργάζονται (νέες κλίμακες με ενσωμάτωση της «εισφοράς αλληλεγγύης», κατάργηση φοροαπαλλαγών για ιατρικά έξοδα κ.ά.). Την ίδια στιγμή, δίνονται προκλητικές απαλλαγές στο κεφάλαιο από πρόστιμα φοροδιαφυγής!
  • Τσεκούρωμα στις κοινωνικές δαπάνες. Υγεία και παιδεία οδηγούνται στην οριστική διάλυση. Κι όμως, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χαρίστηκαν, για ακόμα μια φορά, πάνω από 50 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες!
  • Με την πώληση των «κόκκινων» δανείων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, έρχεται κύμα κατασχέσεων (μισθών, συντάξεων, περιουσιών, εισοδημάτων). Εκατοντάδες χιλιάδες απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους.
  • Η επερχόμενη αντι-ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» θα είναι ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης: τεράστια μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, κατάργηση χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, μετατροπή του σε «κεφαλαιοποιητικό». Σύνταξη, ασφάλιση, περίθαλψη θα γίνουν ένα πανάκριβο εμπόρευμα, για τους πολύ λίγους που θα έχουν να πληρώσουν. Πρόκειται για τεράστιο θέμα, που μας αφορά όλους. Γιατί η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο αριθμητική ορίων ηλικίας και εισφορών, αλλά κάτι πολύ πιο ουσιαστικό: ένα δίχτυ αλληλεγγύης και προστασίας, για την εργατική τάξη, για τα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε χρυσοφόρα «μπίζνα» ιδιωτών, όπως θέλουν οι μνημονιακοί, η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και οι επιχειρηματίες.
  • Στο τραπέζι μπαίνει η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Αυτό όταν πάνω από 1 εκ. εργαζόμενοι εργάζονται απλήρωτοι για μήνες! Ενώ πολύ περισσότεροι «αμείβονται» σε είδος, κουπόνια κ.λπ., όταν και όπως θέλουν οι «επιχειρηματίες». που κερδοσκοπούν ως μαυραγορίτες πάνω στον εκβιασμό της ανεργίας!

Παράλληλα, ένας τρομακτικός κίνδυνος απλώνεται: οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή μας. Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο χάος και δεινά για τους λαούς, νέα κύματα προσφυγιάς. Κι όμως, η «πολιτισμένη» ΕΕ όχι μόνο δεν στεναχωριέται, αλλά συνεχίζει αυτή τη φιλοπόλεμη πολιτική. Ταυτόχρονα, υπάρχει έντονος περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών (όπως π.χ. η απαγόρευση διαδηλώσεων στη Γαλλία), ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, με ξεκάθαρο πρόσχημα την «τρομοκρατία».

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κηρύσσουν και αυτή την απεργία χωρίς καμία προετοιμασία και σχέδιο, για τον συντονισμό, την κλιμάκωση, την αντεπίθεση των αγώνων μας, ώστε ν' ανατρέψουμε αυτή την άθλια κατάσταση. Ειδικά η ΓΣΕΕ έχει μια θρασεία στάση, αφού είχε συνταχθεί με τις αντιδραστικές δυνάμεις που εκβίαζαν και απειλούσαν για να βγει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Δεν συμμετέχουμε στην απεργία για χατίρι αυτών των ηγεσιών - αλλά για να κάνουμε ένα βήμα οργάνωσης της αντίστασής μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια

Για τη σωτηρία των μισθών και συλλογικών συμβάσεων

Ενάντια στις επιθέσεις των διοικήσεων, στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό - Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

Το Διοικητικό Συμβούλιο

site www.eniaioswmateio.gr - info@eniaioswmateio.gr

πηγή: email που λάβαμε στις 1 Δεκέμβριος 22h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

3/12 | Ολοι στην απεργια

Για να μη ζήσουμε σαν σύγχρονοι δούλοι.

Για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης τους.

Με την πίστη και την ελπίδα ότι με τον λαό στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορίας μπορεί να γυρίσει.

Για να μην περάσουν πάνω από τη ζωή μας:

  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ, το χρέος, το κεφάλαιο
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική

Γιατί μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος, αν τολμήσουμε να βρεθούμε στο τιμόνι της ιστορίας!

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 3/12 - Συγκέντρωση 11πμ - ΜΟΥΣΕΙΟ

Εργατική Λέσχη Περιστερίου

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Η 1η Μάη 2015 στο Μιλάνο ήταν μια μαζική διεθνής απεργιακή πρωτομαγιάτικη διαδήλωση.

