Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία 6 Δεκέμβρη

7 χρόνια πέρασαν, από τότε που οι κρατικές σφαίρες που διαπέρασαν το κορμί του Αλέξη, πυροδότησαν την εξέγερση του Δεκέμβρη. Μια εξέγερση που έθεσε το καθεστώς υπό μόνιμη αμφισβήτηση, αναδεικνύοντας ζητήματα που ψάχνουν ακόμα απαντήσεις: Την κρίση της ανάθεσης και εκπροσώπησης, το κράτος ελέγχου και επιτήρησης, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και το σπάσιμο του εθνοκράτους.

7 χρόνια έγιναν πολλά, άλλαξαν πολλά, έμεινε όμως το πρόσημο της εξουσίας μαζί με τη δυνατότητα επιβολής και προσταγής.

Μείναμε όμως και εμείς, όχι για να αμφισβητήσουμε αλλά για να ανατρέψουμε το καπιταλιστικό κράτος και την εξουσία, για την άμεση δημοκρατία και την κοινωνική αντιεξουσία, για μια έξοδο από τη παγκόσμια βαρβαρότητα στην οποία τα κράτη ετοιμάζονται να ξαναβάλουν όλο τον πλανήτη.

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΟΡΕΙΑ, 17:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKinisiAthinas/


1 2 3 4 5 6

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008-ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 καταδεικνύει πως ο κοινωνικός ξεσηκωμός είναι εφικτός, πως η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση - σε αντίθεση με την ενσωμάτωση, την παραίτηση και την εξατομίκευση- είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική νίκης των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι σήμερα ζωντανή ως κοινωνικό πρόταγμα, όχι για την επανάληψή της, αλλά για την υπέρβασή της από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους στην προοπτική της κοινωνικής επανάστασης.

Για το άνοιγμα του δρόμου για την κοινωνική επανάσταση δεν αρκούν τα αυθόρμητα, πρόσκαιρα και ανοργάνωτα ξεσπάσματα της δίκαιης οργής μας. Απαιτείται πολιτική, κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση των ίδιων των καταπιεσμένων για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συνέχεια του αγώνα. Είναι απαραίτητο οι αγωνιζόμενοι να στήσουμε φραγμούς στις προσπάθειες αφομοίωσης και στις απόπειρες χειραγώγησης, καπήλευσης, διαμεσολάβησης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Με όπλο μας την αλληλεγγύη να αγωνιστούμε στην κατεύθυνση της οργάνωσης, της διασύνδεσης, της συνάντησης και της συνέχισης των αγώνων από τα κάτω για τη δημιουργία νέων μετώπων για την εξάπλωση της σύγκρουσης με κάθε πτυχή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η ουτοπία μας δε σταματά στο ξέσπασμα της αυθόρμητης εξέγερσης. Δε δικαιώνεται με τίποτα λιγότερο από την κοινωνική επανάσταση, την καθολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας νέας αταξικής κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!

ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

17:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ομοσπονδία συλλογικοτήτων

Τοπικό συντονιστικό Αθήνας: αναρχικές συλλογικότητες Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον72

