Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στις 14.00

Συλλογική κουζίνα

Δραστηριότητες έως και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου: 8 μμ, Συνέλευση του ΚΠΚΒ

______________________

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου:

- 2 μμ.: συλλογική κουζίνα

- 8:30 μμ: Στο πλαίσιο της 7ης συνάντηση του κύκλου ανοικτών μαθημάτων Ιστορίας και Φιλοσοφίας στη «Λαμπηδόνα», την Τετάρτη 2-12-2015, στις 8:00 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Τα αποσυρθέντα βιβλία Έθνος και σχολική Ιστορία στην Ελλάδα, 1858-2008" του Χάρη Αθανασιάδη, αναπληρωτή καθηγητή πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα μιλήσουν οι Παναγιώτης Πυρπυρής, διδάκτωρ ιστορίας Αλέξανδρος Πατραμάνης και ο συγγραφέας.

__________________________

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

9 μμ., Η ομάδα κινηματογραφικών προβολών σας καλεί στην προβολή του πολύ καλού ιστορικού ντοκιμαντέρ "Η μάχη της Χιλής", (1977). Λίγα λόγια: Το 1973 ο Chris Marker στέλνει στον Patricio Guzmán πακεταρισμένο ασπρόμαυρο φίλμ. Ο τριανταδιάχρονος τότε χιλιανός σκηνοθέτης, με την πολύτιμη συνεισφορά του Γάλλου συναδέλφου του, μία Éclair κάμερα, μία συσκευή εγγραφής ήχου Nagra και ένα πενταμελές συνεργείο, δημιουργεί την Μάχη της Χιλής χωρισμένη σε τρία μέρη (Η εξέγερση της αστικής τάξης, Το πραξικόπημα, Η δύναμη του λαού) -ένα βαθιά πολιτικό ντοκιμαντέρ, μοναδικής αισθητικής και στυλιστικής πρωτοπορίας.

Το ντοκιμαντέρ του Guzmán εξιστορεί ενδελεχώς το χρονικό της εκλογής του αριστερού σοσιαλδημοκράτη Σαλβαδόρ Αλιέντε και της Λαϊκής Ενότητας στην κυβέρνηση της Χιλής. Εξιστορεί τις αυταπάτες σχετικά με τον ειρηνικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό, τους αγώνες του λαϊκού κινήματος για κοινωνική δικαιοσύνη, την οργανωμένη αντίσταση του λαού στις επιθέσεις των καπιταλιστικών-εντός και εκτός Χιλής- κέντρων στην κυβέρνηση και εντέλει το πραξικόπημα Πινοσέτ.

Ρίχνοντας φως σε όλες τις σκοτεινές πτυχές των γεγονότων, ο Χιλιανός ντοκιμαντερίστας μας παραδίδει μια τοιχογραφία της εποχής, όχι σαν μια πανοραμική ματιά στην ιστορία, αλλά αποκαλύπτοντας τα αίτια των συμβάντων. Επίκαιρος όσο ποτέ -εν μέσω μιας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που έχει εξαντλήσει τις αντοχές των λαών- μας υπενθυμίζει πως οι τύχες μας βρίσκονται στα χέρια μας και μας ωθεί να αντιληφθούμε ότι η βάση των λαϊκών κινημάτων πρέπει να είναι η δημοκρατία και ο αγώνας για την μέχρι τέλους ανατροπή της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων.

Δανειζόμενος πολλά στοιχεία από το σινεμά βεριτέ- βρίσκοντας όμως το προσωπικό του ύφος- ο Patricio Guzmán μας χάρισε ένα επικό ντοκιμαντέρ, που τον τοποθετεί επάξια δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς του είδους όπως οι Chris Marker, Peter Watkins και D. A. Pennebak.

___________________

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

2 μμ.: Συλλογική κουζίνα

3:45 μμ., παραδοσιακοί χοροί

______________________

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου:

11 πμ.: Ανοιχτό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο

8 μμ.: LOCAL ACT: KinGorilla8, JK One & dj Wheel M. Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, στα πλαίσια του LOCAL ACT, παρουσιάζει τρεις καλλιτέχνες από τη σκηνή του hip hop που έχει βαθιές ρίζες στη γειτονιά μας. Παίζουν με σειρά εμφάνισης:


KinGorilla8
JK One & dj Wheel M.

JK One: Mέλος των Phase3. Δεκαπέντε χρόνια πιστός πάνω στο μικρόφωνο και στην hip hop κουλτούρα. Οπαδός του Boom Bap και του βρώμικου ήχου.www.facebook.com/jkone.boombap

Dj Wheel M: Tο παιδί από τον Βύρωνα, επάξιος εκπρόσωπος των ατσάλινων τροχών και λάτρης του μαύρου βινυλίου. www.facebook.com/wheelm.rios

Δισκογραφία:

Phase 3 - Εξακρίβωση Στοιχείων
Phase3 - Getting up (Atari game)
JK1 Presents Roots Rap Reggae the Mix tape vol 1
JK1 Presents Roots Rap Reggae the Mix tape vol 2
JK One & Black panther Present Class of '94
Jk1-Escape from Reality
JK One - Σαν άγρια θηρία ... λίγο πριν
JK one - Σαν Άγρια θηρία
JK 1 & Dj CutBrawl - Από 'δω κι από 'κει (the Mix tape)
JK One & Dj Wheel M - Nostalgia
JK One - Manifesto

KinGorilla8: Πρώτη απόπειρα στο ιδίωμα το 2006, παρέα με τον Αφανή Ήρωα στο δίδυμο «Αστάθμητος Παράγοντας». Μας πρωτοσυστήθηκε με τις συμμετοχές του στο project «Η γειτονιά γιορτάζει». Στο live της Κυριακής παρουσιάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Στην Άγρια Δύση» που κυκλοφόρησε πρόσφατα με συμμετοχές από JK One & Eversor (Phase 3), DJ Wheel M, Romson-Παραβάτης, Sam One, Raptim και Sifu VERSUS (ο οποίος συνυπογράφει και την επιμέλεια παραγωγής).

www.facebook.com/kingorilla8

Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική οικονομική ενίσχυση.
Λαμπηδόνα, Άλσος Αγ. Τριάδας

--

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Δεκέμβριος 14h