Απέναντί της η έκθεση EXPO που αντιπροσωπεύει τον κόσμο των εταιριών, των αφεντικών, της μαφίας, των εμπορικών συμφερόντων του δημάρχου του Μιλάνου, των πολυεθνικών, της εκμετάλλευσης, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κερδοφορίας των διεθνών εργοδοσιών σε βάρος των απλών εργαζομένων, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Η καταστολή της πορείας και οι διώξεις των 10 διαδηλωτών του NO EXPO υπερασπίζεται όλα τα παραπάνω συμφέροντα.

Το ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης για τους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές και η επιχειρούμενη έκδοσή τους στις ιταλικές αρχές, αποτελεί δίωξη για πολιτικούς λόγους και είναι επίθεση σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Επιχειρεί την ποινικοποίηση της συμμετοχής σε (διεθνείς και μη) διαδηλώσεις και στους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες. Αναβαθμίζει το νομικό οπλοστάσιο του διεθνούς δόγματος της καταστολής, τάξης και ασφάλειας, που θέλει τους λαούς φοβισμένους,υπάκουους και αδρανείς.

Το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές θα συνεχίσει να είναι στο δρόμο, και στην απεργιακή διαδήλωση της 3/12 στην Αθήνα δίπλα στον κόσμο της εργασίας και του αγώνα. Ενάντια στη συνεχιζόμενη υποτίμηση της ζωής και της εργασίας, της μνημονιακής πραγματικότητας, των φοροεπιδρομών, της αρπαγής συντάξεων και σπιτιών, της επίθεσης στην κοινωνική ασφάλιση, της πολιτικής των φραχτών και ναυαγίων για τους μετανάστες, της καταστολής κάθε φωνής αντίστασης.

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές (Αθήνα) καλεί στην απεργία στο μπλόκ "Φοιτητών/τριών και Αλληλέγγυων" με προσυγκέντρωση 10:30 στο Μουσείο, Πατησίων - Πέμπτη 3/12

Στο δρόμο να μπλοκάρουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης. Να εμποδίσουμε την έκδοση των 5 φοιτητών και την πολιτική τους δίωξη. Να πάρει θέση άμεσα το ελληνικό κράτος και η δικαιοσύνη για την επιχειρούμενη έκδοση διαδηλωτών σε άλλο κράτος για πολιτικούς λόγους!

επόμενες κινήσεις:

Παρασκευή 4/12 - Διαδήλωση στην Αγ.Παρασκευή - 6μμ - Πλατεία Αγ.Παρασκευής (Μεσογείων, εκκλησία)

Τρίτη 8/12 - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης - 6μμ- Μεσογείων, απέναντι από το Ερρικος Ντυνάν

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61824/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ και το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης (Αθήνας) καλούν σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 3ης Δεκέμβρη και στην ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία από το Μουσείο. Το αγωνιστικό μας ραντεβού είναι 11:00, Πατησίων και Στουρνάρα.
Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ και το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης καλούν την απεργιακή πορεία να καταλήξει στα δικαστήρια για τη ματαίωση και του νέου πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ.


Ακολουθούν τα καλέσματα:

Κάλεσμα του σωματείου της ΒΙΟΜΕ Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στην ΒΙΟ.ΜΕ. καλεί τους εργαζόμενους , επισφαλώς εργαζόμενους , άνεργους ,φοιτητές , σπουδαστές. Καλεί όλους τους ανήσυχους και ανυπότακτους αγωνιστές σε ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 03/12 στην καμάρα στης 10πμ Καλούμε όλους τους συναγωνιστές/τριες να κατέβουμε όλοι μαζί μα ανεξάρτητα από την υποταγμένη γραφειοκρατία και να σταθούμε αδιαπραγμάτευτα για τα εργατικά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Καλούμε σε ανεξάρτητη πορεία η όποια να καταλήξει στα δικαστήρια για να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς που στόχο έχουν την έξωση των εργαζομένων από το εργοστάσιο. Αγωνιστικά και αλληλέγγυα το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στην ΒΙΟ.ΜΕ. το κάλεσμα του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ βρίσκεται σε κίνδυνο. Στις 26 Νοέμβρη ματαιώσαμε στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την πρώτη διαδικασία εκποίησης των οικοπέδων στα οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της μέσω πλειστηριασμού, στις 3 του Δεκέμβρη θα είμαστε και πάλι εκεί! Οι προτάσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 για χτίσιμο ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα με οριζόντιες μορφές διοίκησης στα χέρια των εργαζομένων πετάχτηκαν στον Καιάδα. Στις Σκουριές οι υποσχέσεις μείνανε υποσχέσεις. Οι εργατικές κατακτήσεις (ωράρια, συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις κ.α.) βορά στα χέρια όλων εκείνων που θέλουν την κοινωνία υποταγμένη . Οι φράχτες που σήκωσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση παραμένουν χάρη στις ευλογίες της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο ψυχών. Οι ωμοί εκβιασμοί του Κεφαλαίου που συντηρεί τη σωτηρία του καπιταλισμού μέσω μιας "Αριστεράς" που ακόμη έρχεται, συνεχίζονται. Προσφάτως 110 εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" πετάχτηκαν στο δρόμο. Και αυτοί που τους πέταξαν, ακολούθησαν την αλάνθαστη συνταγή: Το δόγμα του σοκ. Τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια δεν τέλειωσαν ποτέ. Νέες στρατιές ανέργων έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Τι άλλαξε; Απλώς η σειρά κατάταξης αυτών που διεκδικούν την πρώτη θέση στον μακρύ μαραθώνιο της εξουσίας. Το νέο μνημόνιο είναι γεγονός ρίχνοντας την προτελευταία βολή σε όλους αυτούς που απαιτούν να μπει ένα τέλος στη σκληρή φυλακή του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Η τελευταία βολή, όμως, είναι στα χέρια μας και δεν πρέπει να είναι χαριστική απέναντι σε όλους αυτούς που υπηρετούν ντόπια και ξένα συμφέροντα: Απέναντι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζομένων. Αυτών που θησαυρίζουν εκ νέου στις πλάτες του, στις πλάτες που σηκώνουν το βάρος ενός χρέους που οι κεφαλαιοκράτες προκάλεσαν. Απέναντι στους τραπεζίτες που τώρα πια έχουν "αριστερό" άλλοθι. Απέναντι στα ξεπουλημένα Μέσα Ενημέρωσης και στο δεξί χέρι ενός ανάπηρου κοινοβουλευτικού κόσμου: Τον φασισμό. Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ήρθε για να μείνει στο προσκήνιο των αγώνων, να ορίσει και κυρίως να αλλάξει εκείνο το χώρο που το Κεφάλαιο παρουσιάζει ως μοίρα από την οποία οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ξεφύγουν. Καλούμε όλο τον κόσμο να τσακίσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα μέσα από την διαρκή πάλη των κοινωνικών κινημάτων και συλλογικοτήτων. Με αγώνα από τα κάτω χωρίς αναθέσεις, εντολές και καπελώματα μιας γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας που φλερτάρει με την εξουσία. Με αυτοδιαχείριση και αυτοδιεύθυνση κόντρα σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν την κρίση. Η κοινωνική χειραφέτηση είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων, των κοινωνικών κινημάτων και της μαχόμενης εργατικής τάξης, της νεολαίας που επιλέγει τα όπλα, τις μορφές οργάνωσής και το δρόμο για τη κοινωνική απελευθέρωση από όλα τα δεσμά καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Η πανελλαδική απεργία της 3ης Νοέμβρη δεν είναι ένα ραντεβού αγώνων που μας βγάζει από την κανονικότητα. Είναι η συνέχεια ενός βηματισμού που ουδέποτε έλειψε από την ιστορική υποχρέωση για παραγωγή νέων ιδεών και κυρίως αγώνων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 10πμ με κατάληξη στα δικαστήρια για να ματαιώσουμε τον δεύτερο πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ Ορίζουμε το δικό μας αύριο μέσα από τους αγώνες. Πήραμε τη ζωή στα χέρια μας.
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61822/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

απεργιακή διαδήλωση: 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/12/02/π...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αναρχική Ομοσπονδία,περιφέρεια Αθήνας - Κάλεσμα στην πορεία της Γενικής Απεργίας 3ης Δεκέμβρη

Η περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας καλεί και συμμετέχει στην πορεία της Γενικής Απεργίας της 3ης Δεκέμβρη.

Προσυγκέντρωση: Μουσείο 11:00 π.μ.