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61850/


1 2 3 4 5 6

6/12/15 Δεν θα Παίξουμε το Βρώμικο Παιχνίδι τους

1

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρό, από το ένστολο γουρούνι Επαμεινώνδα Κορκονέα. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν γενικευμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής σε όλη την χώρα πρωτόγνωρου μεγέθους και δυναμικής για τα ελλαδικά δεδομένα, που μας κάνουν να μιλάμε ανοιχτά για εξέγερση. Μια εξέγερση που εξαπλώθηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας τους απανταχού εξουσιαστές να τρέμουν και να απορούν, να μένουν άναυδοι για τους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκρούονται με την αστυνομία μέχρι και σήμερα η καταστολή δεν σταματά το σάπιο κράτος απάντα με βία σιλίπσεις και να τρομοκρατεί λέγοντας τον αριθμό τον μπατσών και τους σχεδιασμούς τους για να σπιρούν τον τρόμο στοις καρδιές μας την Κυριακή λοιπόν τήν μέρα πού τόσο αδήκα και Πρόωρα έχασε την ζοή του ενα μόλις 15χρονο παιδί δεν πρέπει να παίξουμε το παίχνιδι τους και να πέσουμε στήν παγήδα πόυ μας έχουν στήσει δεν πρέπει να τους δόσουμε την χαρά αύτη να κινούμαστε σε ένα δρομόλογιο φρούριο πού όπου και να κοίταξουμε στέκονται τα ένστολα καθάρματα πρέπει να βγούμε απο αυτό το βρώμικο παιχνίδι που σκάρονουν πρέπει η οργή μας μέρα με την μέρα να μεγαλόνει και όχι να μικρένει κα το κράτος να δήναμονει περισότερο γιάυτο ας ορίσουμε εμοίς το δικό μας παίχνιδι που το κρατός κάνει τα πάντα για να μιν σιμβεί αυτό ας κάνουμε τον εφιάλτη τους πραγματικότητα να θιμισεί η νύχτα τής κυριακής παλίες δεκεμβρίανες μέρες ύπαρχουνε πολοί δρόμοι στο κέντρο της αθήνας εκτός απ 'το γνωστό (φρούριο) δρομολόγιο γιαυτό την κυριακή 6 δεκεμβρίου όλοι στους δρόμους της οργής... Η καταστολή δεν μας σταματά σε όλη την αθήνα θα βάλουμε φωτιά...(Α) Για έναν κόσμο ελευθερίας
Αντίσταση Αλληλεγγύη Αξιοπρέπεια

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1552392/


1 2 3 4 5 6

Επέτειος δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου - Κάλεσμα της Αναρχικής Συλλογικότητας για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

από Α.Σ.Μ.Π.Α.

Ημέρα/Ώρα: 06/12/2015 στις 5 μμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Προπύλαια

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ , ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ

Πριν 7 χρόνια, τον Δεκέμβρη του 2008, οι δυνάμεις καταστολής της ελληνικής δημοκρατίας εκτέλεσαν στην περιοχή των Εξαρχείων της Αθήνας τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η δολοφονία του από τους ένοπλους κρατικούς μισθοφόρους αποτέλεσε την μικρογραφία μιας εποχής. Τα χωροχρονικά και τα ειδικά χαρακτηριστικά της συγκέντρωσαν την αυξανόμενη τότε κοινωνική ένταση και της έδωσαν εξεγερτικά και ριζοσπαστικά πρόσημα. Ο χρόνος του γεγονότος, μέσα σε μια περίοδο έντονης κινηματικής και κατασταλτικής κινητικότητας, το σημείο, οι δρόμοι των Εξαρχείων ως πεδίο συνεύρεσης και δράσης ριζοσπαστικών κομματιών της νεολαίας και των πολιτικών χώρων της αντιεξουσίας, τα εμπλεκόμενα υποκείμενα, ένας εξεγερμένος μαθητής νεκρός από την μια, και από την άλλη ένας μπάτσος, ξεχείλισαν το ποτήρι της κοινωνικής οργής.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ξεσήκωσε και έβγαλε στους δρόμους ένα εύρος κοινωνικών κομματιών τα οποία βρισκόταν -και βρίσκονται ακόμη- στο περιθώριο, βιώνοντας την καταπίεση και τον αποκλεισμό σε πλήθος εκφάνσεων της ζωής τους. Η μαθητική νεολαία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των γεγονότων με την μαχητική και ριζοσπαστική της στάση στους δρόμους, στις καταλήψεις μπροστά από τα αστυνομικά τμήματα και τη Βουλή, ενάντια σε φορείς του κράτους που εκπροσωπούσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους ηθικούς αυτουργούς και τους κατεξοχήν υπεύθυνους της δολοφονίας. Η εξέγερση απλώθηκε σε κάθε σημείο της μητρόπολης, σε κάθε πόλη και γειτονιά. Κεντρικές πανεπιστημιακές σχολές, δημαρχεία, δρόμοι, σχολεία κατελήφθησαν, τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα δέχθηκαν επιθέσεις, αλλά και τράπεζες, υπουργεία και άλλα κρατικά κτήρια. Όσο και αν η ορμή των γεγονότων και της εξεγερτικής και απελευθερωτικής δράσης έσβησε γρήγορα, όπως είχε ανάψει, οι μετασεισμοί, οι συνέπειες και τα βιώματα του Δεκέμβρη συνεχίζουν ακόμη να είναι έντονα χαραγμένες στο κοινωνικό πεδίο.

Τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη του 2008, τα ευρεία κοινωνικά χαρακτηριστικά της εξέγερσης, η δυναμική τους στο δρόμο καθώς και η ανάπτυξη του οριζόντιου κινήματος μέσα στις φλόγες, απλώθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου εμπνέοντας νέους αγώνες για τους καταπιεσμένους. Στον ελλαδικό χώρο οι μνήμες του αγώνα και της εξέγερσης, συνεχώς παρούσες όλα αυτά τα χρόνια, δυνάμωσαν με τα περσινά γεγονότα της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού δείχνοντας ότι η σημασία του Δεκέμβρη είναι ακόμη πολύ ισχυρή.

Η 6η Δεκέμβρη είναι μια μέρα μνήμης και αγώνα. Μνήμης για τους νεκρούς μας και αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία του κράτους Είναι μια μέρα - γιορτή προλεταριακής ενότητας, μίσους και οργής. Η μαχητική συστράτευση και η σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής ανασυγκροτεί την επαναστατική κοινότητα, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί στιγμή μύησης στον κόσμο της αντίστασης και της εξέγερσης.

Η σημερινή συγκυρία είναι φορτισμένη από την οργή που έχουν συσσωρεύσει οι ταξικά καταπιεζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Η οργή αυτή μετά από μια περίοδο ύπνωσης και ηγεμονίας των κυρίαρχων αφηγήσεων δείχνει σιγά σιγά να ξανασυσπειρώνει κόσμο έτοιμο να κατέβει στο δρόμο ή και να αντιπαρατεθεί με τις κατασταλτικές δυνάμεις. Η επάνοδος ριζοσπαστικών κομματιών στους δρόμους ξεκινώντας κύρια από τις αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις του καλοκαιριού εκδηλώθηκε πάλι στις συγκρούσεις της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη και στην μαζική πορεία της 17ης, η οποία εξελίχθηκε σε πολύωρες συγκρούσεις στα Εξάρχεια. Η ένταση του τελευταίου καιρού δεν έχει κορυφωθεί ακόμα. Η εποχή απαιτεί να συγκροτηθεί ο αναβρασμός σε επαναστατική αυτοοργάνωση ώστε να αποκτήσει προοπτική.

Όσο υπάρχει κράτος θα υπάρχει βία και απέναντι σε αυτό μόνο η αντι-βία των καταπιεζόμενων μπορεί να γεννήσει απαντήσεις.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΡΧΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 6/12/15

2.00 μμ Προπύλαια

5.00 μμ Προπύλαια

Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61900/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα για 6 Δεκέμβρη

από Συγγενείς - Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών

Ημέρα/Ώρα: 06/12/2015 στις 5 μμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Προπύλαια

Αυτή η νύχτα είναι του Αλέξη... Όλοι στην πορεία 6 Δεκέμβρη. Όλοι στους δρόμους.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61907/


1 2 3 4 5 6

Το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης (Αθήνας) στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη

Το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης (Αθήνας) συμμετέχει στην πορεία της επετείου της δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου, Κυριακή 6/12, 5μμ από τα Προπύλαια.

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης (Αθήνας)

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61917/