***

Ανακοίνωση για την Γενική Απεργία της 3ης Δεκέμβρη

Κι άλλο κάρβουνο

Ο ρόλος της «καθεστωτικής αριστεράς», αυτής που σήμερα εκφράζεται μέσω του Σύριζα είναι πάντα ο ίδιος: η δουλειά της είναι να πραγματοποιεί τις πιο δύσκολες και αντικοινωνικές επιλογές της αστικής τάξης, αυτές που ο άλλος πόλος του αστικοδημοκρατικού συστήματος, η δεξιά, δεν έχει την δυνατότητα να κάνει.

Έτσι και σήμερα, στην Ελλάδα, ο Σύριζα αφού συγκέντρωσε μέσω της αντιμνημονιακής ρητορικής το απαραίτητο κεφάλαιο κοινωνικής ανοχής προχωρά εκεί που η δεξιά δεν τόλμησε. Ολοκληρώνει την μεγάλη επίθεση, για την οποία οι αναρχικοί και άλλοι επαναστάτες είχαν προειδοποιήσει από τη δεκαετία του '90, την περίφημη «καπιταλιστική και κρατική αναδιάρθρωση». Η δεξιά δεν θα μπορούσε να περάσει τίποτα αναίμακτα: ούτε σπίτια να πλειστηριάσει, ούτε τα τελευταία οχυρά των «εργασιακών δικαιωμάτων» να γκρεμίσει, ούτε πάνω από όλα να σαρώσει το ασφαλιστικό.

Σε τι θα διέφερε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο αν το είχε φέρει προς ψήφιση η ΝΔ; Σε τίποτα παρά μόνο στο ότι το κέντρο της Αθήνας θα ήταν, και δικαίως, πεδίο μάχης με δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Αμηχανία, απογοήτευση, μοιρολατρία στην βάση των εκμεταλλευόμενων, να τι κόμισε η "πρώτη φορά αριστερά". Η ελληνική αστική τάξη και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να της χρωστούν ευγνωμοσύνη.

Στις 3/12 έχει προκηρυχτεί 24ωρη γενική απεργία. Είναι ντροπή για όλους τους ανθρώπους της τάξης μας το γεγονός ότι χρειάζεται το όνειδος του συνδικαλισμού, η ΓΣΕΕ, για να υπάρξει ακόμα και αυτό το 24ωρο συμβολικής διαμαρτυρίας. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα για την ώρα, και ο καθένας/μια θα πρέπει να αναλογιστεί όχι μόνο το μήνυμα που δεν δίνει η εθιμοτυπία τέτοιων 24ωρων απεργιών αλλά το μήνυμα που δίνει η αδυναμία της καταπιεζόμενης και εκμεταλλευόμενης κοινωνίας να ανταποκριθεί μαζικά έστω σε αυτό. Και τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν φορές που η μαζική παρουσία στον δρόμο, η μαχητικότητα και η συμμετοχή έδωσαν μηνύματα πολύ δυνατότερα από ότι επιθυμούσε να δώσει ο καθεστωτικός συνδικαλισμός και σε τελείως άλλες κατευθύνσεις.

Απέναντι στην καπιταλιστική και κρατική αναδιάρθρωση, που πάνω στο όχημα της κρίσης επιτίθεται κατά μέτωπο, η συμμετοχή σε αγώνες και η συλλογικοποίηση είναι η απαραίτητη αρχή μιας σύγκρουσης με το κράτος και το κεφάλαιο που θα βάλει στο τραπέζι πολλά περισσότερα από το σταμάτημα των μνημονίων και του συνακόλουθου κατήφορου προς την μιζέρια και την βαρβαρότητα. Κάθε αναβολή, υπό του φόβο του κόστους της αληθινής αντίστασης κάνει αυτό το κόστος μεγαλύτερο, μας ωθεί όλο και πιο πίσω, σε χειρότερες θέσεις.

Αν σήμερα βλέπουμε τον εξευτελισμό των ηλικιωμένων, την κλοπή της εργασίας τους που έγινε ασφαλιστικές εισφορές μετά από 40 χρόνια δουλειάς, αν το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων ζουν στη φτώχεια και στον κίνδυνο της υγείας, ας αναλογιστούμε τι περιμένει τις επόμενες φουρνιές απόμαχων της μισθωτής σκλαβιάς. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν μας δείχνει καθαρά τι έρχεται. Και θα ακολουθήσουν κι άλλα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό, κι άλλοι εφαρμοστικοί νόμοι, κι άλλα μνημόνια. Δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο, με δεξιά ή Σύριζα τα κόστη θα είναι ίδια.

Αυτά τα κόστη ο καθένας ας τα μετρήσει κι ας τα βάλει στη ζυγαριά με το κόστος των όσων πρέπει να γίνουν για να αντιστραφεί η πορεία, για να ξεκινήσουμε ως εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι τον δικό μας ανήφορο. Είναι καιρός να αρθεί η έμπρακτη ασυλία στον Σύριζα που προκλήθηκε από το σοκ της Οβιδιακής του μεταμόρφωσης, σε πλατιά τμήματα της εργατικής τάξης και των άλλων εκμεταλλευόμενων τάξεων και στρωμάτων. Κι αυτή τη φορά να διδαχθούμε από την ήττα όλης της προηγούμενης περιόδου και να βάλουμε μπροστά όλα όσα αποφύγαμε με την εκλογική ανάθεση της "λύσης" στον Σύριζα.
Για ένα νέο αυτό-οργανωμένο και μαχητικό συνδικαλισμό, για μαζικούς αγώνες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, βλέπουμε την απεργία και τις κινητοποιήσεις στις 3/12 ως ένα στιγμιότυπο αγώνα στην προοπτική της οργάνωσης της δικιάς μας επίθεσης, για την συντριπτική εκδήλωση της δύναμης της κοινωνικής βάσης.

Η Αναρχική Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να πλαισιώσουν τις κατά τόπους πορείες και κινητοποιήσεις που καλούνται στην επικράτεια.

Να τελειώνουμε με τις λογικές του καθεστωτικού συνδικαλισμού ως μέσου διαμεσολάβησης του κράτους στην εργατική τάξη.
Να τελειώνουμε με τις λογικές τις ανάθεσης μέσα και έξω από τα συνδικάτα.
Να τελειώνουμε με τις λογικές της ανάπτυξης, της διαταξικής συνεργασίας, της εθνικής ενότητας.

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

Αναρχική Ομοσπονδία

1η Δεκέμβρη 2015

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1552342/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 3/12, 10.30πμ, ΜΟΥΣΕΙΟ

Την 1η Μάη 2015 διεξάγεται στο Μιλάνο διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά και ενάντια στη διεθνή έκθεση Expo. Μιας εμπορευματικής έκθεσης που ήρθε σε πλήρη σύγκρουση με την υποτιμημένη ζωή των κατοίκων, σε μια χώρα που βρίσκεται ήδη σε κρίση. Μιας έκθεσης-φιέστας του διεθνούς κεφαλαίου, που έγινε αφορμή για περαιτέρω αστυνομοκρατία και μαζικές εξώσεις σε εργατικές γειτονιές του Μιλάνου.

Την επόμενη μέρα, πραγματοποιούνται μαζικές προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες και 5 ελλήνων φοιτητών διαδηλωτών, που υποβάλλονται σε υποχρεωτική λήψη DNA και δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Έξι μήνες μετά, οι ιταλικές αρχές αξιοποιώντας ένα νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίστηκε για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (σωματεμπορία, διακίνηση ναρκωτικών), εκδίδουν Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι ελληνικές αρχές εισβάλουν στα σπίτια τους και τούς συλλαμβάνουν, με σκοπό την έκδοσή τους στην Ιταλία για να δικαστούν.

Η διεθνοποίηση των διώξεων έχει ως μόνο στόχο την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και των αλληλέγγυων σχέσεων αυτών που αγωνίζονται. Ακόμα και η συμμετοχή σε διαδήλωση θα διώκεται. Είναι σαφές πως η μόνη κατηγορία που βαραίνει τους 5 φοιτητές, είναι ότι ένωσαν τις φωνές τους με χιλιάδες άλλους στο Μιλάνο και αλλού, ότι αποφάσισαν να αντισταθούν στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι δυνατοί αυτού του κόσμου.

Πέμπτη, 03/12, 10:30, Μουσείο

φοιτητές & φοιτήτριες

*το αρχικό κάλεσμα για προπύλαια άλλαξε με την ανακοίνωση της γενικής απεργίας για Μουσείο

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2015/12/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κανένας για δουλειά, όλοι στους δρόμους!

Δυόμιση μήνες μετά τη δεύτερη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, με τις αυταπάτες για την «φιλολαϊκή» τους πολιτική να έχουν ευτυχώς στερέψει για τα καλά και την επίθεσή τους στον κόσμο της Εργασίας να έχει ξεκινήσει απροκάλυπτα, η εργατική τάξη καλείται για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων να συρθεί πίσω από τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ενώ η επίθεση στην τάξη μας συντελείται με αμείωτους ρυθμούς, οι δυο πιο παλιές εκτονωτικές βαλβίδες του συστήματος έχουν βγει ξανά από την ναφθαλίνη στην οποία είχαν πνιγεί εδώ και χρόνια και λειτουργώντας πυροσβεστικά, αποσπασματικά και εκτονωτικά επιχειρούν για μια ακόμα φορά την επικύρωση του εργατικού κινήματος σε ανώδυνα πλαίσια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η αναγκαιότητα της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης δεν μπορεί να λάβει σάρκα και οστά με απεργίες-φωτοβολίδες όσο συχνά και αν αυτές καλούνται. Δεν μπορεί να συντελεστεί με απεργίες που αποφασίζονται και διατάζονται έξω από κάθε διεργασία στους χώρους εργασίας και μέσω οργάνων που έχουν από ελάχιστη έως μηδενική επαφή με τα καθημερινά προβλήματα των εργατών και των εργατριών. Με απεργίες που δεν οργανώνονται ποτέ ουσιαστικά και που προκηρύσσονται με την ήττα τους να είναι προδιαγεγραμμένη εξαρχής.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως ο κόσμος της Εργασίας δεν έχει λόγους να απεργήσει. Κάθε άλλο, οι λόγοι για να απεργήσουμε πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Πέραν των διαχρονικών, όπως η έστω για μια μέρα αύξηση του ελεύθερου χρόνου μας μακριά από την αλλοτρίωση της εργασιακής διαδικασίας, της προσωρινής έστω παύσης της καπιταλιστικής μηχανής και των κερδών της, της συγκρότησής μας ως τάξης υπό μια άλλη κοινωνικότητα και συντροφικότητα, της σύγκρουσης με την κεντρική εξουσία και τους μηχανισμούς καταστολής, συνεχώς προστίθενται καινούργιοι λόγοι, όσες είναι κι οι καινούργιες βολές που εκτοξεύονται από το Κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και συσσωρεύονται στις πλάτες μας.

Οι «βολές» αυτές έχουν το «όνομα» της κατάργησης των επικουρικών συντάξεων, της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και κυρίως της επιπλέον αύξησης των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Επίσης η επαναφορά της δυνατότητας κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες, οι χρηματικές ανάγκες των οποίων καλύπτονται με τις ανακεφαλαιοποιήσεις που ως μαύρες τρύπες καταπίνουν τα πάντα. Νέες βολές αποτελούν κι η καθιέρωση των νέων επισφαλών εργασιακών σχέσεων (μπλοκάκι, voucher, ημιαπασχόληση, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες) στον πυρήνα του δημόσιου συστήματος υγείας, με την αιτιολογία ότι δεν πρέπει να αφεθεί να καταρρεύσει λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων, οπότε απαιτείται μείωση του κόστους λειτουργίας, η οποία επιτυγχάνεται με μείωση του εργασιακού κόστους. Την ίδια ώρα που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται και τα τοκοχρεωλύσια ξεχρεώνονται, από την κυβέρνηση που θα «έσκιζε τα μνημόνια».

Όλα τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν στην ήδη δεινή θέση του κόσμου της Εργασίας, με την ανεργία να πολλαπλασιάζεται, το ποσοστό των μαζικών απολύσεων να μεγαλώνει, το εργατικό εισόδημα ακόμα και όσων έχουν δουλειά να μειώνεται, τις συλλογικές συμβάσεις να καταργούνται, τις κοινωνικές υπηρεσίες να καταστρέφονται.

Η μάχη που έχει να δώσει η εργατική τάξη το επόμενο διάστημα είναι πολυδιάστατη και αναγκαία. Περιλαμβάνει και προϋποθέτει την οργάνωση και την συγκρότηση της εργατικής τάξης για τον εαυτό της, μακριά από τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, χωρίς τους εσωτερικούς διαχωρισμούς που επιβάλλει το Κεφάλαιο και η κοινωνική του πραγματικότητα, μέσα από τις οικονομικές και κοινωνικές της δομές, που θα παράγουν τον ταξικό, πολιτικό και πολιτιστικό λόγο και πρακτική στον αγώνα της έναντι του Κεφαλαίου. Απαιτείται η ομοσπονδιοποίηση των δομών αυτών στον αντίποδα των σημερινών κυρίαρχων οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για την αντεπίθεση της τάξης μας και τη νίκη στη σύγκρουση με το Κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Προσυγκέντρωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την απεργία:
11:00 Μουσείο

-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ

-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ / ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

-ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΕΣ / ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

-ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ / ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

-ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Logo-Roci

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/kanenas-gia-dou...